IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto
    ебаси, тия отгоре, се чудят, как да пълнят хазната и да намалят броя на пенсионерите - разрешиха пушенето. Баси отровителите )) няма да димим само в кенефите. ))
    Ами, аз предложих вече - като ще правят тотална забрана за тютюнопушенето да извадят всички цигари от търговската мрежа, а не да ни се предлагат през 2 метра. Т.е. да се забрани и продажбата им.

Никотиновата зависимост е доста силничка, ама ще се справим - няма проблем.

П.П. Друг е въпроса дали този т.нар. порок после няма да прерасне в наркотичен и т.н. при подрастващите.

И без това от 4-5 години учениците се фукат, че марихуаната им излиза доста по-еФтино от цигарите, а все от някъде се почвало. Та, след време да не се окаже, че цигарките са били "бял кахър"? Поне до момента не се наблюдава тенденция за извършване на престъпления от пушачи за разлика от много други "кирийки" като алкохолеца да кажем, който тоже е съвсем законен, но трепе пъти повече 'орица.

Спирам да пиша по темата, понеже наблюдавам някакво хейтърство, агресия и избиване на комплекси и то при условие, че за момента поне пафкането не е незаконен акт на разрешените места. Аз лично визирах само такива като заведенията за възрастни, където съм заинтересован. Където има табела пафкането забранено - нищо не съм казал, а го спазвам.

Чиърс!

Коментар

• ебаси, тия отгоре, се чудят, как да пълнят хазната и да намалят броя на пенсионерите - разрешиха пушенето. Баси отровителите )) няма да димим само в кенефите. ))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
        Първоначално изпратено от marandi
        И тъй като непушачите са пример за "идеал", нормално е да търсят сламката в окото на другия, а да не виждат гредите в своите.
        Бензиностанция. Има маси за пушачи и непушачи, но друго в БГ не може да се очаква.

От пушачи разбиране не очаквам.Живея в западния Ориент - БГ.
        Никъде не твърдя да се пуши в бензиностанции, закрити чакални на гари/летища, болници, читалища, кина, общини и т.н.

Единствено визирам заведенията ( в часност тия за възрастни ). Айде малко да уеднаквим понятията и по-точно тия с читава аспирация, където аз поне не съм забелязал да е запушено или да са ми вмирасани дрехите после.

А, кой в какви заведения ходи, нямам идея ... аз в някаква дупка трудно ще вляза, а ако се наложи ще стоя 30 мин. макс ( пушач съм ). Демек лисичарниците са неприятни както за непушачите, така и за пушачите според мен.

Чиърс и на тИбя!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
          Маранди тук няма да се разберем.Ето ти член 56 какво гласи
          Чл. 56. (1) Забранява се тютюнопушенето в закритите обществени места, ......

Никой не те нарича убиец.Както по долу написах за келнери и бармани заведенията са работно място.Какво да направят ако това са избрали за професия как да работят.Сигурен съм че като разумен човек искаш да ги откажеш.Голям кеф е да си пийнеш едно хубаво винце и да му усетиш вкуса.Айде наздраве и не се коси.вече ви почнахме и няма да спрем до победата.
          Точно тук е парадокса, че заведенията се водят закрити обществени места. Имам достатъчно на брой приятели, които държат заведения. Повечето са абсолютно против подобна забрана за цигарите ( повечето от тях са непушачи ).

Тяхната гледна точка е долу-горе следната. Ако има забрана да е за сладкарници, където влизат деца. Тук са съгласни и се почва с възраженията им.

Единият директно ми каза ( пак е непушач ), моето заведение за какъв чеп го слагат за обществено място? Това е частна собственост и кой тъпак ще ми казва какво да се прави в него. Аспирацията му е за 40 хилки, и въпреки че всичко е със сертификати, пак идва РИОКОЗ мерят си колко кубика/час обръща и чак тогава му бият печата "годно-негодно".

Също казва нека подобно нещо го реши пазара, ако съседната кръчма вземе да се пълни понеже е само за непушачи, а той губи клиенти, вика ще го въведа и аз това веднага няма проблем. Ама не и някой да му казва как да си прави бизнеса ( говоря за кръчме с 300 закрити места и е доста широчко ).

Все едно било да му казват каква музика да пуска в заведението и т.н. По принцип е "ЗА" да има норми за аспирация и ако ги завишат ( заради цигарите ), ще направи нужните корекции, въпреки че отговаря към днешните изисквания. За кръчми, където влизат деца също са "ЗА" да има забрана като сладкарници и т.н.

