Италия, Великобритания и Турция са много по-големи туристически дестинации от България и там забраната не навреди на туризма.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?
Collapse
X
-
именно непушачите са много по нетолерантни по този въпрос от пушачите това им го разправяше и един пич във фейсбук групата но смешниците го изгониха...
като не им харесва дадено опушено заведение да не ходят там...
Едно приятелче собственик на заведение в бг му беше намерил цаката дори и да я бяха въвели забраната ... щеше да го превърне в частен клуб на пушача достъп само с членски карти (щяха да се издават на входа срещу символична сума за тези които си нямат) ... да ги видим токагава непушачите що искат да се запишат и да влезнат в чатния клуб на пушача и полсе да искат вътре да не се пуши...
Коментар
-
Много ми е интересно, защо някой като не пуши се завира с мен пушача в заведение, а не ходи в заведение където не се пуши, след като има и такива в които не се пуши? Аз не ходя там да им кадя, нали?
Пък като почне да ми се прави на голямо "Анти-пороци" някое пиянде, което ми се оригва на бира или вино насреща, ми става лошо.
Поне като пуша, не карам и не мачкам хората по пътя пиян, за разлика от непушачите като Максим Ставийски например.
Първоначално изпратено от BallomedИма достатъчно заведения в които не се пуши или има отделни зали за непушачи, ходете там.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Ще използвам един цитат:
Бившият здравен министър Гайдарски се изказал с такъв здрав разум, какъвто изобщо не подозирах, че притежава: „Защо в кръчмата да не се пуши? Ако това е справедливо, справедливо е тогава и да не се и пие. Защото знаете, че като почне да се пие в една кръчма, може всеки да се напие и тогава той става по-опасен от пушача и по-вреден и за себе си най-вече, и за околните.”
Наистина, защо не забранят алкохола?! Да сте видели некой пушач да се качва на тротоара и да гази мирните граждани?! Или да изпуши една цигара и да вади пищова и да пуца на месо?! Не, нали?
Да не помислите, че съм против алкохола? В никакъв случай! Само казвам, че той не е за всеки. И още казвам, че не е правилно с един порок да се борим, друг да толерираме. Казано е: отдавайте се на всичките си пороци едновременно, за да не станете жертва на един от тях.
Коментар
-
Не ходя в дискотеки кръчми за простаци с претенции и там където се пуши.Пушенето трябва тотално да се забрани.Келнерите барманите и другия персонал по заведенията какво да кажат ако са непушачи.Да не би да са длъжни да дишат пушека на някакви си простаци дето пушат.Тези хора са на работа.На работното място и сега има забрана за пушене и ако подпукат кръчмите по тоя член ще спрат пушенето моментално.Не желая повече простаците да си налагат арогантната простотия.Да си пушат в къщи.И кутия цигари да стане 10 кинта а тютюна още по скъп и здрав контрол с глоби по 500лв.
Коментар
-
ОК
Това за нашите ширини, че се пушело ми е любимо. Идете в Турция, Италия, които са на нашите ширини и ще видите, че има тотална забрана за пушене в заведения и се спазва. Ако ми кажете, че манталитета ни е по-ориенталски от турския и затова при нас няма да работи, това е друга бира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от MRPГласувам "ЗА" въпреки, че не пуша. Мисля, че би било добре за бизнеса, особено туризма. А и защо трябва пак да сме прекалени светци не ми е ясно??? На тия ширини така ни харесва и толкова. По-добре би било да има контрол в заведенията където не се пуши отколкото празни наредби, които и сега не се спазват !!!!
Непушача поръчва храна и след като хапне плаща и си тръгва!
Ха сега сметнете кой вариант е по-добър за бизнеса?
Коментар
-
Изобщо-нелицензирани политици разсейват електорат с спора,облизвайки се за радикални гласоподаватели ;-))) Заведенията не са "обществено място".Те се издържат от предприемач,("за запомнени";-))
.Можеш да му забраниш да пуска малолетни. Толкова!Обществени места са метро,градски транспорт,летища. Навсякъде инспектира пожарна-това стига.Кило тютюн се из!!!.купува.. за 5 лева,а превърнат в цигари струва над 200..... Толкова!
Коментар
-
Хехехе,
амче заглавието на темата не е относно бъдещето на баровете ни, а бдещето на страната, в която живеем и непушачите, нали?
Някой да беше споменал, че Родината е в челните три места в света по пушачи на глава от населението!BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Няма нужда да откриваме топлата вода, то в Англия има официална статистика за фалитите на пъбовете след забраната. Ако се спазва забраната както при тях, най-вероятно ще останат 50 заведения в цяла София. Само че тук не сме Англия и сигурно забраната ще се заобикаля. Що се отнася до не непушачите, пожелавам има да си отворят заведения в които не се пуши и да се издържат от тях. Тогава ще видят колко клиента ще имат и дали ще спечелят изобщо нещо от това. Ако нещата ставаха както те си мислят, нямаше да има нужда от забрана изобщо. Никой нормален собственик на заведение не желае то да му се опушва. Нормативните забрани не са решили никога нищо и няма да решат и за в бъдеще. Колкото се решило нещо със сухия режим, толкова ще се реши и с цигарите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от MRPГласувам "ЗА" въпреки, че не пуша. Мисля, че би било добре за бизнеса, особено туризма. А и защо трябва пак да сме прекалени светци не ми е ясно??? На тия ширини така ни харесва и толкова. По-добре би било да има контрол в заведенията където не се пуши отколкото празни наредби, които и сега не се спазват !!!!
Непушача поръчва храна и след като хапне плаща и си тръгва!
Ха сега сметнете кой вариант е по-добър за бизнеса?
Коментар
Коментар