В Япония екстра тайм не е платен....съжалявам!Приемасе за даденост и отдаденост! Наистина си осигурен доживотно затова и получаваш други екстри! Просто не се запознат според мен! Имам приятели, които работят там и затова съм толкова убеден в това, което пиша!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българите - най мързеливата нация в света
Collapse
X
-
Не си ли чувал, че мързелът е двигател на прогреса ?
Също и аксиомата - по-добре умен и мързелив работник, отколкото глупав и работлив (тва е много опасна комбинация) .
Та мързела сам по себе си е едно добро качество. Кара овека да мисли и да работи ефективно.
Щот дали тоя дето копа дупки с лопата е по-богат от измислилия багера ? А тоз дет е измислил багера е бил мързелив - вервай
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеВярвате ли го това долното или не:
България е най-мързеливата страна в света. До този извод достигна престижното издание "Икономист", като изчисли почивните дни през годината.
Страната ни е с най-много официални празници - 13 почивни дни, след Япония, където има 16. Всеки българин има и по най-малко 20 дни годишен отпуск.
"Икономист" изчислява още, че българите ползват средно по 22 дни болнични. Това ни прави абсолютни лидери в Европа и по този показател.
Общата сметка показва, че българите почиват по 55 дни в годината, освен съботите и неделите. Проспериращи държави като Франция и Германия имат съответно 48 и 42 почивни дни годишно.
Изданието прави извода, че след като у нас се работи най-малко, естествено е да сме най-бедната страна в Евросъюза.
Източник: bTV
Коментар
-
Първоначално изпратено от batko Разгледай мнениевярно е, че стоят даже до 2 сетринта и са от 8 на работа! давам го като пример, че не са коректно посочени празниците. иначе реално са на четиридневна и не им трябва отпуска! че са като роботи и т.н спор няма! Проблемът, който никой не споменава за България е, т.нар натоваряемост на мощностите! ама това по-късно ако ме подсетите, че са гледам мач...
За това в цял свят има освен заплата и бонусни системи за стимул, заплаща се екстра извънредният труд и т.н.т.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеза честните частници ли говориш или за бачкерите? Аз например знам супер много хора, които си вземат болнични като трябва да ходят на село да си копат лозето (образно казано). даже имаше изследване, че сме нажията с най-много болнични средногодишно, като вторите селд нас имаха наполовина по-малко. Ето за това говорим.
П.С. А като заговори за честни частници, аз знам и доста случаи на пуснати в неплатен отпуск бачкери с месеци - ей така се получават нещата със статистиката....
Той шефа на комисия Кушлев с 9 000 заплата си пуска болнични, пък какво остава за някой който го опъват по 6 дни в седмицата по 10 часа за по 200-300 лева.
А неплатения отпуск, ако нямаш какво да ядеш не е голямо щастие.Last edited by Jay Gould; 05.05.2011, 00:31.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНе познавам нито един от средите на частния бизнес който да почива и половината на това. Това са глупости се отнася за администрацията. Виж там и повече се почива.
П.С. А като заговори за честни частници, аз знам и доста случаи на пуснати в неплатен отпуск бачкери с месеци - ей така се получават нещата със статистиката....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение...
Общата сметка показва, че българите почиват по 55 дни в годината, освен съботите и неделите. ..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Да се разберем: производителността на труда НЕ ЗАВИСИ от изработените часове. С повече отработено време хората компенсират недостатъчната производителност и толкова. А това, че у нас мощностите не са донатоварени, е жестоката истина - когато постъпих на последната си работа, имаше машини, които не спираха нито денем, нито нощем - нормата беше да жулят по 24 часа в денонощието. В момента, имаме седмици с по два-три дни по само една смяна, докато другите изобщо хората се пускат отпуска.
Но, разбира се, тук правителството няма нищо общо, то създава условия в страната, пък ония, дето нямат пари са виновни, да ги ева
Коментар
-
Твърдо не съм съгласен. Аз работя в американска фирма и работата ми е тясно свързана с френския клон. Тия как не са фалирали - не знам. Имат 40 дни отпуска годишно, имат повече празници от нас, работят по 7 часа на ден (на практика работят по 8 и в петъка работят до обед) и майките с деца имат правото всяка сряда да си работят от вкъщи. Това са им привилегиите, за които аз знам. Първоначално колегите като ми го казаха това и реших, че са някакви басни, но в последствие видях по колко време отсъстват тези, с които аз пряко работя. Всяки месец по 1 седмица отпуска си докарват пичовете.
Та определено не съм съгласен, че имаме най-много празници.
Като оставим това на страна, не мисля, че сме и мързеливи като работници, да не сме като германците и японците, но не мисля, че сме мързеливи. А ако бачкаме за техните пари, както бачкат много наши сънародници, които са отишли в чужбина, може би и на тях ще им скрием топката
Та стига с тия самобичувания, ако ние не се уважаваме, няма кой да ни уважава.
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеВярвате ли го това долното или не:
България е най-мързеливата страна в света. До този извод достигна престижното издание "Икономист", като изчисли почивните дни през годината.
Страната ни е с най-много официални празници - 13 почивни дни, след Япония, където има 16. Всеки българин има и по най-малко 20 дни годишен отпуск.
"Икономист" изчислява още, че българите ползват средно по 22 дни болнични. Това ни прави абсолютни лидери в Европа и по този показател.
Общата сметка показва, че българите почиват по 55 дни в годината, освен съботите и неделите. Проспериращи държави като Франция и Германия имат съответно 48 и 42 почивни дни годишно.
Изданието прави извода, че след като у нас се работи най-малко, естествено е да сме най-бедната страна в Евросъюза.
Източник: bTV
Коментар
-
вярно е, че стоят даже до 2 сетринта и са от 8 на работа! давам го като пример, че не са коректно посочени празниците. иначе реално са на четиридневна и не им трябва отпуска! че са като роботи и т.н спор няма! Проблемът, който никой не споменава за България е, т.нар натоваряемост на мощностите! ама това по-късно ако ме подсетите, че са гледам мач...
Коментар
-
Първоначално изпратено от batko Разгледай мнениеНе е вярно категорично...Например в Япония празниците са повече/златната седмица на Императора-общо около 50 приблизително са помивните дни/! Просто пак не са си изпили лекарствата!
Коментар
-
Българите - най мързеливата нация в света
Вярвате ли го това долното или не:
Източник: bTV95Да25.26%24Да, Станишев е виновен, но ББ ще ни оправи за 800 дни13.68%13Колкото и малко да ми плащат, не могат да ми платят колкото съм изработил15.79%15Не, работодателите са се наговорили така, за да плащат по-малко8.42%8Не, гърци, испанци и т.н. са по-мързеливи. Как иначе сме пробили там?27.37%26Не, ама като свърши отпуската и ходя при лекаря за болнични, та затова изкривявам статистиката9.47%9The poll is expired.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experienceТагове: Отмаркиране на всички
Коментар