IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Италия, Великобритания и Турция са много по-големи туристически дестинации от България и там забраната не навреди на туризма.

Коментар

• именно непушачите са много по нетолерантни по този въпрос от пушачите това им го разправяше и един пич във фейсбук групата но смешниците го изгониха...

като не им харесва дадено опушено заведение да не ходят там...

Едно приятелче собственик на заведение в бг му беше намерил цаката дори и да я бяха въвели забраната ... щеше да го превърне в частен клуб на пушача достъп само с членски карти (щяха да се издават на входа срещу символична сума за тези които си нямат) ... да ги видим токагава непушачите що искат да се запишат и да влезнат в чатния клуб на пушача и полсе да искат вътре да не се пуши...
      mWPCloud.com

Коментар

• Много ми е интересно, защо някой като не пуши се завира с мен пушача в заведение, а не ходи в заведение където не се пуши, след като има и такива в които не се пуши? Аз не ходя там да им кадя, нали?
        Пък като почне да ми се прави на голямо "Анти-пороци" някое пиянде, което ми се оригва на бира или вино насреща, ми става лошо.
        Поне като пуша, не карам и не мачкам хората по пътя пиян, за разлика от непушачите като Максим Ставийски например.

Първоначално изпратено от Ballomed
        Има достатъчно заведения в които не се пуши или има отделни зали за непушачи, ходете там.
        Има, обаче да ги питаш, що се врат там където се пуши!
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ще използвам един цитат:
          Бившият здравен министър Гайдарски се изказал с такъв здрав разум, какъвто изобщо не подозирах, че притежава: „Защо в кръчмата да не се пуши? Ако това е справедливо, справедливо е тогава и да не се и пие. Защото знаете, че като почне да се пие в една кръчма, може всеки да се напие и тогава той става по-опасен от пушача и по-вреден и за себе си най-вече, и за околните.”
          Наистина, защо не забранят алкохола?! Да сте видели некой пушач да се качва на тротоара и да гази мирните граждани?! Или да изпуши една цигара и да вади пищова и да пуца на месо?! Не, нали?
          Да не помислите, че съм против алкохола? В никакъв случай! Само казвам, че той не е за всеки. И още казвам, че не е правилно с един порок да се борим, друг да толерираме. Казано е: отдавайте се на всичките си пороци едновременно, за да не станете жертва на един от тях.
          Ако за бизнеса е по добре да не се пуши, всеки собственик може да забрани в заведението му да се пуши. Не че толерирам пушачите, но какво означава да се забрани. Има достатъчно заведения в които не се пуши или има отделни зали за непушачи, ходете там.

Коментар

• Не ходя в дискотеки кръчми за простаци с претенции и там където се пуши.Пушенето трябва тотално да се забрани.Келнерите барманите и другия персонал по заведенията какво да кажат ако са непушачи.Да не би да са длъжни да дишат пушека на някакви си простаци дето пушат.Тези хора са на работа.На работното място и сега има забрана за пушене и ако подпукат кръчмите по тоя член ще спрат пушенето моментално.Не желая повече простаците да си налагат арогантната простотия.Да си пушат в къщи.И кутия цигари да стане 10 кинта а тютюна още по скъп и здрав контрол с глоби по 500лв.

Коментар

• Това за нашите ширини, че се пушело ми е любимо. Идете в Турция, Италия, които са на нашите ширини и ще видите, че има тотална забрана за пушене в заведения и се спазва. Ако ми кажете, че манталитета ни е по-ориенталски от турския и затова при нас няма да работи, това е друга бира.

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid
                Като Ви знам какви сте ядачи и пиячи непушачите, по-добре кротувай!
                Хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от boshko
                  Първоначално изпратено от MRP
                  Гласувам "ЗА" въпреки, че не пуша. Мисля, че би било добре за бизнеса, особено туризма. А и защо трябва пак да сме прекалени светци не ми е ясно??? На тия ширини така ни харесва и толкова. По-добре би било да има контрол в заведенията където не се пуши отколкото празни наредби, които и сега не се спазват !!!!
                  Пушача поръчва храна и след като хапне пали цигара и виси на лаф още 30 мин МИНИМУМ!
                  Непушача поръчва храна и след като хапне плаща и си тръгва!

Ха сега сметнете кой вариант е по-добър за бизнеса?
                  Като Ви знам какви сте ядачи и пиячи непушачите, по-добре кротувай!

Коментар

• Изобщо-нелицензирани политици разсейват електорат с спора,облизвайки се за радикални гласоподаватели ;-))) Заведенията не са "обществено място".Те се издържат от предприемач,("за запомнени";-))
                    .Можеш да му забраниш да пуска малолетни. Толкова!Обществени места са метро,градски транспорт,летища. Навсякъде инспектира пожарна-това стига.Кило тютюн се из!!!.купува.. за 5 лева,а превърнат в цигари струва над 200..... Толкова!

Коментар

• Хехехе,
                      амче заглавието на темата не е относно бъдещето на баровете ни, а бдещето на страната, в която живеем и непушачите, нали?
                      Някой да беше споменал, че Родината е в челните три места в света по пушачи на глава от населението!
                      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Няма нужда да откриваме топлата вода, то в Англия има официална статистика за фалитите на пъбовете след забраната. Ако се спазва забраната както при тях, най-вероятно ще останат 50 заведения в цяла София. Само че тук не сме Англия и сигурно забраната ще се заобикаля. Що се отнася до не непушачите, пожелавам има да си отворят заведения в които не се пуши и да се издържат от тях. Тогава ще видят колко клиента ще имат и дали ще спечелят изобщо нещо от това. Ако нещата ставаха както те си мислят, нямаше да има нужда от забрана изобщо. Никой нормален собственик на заведение не желае то да му се опушва. Нормативните забрани не са решили никога нищо и няма да решат и за в бъдеще. Колкото се решило нещо със сухия режим, толкова ще се реши и с цигарите.

Коментар

• „По-големи реформи от тези не знам кой е правил преди мен"
                          Една от" риформите"
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Тука има и родители. Чудя се дали също разсъждават така, когато са в заведение с децата си. Но като знам какви са днешните родители, най-вероятно издишат пушека право в лицата им.

Коментар

• Това, че забраната ще навреди на бизнеса е голяма глупост, освен ако кръчмите не правят оборота си основно от кафе. Тази история, както и онази с ГМО и настоящата с антиките, са очевидни лобистки прояви, в случая на разпространителите на цигари, защото те ще бъдат единствените потърпевши.

Коментар

• Първоначално изпратено от boshko
                                Първоначално изпратено от MRP
                                Гласувам "ЗА" въпреки, че не пуша. Мисля, че би било добре за бизнеса, особено туризма. А и защо трябва пак да сме прекалени светци не ми е ясно??? На тия ширини така ни харесва и толкова. По-добре би било да има контрол в заведенията където не се пуши отколкото празни наредби, които и сега не се спазват !!!!
                                Пушача поръчва храна и след като хапне пали цигара и виси на лаф още 30 мин МИНИМУМ!
                                Непушача поръчва храна и след като хапне плаща и си тръгва!

Ха сега сметнете кой вариант е по-добър за бизнеса?
                                непушача си е тръгнал дори преди да е преглътнал последния си залък! )))

Коментар

Working...
                                X