IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И защо децата трябва да ходят по заведения за възрастни ако не е тайна?
    Аз не съм видял родител да води децата си по заведения за възрастни след 8-9 вечерта, но със сигурност съм ти дал примери къде пушат хора с твоите разбирания. Колкото до безумното сравнение с колите - никой не те спира да пушиш навън.

Коментар

• Свъсем не съм казал, че алкохола, като цяло не се лепи на шкембето! Казъл съм само, че не съм видял дебел алкохолик! Но дебел трезвеник и при това много дебел, съм виждал много пъти!

Коментар

• Проблемът, е че се пуши повсеместно , включително и в сладкарници , пицарии , заведения за хранене, които се посещават от ученици и майки с деца. Нямам против пушачите да си пушат, но нека в заведенията да има добра вентилация и изолация между пушачи и непушачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от wmbwcm
          Ако пиеш бира да, прави шкембе, но аз дебел алкохолик не съм видял, за сметка на това ако плюскаш както си трябва, нищо че си непушач бъди сигурен, че ще изглеждаш точно както на картинката. В тази връзка защо не се забрани плюскането в заведенията? Да не може да ядеш повече от една свинска пържола на ден защото е вредно.. Може да же да се забранят колите, рейсовете и т.н. и всички да пасем трева и да сме еднакво тъпи добичета! Колите са сто пъти по вредни от цигарите но те не се обсъждат. Ако искате, може да се направи много прост екперимент. В две еднакви по обем помещения, които може и да не са херметически затворени, ще стои по едни непушач. В едното ще пушат 100 пушачи и ще вкарват дима вътре а в другото, ще се вкарват изпаренията от ауспуха на една кола. Нека да познаем кой ще умре първи и за колко време? Да не говорим за катострофите и другите екстри свързани с автомобилите. Ще кажете, че те са необхидимост и без тях не може. А защо да не може? Преди 100 години хората са живяли и без автомобили, както са живяли и без цигари и тютюн примерно, преди Колумб. И защо някой хора ще имат по 2 автовобила и ще ни тровят като може да минат и с един? Но това не се коментира! Познайте защо? Аз също не искам детето ми да пуши и отлично знам че това е един вреден навик, но не искам някой малоумник да ми казва какво да правя със собствения си живот, както аз не казвам на него той какво да прави с неговия.

"Алкохола е течност, която предизвиква лудост единствено при пълните въздаржатели."

Амброуз Биърс
          май никак не си наясно, в какво се преобразува алкохола в организма и дали и как се лепи в шкембето (изобщо не е само за бира)

Коментар

• Логиката си е логика и не може да бъде странна! 1+1=2 и толкова. Може би за теб е странна защото искаш всички да мисялт като теб, но слава на бога всички не можем да бъдем еднакви! Защо аз да нарушавам правата на непушачите след като не им забранявам да ходят в заведения за пушачи? Непушачите нарушават моите права защото ми налагат да има заведения само за такива като тях! Защо да няма заведения само за пушачи и само за непушачи? И защо никой от вас не отвори едно такова заведение а само много говори? Защото то ще фалира още на първия месец, поради простата причина, че повечето от хората, които посещават заведенията са именно пушачи. И защо децата трябва да ходят по заведения за възрастни ако не е тайна? Ако става въпрос за сладкарници съм напълно съгласен да не се пуши! Но в заведение в което се употребява алкохол и се слуша музика с изключително високо ниво на децибелите, каква работа имат там децата? Или си мислите че шума е по-малко безвреден от цигарите? До сега всеки собственик на заведени е имал правото да решава сам дали в заведението му да се пуши или да не се пуши. Познайте защо в почти всички заведения се пуши? Защото непушачите съвсем не са контингент от клиенти на които те разчитат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Man
              Оставете ги пушачите, няма кво да се занимавате с пички, защото само такива няма да издържат два часа без да запалят. Представяш ли си, да идеш с жена, пък даже и да е собствената, на ресторант и да излезеш да пафкаш, а тя да те чака вътре.

Ballomed, жена ти много те обича. Казвам ти го като непушач.

Пушете си у вас. Ако отивате в заведение не да се забавлявате с приятели, а да пафкате - потърсете психиатрична помощ.

