IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• в заведенията местата за непушачи са на кофти място защото не се пълнят толкова и не генерират толкова печалба, ако бяха толкова печеливши щяха да са направени вип места и нямаше да са до тоалетната неприятно но факт

ами ето ви бизнес ниша правете заведения за непушачи и ги рекламираите с това или не сте достатъчно предприемчиви и не мислите че идеята ще е печеливша ?

после не било нетолерантно....

и не ми казахте ако забраната се приеме мислите ли че частните клубове за пушачи за незаконни?
    mWPCloud.com

Коментар

• ...
      Пари при пари отиват

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
        Тъй де, освен антагонизъм, какво да очаква човек тук, да види?!

Не, че развалят пиенето, ама търкат клавишите залудо.

Чиърс и от мен.
        Мхм, аз единствено се учудвам, че за момента пафкането в кръчми не е незаконно и гледам реакции. Представям си като вкарат някоя наредбичка какво ще става - хихи

Чиърс пак, поне има хумор

П.П. Иначе всичко си е бизнес от големите батковци - държава, производители на цигарки и здравни системи и ся ни местят кат' пешки. Ако направим еди-к'во си - ко ли шъ станИ?

Нещо подобно - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
          Първоначално изпратено от prodigal
          Тази тема е с една идея по-тъпа от тези за политиката
          +1

Темата е супер изтрещяла - хихи

Чиърс и на тИбя!
          Тъй де, освен антагонизъм, какво да очаква човек тук, да види?!

Не, че развалят пиенето, ама търкат клавишите залудо.

Чиърс и от мен.

П.С. Иначе, преди време един експерт по микросимулаци ми представи реални данни за град в Канада, според които ако няма туризъм в града и има работеща здравна система е на сметка ограничението, за период от около 20 години са данните, пък и подкрепяха анализа му

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            Повечето заведения са с читава аспирация вече и даже не се разбира, че се пуши вътре, отделно има и свестни тютюни, които миришат добре.
            Да ти кажа с новите цени на цигарите все по-често се разминавам с хора, които миришат не добре, ами на лайна. И очакват да не ми прави впечатление???
            Има заведения с хубава аспирация, да, където дори на твоята маса да не усетиш, че се пуши, но далеч не са повечето, ами по-скоро са рядкост.
            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Сигурно си се вдъхновил от Марк Твен ("There are lies, damn lies and statistics")
              Чакай и аз да се пробвам:
              Нигерия - само 6% пушачи, следователно ако забраним пушенето ще станем износители на петрол и ще имаме прекрасен тен без да се налага да ходим на плаж.

Първоначално изпратено от marandi
              Малко статистика:

- с най-голям брой пушачи в Европа е Гърция;
              - с най-голям брой пушачи в Света е Япония.

Ся друга статистика:

- най-голяма средна продължителност на живота за Европа - Гърция;
              - най-голяма в Света - Япония.

и .... мита за вредата от цигарите отиде в канала, ами да си кажат поне, че си е изнудване за пари, а не щото мислели за нашето здраве.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                Тази тема е с една идея по-тъпа от тези за политиката
                +1

Темата е супер изтрещяла - хихи

Чиърс и на тИбя!

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
                  Вчера за пореден път трябваше да вечерям на маса разположена на 2 метра от тоалетната - маса за непушачи.
                  Хич не ме вълнуват статистиките. Смърди и ми е неприятно, искам пълна забрана.
                  Ако си бизнес-притежател вдигни заплатите на работниците си, които не пушат. Ако си наемодател, търси си непушачи за наематели или го повиши, ако е за пушачи.

Ама, в качеството на какъв ще казваш кой как да си прави бизнес-а на тия, които притежават заведения?

Поне за момента, пушачите не правят нищо незаконно?

П.П. План Б направи си ресторант за непушачи, чувам че е голяма далавера

Чиърс!

Коментар

• Тази тема е с една идея по-тъпа от тези за политиката

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                      Не ходя в дискотеки кръчми за простаци с претенции и там където се пуши.Пушенето трябва тотално да се забрани.Келнерите барманите и другия персонал по заведенията какво да кажат ако са непушачи.Да не би да са длъжни да дишат пушека на някакви си простаци дето пушат.Тези хора са на работа.На работното място и сега има забрана за пушене и ако подпукат кръчмите по тоя член ще спрат пушенето моментално.Не желая повече простаците да си налагат арогантната простотия.Да си пушат в къщи.И кутия цигари да стане 10 кинта а тютюна още по скъп и здрав контрол с глоби по 500лв.
                      Бате Пешо, егати и завършения /използвам твоя думичка/ простак си! Евала ти! Остани си такъв...

