IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: хах

Първоначално изпратено от virus79
    Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
    Аз съм бивш пушач, но според мен забраната за пушене на обществени места е тъпа и дискриминационна. Да пуши всеки където ще и когато си ще. По тази логика трябва да забранят и пиенето и чукането на курви. Ай сиктер...
    Не ти ли се е пушило до бензиноколонка?... ми пуши като желанието е налице
    или преди да влезнеш в самолета до двигателите още по- добро , а влез в районото
    седни пред полицая и също си запали! Или в болницата докато чакаш до някой с астма? ма гледай да е по-едър.
    За заведенията нека да се пуши да , но нека има и хубава вентиляция!
    Че какъв е проблемът да пушиш до бензиноколонка? Аз много добре помня времето когато в самолетите и в болниците се пушеше. Ти си дрисльо с жълто около устата и не ги знаеш тези славни времена.

Коментар

• хах

Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
      Аз съм бивш пушач, но според мен забраната за пушене на обществени места е тъпа и дискриминационна. Да пуши всеки където ще и когато си ще. По тази логика трябва да забранят и пиенето и чукането на курви. Ай сиктер...
      Не ти ли се е пушило до бензиноколонка?... ми пуши като желанието е налице
      или преди да влезнеш в самолета до двигателите още по- добро , а влез в районото
      седни пред полицая и също си запали! Или в болницата докато чакаш до някой с астма? ма гледай да е по-едър.
      За заведенията нека да се пуши да , но нека има и хубава вентиляция!

Коментар

• Аз съм бивш пушач, но според мен забраната за пушене на обществени места е тъпа и дискриминационна. Да пуши всеки където ще и когато си ще. По тази логика трябва да забранят и пиенето и чукането на курви. Ай сиктер...

Коментар

• Симеон Дянков прави изявление против пушенето на обществени места в България в неформално изказване - като лични предложения за повишаване имиджа на България, дано всичко това , което казва да се случи - вижте видео - http://vimeo.com/9064636

Коментар

• http://www.facebook.com/pages/DO-YOU...9073915?v=wall

Коментар

• МАРИЯНА БОЙКОВА
              Д-р София Ангелова: Опасно е за пушачи и астматици

Ако изобщо попаднат в дихателната система частиците от облака с вулканична пепел, въздействието им ще бъде за кратък отрязък от време, а не хронично, обясни д-р София Ангелова, пулмолог. Кварцовите частици вредят на белия дроб, когато попадат в него за продължителен период. Тогава се образува фиброза - колагенна тъкан в белия дроб, и се развива силикоза. За да се стигне дотам, човек трябва да е вдишвал кварцовите частици многократно.

В случая няма основание да се опасяваме от това, допълни д-р Ангелова. Прахът може да доведе до кашлица и дразнене в гърлото при хората с хронични заболявания - астматици и с хронична белодробна болест. Затова и Световната здравна организация издаде препоръка такива болни да остават вкъщи. За хроничен процес обаче няма основание да се притесняваме, обобщи д-р Ангелова.

Жителите на големите градове, които пребивават всекидневно на места с токсични газове от автомобилите, са изложени на по-голям риск от този, който можем да очакваме от облака. Здравият бял дроб се защитава успешно сам. Дихателната ни система си има собствена отбрана - клетки с реснички. Те извършват 1000-1500 удара в минута. Токсичните вещества, които попадат в дихателната система отвън, се изхвърлят, например чрез кашлица.

Пушачите и хората, които вдишват пасивно дима около тях, не разполагат с подобна действена защита, подчерта д-р Ангелова. При тях тези реснички се парализират. Доказано е при изследвания, че цигареният дим има подобно въздействие върху тях. Така дихателната система се превръща в една гола тръба, по която кварцовите частици, прах, пепел или други токсични вещества достигат безпрепятствено до белите дробове. Това е достатъчно основание човек да се замисли дали да продължи да унищожава дихателната си система, подчерта д-р Ангелова. (24часа)

Коментар

• Първоначално изпратено от Nabludatel777
                Емил димитров с заменките, с първия Закон на това народно Събрание за ловните МУ полета...Емил Димитров с интересите за всичко и във всичко...Интересно щом е против предишните те що са му одобрили заменките в планината...ааааааааа щото били на ползо роду и той загубил , а държавата спечелила.Тоя е най-откровенния прводник на парите от бизнеса към народното Събрание...не го наричам "лобист" щото това не е лобизъм а направо интересчийство...а доколко ако се приеме ще се спазва тая наредба то нека да видим... или като болничните имало хора дето мамили и затова няма да плащаме първия ден на всички , без значение дали са болни или мошенници. Страхотна логика! Да забранят колите щото с някои от тях стават катастрофи и умират хора....
                Колите все пак са необходимост, а цигарите зависимост. Даже има рима!

