Малка корекция на Импи: Леността е убийствена. Иначе, ако не бе Мързелът...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българите - най мързеливата нация в света
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХа-а-а-а-а-а-ха-ха-ха - това е другото, което щях да кажа - леността често е и положително качество !!! Ако далечните ни праотци не бяха мръзеливи, и досега да си мааме с каменните брадви !!!
накарай мързеливият да работа, че да те научи на акъл.
То затова и в Бг под път и над път всеки акъл дава, което пък е родило други 2 мъдри мисли:
Акъл не ща - пари ми дай
Не учи стария г.з как да сере, а му дай хляб да яде
Та така с родният мързел. Моето мнение е, че българина си е мърда, която си търси оправдания. и понеже сега границите са отворени, ание много обичаме да гледаме в паничката на другарчето, и се почва: Ама вие знаете ли испанците какви са мърди, ами гърците, пък за франсетата да не отваряме дума и т.н. Да, така е, видял съм ги тези народи с очите си и това е факт, но е факт и че те живеят добре и могат да си го позволят. Ние, в Бг, обаче сме затънали в лайна и вместо да се спукаме от бач и да излезем от тях, ние мрънкаме как: Никой не ме обича, а аз съм ебати пича......
Ами няма как пичове, бачкане трябва и то бачкане над средното в Европа, защото сем недни и сме цървули. Ако искаме поне трендафори да сме, трябва или да бачкаме яко (дойчовете след втортата световна, та до наши дни) или да ги клатим еуропейците по тънката лайсна (маляките). Е, да, ама ние нито бачкаме много, нито имаме достатъчно адекватна политика в областта на дипломацията, пропагандирането на историята ни пред света, създаването на национални митове и т.н. Затова и си висим в калта и от време тихо препсуваме под мустак или се изцепим като Боко Тиквоча (да се свети името Му) - как сме живели по добре от Хърватите или сме били по-добре от Маляките
Дълго е, но е факт, че сме мърди и макар да сме родили поговорки като "залудо работи, залудо не стой", те вече не са актуални. щото Бг гражданинът би си скъсал г'за да бере портокали в Малякия за 600 евро, но няма да копа за 500 лева, щото е обидно някакси и т.н. и т.н.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеНе си ли чувал, че мързелът е двигател на прогреса ?
Също и аксиомата - по-добре умен и мързелив работник, отколкото глупав и работлив (тва е много опасна комбинация) .
Та мързела сам по себе си е едно добро качество. Кара овека да мисли и да работи ефективно.
Щот дали тоя дето копа дупки с лопата е по-богат от измислилия багера ? А тоз дет е измислил багера е бил мързелив - вервайМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнениеДали българина щеше да работи със същото "удоволствие", ако знаеше, че на гърба му не висят още трима-четирима(политик, администрация, мангал, полицай) от които не вижда полза?
Доказателство е, че когато нашенецът отиде в по-нормална страна, където получава и по-нормално възнаграждение, работи като луд... е не чак като китаецът де...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Категорично не вярвам, че сме най-мързеливите. За испанците се носят легенди, до колко това е истина, не знам, но за гърците на 100% са по-мързеливи от нас. Много пъти съм ходила в Гърция в Солун и по курортните им градчета и селца. Ще дам един пример, който ми се е запечатал като неприятен спомен от един от техните курорти. По време на екскурзия до Метеора, отидохме в едно крайбрежно курортно селце в подножието на планината Олимп, да пренощуваме. Бяхме 2 или 3 автобуса, спряхме пред нашия хотел и около 30-40 души влезнахме в лобито на хотела, което за наше най-голямо учудване, беше празно. Нямаше никой на рецепция, чакахме така около 5-10 мин., докато гида не се качи горе да провери къде е рецепционистката. След 15 мин. чакане с багажите, слезна една начумерена рецепционистка с разчорлена коса. Очевидно й бяхме прекъснали дрямката или нещо друго... Изгледа ни кръвнишки, все едно сме длъжни ние клиентите да я чакаме, вместо да потъне от срам в земята и да се извини учтиво, тя се държеше троснато и сърдито... Това е само малък пример от приключенията в Гърция. Друг пример, в Солун сме чакали 20 мин. да ни направят капучино, след като разбраха, че сме чужденци и говорим на английски, вместо да ни обслужат веднага, те обслужиха всички гърци и чак тогава нас, да не говорим, че капучиното за 5 евро, беше отврат... Има още много истории, но да не се отплесвам...Като цяло по мое мнение гърците лежат на стари лаври и печелят не защото са работливи, а защото имат история и туризъм, имат достатъчно исторически паметници и забележителности, и доста острови, които привличат туристи, без гръка да си помръдне пръста
Коментар
-
Ти мързелив ли си?
