IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българите - най мързеливата нация в света

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Aбсолютно. Събрали се баламурниците на клюка, да си изплачат мъката. Не е препоръка. Ако знаят колко официални и неофициални почивни дни имат в област хесен, където се определя курса на еврото ще си прeхапят езика ... от яд. Дървени философи, какво да ги правиш. Нароили са се бол. Чувала съм, че кучето играе според играта. То и работотаделите до това ги доведоха хората - гаврят се с тях и после се оплакват. Не всички разбира се, средно говорим. По тоя повеод - каквото посееш, такова си и жънеш.
    Това че имаш повече почивни дни не те прави мързелив. Въпросът е КОЛКО работиш през работният ден. Ти може и да си 8 часа 'на работа', ама колко си на кафе,на цигара,почивка.... НИКОГА не ме е интересувало по коко време работят а КАКВО са свършили.
    И примерът на мажоритаря е перфектен. Въпросът е КАКВО си направил,а не за колко време. Защото можеш да копаеш с лопатата цял ден и да си най-работният в очите на слепите. А пък багерът го изкопава за 10 минути. И после ти си работлив а багеристът е ...мързелив,защото само седи.
    А това че за 8 часа той свършва това,което ти с лопатата за 1 година не се смята. Разбери,важен е РЕЗУЛТАТЪТ,да се свърши КАЧЕСТВЕНО,за минимално време и после да се върши нещо друго. А не фактът че си 8-10 часа 'на работа'.

Коментар

• не знам дали сме най-мързеливите, но като ви чета стигам до извода, че определено сме едни от най-комплексираните
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• мисля, че сме една от най-мързеливите държави в Европа и само си намираме оправдания - ниски заплати, държавата, правителството /което и да дойде на власт се се благославя до 9-то коляно/, Иванчо, Марийка и се някой друг ни е виновен... За съжаление нещата няма да се оправят поне с нашето поколение. Ако поколенията след нас направят нещо, което ме съмнява... Какво оправдание например ще ми дадете за следното: боклуците пред жилищните блокове; купчините обелки от семки, които майките правят всеки ден в градинките без да си направят труда да ги изчистят или най-малкото да хвърлят в кошчето на 1 м от тях; а какво да кажем за тези, които хвърлят фасовете си от колите на улицата или тези, които изкарвайки кучето си, невъзмутимо го оставят да се изхожда, без да хвърлят изпражненията му... Моите извинения, но за тези елементарни хигиенни и други общоприети навици, никой друг не ни е виновен, просто сме си мързеливи мърлячи, това е грозната и тъжна истина!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68 Разгледай мнение
          Почивните ни дни са си ОК, но при болничните е трагедия. Първо, на запад, никой няма и да си помисли да отиде на лекар и да поиска болнични, без да е болен. Второ, някой да знае какъвпроцент от брутната заплата се заплаща там и колко тук? И, за да спести пари правителството, направи така, че първите три дни от болничните ти се заплащат като заплата - с осигуровки, с всичко. Ако подадеш сигнал за измислен болничен, той изтича, докато го проверят (защото в НОИ са много работни), Кодекса на труда пък ни е от социализма и нищо не можеш да му направиш на работника, ако е с фалшив болничен.

Всичко това го казвам от собствен опит. Дори имаме случаи, в които по време на болничните искат да работят, за да вземат още пари

Голям цирк сме си в БГ
          Е да де, щото са много мързеливи пък и болни но пък искат да работят Сигурно и заплатата им прекалено висока. Нещо като митовете и легендите или старите градски... Не е препоръка, истината не е едностранчива. Някъде по средата е.
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Почивните ни дни са си ОК, но при болничните е трагедия. Първо, на запад, никой няма и да си помисли да отиде на лекар и да поиска болнични, без да е болен. Второ, някой да знае какъвпроцент от брутната заплата се заплаща там и колко тук? И, за да спести пари правителството, направи така, че първите три дни от болничните ти се заплащат като заплата - с осигуровки, с всичко. Ако подадеш сигнал за измислен болничен, той изтича, докато го проверят (защото в НОИ са много работни), Кодекса на труда пък ни е от социализма и нищо не можеш да му направиш на работника, ако е с фалшив болничен.

Всичко това го казвам от собствен опит. Дори имаме случаи, в които по време на болничните искат да работят, за да вземат още пари

Голям цирк сме си в БГ
            Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
              Егати депресията се е настанила и в тоя форум.
              Aбсолютно. Събрали се баламурниците на клюка, да си изплачат мъката. Не е препоръка. Ако знаят колко официални и неофициални почивни дни имат в област хесен, където се определя курса на еврото ще си прeхапят езика ... от яд. Дървени философи, какво да ги правиш. Нароили са се бол. Чувала съм, че кучето играе според играта. То и работотаделите до това ги доведоха хората - гаврят се с тях и после се оплакват. Не всички разбира се, средно говорим. По тоя повеод - каквото посееш, такова си и жънеш.
              Last edited by precakanoto; 05.05.2011, 22:35.
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Аз ще си призная - мързелив съм!

Коментар

• Между другото...

