IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    супер, значи връзвам и втори бас с теб - пак на червено, т.е. да обобщя:
    - първи бас - ако лудоглавец вземат 2/3 титли, то аз печеля червено, ако не вземат - давам черно
    - втори бас - ако чорбата станат шампиони - печелиш червено, ако не станат - аз печеля

За Бг империята знаеш, че имаме сходни позиции, така че за там можем да вдигнем един тост след края на шампионата А че бихте Ливера на Анфийлд - бихте ги и това остава в историята, който каквото ще да казва, победата си е победа, както и фактът, че не сте били в групите

П.С. За бай Добри нищо не рече, а трябва да знаеш, че аз не копирам, пиша си глупостите сам
    Коректен си за басовете, че ми писна от харцои в тоя форум, дето не помнят какво са писали предния ден. Евала!

П.П. Относно Ливера не е странно, че ги думнахме. На чорбата ( БГ Армията ) само й покажи иноземец и им кажи "Дръж!" и глей ко ста'а ... - лудички са, нищо, че може да са предпоследни в А група, както когато думнахме Ювентус в София с 3:2.

Тоже действащ клубен шампион на Юръп! ( демек, не ни е сефте да ги думваме такива - имаме към 5 скалпа, ако не се лъжа ). Може и Юве да станаха тогава шампион на Юръп нея година като ги пребихме - не помня.

Но ... видни "българи" тогава подадоха сигнал в УЕФА за нарушена картотека на Михтарски и ся в статистика ще гледаме 0:3 резултат.

Машала!

П.П.П. Добри ко да го коментирам? Разстрел му е малко, както и на вашата Цола и Солаков. Т'ва е миналото и няма чистене.

Пуснах ти кои са били армейците и за Господин Чолаков - който на Олиомпиадата в Сеул насира по медали Англия, Франция и Белгия. Тия медали не бяха за ЦСКА, а България.

Това са били българите, пич! Големи!

Сега сме пълен смях
    Last edited by marandi; 23.11.2014, 14:13.

Коментар

• че кой отрича Цола, кой отрича, че са качвали бюста на Сталин на едноименния (тогава) връх, кой отрича Солаков, кой отрича надписа вис-2, кой отрича, че стадионът ни се строи с благословията на Тиквата, кой? Ние тези неща си ги знаем и си ги признаваме - така прави силният, който знае историята си. Митологичните чорби обаче реват от първородния гря и думите на бай Добри, удобно забравят бай Милко, забравят как един кюрд бе реабилитиран 1985, а един отбор-машина бе разбит тогава, удобно премълчават, че де що имаше силни на деня бяха при тях - Мултитруп, черепахата, циганинът примат мангал, бай лупи, титаните, пак бай лупи и реват ли реват срешу някакви измислени директиви и все съдиите им криви. Ами кажете си го бе, що не си го кажете - създадени сте от Партията, тя ви подари 26 титли за 42 години (единственият отбор, който става шампион няколко месеца след основаването си), най-големите мутри ви бяха начело, "синьото" бфс не ви изхвърли директно в аматьорските лиги (като пирин и ботев за много по-дребни нарушения) и т.н. Кажете си го и никой няма да ви оспорва успехите, но не да ми слагате розАвите очила и да ми говорите простотии, които нямат и грам истина и допирни точки с реалниостта. Истината ще ви направи свободни!!!

Ето аз сега засядам пред тъвъто да гледам едно подобие на отбор, но е моят отбор и макар и с мъка го гледам, а като направят трибуната , ще си купя сезонна карта. Знам, че най-вероятно ще паднем, но съм заложил за победа, ей-така, щото искам да не заспя на мача от постната продукция в синьо и жълто.