Че нещо все ми се струва, че тия дето обяват колко сме мързеливи българите, все другите визират. Айде всеки да говори за себе си.
Всеки е много работлив, ама другите ги мързяло и за това сме били зле като народ и за това той лично бил зле - нещо не се връзва. Истината е, че мързеливите живота ги наказва (с малки изключения), така че от плюене по тях смисъл няма, който е работлив да се напъне и да си оправи живота.
*Ако някой е мързелив, но му сече пипето и с това компенсира - евала и това не е лошо.
Първоначално изпратено от ЛЕКС Разгледай мнениеАбсолютно верно, за съжаление!
При това мързела не е от вчера. Българите сме били земеделци и животновъди през последните 500, че и повече години. Не е тайна колко сме работели .... десетина дена по жътва, малко оране, малко засяване и .... цяла година мъка по механите докато се изпие виното и ракията. Но годината не е двайсетина дни. Доказателство - народния епос, песни и притчи....
Арабите, които са известни като най-мързеливите в нашия район, ни показаха, че ги слагаме в малкия джоб по .... мързел. Дойдоха с 20 долара преди 20 години, а сега по-голяма част са от средна класа нагоре.... Но работят по 12 - 14 часа в магазини, складове и пр. Седят на маса в дъното да контролират местните крадливи и мързеливи работници, но ..... напредват, а ние ..... само философстваме, че някой друг ни е виновен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеВярвате ли го това долното или не:
България е най-мързеливата страна в света. До този извод достигна престижното издание "Икономист", като изчисли почивните дни през годината.
Страната ни е с най-много официални празници - 13 почивни дни, след Япония, където има 16. Всеки българин има и по най-малко 20 дни годишен отпуск.
"Икономист" изчислява още, че българите ползват средно по 22 дни болнични. Това ни прави абсолютни лидери в Европа и по този показател.
Общата сметка показва, че българите почиват по 55 дни в годината, освен съботите и неделите. Проспериращи държави като Франция и Германия имат съответно 48 и 42 почивни дни годишно.
Изданието прави извода, че след като у нас се работи най-малко, естествено е да сме най-бедната страна в Евросъюза.
Източник: bTV
При това мързела не е от вчера. Българите сме били земеделци и животновъди през последните 500, че и повече години. Не е тайна колко сме работели .... десетина дена по жътва, малко оране, малко засяване и .... цяла година мъка по механите докато се изпие виното и ракията. Но годината не е двайсетина дни. Доказателство - народния епос, песни и притчи....
Арабите, които са известни като най-мързеливите в нашия район, ни показаха, че ги слагаме в малкия джоб по .... мързел. Дойдоха с 20 долара преди 20 години, а сега по-голяма част са от средна класа нагоре.... Но работят по 12 - 14 часа в магазини, складове и пр. Седят на маса в дъното да контролират местните крадливи и мързеливи работници, но ..... напредват, а ние ..... само философстваме, че някой друг ни е виновен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениеСкоро разбрах че влечугото Ричард Ран пак е идвало в БГ . до кога и до къде с тези смешници проводници на неолибералната разсипия .......
Коментар
-
не знам дали е най-мързелив но със сигурност е най-беден .
и това благодарение на политиците и такива смешници и организации като ИПИ които ни набутаха и продължават да ни набутват погрешни и лоши икономически политики които съсипаха българската икономика .
Може ли някой да ми обесни какво правят "eкспертите " от ИПИ освен да пробутват жалката си неолибарална доктрина дето ни съсипа . СМЕШНИЦИ ОТ ИПИ ДО КОГА???
Скоро разбрах че влечугото Ричард Ран пак е идвало в БГ . до кога и до къде с тези смешници проводници на неолибералната разсипия .......
Коментар
Коментар