После ми говори, че към цигарите няма пристрастяване.

Ще стане като с ГМО. Ще вдигнем шум до небесата и ще забранят пушенето. После как и дали ще се спазва е друг въпрос...
              Поздравявам те със стария филм на Ищван Сабо "Петият печат".Там обясняват мирогледа на активисти с "идеен гняв".Но си спомни съдбата на
              Рьом и компания в \"нощта на дългите ножове\".Точно така Ви използват;-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от wmbwcm
                Ако пиеш бира да, прави шкембе, но аз дебел алкохолик не съм видял, за сметка на това ако плюскаш както си трябва, нищо че си непушач бъди сигурен, че ще изглеждаш точно както на картинката. В тази връзка защо не се забрани плюскането в заведенията? Да не може да ядеш повече от една свинска пържола на ден защото е вредно.. Може да же да се забранят колите, рейсовете и т.н. и всички да пасем трева и да сме еднакво тъпи добичета! Колите са сто пъти по вредни от цигарите но те не се обсъждат. Ако искате, може да се направи много прост екперимент. В две еднакви по обем помещения, които може и да не са херметически затворени, ще стои по едни непушач. В едното ще пушат 100 пушачи и ще вкарват дима вътре а в другото, ще се вкарват изпаренията от ауспуха на една кола. Нека да познаем кой ще умре първи и за колко време? Да не говорим за катострофите и другите екстри свързани с автомобилите. Ще кажете, че те са необхидимост и без тях не може. А защо да не може? Преди 100 години хората са живяли и без автомобили, както са живяли и без цигари и тютюн примерно, преди Колумб. И защо някой хора ще имат по 2 автовобила и ще ни тровят като може да минат и с един? Но това не се коментира! Познайте защо? Аз също не искам детето ми да пуши и отлично знам че това е един вреден навик, но не искам някой малоумник да ми казва какво да правя със собствения си живот, както аз не казвам на него той какво да прави с неговия.

"Алкохола е течност, която предизвиква лудост единствено при пълните въздаржатели."

Амброуз Биърс
                Това е много странна логика. Хайде да не смесваме нещата. Автомобилите са необходимост,а цигарите порок. Всеки , който желае да пуши има право на това - въпроса е да не нарушава правата на непушачите и на децата да дишат чист въздух. А разрешението да се внасят стари коли в България стана по-същата извратена логика, по която днес в Парламента ще обсъждат отмяната на забраната за пушене, т.е. защита на бизнес интересите на еди-кой си от Нашите хора.

Коментар

• Ако пиеш бира да, прави шкембе, но аз дебел алкохолик не съм видял, за сметка на това ако плюскаш както си трябва, нищо че си непушач бъди сигурен, че ще изглеждаш точно както на картинката. В тази връзка защо не се забрани плюскането в заведенията? Да не може да ядеш повече от една свинска пържола на ден защото е вредно.. Може да же да се забранят колите, рейсовете и т.н. и всички да пасем трева и да сме еднакво тъпи добичета! Колите са сто пъти по вредни от цигарите но те не се обсъждат. Ако искате, може да се направи много прост екперимент. В две еднакви по обем помещения, които може и да не са херметически затворени, ще стои по едни непушач. В едното ще пушат 100 пушачи и ще вкарват дима вътре а в другото, ще се вкарват изпаренията от ауспуха на една кола. Нека да познаем кой ще умре първи и за колко време? Да не говорим за катострофите и другите екстри свързани с автомобилите. Ще кажете, че те са необхидимост и без тях не може. А защо да не може? Преди 100 години хората са живяли и без автомобили, както са живяли и без цигари и тютюн примерно, преди Колумб. И защо някой хора ще имат по 2 автовобила и ще ни тровят като може да минат и с един? Но това не се коментира! Познайте защо? Аз също не искам детето ми да пуши и отлично знам че това е един вреден навик, но не искам някой малоумник да ми казва какво да правя със собствения си живот, както аз не казвам на него той какво да прави с неговия.

