If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имаш чиста физика при движението на топката - траектория.
поради скоростта с която се движи, играчът има не повече от 1-2 десети от секундата за реакция, т.е. почти никакво време за мислене.
Трябва са автоматизира реакцията - при изпълнение сервис на играча Х, ако топката ти идва примерно над кръста, я оставяш. Вероятността тя да е в аут е много по-голяма от тази да е в полето.
И не разбирам защо пак започваш да ми даваш тъпите си съвети?1
Най-добрите волейболни специалисти/теоретици не са играли волейбол.
Всички разбрахме, че си играл волейбол. Изобщо всичките теми си ги нацвъкал с твоето житие-битие, но така и не питаш останалите дали някой го интересува това.
Аман от теб!
Не ти давам съвети, визирам на практика как е, а ти си "теоризирай", колкото искаш - само че без изпълнители нямам идея какво ще се случи с теорията ти ( предполагам Плейстейшън волей с джойстик )
Прав си, че компютрите доста промениха играта и също, че има разлика между смаш и флот при подреждането в защита.
П.П. По принцип кат' се подхвърля топката, дет' го гледаш колко е "лесно" отстрани винаги целиш цифката на топката и тя тогава започва да лети на "зиг-заг". Т.е. стане ли това - ти като "теоретик" го забелязваш, че посрещачът си е сложил ръцете долу, а топката го цели в рамото примерно и почваш да псуваш нашия играч кат' виден "ТВ-теоритик с дистанционно под ръка" как така нашия я чака долу, а тя ( топката ) го е охакала горе.
Съвсем различно и самото "подхвърляне" на топката при различните видове сервиси, с оглед какъв фалц да се придаде на топката, докато е "подхвърлена" само и преди контакта й вече при сервис-а.
Но ти си "спец" и ги чуваш петлите - само дет' никога не си пипал волейболна топка.
Бъди здрав и не ти давам съвети. Невъзможно е, предвид его-то, което си понатрупал. Дано е подплатено, а не "кухо".
Няма подобно нещо - пази се в зона, а не в индувидуален сервис. Вземи поиграй някой ден волейбол - докосни топка 2-3 пъти поне и тогава от частни случаи - вади "глобални" изводи.
Имаш чиста физика при движението на топката - траектория.
поради скоростта с която се движи, играчът има не повече от 1-2 десети от секундата за реакция, т.е. почти никакво време за мислене.
Трябва да се автоматизира реакцията - при изпълнение сервис на играча Х, ако топката ти идва примерно над кръста, я оставяш. Вероятността тя да е в аут е много по-голяма от тази да е в полето.
И не разбирам защо пак започваш да ми даваш тъпите си съвети?1
Най-добрите волейболни специалисти/теоретици не са играли волейбол.
Всички разбрахме, че си играл волейбол. Изобщо всичките теми си ги нацвъкал с твоето житие-битие, но така и не питаш останалите дали някой го интересува това.
Аман от теб!
Пич, когато бие Грьотцер - заставаш еди-къде си. Неудобна ли ти идва топката - оставяш я.
Ако бие Савани - заставаш еди-къдe си. Неудобна ли ти идва топката - оставяш я.
Ако е Зайцев - също.
и т.н.
Общо взето в света са 20-на добрите изпълнители на смаш-сервис (двама са в нашия отбор) и Алексиев няма какво толкова да запомня.
Това според мен е една от причините Алексиев рязко да подобри посрещането си.
Той имаше склонността да се опитва да посреща всяка топка в радиус от 2 метра.
Сега пак го прави, но най-много 1 път на мач.
П.П. Спомням си как в края на един от геймовете ни с Полша при резултат 24:23 за нас, Курек изпълни сервис, който видимо отиваше 2 метра в аут. Алексиев се опита да го посрещне и стана ас. При следващият сервис на Курек Алексиев не помръдна и топката излезе в аут.
Няма подобно нещо - пази се в зона, а не в индувидуален сервис. Вземи поиграй някой ден волейбол - докосни топка 2-3 пъти поне и тогава от частни случаи - вади "глобални" изводи.
П.П. Алексиев си е издънка в третата третина на всеки гейм. Т.е. по-често играе 2-те третини смело и без страх, но накрая винаги се спича и греши, когато трябва да се затваря гейма/мача.