Списание Икономист е на Ротшилд:

http://www.puppet99.com/?p=1

Притежават от 200 години, частната Английска централна банка, Американската централна Банка, Европейската Централна банка…и още над 100…в това число и руската централна банка…

Ето и интересна статия за Federal Reserve System:

http://data-bg.com/federalrez.htm

Коментар

• И още нещо: колко БАЧКАШ не е същото колко си работлив - то най-големите мързели бачкат, щото ги е домързяло да си опекат акъла и да си свършат работата тъй, щото да не повтарят като гламави едно и също няколко пъти. БАЧКАНЕТО е това, което повечето правят от...нямане на изход. А нямат изход по-скоро, ограбените, притиснатите до стената и онези без въображение. Жал ми е за тях.

Коментар

• От празници през май и декември почти не се работи. Тези неща се регламентират от държавни чиновници, които очакват след това хазната някак си магически да се пълни.
                      Даже данните от последното преброяване не могат да пробият дебелокожото чиновническо безхаберие.
                      45 часова раб.седмица. Никакво сливане на празници с почивни дни и....не повече от 15 % осигуровки- здравни и пенсионни.

Коментар

• когато бях в малта 92-93та и 02-04та също ни хвалеха, но стимулите са различни - плащат ти на час, а в събота и неделя си 150 и 200%

Коментар

• А къде са парите?

Бил съм в Англия и знам от опит, че българите работят най-много!

Разликата е, че в Англия на българина му се дава заплата от 1200 - 1500 паунда на месец. Най малко! Повечето нашенци имат ли възможност масово работят събота и неделя, защото се плаща двойно!

Така, че за българина е важен стимула, който в повечето случаи е паричен.

Сигурен съм, че всеки със собствен бизнес не почива събота и неделя или през празниците, както българите на заплата.

Така, че изследването цели внушение, което не е вярно.

Българина е работлив...заплатата е мизерна!

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                            Твърдо не съм съгласен. Аз работя в американска фирма и работата ми е тясно свързана с френския клон. Тия как не са фалирали - не знам. Имат 40 дни отпуска годишно, имат повече празници от нас, работят по 7 часа на ден (на практика работят по 8 и в петъка работят до обед) и майките с деца имат правото всяка сряда да си работят от вкъщи. Това са им привилегиите, за които аз знам. Първоначално колегите като ми го казаха това и реших, че са някакви басни, но в последствие видях по колко време отсъстват тези, с които аз пряко работя. Всяки месец по 1 седмица отпуска си докарват пичовете.
                            Та определено не съм съгласен, че имаме най-много празници.
                            Като оставим това на страна, не мисля, че сме и мързеливи като работници, да не сме като германците и японците, но не мисля, че сме мързеливи. А ако бачкаме за техните пари, както бачкат много наши сънародници, които са отишли в чужбина, може би и на тях ще им скрием топката

Та стига с тия самобичувания, ако ние не се уважаваме, няма кой да ни уважава.
                            Работил съм в Щутгарт известно време и това,което си го написал важи и за дойчовците напълно-петък работа до 12-ако искаш да свършиш някаква работа,в никакъв случай не я оставяй за петък.
                            Като разгледаха офертата,ни казаха,че количеството работа от заявените бройки работници не може да се изпълни -трябва да увеличим или броя работници или срока за изпълнение.Наложи се да впишем още работници,за да си нямаме проблеми с контрола им.Това от личен опит.Ех, да ни пуснат свободно да работим там,ще видят те,какво значи работа
                            Извода,който съм си направил е,че всичко е въпрос на формулиране на цел, създаване на организация за постигането и и управление.
                            Точно това мисля,че куца и в държавното ни управление-няма цел и посока,а един непрестанен хаос.
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• А ето и едно признание - Азис:На циганите генетично ни е заложено да не учим, да сме мързеливи, да свирим и да пеем, и да носим боклука

и още откровения на същата птица (да не се бърка със СоКоЛоВ):
                              Когато изчезнат гетата в Бронкс, тогава ще изчезнат и ромските гета във Филиповци

и

Войната между исляма и християните няма да спре, но ходете на училище и се научете да говорите български!

Ами какво да кажа след такава тирада. Май циганите се оказаха по-честни и критични към себе си от българите.....
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Много е важно според мен първо да се дефинира какво определя един човек дали е мързелив или не...

За мен лично важното е какъв е продукта в следствие на някаква работа, а не количеството работа, която е извършена.

Познавам хора за които дефиницията за работлив човек е да отглежда тютюн... а всички останали са мързеливци. Но това са по скоро предрасъдаци отколкото някаква адекватна гледна точка.

Мен, като ме питат какво работя казвам, че съм одитор, но реално над 80% от доходите ми са от наеми и дивиденти. Но 99% от хората дои не знаят какво е туй чудо дивидент.. За това няма и какво да им обяснявам...

Имам един приятел, който прави сребърни и златни сувенири с разни камъчета и т.н. И след продажба реализира да кажем 2000% печалба. И при 2-3 продажби си осигурява пари за цялата година, а реално работи 20- дни в годината... Останалото време е бохем.
                                В очите на доста хора той ще е мързеливец и се чудят как така има по 1000 лева на месец за харчене... Абе стрнна работа са туй хората...

Иначе гърци и испанци са в пъти по мързеливи от нас, но са тарикати и за това печелят. Ама сега дълговете ще ги закопаят за много години напред. То само с тарикатлък не става.
                                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X