Лека от мен - апропо оригиналната московкса чорба, щото вие и тук сте менте и ерзац отбор, ми донесе добри парички на баскет, дано да ми е ден
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Грую милсля, че като интелигентен човек би ти било ясно какво цитираш. Вкрая на кайщатата тук може да се говори и за Цола Драгойчева примерно и МВР. Но дай нещо по-пресничко така, примерно Доклада от на Сметна палата за МВР и ползването на сините базички и стадиони? Или за осигурените на мин. раб. заплата футболисти, когато ние го отнесохме? Ако наистина имаш претенции да си обективен, докладът предполагам все още е качен на сайта на сметна палата. Запозай се... иначе ще трява да го караме на "съблечи се бе"..
        Last edited by pepe1234; 23.11.2014, 13:49.

Коментар

• А като ще говорим за бай Добри, що да не говорим и за Ангел солаков, зарад който гениален играч като Никола Цанев не може да помирише националния отбор, пък ако ще не 5, а 15 минути да лъже сам целия отбор на подуене, без те да могат да му пипнат топката, камо ли да му я вземат?

Зимбру: лошо, но и най-големите стъпват на криво понякога... пак не е като да те опънат изодзад на китайската граница.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• супер, значи връзвам и втори бас с теб - пак на червено, т.е. да обобщя:
            - първи бас - ако лудоглавец вземат 2/3 титли, то аз печеля червено, ако не вземат - давам черно
            - втори бас - ако чорбата станат шампиони - печелиш червено, ако не станат - аз печеля

За Бг империята знаеш, че имаме сходни позиции, така че за там можем да вдигнем един тост след края на шампионата А че бихте Ливера на Анфийлд - бихте ги и това остава в историята, който каквото ще да казва, победата си е победа, както и фактът, че не сте били в групите

П.С. За бай Добри нищо не рече, а трябва да знаеш, че аз не копирам, пиша си глупостите сам
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

П.С. Търся някой да ми предложи залог за чорбата, че няма да станат шамоион тази година - съгалсен съм на 1:1
              Това ти го бях предложил при предишния бас преди месеци, че още тази година чорбата ще стане шампион.

На червено джони бас го имаш веднага

П.П. Не е от моментно състояние класиране, а бях го предложил още във 2-3 кръг, когато сключвахме първия бас и това беше моята позиция, че още тази година Л-ц няма да бъде шампион.

П.П.П. Голям си досадник за мача ни с Ливърпул. Последен 3-ти предварителен кръг за влизане в групите на ШЛ играхме с тях. Просто пиша бързо и не обърнах внимание.

Благодаря за поправката, ама се заяждаш! Бихме ли ги на Анфийлд? Бихме ги! Бяха ли шампион на Юръп. Бяха! Точка
              Last edited by marandi; 23.11.2014, 13:04.

Коментар

Апорпо, ти си единственият, с който имаме бас, така че застана зад думите си, говори си, аз ще пия уиски след 1,5 години
                Груец,

клъцнах ти поста, щото знам простотиите срещу чорбата вътре. Чета ги над 10-15 години същите и все едно един и същи човек ги е писал.

Та, прости ми!

За нещото смислено в поста ти съм го оставил. Така е, имаме бас по твоя оферта, която предложи и се съгласих.

2/3 за Л-ц - нямаш грижи, ако загубя - червено джони.

П.П. Но ме трогна твоята щедрост да влезеш в залог с черно и ми се сърба след 1.5, както си казувал

Ако спечеля, ще го лочим двамата - спокич. Ай, за Империята!

Коментар

• Уважаеми, Пепе!

Преди месеци бяхме информирали в този форум с колегите, че тази "българска" кауза ФК Л-ц започва да смърди.

Тогава лично моя милост изкара числото 780 млн. лв. инвестиции по договор за приватизация, които трябва да се налеят в следващите 10 години ( или по 78 млн./годишно ).

Също съм информирал, че от момента на приватизация няма приведен нито 1 лв "инвестиция" там, а се появи "Българската" кауза ФК Л-ц която излиза по-евтино.

Целта е ясна - да има обществен натиск, ако институциите в БГ тръгнат да се задействат срещу криминално деяние, извършено от Киро Гела.

П.П. Нямам време наистина да ви правя анализите постоянно, понеже приоритет ми е друг в момента - да ви перна готина визитка на БГ Империя пред света.