Коментар

• Емил димитров с заменките, с първия Закон на това народно Събрание за ловните МУ полета...Емил Димитров с интересите за всичко и във всичко...Интересно щом е против предишните те що са му одобрили заменките в планината...ааааааааа щото били на ползо роду и той загубил , а държавата спечелила.Тоя е най-откровенния прводник на парите от бизнеса към народното Събрание...не го наричам "лобист" щото това не е лобизъм а направо интересчийство...а доколко ако се приеме ще се спазва тая наредба то нека да видим... или като болничните имало хора дето мамили и затова няма да плащаме първия ден на всички , без значение дали са болни или мошенници. Страхотна логика! Да забранят колите щото с някои от тях стават катастрофи и умират хора....

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                    Първоначално изпратено от индианеца
                    Първоначално изпратено от мейси
                    И защо да има забрана????.Всеки има право да решава дали да пуши или не ,въпрос на избор ,но никой не ви дава право непушачите да се мъчите да налагате нещо за което не съм убедена ,че е толкова вредно.Нима храните които са генно модифицирани не са по вредни?Нима газовете от колите и пушекът от заводите не са по вредни и не замърсяват повече околната страна?Дори някой са много по вредни, тъй като рушат озоновият слой.В случая вие ни дискриминирате като искате забрана за пушене .
                    Да се премахне ли забраната за пушене на обществени места ?
                    Отговор с ДА или НЕ.
                    Благодаря предварително.
                    Ако под обществени места имаш в предвид общината, НАП, паспортна служба, болници, градския транспорт, училища, университети и др. подобние ,аз ти отговарям ,че там не трябва да се пуши както си е и сега.Що се касае до заведенията ,същите не мога да разбера ,защо ги приемате за обществени места?Това не са места, на които ти като член на обществото си принуден да ходиш.В заведенията се ходи само и единствено по лично решение.
                    Не те кефи музиката там - не ходиш.
                    Не те кефи храната - не ходиш.
                    Дразни те дима - не ходиш. От тук следва,че забрана за пушене не трябва да има .Достатъчно е заведенията да отговарят на изискването на РИОКОЗ което е :
                    -аспирация
                    -над 100 места две отделни зали и всеки сам решава дали да ходи или не.
                    Ето снимка от в-к Капитал,от която е видно в коя държава от ЕС колко НЕ са изложени на цигарен дим, а вдясно е средната продължителност на живота.
                    Ми няма нищо общо.

Точно това прави Емил Димитров от ГЕРБ с опита за отмяна на забраната
                    Не е ли Иван Иванов от ГЕРБ?
                    http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=28546&category=5
                    Проектопромяната в Закона за здравето предвижда за заведения до 100 кв.м собственикът сам да определя дали да се пуши или не. При помещения над 100 кв.м собственикът ще трябва да обособи отделни зони за пушачи, които да са добре изолирани. Пълната забрана за пушене във всички други обществени места се запазва
                    http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/1...e/?forumsort=2
                    .
                    Емо е от ГЕРБ, а върху статистиката влиаят и други фактори - хранене, стрес, спорт и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie
                      Първоначално изпратено от мейси
                      Първоначално изпратено от Факушкa
                      Първоначално изпратено от nesty
                      ...
                      Ами ако работя в заведение, но не искам да дишам 24/7 цигарен дим какво правим? Как ще изглежда интервю за работа за заведение, в което се пуши?
                      Ами на първото - предлагам да поставиш ултиматум на собственика - или забранява пушенето в кръчмата, или напускаш!
                      А на второто- на интервюто казваш - "Бих работил за вас, но при едно условие - да забраните пуешнето в зведението"...
                      Толкова е просто!
                      РАБОТОДАТЕЛЯТ е този който определя правилата в едно заведение , а не наемникът Факушка.
                      Меееейсиии, мейси, пак се изтакова на пейзажа
                      Ама както е казал народа - не е лесно да си прост :-)
                      Обикновено когато свършат или липсват аргументите , тогава идват и обидите.
                      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                        Първоначално изпратено от Факушкa
                        ...
                        Ами ако работя в заведение, но не искам да дишам 24/7 цигарен дим какво правим? Как ще изглежда интервю за работа за заведение, в което се пуши?
                        Ами на първото - предлагам да поставиш ултиматум на собственика - или забранява пушенето в кръчмата, или напускаш!
                        А на второто- на интервюто казваш - "Бих работил за вас, но при едно условие - да забраните пуешнето в зведението"...
                        Толкова е просто!
                        РАБОТОДАТЕЛЯТ е този който определя правилата в едно заведение , а не наемникът Факушка.
                        Меееейсиии, мейси, пак се изтакова на пейзажа
                        Ама както е казал народа - не е лесно да си прост :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa
                          ...
                          Толкова е просто!
                          [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa
                            Добре де, съгласен съм да ме наричате гад, нетолерантен и други в този тон ама това въобще не ме интересува.
                            Нищо де, скоро забраната ще отпадне, и писането ти тук няма да има никакъв смисъл.
                            Прави ми впечатление, че не само забраната, ами и ограниченията вече паднаха.
                            Заведения, в които досега имаше по една- две маси до кенефа за непушачи, вече сложиха пепелниците и на тях.

Коментар

• Една полезна статия - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=450920

Коментар

• Първоначално изпратено от nesty
                                ...
                                Толкова е просто!

Коментар

Working...
                                X