Т'ва е психика, а не техническа част. Т.е. примера ти нищо не "доказва".
П.П.П. Примерно: Българския отбор постоянно прави тактическа грешка, че десния краен нападател не се изтегля назад да подсигури зоната си и по този начин Салпаров и на останалите от втора линия им се оголва по-голяма зона за покриване, където често ни "пробиват" на втора линия.
Загледай се някой път как десният ни нападател виси на мрежата кат' залепен, а той трябва да се е върнал 3-4 м. назад при тяхна атака от ляво или през центъра.
Отделно, че по този начин няма време за засилване при конра-атака и прострелна топка в неговата зона.
-----------------
Както и да е. Момчетата ни изненадаха приятно и нека довечера не се правим на "съдници", ако загубят. Дано играят красиво и достойно.
Ако се разглеждат нещата по този начин, е хубаво първо да се обърне внимание на процентната успеваемост на посрещащия отбор, абстрахирайки се от асовете. И едва след това да правим изводи.
Идеята ми е, че някой е казал на Алексиев:
Пич, когато бие Грьотцер - заставаш еди-къде си. Неудобна ли ти идва топката - оставяш я.
Ако бие Савани - заставаш еди-къдe си. Неудобна ли ти идва топката - оставяш я.
Ако е Зайцев - също.
и т.н.
Общо взето в света са 20-на добрите изпълнители на смаш-сервис (двама са в нашия отбор) и Алексиев няма какво толкова да запомня.
Това според мен е една от причините Алексиев рязко да подобри посрещането си.
Той имаше склонността да се опитва да посреща всяка топка в радиус от 2 метра.
Сега пак го прави, но най-много 1 път на мач.
П.П. Спомням си как в края на един от геймовете ни с Полша при резултат 24:23 за нас, Курек изпълни сервис, който видимо отиваше 2 метра в аут. Алексиев се опита да го посрещне и стана ас. При следващият сервис на Курек Алексиев не помръдна и топката излезе в аут.
При днешното ППП на акции на клуба, който получи на борсата съкращението , на инвеститорите ще бъдат предложени около 16,7 милиона акции от клас "А" при цена 14 долара за всяка, което е значително по-ниско от определения по-рано диапазон от 16 до 20 долара за една акция на Манчестър Юнайтед.
След излизането на борсата клубът и неговите собственици ще получат общо 233,3 милиона долара, което е с 100 млн. долара по-малко от първоначално планираните 333 милиона долара.
Малкълм Глейзър уточни, че планира да използва всички приходи от ППП за намаляване на дълга на клуба, който в края на първото тримесечие достигна 423,3 милиона брит. лири.
дано ППП е успешно и се запише на 100% и евреите да ОТДЕЛЯТ $ 30 млн. (25 млн.лири) за да оттърват "вън пер$$$и" от АРСЕНАЛ
Като цяло статистиката ти е интересна, но това е само 1 компонент от играта, която се състои от много други.
Т.е. поздравления, че си си поиграл, но не мисля, че да се подчертае един "невидим" елемент, би повлияло на общия резултат от мача.
П.П. За пример: Изведи статистика на брой асове в 1 мач досега и ги наложи като "тежест" за крайния резултат в %-ти. Не мисля, че ще успееш да изведеш ключова зависимост, а по скоро ще се убедиш, че тежестта ( от т.нар. асове ) е пренебрежимо малка, спрямо крайния резултат.
Хубаво е, че си градивен отново, но Русото би предпочело 5 аса за матрьошките и 50% брак на техен сервис примерно.
Статистиката показва, че около 60% от асовете при сервис, които противникът е отбелязал след съприкосновение на посрещача на противниковия отбор с топката биха излезли в аут, ако го е нямал този опит за посрещане.
Това, което е направил треньорският ни щаб е това, че е наредил посрещачите по такъв начин, че те много лесно преценяват дали сервисът на противника е от тези 60%. Или накратко - по-добре е да оставиш 10 сервиса да паднат (статистиката за тях е 6 в аут и 4 вътре), отколкото да се опиташ да ги хванеш (за тях статистиката е 80% грешка за посрещача и 20% горе-долу сносно посрещане, с минимални шансове за организиране на резултатна атака).
Обърни внимание вече колко често нашите пропускат топките при сервис да минават над и покрай тях и те обикновено излизат в аут.