Поздрави! ( борете се )

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    ....
                    Па, чорбата извади късата клечка да денси с тях в предварителните групи....
                    Гледам, че сте изписали една много голяма торба простотии двамата с Импето, пък и дона се е включил с някои простотии за фашизма (реално нацизма) и решенията на ЦК, та да взема и аз да понапиша нещо, че то смях, смях, но истината е нещото, което ще направи дори и обременените с първородния грях на зачеването от Партията с главно П чорбички свободни

Копирал съм това, което е написал Марандича като най-въпиющата глупост четена напоследък -Маранди, вие не сте играли в никакви ГРУПИ в ШЛ - нито предварителни, нито следварителни, нито полуподготвителни. НИКОГА и едва ли скоро ще играете. Ама това не ви пречи да си измисляте история, както и тази със сътворението. Бетер македонци сте, честно. Ти им викаш, че Василий се кръстил Българоубиец и бил от Македонската династия, те ти настояват, че Самуил бил македонец, нищо че и племенника му се написал изрично в един надпис, че е цар на българите Та и вие така - най-успешният отбор преди 1944 е Славия, най-успешният след 1989 е Левски, а в периода 1944-89 е чорбата, т.е. какъв отбор е чорбата, ако не комуистически Свеждам подобен елементарен пример, за да може и чорбетата да ме разберете, защото напоследък забелязвам една дива заблуда и липса на мисловна дейност. И понеже обичам да подплатявам думите си с цитати, ето един - предполагам, ще се отречете и от него или не?

Армейски генерал Добри Джуров за ЦСКА

ЗАТОВА СЪЗДАДОХМЕ НАШИЯТ ЦСКА!

Вестник Земя, брой 144 от февруари 1992г.

Въпрос - сега, след 10-ти Ноември, много се говори за намесата от Ваша страна и от страна на други ръководни кадри от БКП в българския спорт и по-специално във връзка с привилигированото положение на ЦСКА. Не смятата ли, че тази намеса беше погрешна?
                    ген. Джуров:
                    - В никакъв случай. Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Знаете, че преди победата на Деветосептемврийската революция във спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашиски елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Времето беше такова. Затова създадохме нашия ЦСКА. И в спорта ЦСКА постигна много. Това не беше грешка!

Така, коментар да чуя или пак ще вадим мантрите за АС-23, дето такива като бай ви Добри и подобните му са ги избивали без съд и присъда - единият ми дядо е сред тези, истински репресираните - той беше истински военен, запазил до края на дните си любовта към България, лежал години в Белене и осъден на 20 години без граждански права, човек, който не пожела да осъди България след 1989, макар да можеше да го направи съвсем лесно и напълно заслужено, човек, който никога не произнесе толкова разпространеното сега "тази държава", човек, който на въпроса защо не осъди държавата, отговори - "аз България съм се заклел да я пазя, а не да я съдя", ей такъв човек. Та този човек (отново елементарен пример) не беше от цска, беше Левскар!!! Синовете и дъщерите на Партията обаче, бяха чорбари. Това е истината, колкото и болезнена да е - признайте си я, поне вътрешно, и ще ви олекне...

Колкото до сегашните ви заблуди, че имате отбор - ами не, нямате, няма и как да имате. И разликата между нас и вас е, че ние знаем, че сме смешка, вие се тупате в гърдите, все ревете за съдиите (да напомням ли, че имахме серия от около 10 години без дузпа в мачовете помежду ни, но това някакси лесно се забравя) и единственото ви оправдание е с тях. А забравяте Зимбру, някакси минава между другото - е, как падате от Зимбру, пък биете Ловеч като гост Тото? Или просто доказателсвто, че вие и ловешкия селяк сте дупе и гащи и няма нито един честен мач попмежду ви в последните 15 години - винаги, ако единият отбор играе за нещо, то другият братски ви поляга и това, след като са ви изнасилили с 8:0 за най-голямата загуба в историята ви... Ами такива сте си - жени с леко поведение, плачкащи за... абе знаете си за какво.