А бе, меко казано, както са им паднали оборотите и подобни изказвания ги вбесяват някой да им казва какво да си правят в собствените заведения. Друго, което казват е, тогава да им намалят данъците/патентите с цел да им компенсират загубите.

А, на лафове, че непушачите са по-платежоспособни ... много се смеят, ама питайте си и вие познатите кръчмари. Такива са моите наблюдения.

П.П. Т'ва е накратко, а за онзи пикаещият по чашите на хората дето не било престъпление да отиде още утре да се пробва някъде щото е отворен или план Б да влиза в Биг Брадър, тъкмо ще си намери "средата".

Чиърс

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
            Първоначално изпратено от bertram
            специално към пушачите :

Не бъдете егоисти! Не ми пречите на мен като пушите в заведения, НО помислете за децата НИ. Искате ли вашите деца да пропушат още в 5 клас, а в 10 клас да пушат по кутия цигари + 5 кафета на ден.
            Нетърпимост към цигарите (и алкохола!!) трябва да има и то не заради нас, които вече сме прихванали пороците, а заради бъдещето на децата ни. Ако едно дете вижда как навсякъде се пуши, как баща му го мързи да иде за хляб, но става и излиза в 22 зимата само за да си купи цигари - то за това дете цигарите са нещо нормално и неразделна част от бита. Ако в голямото междучасие всички тарикатчета пушат демонстративно пред училище, а то не - става аутсайдер.
            и тн и тн.

забраната трябва да я има и то не за да ви откаже от пушенето, а за да предпази децата.

поздрави
            Това вече няма нищо общо със законите. Ако родителите не могат/искат да предпазят децата си, държавата ли да го прави ???? Пуша, но не понасям да е в присъствието на деца. Пък и какво правят децата в заведенията????? - Пак опираме до родителите - хем ги завели на заведение, хем пък и пушат. Но ако става въпрос за сладкарници някакви - имаш право.
            Дойдохме си на думата. В Дънкин-Донатс например често можете да видите на малкото маси за непушачи деца от близкото училище да похапват донати, докато от съседните маси яко ги одимяват цял отбор пушачи. Нямам нищо против пушачите - всеки има право на избор, но и непушачите имат право на чист въздух. [/quote]

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
              Пак опираме до родителите - хем ги завели на заведение, хем пък и пушат. Но ако става въпрос за сладкарници някакви - имаш право.
              Имам един ^&^@%@, които пуши в асансьора. Има голям знак "пушенето забранено" + инструкция, в която е написано същото. 10 секунди не може да изчака, затова всеки, които влиза в асансьора трябва цял ден да смърди. Мнозинството пушачи не се съобразяват. Ходенето пеш е здравословно, но простотията за цял живот.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                И тъй като непушачите са пример за "идеал", нормално е да търсят сламката в окото на другия, а да не виждат гредите в своите.
                Бензиностанция. Има маси за пушачи и непушачи, но друго в БГ не може да се очаква. Всички места за пушачи са свободни. На маса за непушачи си пия кафето с жена ми, а децата хапват закуска. Влиза пушач, сяда на маса за непушачи и пали. На въпроса ми защо - "Аз само една набързо ...". Като ми видя кървясалите очи, размисли и излезе на чист въздух.
                Зимно време НЕ спирам на безиностанция. Димът вътре е повече от нощните клубове.

От пушачи разбиране не очаквам.Живея в западния Ориент - БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                  специално към пушачите :

Не бъдете егоисти! Не ми пречите на мен като пушите в заведения, НО помислете за децата НИ. Искате ли вашите деца да пропушат още в 5 клас, а в 10 клас да пушат по кутия цигари + 5 кафета на ден.
                  Нетърпимост към цигарите (и алкохола!!) трябва да има и то не заради нас, които вече сме прихванали пороците, а заради бъдещето на децата ни. Ако едно дете вижда как навсякъде се пуши, как баща му го мързи да иде за хляб, но става и излиза в 22 зимата само за да си купи цигари - то за това дете цигарите са нещо нормално и неразделна част от бита. Ако в голямото междучасие всички тарикатчета пушат демонстративно пред училище, а то не - става аутсайдер.
                  и тн и тн.

забраната трябва да я има и то не за да ви откаже от пушенето, а за да предпази децата.