Амброуз Биърс

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
                    Първоначално изпратено от marandi
                    Спирам да пиша по темата, понеже наблюдавам някакво хейтърство, агресия и избиване на комплекси и то при условие, че за момента поне пафкането не е незаконен акт на разрешените места. Аз лично визирах само такива като заведенията за възрастни, където съм заинтересован. Където има табела пафкането забранено - нищо не съм казал, а го спазвам.

Чиърс!
                    маранди,
                    Дадох 2 примера, с които се сблъсквам почти ежедневно. Единствена причина - да се разбере защо има такъв екстремизъм по темата. Държавата въведе едни смешни правила, но и те трудно се спазват. Надявам се повечето от вас наистина да се съобразяват, което много трудно между непознати. Въобще не съм против да се съберете пушачи и да си пушите. Когато съм на такива места аз се съобразявам и не ми пречи.

Обаче определено искам децата ми да не пушат.

vmankov,
                    готов си за ПР на някое от табашките дружества, Това "Have Fun" с цигара и чашка в ръка го пробутвате на хлапетата и те пушат и пият от 13 годишни. Да са "готини" като тебе.
                    Замисли се.
                    Не може да са готини. Алкохола прави шкембе (много грозно). А пък и цигарите и алкохола имат ефект да скапват и изсушават кожата. Не се вързва с "готини", картинката е тъпа панипулация )))

Коментар

• Оставете ги пушачите, няма кво да се занимавате с пички, защото само такива няма да издържат два часа без да запалят. Представяш ли си, да идеш с жена, пък даже и да е собствената, на ресторант и да излезеш да пафкаш, а тя да те чака вътре.

Ballomed, жена ти много те обича. Казвам ти го като непушач.

Пушете си у вас. Ако отивате в заведение не да се забавлявате с приятели, а да пафкате - потърсете психиатрична помощ.

После ми говори, че към цигарите няма пристрастяване.

Ще стане като с ГМО. Ще вдигнем шум до небесата и ще забранят пушенето. После как и дали ще се спазва е друг въпрос...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                        Спирам да пиша по темата, понеже наблюдавам някакво хейтърство, агресия и избиване на комплекси и то при условие, че за момента поне пафкането не е незаконен акт на разрешените места. Аз лично визирах само такива като заведенията за възрастни, където съм заинтересован. Където има табела пафкането забранено - нищо не съм казал, а го спазвам.

Чиърс!
                        маранди,
                        Дадох 2 примера, с които се сблъсквам почти ежедневно. Единствена причина - да се разбере защо има такъв екстремизъм по темата. Държавата въведе едни смешни правила, но и те трудно се спазват. Надявам се повечето от вас наистина да се съобразяват, което много трудно между непознати. Въобще не съм против да се съберете пушачи и да си пушите. Когато съм на такива места аз се съобразявам и не ми пречи.

Обаче определено искам децата ми да не пушат.

vmankov,
                        готов си за ПР на някое от табашките дружества, Това "Have Fun" с цигара и чашка в ръка го пробутвате на хлапетата и те пушат и пият от 13 годишни. Да са "готини" като тебе.
                        Замисли се.

Коментар

• Сега остава да направят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пушенето за лица над 14 години. Най малко по една кутия дневно. Може да не пушиш само с болничен лист.
                          Тогава ще вържат бюджета само от акциза. И турското население ще има работа. Въобще ще цъфнем и ще вържем.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Знаете картинката, но да поздравя с нея непушачите:

Кто не курит и не пьет, тот здоровеньким помрет.

Коментар

• Оп!

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове

Не знам и не ме интересува как е "по целия свят". Смятам че е разумен компромис вместо тотална забрана пушенето да е забранено в заведения където сервира храна и дискотеки/клубове. В барове/кафенета да оставят да се пуши - в такива заведения ако забранят пушенето ще фалират за нула време.
                                Искаш да кажеш че поддържаш мнението, че частните клубове за пушачи в които се влиза само с членска карта ще са незаконни ли като се въведе забраната?

Освен това има голяма разлика от заведение за забавление и храна където се изпиват по 5 бутилки уиски с храната (например бирария При Кмета и други кръчми с жива музика) и такива само за храна като дивака хепи и тнт.... така че храната не е критерии

и после не сте били по-нетолерантни...
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X