Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?
Collapse
X
-
Бат`Пешо,нещо не сме се разбрали-какво пречи да има заведения за пушачи и заведения за непушачи-дали влизаш и се съобразяваш с реда в тях е твое решение-щом си на даденото място не пискаш против реда в него-това не е липса на ред ,а напротив-според мен това е начина.Сервитьорите също ще могат да кандидатстват и да работят там където искат-просто и работещо решение на проблема и не ощетява никого!А "циганията " за която говориш няма да спре с административни мерки и налагане на волята на някой над другите - нали се сещаш в каква спирала от отмени на наредби и решения ще навлезем след смяна на всяко правителство?Крайно време е тия хора - повечето случайно попаднали във власта-да разберат ,че не са безсмъртни и вечно на власт и да подхождат много по отговорно към работата за която сме ги избрали и за която им плащаме заплати.В противен случай ще имаме действащо законодателство в най добрия случай за един мандат и пак промени на закони ,наредби ,заповеди,прекрояване на нормативна база и т.н.
За правилното развитие на една държава са необходими приоритети и стратегии ,качествени хора -виждащи нещата малко по далеч от носа си и личните си интереси,носещи пълна отговорност за компетентностат или некомпетентността си.В случая не става дума само за коментираната темамненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
Големия проблем в БГ е че не се спазват законите. Приемаме закони, поправяме ги, обсъждаме ги и т.н., но всичко това е за лудо ако няма после кой да контролира прилагането им. И сега за пушенето си има добър норматив - в заведенията мах 50% от масите да са за пушачи и да се отделени от тези за непушачи с плънта преграда (в смисъл стъклени витрини или отделни помещения). Кой обаче спазва това - НИКОЙ. А някой санкциониран ли е със строгите глоби за неспазване - НЕ.
Уволнени ли са служителите които трябва да контролират - НЕ! Лапат ли тогава незаслужени заплати, клатейки си краката - ДА. А дали не си вършат работата защото като отидат на проверка им се бута по стотачка, или пък "проблема" е решен директно с месечна комисионна към шефа им - НАЙ-ВЕРОЯТНО!
Бизнеса щял да пострада. Не мисля, може би ще има 2-3 месеца "преболедуване" но след това ще се възстановят оборотите. Вече има такива примери след забраните на запад.
А сега не страда ли здравната система?!
В дългосрочен план обществото ще спечели като цяло много повече от временното затруднение на ресторантьорите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35Чета мнения по темата и не мога да проумея толкова ли лесно вече се хващаме за гушите по волята на някой.Толкова ли е трудно да се даде възможност всеки сам да избира какво да прави и къде?Нека всеки собственик на заведение да може сам да определи с какви клиенти ще работи-пушачи или непушачи.И трябва ли да сме пак по "праведни от папата"-та нали в Европа има само 2 държави наложили тотална забрана на пушенето на обществени места.Аз лично изпитвам тотална непоносимост към всякакви опити някой да постига своите цели с чисто административни мерки без да отговаря за некомпетентността си и безобразията които върши.Разбирам ,че "времето е такова",но това не дава право на никой /пък бил и той на власт/да пренебрегва чуждо мнение-поне така е в добрите страни.
Коментар
-
Чета мнения по темата и не мога да проумея толкова ли лесно вече се хващаме за гушите по волята на някой.Толкова ли е трудно да се даде възможност всеки сам да избира какво да прави и къде?Нека всеки собственик на заведение да може сам да определи с какви клиенти ще работи-пушачи или непушачи.И трябва ли да сме пак по "праведни от папата"-та нали в Европа има само 2 държави наложили тотална забрана на пушенето на обществени места.Аз лично изпитвам тотална непоносимост към всякакви опити някой да постига своите цели с чисто административни мерки без да отговаря за некомпетентността си и безобразията които върши.Разбирам ,че "времето е такова",но това не дава право на никой /пък бил и той на власт/да пренебрегва чуждо мнение-поне така е в добрите страни.мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
Първоначално изпратено от XYПървоначално изпратено от Бате ПешоНе ходя в дискотеки кръчми за простаци с претенции и там където се пуши.Пушенето трябва тотално да се забрани.Келнерите барманите и другия персонал по заведенията какво да кажат ако са непушачи.Да не би да са длъжни да дишат пушека на някакви си простаци дето пушат.Тези хора са на работа.На работното място и сега има забрана за пушене и ако подпукат кръчмите по тоя член ще спрат пушенето моментално.Не желая повече простаците да си налагат арогантната простотия.Да си пушат в къщи.И кутия цигари да стане 10 кинта а тютюна още по скъп и здрав контрол с глоби по 500лв.