поздрави
                  Това вече няма нищо общо със законите. Ако родителите не могат/искат да предпазят децата си, държавата ли да го прави ???? Пуша, но не понасям да е в присъствието на деца. Пък и какво правят децата в заведенията????? - Пак опираме до родителите - хем ги завели на заведение, хем пък и пушат. Но ако става въпрос за сладкарници някакви - имаш право.
                  Безплатен обяд няма!

Коментар

• специално към пушачите :

и тн и тн.

поздрави
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Маранди тук няма да се разберем.Ето ти член 56 какво гласи
                      Чл. 56. (1) Забранява се тютюнопушенето в закритите обществени места, включително обществения транспорт, и закритите работни помещения.
                      (2) (Отм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 01.06.2010 г.) Министерският съвет определя с наредба условията и реда, при които се допуска по изключение тютюнопушене в обособени зони на местата по ал. 1.
                      А ето и член 94
                      Чл. 94. Пациентът е длъжен:
                      1. да се грижи за собственото си здраве;

2. да не уврежда здравето на другите;

3. да съдейства на изпълнителите на медицинска помощ при осъществяване на дейностите, свързани с подобряване и възстановяване на здравето му;

4. да спазва установения ред в лечебните и здравните заведения.
                      Никой не те нарича убиец.Както по долу написах за келнери и бармани заведенията са работно място.Какво да направят ако това са избрали за професия как да работят.Сигурен съм че като разумен човек искаш да ги откажеш.Голям кеф е да си пийнеш едно хубаво винце и да му усетиш вкуса.Айде наздраве и не се коси.вече ви почнахме и няма да спрем до победата.

Коментар

• Похвална е страстта, с която гилдията на непушачите напада пушачите. При това за пореден път наблягам на факта, че от гледна точка законодателство пушачите не извършват никакво престъпление като пушат в заведение.
                        Да пушачите не извършват никакво престъпление. И? Ако, докато си пийваш и пушкаш, аз дойда на твоята маса и ти се изпикая в кафето, няма да имаш нищо против нали? Щото това не е престъпление? Мое право си е да пикая където си искам.

Понеже са в пълна хармония в личния си живот, остана да атакуват обществени места като заведенията да кажем, тъй като някакви други "субекти" ( наречени пушачи ) са причина за всичките им беди, които им се случват в живота.
                        Абсолютно правилно си разбрал. Всички непушачи сме сноби, трезвеници, вегетарианци, не правим секс преди сватбата, нямаме пороци и единственото ни удоволствие в живота ще е ако успеем да прецакаме отрудените хорица които разпускат с цигарка след работа.

П.П. Разбира се на предложението ми защо тогава държавата не забрани продажбата на цигари, а ни ръга в муцуните през 2 метра да си ги купуваме, не последва никакъв отговор. Пушачът има право да киха ежедневно по 3 кинта за акцизи и данъци на държавата за всяка своя кутия и да се крие от всички.
                        Коя точно държава ти пробутва цигарите? Държавните хипермаркети или държавните клек-шопове?

Тъй като стана въпрос за десцинации, някои от съфорумците услужливо подметнаха, че т.нар. тотална забрана за тютюнопушене е въведена в едва 2 страни в Европа, в останалите не е точно такава, каквото напъват да се въведе в БГ-то родните непушачи, но ни "уверяват", че по целия свят е така.
                        Не знам и не ме интересува как е "по целия свят". Смятам че е разумен компромис вместо тотална забрана пушенето да е забранено в заведения където сервира храна и дискотеки/клубове. В барове/кафенета да оставят да се пуши - в такива заведения ако забранят пушенето ще фалират за нула време.

Коментар

• Похвална е страстта, с която гилдията на непушачите напада пушачите. При това за пореден път наблягам на факта, че от гледна точка законодателство пушачите не извършват никакво престъпление като пушат в заведение.

Сигурен съм, че:

- непушачите не съжителстват със ( съпруг/а ) пушач - иначе развод;
                          - отказват се от родителски права, ако детето им пропуши;
                          - отричат се от родителите си, ако са пушачи;
                          - не започват работа при работодател пушач или не дават работа на бачкери пушачи;
                          - винаги гласуват на избори само за непушачи;
                          - в тях никога не са гостували пушачи/те никога не са гостували на пушачи;
                          - отказват туристически дестинации, където се пуши и т.н.

