IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Жълтият картон в ситуацията със Суарез е съвсем нормално решение. Ако го бяха изгонили, щеше да е пресилено и да предизвика повече нервни изблици до края на мача. Ако държите да потърсим грешка на съдията в наша полза, то тя е по-скоро свързана с решението да не изгони Стърлинг. Пак казвам, не надиграхме Евертън, но въпреки това им вкарахме редовен гол в последната минута и заради неумението на страничния съдия, загубихме 2 точки.

В другия мач ситуацията, която предопредели крайния резултат беше червения картон за Торес. При сравнително равностойни отбори каквито са Юнайтед и Челси, числено неравенство 9 срещу 11 е смазващо предимство, което много трудно би могло да доведе до друго, освен победа на отбора в пълен състав. Тук има няколко момента:

1) Има ли нарушение? - в случай, че Евънс докосва крака на Торес, такова трябва да бъде отсъдено. Тук според мен Клатенбург не е прав.
    2) Да приемем, че не е видял добре има или няма докосване... само преди няколко минути е изгонил играч на домакините, би могъл да остави играта да продължи и да не се изсилва с този картон за Торес. Отборите остават сравнително равностойни и завързаното дерби, което гледахме до тази ситуация си продължава. Тук вече според мен видя тънкия момент с едно свое действие да реши мача и не го пропусна. Тук е тенденцията. При мач Челси - Уигън какво би направил в идентична ситуация
    3) Още няколко минути след това Рууни прави тактическо нарушение без изобщо да търси топката (просто хвана с ръце през кръста играч на Челси и го събори) - шанс за Клатенбург да позамаже. Отново се прави на луд, отсъжда си нарушението и не вади червения картон, който с такава лека ръка показа на Торес.

Всеки си има мнение по въпроса, но и феновете на Юнайтед усещат, че вчера не спечелиха честно. Ето какво ми написа един приятел голям фен на Юнайтед за мача вчера:

... що се отнася за момчета от Юнайтед - много ме кефят, много са зле отзад и много яки от пред (точно като истинските мъже). Ако не си им фен нормално да те дразнят особено моментите като бият като вчера, но ако си им фен няма как да не извикаш: Glory glory Man U ))
    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
      Засадата на Чичарито е много трудно да се хване с просто око, но дразнещото е, че всички тези ситуации се отсъждат в полза на Манчовците.
      Факт но такава си имаше за съжаление. Просто Ернандез се движеше по обратната посока на топката, което в някаква степен заблуди страничния съдия.

Просто всяко едно 50/50 положение се отсъжда за нас.
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• фалът на Суарез наистина е брутален, дано не е било умишлено. Ако съдията го сметне за умишлено, червеният картон е задължителен, ако го сметне за случайно настъпване при гоненето на съперника - жълтият картон е логичен.
        Колкото до нарушението на Евънс, такова си имаше - бутони малко над глезена, жълт картон за защитника, не за нападателя.
        Интересно ми е дали има такъв кадър от червения картон на Иванович. Защото единственото което ме кара да си мисля, че сигурно е имало нарушение, е че сърба не възропта. Иначе аз не видях никакъв фал, а типичната симулация на Ашли Йънг с вирването на крака в стил къч на кобила и опит за оплитане в краката на съперника
        Засадата на Чичарито е много трудно да се хване с просто око, но дразнещото е, че всички тези ситуации се отсъждат в полза на Манчовците.
        Last edited by znae6t; 29.10.2012, 14:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          - картон за Суарез - ами аз не бих му дал и жълт, доколкото си спомням за нстъпване фаул не се даваше (поне така си ритахме у ма'алата),а той просто настъпи Дистен, не го е ритал:

Това просто не е вярно. При едно такова настъпване не можеш да си представиш, колко лесно може да ти замине ахилеса. Опасна игра + никакво намерение да се играе за топката => по правилата може и директен червен да се даде, но да кажем че жълтия е по-справедлив.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение

Коментар

• хайде пак за двата мача, поне така, аккто аз ги видях:
              Евертън - Ливърпул:
              - неотсъден червен картон за Стърлинг - нарисуван беше
              - неотсъден кристален гол за Суарез - няма оправдания за страничния, линията на малкото наказателно поле е повече от перфектен показател
              - картон за Суарез - ами аз не бих му дал и жълт, доколкото си спомням за нстъпване фаул не се даваше (поне така си ритахме у ма'алата),а той просто настъпи Дистен, не го е ритал
              Принципно равния беше заслужен като резултат, че дори и евертън по-заслужаваха победата, но гола си беше кристален, още повече пк в 93-тата
              Челси-МЮ
              - картонът на Торес - няма такъв смях, честно. Инетерсно ми е за пеперудките на Йънг, Нани, Чикирикита и Уелбеци какво трябва да дават?
              - картон на Иванович - ами просто нямаще как да не го даде, макар че нямаше фаул, а много умела театрална постановка на Йънг (този път - браво, изявата му беше отлична, така се печели картон) - колкото и да се мъчеше зашитника да не го ритне, Ашлиту се навря пред крака му и беше закачен -калсически изигран червен картон
              - лакътя на Перси - калиска за червен картом
              - Рууни - също
              - гола на грахта - няма какво да го коментираме (над 1 метър засада)
              победата на юнайтед беше ултра незаслужена, честно казано (макар и да съм малко пристрастен) бяха надиграни дори и от 9-те души на челси, но това е футбола. Лощото е когато отсъжданията са само в полза на единия отбор
              Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
              Ами според мен Торес си беше за втори жълт! Защо да го жали? Колко пъти ги жали първото полувреме... Той си падна като брашнян чувал, а повторението показа колко далече беше крака на Еванс - чиста симулация с цел да се изкара от игра последния, защото ако беше фаул трябваше да има червен и за него!
              Прав си че ситуацията с гола беше трудна за отсъждане, но движението на Грахчето беше от голлинията назад, така че страничния можеше да види за какво става въпрос!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Проблемът е, че винаги когато е трудно за отсъждане, съдиите отсъждат във ваша полза
                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche Разгледай мнение
                    Наистина ли мислиш че картона на Торес е 100%??? Клатънбърг доста се престара....гола от засада не може да се хване с просто око - тук трябва видео повторение....но не мога да си обясня защо изгони Торес?