Сигурно си забелязал, но не си сам на този свят, че да става само каквото ти се иска
Сам си се описал със следните думи:
"Простак е този който не се съобразява с другия."
Коментар
-
Виждам, че сте егоисти и не ви пука за здравето на децата ви (или бъдещите ви деца), но ако бяхте егоисти поне наполовина, колкото съм аз, тогава щяхте да се интересувате малко повече от собственото си здраве. Мислите се за големи инвеститори, но още не сте разбрали, че най-добрата инвестиция е здравето.
Сега като чуете болест се сещате за сезонния грип, който е повод да се скатаете от работа за седмица, но като се разболеете наистина, тогава ще разберете, че обратния път към здравето е труден и скъп, а понякога и невъзможен.
Нездравословния живот е сложна лихва. Запомнете това.
Продължителността на живот е от значение, но много по важно е качеството на живот. Япония също така е сред първите страни по инфаркти. Освен това, там има по-различни хранителни навици и добро здравеопазване. Зависи и как пушиш - по две кутии на ден или по две цигари.
Цигарата едва ли е по-опасна от мазния дюнер, но е просто още един пирон в ковчега на българите, за които няма табута във вредните навици. Сигурен съм, че повечето тук се задъхват, а сърчицето им се разтупква, още на втория етаж, ако, не дай си Боже, асансьорът не работи.
За баровете - иди-дойди, но в заведенията за хранене е недопустимо. Има такива, които се рекламират с вкусните си ястия и хубавите вина, а още от входа те лъхва на цигари.
Аз имам правото да съм здрав и да не мириша на мангал. Това право ми е отнето от тъпия избор на някой друг. Гледам на текущото положение като на някакво недоразумение, което ще бъде оправено скоро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоНе ходя в дискотеки кръчми за простаци с претенции и там където се пуши.Пушенето трябва тотално да се забрани.Келнерите барманите и другия персонал по заведенията какво да кажат ако са непушачи.Да не би да са длъжни да дишат пушека на някакви си простаци дето пушат.Тези хора са на работа.На работното място и сега има забрана за пушене и ако подпукат кръчмите по тоя член ще спрат пушенето моментално.Не желая повече простаците да си налагат арогантната простотия.Да си пушат в къщи.И кутия цигари да стане 10 кинта а тютюна още по скъп и здрав контрол с глоби по 500лв.
Сигурно си забелязал, но не си сам на този свят, че да става само каквото ти се иска
Сам си се описал със следните думи:
"Простак е този който не се съобразява с другия."Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DjoroПървоначално изпратено от Бате ПешоНе ходя в дискотеки кръчми за простаци с претенции и там където се пуши.Пушенето трябва тотално да се забрани.Келнерите барманите и другия персонал по заведенията какво да кажат ако са непушачи.Да не би да са длъжни да дишат пушека на някакви си простаци дето пушат.Тези хора са на работа.На работното място и сега има забрана за пушене и ако подпукат кръчмите по тоя член ще спрат пушенето моментално.Не желая повече простаците да си налагат арогантната простотия.Да си пушат в къщи.И кутия цигари да стане 10 кинта а тютюна още по скъп и здрав контрол с глоби по 500лв.
Коментар
-
МАНИПУЛАЦИЯ..........
шо си мисла че тука пишат или неосъзнати олигофрени , или всичко това е манипулация за този който не знае и чака да го пратят в първа глуха...
вдигаш акциза , падат продажбите нормално(ненормално е да чакат да се повишат приходите мислейки за нееластичност на кривата на портеблението
), падат забраните вдигат се продажбите , и колко добре , браво!!!лозунг :
трови се народе за да пълниме хазната, тоест пука ни много за вас хората и ще ви разрешим да тровите даже тия дето не понасят цигарите! хаха е с вас съм отказах цигарите преди година....мерси!
Женски пазар - без бандерол на половин цена, цигари... зеленчуци плодове .тоалетна хартия.., а народа няма пари а се тъпче в Била че било удобно.
...Спомням си добрите времена когато пушехме в самолетите
може ли пак може ли?
Коментар
Коментар