Коментар

• Вчера за пореден път трябваше да вечерям на маса разположена на 2 метра от тоалетната - маса за непушачи.
                        Хич не ме вълнуват статистиките. Смърди и ми е неприятно, искам пълна забрана.

Коментар

• Малко статистика:

- с най-голям брой пушачи в Европа е Гърция;
                          - с най-голям брой пушачи в Света е Япония.

Ся друга статистика:

- най-голяма средна продължителност на живота за Европа - Гърция;
                          - най-голяма в Света - Япония.

и .... мита за вредата от цигарите отиде в канала, ами да си кажат поне, че си е изнудване за пари, а не щото мислели за нашето здраве.

Повечето заведения са с читава аспирация вече и даже не се разбира, че се пуши вътре, отделно има и свестни тютюни, които миришат добре.

Защо не забранят да ги продават тогава като са толкова отворени? Ами ни ги ръгат през 5 метра да си ги купим.

П.П. По същата логика, аз па мога да кажа, че не са ми симпатични 'орицата с наднормено тегло. Има си и човекозастрахователни формули, където тряя лъжа почти за всеки клиент, че е надолЕ с килата, щото иначе е хептен рисков към заболявания и може да го отсвирят.

Ама, никой не спира да продава боклуците по магазините, наречени храна, ама и нашите дето са вече 2/3 с наднормено ходят и се тъпчат и на 35-40 годинки вече е с хипертония и т.н.. Само за сравнение аз хрупам за 1-2 дена, това което почти всеки втори изплюсква на едно сядане, ама не съм тръгнал да му надувам главата, първо че се самоубива така и второ, че не ми е приятно, налЕ?

Ай, чиърс ся - хихи

Коментар

• Брей, наистина ли не мачкаш хората по пътя? Сигурно трябва да ти се възхитя че си направил тая жертва? Чак ми става неудобно че аз, непушача, всеки ден газя по 3 (три) майки с малки дечица. Ако спра с газенето предополагам че никой няма да има нищо против да почна да си изхвърлям боклука през терасата...е да, селско е и ше пречи на другите но все пак не е като да газиш невинни дечица по пътя,нале?
                            Как се викаше на тая логика? Не беше ли "А вие що биете негрите!"?

И къде са тия заведения за непушачи че ми стана интересно? Не беше ли ти от Варна? Аз във Варна знам точно 2 (две) заведения където пушачи са реално отделени от непушачи а не просто няколко маси с табелка. И, разбира се, това са най-гадните места в заведението.
                            Изцяло за непушачи е само Макдоналдс. Извинявам ти се че не прекарвам цялото си свободно време там а се вра все дето ти пушиш. Наистина съжалявам за причиненото неудобство.

И тоя гений дето твърди че непушачите били много по-нетолерантни, да го питам кога за последен път някой му е правил забележка че пуши? Ако наистина бяме нетолерантни, всеки ден щеше да има някой пушач с избити зъби. Това че има по-остри изказвания е просто щото вече им е писнало на хората. Ама да ме опушват всеки ден и на всичкото отгоре да ми викат че съм нетолерантен, това вече е леко нагло.

Първоначално изпратено от Jay Gould
                            Много ми е интересно, защо някой като не пуши се завира с мен пушача в заведение, а не ходи в заведение където не се пуши, след като има и такива в които не се пуши? Аз не ходя там да им кадя, нали?
                            Пък като почне да ми се прави на голямо "Анти-пороци" някое пиянде, което ми се оригва на бира или вино насреща, ми става лошо.
                            Поне като пуша, не карам и не мачкам хората по пътя пиян, за разлика от непушачите като Максим Ставийски например.

Първоначално изпратено от Ballomed
                            Има достатъчно заведения в които не се пуши или има отделни зали за непушачи, ходете там.
                            Има, обаче да ги питаш, що се врат там където се пуши!

Коментар

• Толкова е логично
                              1 Вдигат акциза - за какво ми е да взема виктори по 46 лева за стек след като има боро за 25лв? Народа минава на контрабандни (не ги отказва )
                              2 Отменят забраната - това означава че вдигнането на цената не е със здравна насоченост , а е чист популизъм
                              3 Виждаики всичко това извода е само един - някои възроди и контролира контрабандата от която се правят огромни пари .Този някои трябва да е свързан с държавния апарат от наи-високо ниво ...и се получава контролирана от държавата контрабанда , а по медиите се говори че не можем да се справим с този проблем - отново популизъм
                              От всичко това мога само да предположа че някои събира пари (вероятно за предсрочни избори)
                              Струва ми се че бяхме измислени още преди изборите - дано не съм прав

Коментар

• аз даже смятам че отмята на забраната навреди на идеята на моя прител за частния клуб за пушачи или сега непушачите ще ги изкарате че тези частни клубове за незаконни ?
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X