И нещо за феновете на Ливърпул - съдията закла Евертън а не Ливърпул, 100% беше червения картон на Стърлин на Суарес беше към 90% но всичко щеше да приключи ако съдията си беше изгонил Стърлинг...

С две думи с тея съдии да те е страх да заложиш
                    Ами според мен Торес си беше за втори жълт! Защо да го жали? Колко пъти ги жали първото полувреме... Той си падна като брашнян чувал, а повторението показа колко далече беше крака на Еванс - чиста симулация с цел да се изкара от игра последния, защото ако беше фаул трябваше да има червен и за него!
                    Прав си че ситуацията с гола беше трудна за отсъждане, но движението на Грахчето беше от голлинията назад, така че страничния можеше да види за какво става въпрос!
                    Last edited by man_united; 29.10.2012, 10:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                      Жалко е че Ви бихме с гол от засада, но пък и двата червени картони си бяха 100-процентови! Радвам се че съдията имаше смелостта да ги покаже!
                      Наистина ли мислиш че картона на Торес е 100%??? Клатънбърг доста се престара....гола от засада не може да се хване с просто око - тук трябва видео повторение....но не мога да си обясня защо изгони Торес?

И нещо за феновете на Ливърпул - съдията закла Евертън а не Ливърпул, 100% беше червения картон на Стърлин на Суарес беше към 90% но всичко щеше да приключи ако съдията си беше изгонил Стърлинг...

С две думи с тея съдии да те е страх да заложиш

Коментар

• Ashley Cole was spotted in ASDA looking at a map of Spain - he's still trying to figure out where Valencia is.

Коментар

• 100-ГОДИШЕН НЕ ПРОПУСКА МАЧ НА АРСЕНАЛ

Норман Дънкан ходи на мачове на "топчиите" от 1920 г.

По време на мача между Арсенал и КПР (1:0) в големия герой за домакините не се превърна голмайсторът Микел Артета, а един от феновете на "топчиите". Става дума за 100-годишния Норман Дънкан, който не пропуска двубой на лондончани от далечната 1920 година. Столетникът със сигурност е най-старият футболен привърженик, но и най-верният, с който на "Емирейтс" могат да се гордеят.

Дънкан тръгнал по мачове на любимия си тим на 8-годишна възраст та до ден днешен. Запитан какво мисли за седемгодишната суша откъм трофеи, която налегна Арсенал, Дънкан отговаря: "Голяма работа. Това не е нищо, през годините други клубове имаха 10-15 години суша".

Коментар

не съм очаквал, че ще го кажа, но:
                            МАНГАЛЧЕСТЪР СА ШИБАНИ, ШИБАНИ, ШИБАНИ МАНАФИ
                            Жалко е че Ви бихме с гол от засада, но пък и двата червени картони си бяха 100-процентови! Радвам се че съдията имаше смелостта да ги покаже!

Коментар

хаха, полки, ама кажи нещо и за вашия мач с чорбата - 1500-2000 чорбета ви надвикаха през повечето време,
                              нещо си се объркАл, бе, момко

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              да не говорим и че ви надиграха и то сравнително категорично.
                              с този треньор -> толкова

поведем ли с един гол и им дава наставление да пазят резултата ( в ловеч така са свикнали), а като се добави, че и физическата подготовка ни е слаба (след 3 лагера в Тетвен, Банско и в Австрия) .................. нещата се изасняват

не забравяй, че сме отбор на 2 месеца и половина

Все си мисля, че май е по-добре да не дават родното първенство, пък като има балъци, да си ходят на стадиона,
                              ами колкото публика ходи на мачовете на БОТЕВ -> толкова публика ходи и на всичките ни останали отбори в А група

хем и за клубовете е по-добре с повече зяпачи по разрушените остатъци от комунистически строежи с 0 подобрения в последните 25 години....
                              е, нали говеждия стадион е чисто нов

вече 1 година се чака разрешение за строеж на новия ни стадион ...................... много добре знаеш, че в България за окомплектоване на документите за строеж се изисква повече време отколкото за самия строеж

Коментар

• и бахрейн ги опънаха на алианц арена

Коментар

Working...
                                X