Апорпо, ти си единственият, с който имаме бас, така че застана зад думите си, говори си, аз ще пия уиски след 1,5 години

П.С. Търся някой да ми предложи залог за чорбата, че няма да станат шамоион тази година - съгалсен съм на 1:1 или за Арсето, че няма да влязат в 4-ката - коеф, че ще влязат е 1,5, значи обратното би следвалод а се котира около 3. Ако има желаещи и вЕрващи - насреща съм - еasy money, a

Коментар

• Ако нямах няколко приятелчета, трезвомислещи чорбарчета щях да си мисля,че не съм бил на работа когато е имало масови изписвания на пациенти.След обстоен анализ обаче установих,че явно Позитано е разширил дейноста си извън политиката и към спорта.

Коментар

• ... Я да видиш ти, сега ако някой излезе да каже, колко велик е бизнесмодела на Киро джапанката ще го призная!
                        Като няма тояга за грабителите, има Маршалови острови

Вече три години сме подложени на масирана медийна агитация в полза на един икономически модел, който за кратко можем да наречем "патриотичен”. Четем, гледаме и слушаме възторжени анализи за това как може да се прави изгоден и модерен бизнес у нас, как едни, на практика подарени, бивши държавни предприятия се стопанисват разумно и печелившо и как това трябва да е моделът за бъдещо развитие на бизнеса у нас… Вменява ни се, че едва ли не, трябва да сме благодарни на "добрите” бизнесмени, които са опазили подарената им собственост и са я изкарали на печалба, сякаш това е нещо уникално и свръхестествено, а не е целта на всяко едно бизнес начинание? Всъщност може и да е нещо уникално, сравнявайки го с резултата от управлението на бивши държавни предприятия от повечето от "назначените милионери”, които доказаха, че не могат, не знаят как и не искат да се научат да правят нормален бизнес, докато народа гледа отстрани безучастно, вместо да грабне тоягите, но това е отделна тема, касаеща глупостта като черта от народопсихологията ни…

През 2008-ма година едно държавно АД беше приватизирано частично и това бе отчетено като една от блестящите сделки на тогавашното правителство! Дружеството е „Параходство Български Морски Флот” АД или по модерному „Навибул”(доскоро "Навибулгар”). В годината преди приватизацията (т.е. 2007 г.) дружеството е в "окаяно” състояние – има активи за 975,7 млн.лв., консолидирано като група дружества и 955,1 млн.лв. като индивидуално дружество, дълготрайни материални активи с балансова стойност 861,5 млн.лв. консолидирано и 857,4 млн.лв. индивидуално (от които корабите са с балансова стойност 756,7 мнл.лв., тоест около 88%!!!) личен състав от 4237 човека (от които 3205 плавателен състав) и нетна печалба след данъци от 30,6 млн.лв. като група дружества и 30,1 млн.лв индивидуално!

Дружеството има 77 кораба. Тежко, много тежко положение! Още повече ако се погледнат резултатите за последните 4 години преди раздържавяването, за които нетната печалба след данъци е общо 126,8 МИЛИОНА ЛЕВА!!! А внесените в хазната данъци за същия период са 17,7 млн.лв! Как да не се откажем от такова губещо предприятие? То просто си е плачело за раздържавяване и оздравяване…

На 14.08.2008г. сделката е факт, продадени са 70% от акциите, сумата е общо 440 млн.лв. … Купувачът "Кей Джи Маритайм Шипинг” АД поема ангажимента за инвестиции в размер на 780 млн.лв. в следващите 10 години, по план, който като част от сделката е таен…

В годината на приватизацията дружеството има нетна печалба от 80,6 млн.лв. консолидирано и 58,0 млн.лв. индивидуално, а личният състав е "коригиран” до малко над 1900 човека… Днес те вече са 1124 човека! Патриотизъм, пар екселанс, само да не си моряк в България!