След няколко неуспешни сервиса, обикновено изпълнителят губи увереност и започва да отслабва изпълнението им.
Ако се разглеждат нещата по този начин, е хубаво първо да се обърне внимание на процентната успеваемост на посрещащия отбор, абстрахирайки се от асовете. И едва след това да правим изводи.
Истината е много проста и пак опира до статистика, но е важно в коя част на статистиката гледаш. Щото в имотите имаше една Joan, която гледаше статистиката в частта й - как да фалираме чрез покупка на НИ.
Е, такива неща Joan не е говорила, ама както и да е.
Маранди, съгласна съм статистиката си е статистика )
Но нали говорим за колективна игра Търсим най-добрия, но само във взаимодействието му с отбора
Все така събрано )) да играят, много ме кефят нашите )
Съни(тя), вчера ти бях обещал нещо, но след препирните ми с Маранди ми се отщя да пиша.
Сега съм леко на кеф (за сведение на Маранди - не съм пиян) и ще пусна един пост на тема - защо отборите със силен сервис напоследък (на тази Олимпиада) не виреят пред нашите.
(Имай предвид, че аз не съм помирисвал волейбол, както ти бе казано от Маранди. Щото в България бивши волейболни спецове с лопата да ги ринеш).
Истината е много проста и пак опира до статистика, но е важно в коя част на статистиката гледаш. Щото в имотите имаше една Joan, която гледаше статистиката в частта й - как да фалираме чрез покупка на НИ.
Та за сервиса на противника:
Статистиката показва, че около 60% от асовете при сервис, които противникът е отбелязал след съприкосновение на посрещача на противниковия отбор с топката биха излезли в аут, ако го е нямал този опит за посрещане.
Това, което е направил треньорският ни щаб е това, че е наредил посрещачите по такъв начин, че те много лесно преценяват дали сервисът на противника е от тези 60%. Или накратко - по-добре е да оставиш 10 сервиса да паднат (статистиката за тях е 6 в аут и 4 вътре), отколкото да се опиташ да ги хванеш (за тях статистиката е 80% грешка за посрещача и 20% горе-долу сносно посрещане, с минимални шансове за организиране на резултатна атака).
Обърни внимание вече колко често нашите пропускат топките при сервис да минават над и покрай тях и те обикновено излизат в аут.
След няколко неуспешни сервиса, обикновено изпълнителят губи увереност и започва да отслабва изпълнението им.
За мача с Русия имаме три задачи:
1. Да пробием посрещането на Кхтей и евентуално на либерото им.
2. Да разстроим сервиса на Мусорски и евентуално на Волков.
3. Сервиса на Михайлов ще трябва да го разстроим чрез няколко блокади (3-4) на атаката му.
Станат ли тези неща - резултатът България - Русия ще бъде 3:1.
поклон пред постиженията на Станка. Тия журналя за сетен път ме изнервиха. На мацката й се реве тая я пита що не е взела злато в Пекин и сега?
...
Взела е сребърен медал, нали. Браво!
не гледам борба, бокс...но за спорта...ако се върнат стотиците треньори, които напуснаха, ще има много да треперят руснаците от нас
В този ред на мисли, политиците ни да не мислят само за зали, а и за човешкия ...материал...преди да е хванал гората или да пасе овцете.
Нещо много позитивно от немския тренер по волейбол - изказване след мача ни с тях...перифразирам
Допуснахме доста грешки, а и вие играхте много добре. Имате изключителен отбор.
В тази Олимпиада ставахте все по-добри след всеки мач.
И мисля, че имате всички шансове да биете Русия.
Желая ви успех на финала
поклон пред постиженията на Станка. Тия журналя за сетен път ме изнервиха. На мацката й се реве тая я пита що не е взела злато в Пекин и сега?
Ами, да пусне тоя микрофон и да покаже как става, бре мама им гадини, дет' са на командировъчни с кинтите на данъкоплатците.
Т'ва ни е първия медал от Олимпиадата - тая ще й се кара още малко.
П.П. Поклон още веднъж пред наш'та! Страхотна кариера и рускинчето да не забрави да й вземе автограф.
Така е - Станка трябваше да и направи едно Тротоарно тръшване и Брък-в-окото. Баси - това е комплимент за Станка всъщност - тая терминаторка да я изучава месеци наред - с роботски и компютърски програми...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар