IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И още нещо Съни. Стихотворението "Приказка за честта" ли е виновно за това че ни управляват възможно най безчестните хора или това, че ни управляват възможно най безчестните хора е накарало поета да напише стихотворението.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Нито в Сърбия, нито в Гърция наричат музиката си чалга
      Защо българската се нарича така и колко българско има в нея...освен текста...в който пък, често неглижирано се героизира рушветчията, бабаита или мацките, които ще им вземат парите
      Героите в чалготеките са мафиотите, те са героите и на песните
      И за някои мозъчета, особено при податлива среда, това става модел...

Тнм, в споровете се ражда истината - ама индивидуалната
      В България е прието да се казва чалга, което е и турската дума за музика. В Сърбия е прието да се казва саат, което е и турската дума за час. Това не пречи и българския час и сръбския саат да са по 60 минути.
      И на теб ще ти кажа както и на Бате Пешо. Бъркате причината със следствието. Не е песента за митничаря виновна за това, че митничарите взимат рушвети, а напротив, това, че митничарите взимат рушвети дава повод на автора да напише подобен текст и да изкара кинти. Не е песента "И ловец съм и рибар съм на закона на на на на на съм" виновна за това, че се бракониерства безнаказано, а обратното, това че се бракониерства безнаказано навежда автора на мисълта, че песен с подобен текст ще е интересна и ще се слуша.
      tnm

Коментар

• Нито в Сърбия, нито в Гърция наричат музиката си чалга
        Защо българската се нарича така и колко българско има в нея...освен текста...в който пък, често неглижирано се героизира рушветчията, бабаита или мацките, които ще им вземат парите
        Героите в чалготеките са мафиотите, те са героите и на песните
        И за някои мозъчета, особено при податлива среда, това става модел...

Тнм, в споровете се ражда истината - ама индивидуалната

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
          А и знам какво е истинска циганска музика.

Ето един добър съвременен цигански кючек, Мечо, за теб:
          http://www.myspace.com/music/player?sid=40811491&ac=now

Имам и много по-основни кючези на компа.

Маани ти тея лигли Азис, Ивана и прочая сфолач.

Пак се мащам, че съм некси нервен
          Благодаря.
          И аз не съм казвал на моите какво да слушат. Едното по примера на единия родител слуша чалга, а другото по примера на другия - метъл.
          Поздрави http://www.vbox7.com/play:bc49f591&start=5
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            С теб този разговор го водихме преди време и всеки от нас се съгласи, че не е съгласен.
            Още гръцко
            http://www.youtube.com/watch?v=KmetGCNrkJ4
            Благодаря, уцели ме в СЪРЦЕТО . Тази ми е любимата от гръцките
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Meчо няма как да се съглася с теб.Затова питам
              1.Кой политик дойде у вас и ти пусна чалга или турски и американски чекии?
              2.Какво и кой политик открадна от теб и как?
              1. Аз харесвам чалга и турски сериали. Азра Акън и Берен Саат са ми любимите поробителки.
              2. Този който разрешава да се продават наркотици край училищата. Ти сериозно ли не забелязваш рушветчилъка и ограбването. Песента на Лия ли е виновна за това, че митничарите вземат рушвети
              tnm

Коментар

Далеч съм от мисълта за ограничаване, налагане на норми.
                И до този момент дори ти се кефех, че си защитаваш идеята - знаеш че не е популярна в извън чалгарски форуми ) Макар много народ да запълва чалготеките ))

Дали е виновна чалгата? Не мисля, че би имала тази сила в други времена. Но не е беднотията плодородната почва.
                Нещо повече е необходимо.
                15 години се налага един модел - по всички начини и навсякъде.
                Преди време в Китен, бях за малко, и нямаше почти къде да чуеш нещо различно...май и само канала на Планета имаше в хотела...

Ще прескоча политиката...нищо че там са призьорите в бранша

Но все птрябва да има значение какво чете и гледа един млад(малък) човек - дали класиката или житията и битиетата на Галена и Азис
                Неправилно ме критикуваш. Не казвам, че ти си за налагане на норми. Казвам че има война срещу чалгата. Вече минаха 22 години откакто избухна демокрацията. Все още българската чалга не е достигнала нивото на Сръбската, Македонската, Гръцката, Турската и Румънската. Няма друга балканска държава, в която хората да ги е срам, че слушат собствената си музика. Просто казвам, че царят е гол.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  За крайното опростачване обхващащо всички сфери не е виновна чалгата. Виновна е беднотията. Виновни са политиците, които ни ограбват, виновни сме ние, които позволяваме да ни ограбват. Чалгата е вид музика, футбола е вид спорт. Не може с директиви да се командва кой с какво ще се забавлява.
                  С теб този разговор го водихме преди време и всеки от нас се съгласи, че не е съгласен.
                  Още гръцко
                  http://www.youtube.com/watch?v=KmetGCNrkJ4
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• А и знам какво е истинска циганска музика.

Ето един добър съвременен цигански кючек, Мечо, за теб:
                    http://www.myspace.com/music/player?sid=40811491&ac=now

Имам и много по-основни кючези на компа.

Маани ти тея лигли Азис, Ивана и прочая сфолач.

Пак се мащам, че съм некси нервен
                    Свободен във виелицата.
                    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                      За какво себехаресване говориш от моя страна
                      Ми май си прав, че съм се изразил двусмислено, щото Рина разбра едно, пък Анон друго. Обаче така като се замисля дълбоко, сякаш и двамата са прави, всеки по свой си начин.
                      tnm

Коментар

За крайното опростачване обхващащо всички сфери не е виновна чалгата. Виновна е беднотията. Виновни са политиците, които ни ограбват, виновни сме ние, които позволяваме да ни ограбват. Чалгата е вид музика, футбола е вид спорт. Не може с директиви да се командва кой с какво ще се забавлява.
                        Meчо няма как да се съглася с теб.Затова питам
                        1.Кой политик дойде у вас и ти пусна чалга или турски и американски чекии?
                        2.Какво и кой политик открадна от теб и как?
                        Съгласен съм че с директиви неможе да се командва кой и как да се забавлява.
                        Ще доживея ли ден в който повечето българи да разберат че никой не им пречи и никой не ги ограбва.Да разберат че зад всеки характер стои определен начин на живот.Всеки живее така или защото се е трудил мъчил или нищо не е правил.Не вярвам някой политик да ти попречи да хванеш мотиката и да отгледаш зеленчуци и плодове или да създадеш фирма и да работиш.Беднотията е следствие от мързел неграмотност малодушие а не щото някой пречи.

Коментар

Далеч съм от мисълта за ограничаване, налагане на норми.
                          И до този момент дори ти се кефех, че си защитаваш идеята - знаеш че не е популярна в извън чалгарски форуми ) Макар много народ да запълва чалготеките ))

Дали е виновна чалгата? Не мисля, че би имала тази сила в други времена. Но не е беднотията плодородната почва.
                          Нещо повече е необходимо.
                          15 години се налага един модел - по всички начини и навсякъде.
                          Преди време в Китен, бях за малко, и нямаше почти къде да чуеш нещо различно...май и само канала на Планета имаше в хотела...

Ще прескоча политиката...нищо че там са призьорите в бранша

Но все птрябва да има значение какво чете и гледа един млад(малък) човек - дали класиката или житията и битиетата на Галена и Азис

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            Чалгирам - слушам чалга в алегро
                            Чалгисвам - слушам чалга с етно елементи
                            Чалгаджирам - тук се намесва малко Хеви метъл
                            Чалгиджисвам - много Хард чалга

Коментар

И в името на "чистата дискусия" ) да вмъкна само, че слушането на чалга, забавлението с нея и крайното чалгалиджиране са различни състояния за мен.
                              Последното е симпоматично, когато обхване всички сфери
                              tnm

Коментар

• Хайде сега ще се хванем за гушите на тема музика.
                                Абе..всеки да си слуша каквото иска, но дискретно.

Зарко, нарочно ли се правиш, че не разбираш какво ти казват?

http://www.youtube.com/watch?v=MCxo6BUG4JI
                                http://www.youtube.com/watch?v=uiCRZLr9oRw

Хубава вечер!

Коментар

Working...
                                X