Оттук насетне започва една истинска борба за модернизация и оздравяване на флота ни! Няма шега: в периода 2009-2013 ПБМФ АД като индивидуално дружество апортира в дъщерните дружества, продава или нарязва "само” 52 от корабите си и в момента разполага с цели 3 (три) кораба – влекачи в пристанищния комплекс! Като група от дружества промяната е от 77 до 30 кораба! От тези 30 кораба 9 са нови, въведени в експлоатация след приватизацията, а 21 (включително трите влекача от по-горе) са заварени на служба в ПБМФ АД или дъщерните му дружества. Важно е да се отбележи, че ПБМФ наистина разполага с доста остарял корабен състав, повечето от съдовете предадени за скрап са над 30 годишна възраст, при 26 г. средна такава за нарязаните съдове за превоз на насипни товари за 2013г. според "Блумбърг”… Отделна тема е как с тоя морално остарял флот са постигани такива търговски резултати в миналото???

В края на 2013 г. групата дружества вече има активи за 1 162,3 млн.лв., а индивидуалното дружество – за 646,6 млн.лв. В тях дълготрайните материални активи са с балансова стойност от 629,7 млн.лв. за групата и 19,3(деветнадесет цяло и три десети!) млн.лв. за индивидуалното дружество!

Тенденцията е ясна – дълготрайните материални активи се прехвърлят от ПБМФ АД към дъщерните дружества! Делът на корабите в ДМА изобщо спада от 88% на 28% за индивидуалното дружество!!!! При групата, обаче, делът на корабите в ДМА изобщо нараства на 95%!

Най-интересно е обаче развитието на продажбите и печалбата на дружеството! През 2007-а, преди приватизацията то има 425,8 млн.лв. приходи от продажби консолидирано и 421,3 млн.лв. индивидуално(тоест основната дейност е в дружеството-майка!)!

През 2008-ма те са 518,6 млн.лв. консолидирано и 442,1 млн.лв. индивидуално; за 2009 са 251,9/190,1; за 2010 са 371,9/235,9; за 2011 са 352,7/194,1; за 2012 са 349,6/146,2, а за 2013 г. са съответно: 278,5 млн.лв. и 83,7 млн.лв., тоест нещата се пренасят към дъщерните дружества. Печалбата по години е: 2008 – 80,6/58,0; 2009 – (61,8)/(109,1); 2010 – 30,2/(2,2); 2011 – (7,3)/(5,1); 2012 – 7,9/7,7; 2013 – 5,1/6,0 млн.лв.!

Вижда се колко тежка е била кризата през 2009-та г., когато са регистрирани сериозни загуби! Загуба е регистрирана и през 2011-та… За да не се съмняват професионалистите в анализа ми – амортизацията по периоди е в приблизително постоянни граници между 61 и 80 млн.лв. както преди, така и след приватизацията, тоест горните данни за печалбата след данъци са обективно сравними с периода преди приватизацията…

Важно е също така да се отбележи, че като индивидуално дружество ПМБФ АД е отпуснало заеми на дъщерните в размер на 111 млн.лв., а на други свързани лица ( най-вече от групата на "Адванс Пропъртис”ООД) за още 482 млн.лв.! В същото време групата дружества има взети банкови кредити за 222 млн.лв. към 31.12.2013г.!!!
                        Предполагам, че повечето читатели са се объркали от тези данни – взети без изключение от Годишните Финансови Отчети на дружеството, публикувани в Търговския
                        Регистър – и очакват сбит извод на базата на тях. Накратко – след приватизацията е протекъл процес на прехвърляне и разпродажба на дълготрайните активи на ПБМФ АД, а голяма част от средствата от него са раздадени в заем на свързани предприятия, непритежавани от групата, тоест ПБМФ АД е превърнато в касичка за кредити на фирми на мажоритарните собственици и му е отнета основната дейност – корабоплаване и транспортни услуги по море!

Нищо лошо, ако това не бе НАШЕТО национално параходство, нашият ДЪРЖАВЕН търговски морски флот и ако не бяха съкратени близо 3000 човека от личния му състав… В което няма нищо Патриотично!!!

Грамотните икономисти сигурно вече се смеят на моя аматьорски анализ и се питат защо ли се потя над него – просто е: налице е обезкървяване на държавното Параходство и прехвърляне на годното му имущество към дъщерните му предприятия, които са ОГРАНИЧЕНО ОТГОВОРНИ ДРУЖЕСТВА (ООД)! И в мнозинството си са регистрирани на Маршаловите острови (24) или Малта (14).

Не съм запознат със законодателството на тези територии, особено на Маршаловите острови, но съм притеснен, че то може да е доста по-либерално по отношение на търговската несъстоятелност, отколкото нашето, особено като се има предвид факта, че Република Маршалови острови, бидейки офшорна зона, не е подписала споразумението срещу пране на пари… Което ще доведе дотам, че при евентуални умишлени фалити на дъщерните дружества държавата ще се окаже без параходство и без активи…

Признавам си, че спекулирам, но това е напълно възможна хипотеза… На ПБМФ АД, като самостоятелно дружество, е отнета основната характеристика на един флот – плавателните съдове – и то е превърнато в една куха шапка, притежаваща единствено парични еквиваленти!

А те, за разлика от корабите, имат една твърде неприятна черта – лесно си губят порядъците и стойността! Сигурно някой ще попита: „Защо се притеснявате,нали държавата държи 30% от собствеността и има право на вето по важните решения?” Просто е – държавата имаше "златната акция” и право на „вето” в куп неизгодни и губещи за обществото сделки с държани предприятия, отишли в небитието…

Чудя се само къде са ДАНС, Агенцията за Приватизация и Следприватизационен Контрол и КФН?? А прокуратурата на РБ? О, да, забравих, те са патриоти и не си врат носа сред шамарите!

Аз непатриотично отивам да си отворя една бира и да пратя един СМС на 17777 с текст „ DMS BUDNI BMF”, белки някой се сепне и отвори поне едното си око за проблемите…

Да живей България, братя патрЕоти!!!

Забележка: Коментарът е на Иван Савов за RedPride, заглавието на Проспорт.бг

Коментар

• Импов,

само болен мозък може да нарича чорбата символ на комунизма след 1944г. - при условие, че то сичку е комунистическу до 1989г.

Още по-смешну е, че БГ пощи и милиция ( ФК Лесну ) били анти-комунета в тоя период. Въх ...
                          ----------------------

Телюгите ги разбирам донякъде, щото мИчтите се разминаха яку с реалността, ама те сами си гу напрайкаха.

Не мо'е да списваш тъпотии за "ойро-боеца" на БГ в родни медии, а навън да те пишат "ойро-идиота".
                          --------------------------------

Относно вчера мача - беше смешно как Шалваргорец не могат да минат центъра, но предполагам след паузата ще ги думнем 2 пъти с по 1:0, да се спрат да се правят на телюги и те.

П.П. Обърни внимание чорбата какви сме джентълмъни и понеже знаем, че имат мач с Ливера скоро не им се подведохме на провокациите да ги оритаме, както те не спряха цял мач нас да ритат, па ние нямаме пейка баш сега.

Там някъде 7-8 души трябваше да завършат, ако съдията свиреше кат' 'орицата, ама майната му.

1. Мисиджан ( червен ).
                          2. Кейсара ( за изритване без топка на паднал футболист ) - директен червен.
                          3. Втори жълти картони на Анисе, Моци, Минев и Ешпиньо.
                          4. При дузпата за Фелипе, дето не свири - директен червен на техния с дузпа.

Като излязат в Юръп и бързо ги разкриват, щото в БГ им свирят така, ама там е различно.

П.П. Както бях казал - ще имат 1-3 точки от група на ШЛ. Лузерпул, както са невиждано слаби ще ги думнат и в София.

Па, чорбата извади късата клечка да денси с тях в предварителните групи, когато бяха действащ шампион на Европа и ни отстраниха с 2:3 като ги думнахме насред Анфийлд.

Само с късмет и проскубан подарен орел не става

До края на врътката ще видиш, че Левски, Локо Сф и сие ще им вземат поне 10 точки от 8 мача и балона ще се спука.
                          Last edited by marandi; 23.11.2014, 12:16.