Тъй като стана въпрос за десцинации, някои от съфорумците услужливо подметнаха, че т.нар. тотална забрана за тютюнопушене е въведена в едва 2 страни в Европа, в останалите не е точно такава, каквото напъват да се въведе в БГ-то родните непушачи, но ни "уверяват", че по целия свят е така.

Понеже са в пълна хармония в личния си живот, остана да атакуват обществени места като заведенията да кажем, тъй като някакви други "субекти" ( наречени пушачи ) са причина за всичките им беди, които им се случват в живота.

Отново сме по-святи от папата и аз понеже съм вярващ се претеснявам, че няма да стигне мястото в светите места, където да окачим иконите на божествените непушачи от БГ.

П.П. Разбира се на предложението ми защо тогава държавата не забрани продажбата на цигари, а ни ръга в муцуните през 2 метра да си ги купуваме, не последва никакъв отговор. Пушачът има право да киха ежедневно по 3 кинта за акцизи и данъци на държавата за всяка своя кутия и да се крие от всички.

Сполай ви, ама т'ва си е пълна комплексарщина, понеже малко остана да се почувствам като масов убиец по-голям от Хитлер. Вече си представях как като запаля една цигара и след себе си отставям по 1000 трупа

Коментар

Ballomed тези лакърдии че пушиш навън ги разправяй на децата от трета група на детската градина.
                            Абе Мунчо, последното заведение пред което пуших беше хепи в лозенец, отиди там и ми кажи как е залата за непушачи, или в което и да е нормално заведение. Не може да се завираш в кварталната ламаринена кръчма и да ми обясняваш че и двете маси за непушачи били до кенефа. Оставяй си парите в заведения по твой вкус, но ти или нямаш вкус, или нямаш пари. Мене ако ме слагат до кенефа постоянно, ще реша че ме крият от другите клиенти да не ги плаша, да не би в теб да е проблема? Ебати комплексарите сте се навъдили.

Коментар

• Ballomed тези лакърдии че пушиш навън ги разправяй на децата от трета група на детската градина.Досега пушачи дето се съобразяват с другите срещам само по форумите.То и никой не си хвърля фасовете и боклуците по улиците освен селяните и циганите според софийските форумни герои.Моля те да не ме убеждаваш в небивалици.Застани на една улица и преброй за 30 минути колко пушачи ще си хвърлят фасовете.Колко кофи за боклук палят с кирливите си фасове.Щото аз вярвам на очите си а не на приказки.Тези заведения дето има места за непушачи не ми ги хвали.От 20 маси примерно две са за непушачи и са до WC-то или входната врата.Колкото да се гаврят с непушачите.Аз не ти отнемам избора можеш да си пушиш у дома колкото си искаш.Ако щеш и по три едновременно пуши.И не аз определям какво да се прави целия цивилизован свят не пуши.Това че ти си избрал един друг свят си е твой проблем аз нежелая да ми го натрисаш.Претенции да съм спасител на българите нямам.На българите вече дори Бог не може да помогне.Вместо да философствуваш вземи откажи тея боклуци.Поне няма да смърдиш на некъпан мангал.

Коментар

Какво правим ако в едно заведение има 50 непушача и влязат двама и запалят.
                                Има заведения в които не се пуши, както и заведения в които има отделни зали. Казвам го от опит, жената не пуши и като ходим по заведения сядаме основно в зала за непушачи, ако много ми се припуши излизам навън, но също така понякога преценявам поради лош ден или друга причина, че ще пуша и сядаме в зала за пушачи. Кой си ти, че да ми отнемаш избора, след като аз не отнемам твоя. Аз искам да има места за пушачи и места за непушачи и всеки да прави своя избор и да не пречи на другия.

Първоначално изпратено от Бате Пешо
                                А и никой не казва длъжни ли са келнерите и барманите непушачи да търпят пушачите.Те все пак са на работа и не могат да излязат.
                                Ами да забраним двигателите с вътрешно горене, щото ако попитаме бензинджиите колко дим гълтат......

Първоначално изпратено от Бате Пешо
                                Българина явно е човек който не може сам да си озаптява пороците и да контролира поведението си.България се превърна в държава където циганията стана начин на живот на 90% от хората.Пълно затъпяване и безотговорност навсякъде.И претенции големи претенции.

Ти си нашия спасител, който да определи какво е порок и да ни отърве от него. Поклон!

Коментар

Working...
                                X