Коментар

• Донов, говориш глупости. Противовес на фашистките отбори... значи Цола Драгойчева е била фашистка, щом взе под крилцето си ФК Подуене скоро-скоро след 9.ІХ? Вярно е, че подуенци позирали за снимки с вдигнати десници, после станаха отборче на ДС и милицията, после на мутрите и на мафията, а разни болни подуенци във властта от 25 години правят и невъзможното да унищожат и съсипят ЦСКА... защото не могат да ни гледат и не могат да преглътнат, че ЦСКА е побеждавал (и продължи да побеждава) най-големите европейски отбори (по брой победи над действащи европейски шампиони над нас стои само Реал), а Подуене са известни в Европа като евроидиотите.
                            Грую, никой никога не е полягал на ЦСКА. Нито дори по „комунистическо” време, когато уж сме били „привилегировани” (а другите армейски отбори – Черно Море, Сливен и Тракия често дори ни спъваха за титлата), камо ли пък сега. Все едно да кажеш, че Ювентус, Аякс, Нотингам, Ливърпул – също са ни полягали. Ти от Подуене ли беше? Забрави ли как за последно станахте шампиони – след като три отбора излязоха срещу вас с юношески формации в домакинствата си, а садиите ви свирнаха 26 дузпи за 30 мача? Може и да си забравил – то минаха купища години оттогава... кеф ли ви е сега, когато някой друг купува първенствата, а?
                            В моментът ЦСКА, макар водещ отбор, не е получавал дузпа от 8 март срещу вас... дали има друг такъв прецедент на света – отбор доминиращ в първенството си, да не е бил дузпа ОСЕМ МЕСЕЦА? Силно се съмнявам – но тук е нещо нормално, защото войната срещу ЦСКА продължава – единствения отбор на света, плащащ наем за СОБСТВЕНИЯ си стадион !!! И който няма право да премахне разпадащо се съоръжение на собствената си база, нищо че то заплашва здравето и живота дори на трениращите там – само защото в спортът коли и беси поредният министър, който мрази ЦСКА.
                            За мачът вчера – при картоните садията показа еднакъв критерий... но ако бе запазил същия критерий, домузите щяха да завършат мача с осем човека !!! но разбира се не посмя да го направи... даже като извади червен картон на Нисиджанов, аз мигах на парцали и не вярвах, че това се случва, но после си казах, че тоя червен картон ще ни излезе през носът, както и стана. Дузпите – не съм и очаквал таскотасков да свири (обясних горе защо), а и наистина не бяха ного чисти положенията – Ваньо Филипов падна ного лесно, а онова лудото, дето се мисли за Платини направо си симулираше.
                            Иначе ЦСКА надигра домузите, видя се, че схема с Белия Тони и Черния Тони е идеална, а ако играеше и Големият Тони (наказан само защото е побутнал някакъв индивид, който въобще нямаше право да е на скамейката на Славия, само и само да не играе тоя мач), не ми се мислеше – той какъвто е бесен....
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                              Хайде сега, всички заедно. И силно - "Само ЦСКА!" По възможност три пъти.
                              ...........................
                              ПППП. Човек да е болен за България, за българите - разбирам. Но за отпадъци като ЦСКА и Левски, които само пречат в България да се развива футбол поне на средно европейско ниво?!
                              Донов,

като одъртеете и ставате черногледи ( констатирам само ).

Виж си черничкото какви басни разказваш. Среден европейски футбол ще имаме, когато стандарт на живот в БГ стане от испанския нагоре.

П.П. Радвам се, че на стари години разбра истината кой е най-достойният спортен клуб в БГ, правещ чудеса на международната сцена

Футбалерите ни са малко зле в момента, но съпротивителните ни сили са задействани на макс, за да се върнем на старото място, а именно при Прьца, Мангалчестер, Бахрейн, Реял и сие.

БГ пазар никога не сме го броили за фактор, но въпреки измъчената година ви дадохме Пулев - достоен чорбар и българин, когото смешниците от други фенски маси яростно оплюха по навик

Футбалерите би трябвало да тръгнат нагоре от 2015. Първо 32-та и после до 2 години ще сглобим секси отбор да видиш как се къртят зъби в евротурнирите. През 2008г. го бяхме направили, когато Перуката почти ни затри през лиценз-гейт.
                              -------------------------

Груеца преди да ръси простотии за Зимбру да не забрява, че 3 месеца по-рано се чудехме дали ще започнем от В група.

Но то всичко се връща и сега ФК Подуене пред закриване. Да видите 'убау ли е?
                              Last edited by marandi; 23.11.2014, 09:40.

Коментар

• ЦСКА?!

Много слушах и четох през годините за този отбор. Някои определят себе си като "болни" цесекари.
                                Крайно време е да се повдигне завесата. Много е писано за историята на този клуб. Някои хора си въобразяват, че познават историята на клуба. Народиха се и "историци", които съзряха съществуването на този клуб в далечната 1923 г.Да са живи и здрави и да си папкат незслужените хонорари за драсколевините си. Като жив съвременник на събитията и след многогодишно мълчание, се почувствах /най-после/ длъжен да внеса малко яснота по въпроса.
                                ЦСКА, тогава с името "Септември при ЦДВ" беше създаден през пролетта на 1948 г. с Решение на Политбюро на ЦК на БКП /справка - архива на Политбюро/. Той беше създаден като отговор и контрапункт на "фашистките" отбори - Славия, Левски и пр., създадени по времето на фашизма. В България фашизъм никога не имало, но това е друга тема. Знаменателно е, че отборът беше създаден като символ на комунизма не много след изстъпленията на т.н. Народен съд, който осъди на смърт около 3000 души. За сравнение - на Нюрбернгския процес бяха осъдени на смърт 12 фашисти. От целия свят.
                                Още по-показателно е, че успоредно със създаването на ЦСКА бяха създавани и Лагерите на смъртта. Рожби на един и същи баща. Дори прословутият лагер в Белене е една година по-млад. Това не би било нищо, ако именно в тези лагери не намериха смъртта си хора, чиято единствена вина беше, че бяха привърженици на Славия, Локомотив, Левски, Академик, че не викаха "Само ЦСКА!". Аз познавам трима такива мъже, бащи на мои приятели. Ако сега след мач изстъпления се вършат от "болни" гаменчета цесекари /и левскари, разбира се/, тогава тези изстъпления се вършеха от народната милиция, която след мач правеше хайки и товареха на камиони всички, които не бяха от ЦСКА. Камионите заминаваха в неизвестна посока. Без съд, без присъда. Парадоксът е, че по този начин изгоряха погрешка и някои цесекари. Но - Бог високо, а царят дори не беше още в Мадрид.
                                И защо мислите, че цветът на този клуб е червен? Какъв ли е символът?
                                Хайде сега, всички заедно. И силно - "Само ЦСКА!" По възможност три пъти.

ПП. Някой ще каже - да, ама ти пишеш това, защото си левскар, член още от 1941 година. Да, ама не. Бях левскар. Това недоразумение сега, което още има наглостта да носи името на Апостола не е моят Левски. Моят Левски б е ш е.
                                Не мога да съм левскар, докато в този клуб се мотае без работа бай Ганьо. Докато се мотае и Гонзо - злата прокоба и карък на Левски. Имаше и още един карък, но слава Богу той изчезна някъде. Не му помня името, само си спомням, че му викаха Бижутера. Невероятно вреден за отбора човек от типа - едно ще направи, десет ще утепа.

ППП. Пък вие си викайте само ЦКС, само ЦДВ, само ЦДА, само ЦДНА, само ЦДНВ или както там си му викате.

ПППП. Човек да е болен за България, за българите - разбирам. Но за отпадъци като ЦСКА и Левски, които само пречат в България да се развива футбол поне на средно европейско ниво?!
                                Last edited by Дон Карлос; 23.11.2014, 05:57.

Коментар

Working...
                                X