IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tiki Man
    Study: Nicotine may increase brain function
    http://www.collegian.psu.edu/archive...ihealth-01.asp

Да не продължавам, щото няма нужда
    А, не! Моето проучване е по ново! Иначе с останалите съм съгласен.
    Мисълта ми беше, че за всяка теза, макар и тъпа, можеш да намериш 10 проучвания в подкрепа и още толкова, оборващи я. В зависимост от това кой е поръчал, платил и предварително задал аспекта на изследването. Никотинът, ако трябва да бъдем честни, има и доста положителни страни, макар и негативните да са повече (това, че стимулира мозъчната дейност е вярно, както е вярно и това, че в дългосрочен план убива мозъчни клетки). Тъй че дай да не си мерим ... проучванията и кое е по в крак с модата.
    Има няколко неща, които трябва да се спазват и контролират, за да се ограничи продажбата на цигари сред непълнолетните и да се даде възможност за избор на пълнолетните дали да пафкат активно, пасивно или никак.

Коментар

• http://www.tobaccotoolkit.ca/Tobacco...cimpact.html#1

Коментар

• Никой никого не преследва. Просто на някои хора им е писнало да ги одимяват. И все пак независимо дали сме пушачи или непушачи най-важното е да бъдем добронамерени едни към други. Дано и в парламента да бъдат добронамерени към здравето на хората като обсъждат отмяната.

Коментар

• @Индианец,
          не уча малките да пушат, ако някое ми поиска цигара, му отказвам с довода "Малък/ка си".
          Аз самият пропуших на 30 години за смях на кокошките.

Проблемът пушачи <-> непушачи е лесно решаем за неизбежни публични места: вече е забранено да се пуши на работно място, в обществени сгради и т.п., и това се спазва, общо взето.

В публичните места, незадължителни за посещение (напр. ресторанти) - разделение (представям си скуката във "вашите"ресторанти...).

Но не ми харесва хъса ви за преследване на хора, господа радикални непушачи...

Коментар

Представяш ли си, да идеш с жена, пък даже и да е собствената, на ресторант и да излезеш да пафкаш, а тя да те чака вътре.

Ballomed, жена ти много те обича. Казвам ти го като непушач.
            Надам се да ме обича, понеже и аз я обичам, никога не бих я оставил да ме чака сама в заведението. Голяма част от нашите приятели са непушачи, като отидем в заведение, обикновенно решаваме според ситуацията къде ще седнем, ако има деца задължително в салон за непушачи, ако сме само двамата и сме седнали при непушачите, няма да пуша. Още нещо, аз в къщи не пуша, правя го рядко и ако пуша е на терасата, това че обичам да заплавам цигара в определени моменти, не означава, че обичам да ми е задимено.

Сега да си дойдем на проблема:

Ти искаш да не пушат около теб, аз искам около мен да не звучи чалга. Какво предлагаш да направим?

Коментар

• Study: Nicotine may increase brain function

А, не! Моето проучване е по ново! Иначе с останалите съм съгласен.

Коментар

Бай Мангау преживява културен шок при сблъсъка си с цивилизацията. И това ще отмине.

Грижата за здравето и комфорта на хората не може да сравнява с 1984. Това е поредното неуместно сравнение, измислено от замъглени от никотинов глад съзнания.

Ето го и обяснението:

Smoking Is Dumb: Young Men Who Smoke Have Lower IQs, Study Finds
                http://www.sciencedaily.com/releases...0401151746.htm

Впрочем, като пуснат новото метро и оправят обиколните пътища няма да е зле да се помисли за някаква забрана за движение на коли в центъра на София или нещо от сорта.
                Tiki, всички нормални хора, макар и с по-ниско IQ, знаят до какво може да доведе тутуна и си правят сметката до колкото могат. Ма като си почнал с проучванията, айде и от мен още малко:

Study: Nicotine may increase brain function

Obese men 'have lower IQs'
                http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/2814417.stm

Men Who Cheat on their Partners Have Lower IQ – Experts say
                http://www.haiya.co.ke/node/8658

Religious people are less intelligent
                http://www.halfsigma.com/2006/06/religious_peopl.html

Newsflash: wealthy people have higher IQs
                http://txfx.net/2008/05/22/newsflash...ve-higher-iqs/

Africans have lower IQ, claims L.S.E. professor.
                http://blackmetal.co.uk/forums/9-pol...professor.html

Коментар

• Първоначално изпратено от wmbwcm
                  Е, не знам Бай Мангау какъв точно шок преживява, но не може горкия точно като теб да мисли самостоятелно. На него мешерето и Ахмед Доган му казат какво да прави и той го прави! Щом те му нареждадт занчи е така, те са светлината в живота му, те се грижат за здравето му и ако трябва да се рие в боклуците, той ще се рие и ще ги защитава. Въпрос на степен на промиване на мозъка. Ти четеш някъде, че нещо някой е написал и го приемаш за чиста монета, без дори да се замислиш. Но най лошото от всичко е че искаш идругите да мислят като теб! Науката като цяло се базира на доказване на определена теория чрез опита. Ако искаш може двамата да направим предложения от мен експеримент за доказване на моята теория, че автомобилите са по-вредни от цигарите. Аз ще влезна в помещението на пушачите а ти ще влезнеш в помещението с автомобила. Ако можеш да ме обориш с доказателства и факти или с нещо което сам си измислил, моля заповядай!
                  Хайде да не смесваме нещата. Автомобилите са необходимост,а цигарите порок. Всеки , който желае да пуши има право на това - въпроса е да не нарушава правата на непушачите и на децата да дишат чист въздух. А разрешението да се внасят стари коли в България стана по-същата извратена логика, по която днес в Парламента ще обсъждат отмяната на забраната за пушене, т.е. защита на бизнес интересите на еди-кой си от Нашите хора.

Коментар

• Е, не знам Бай Мангау какъв точно шок преживява, но не може горкия точно като теб да мисли самостоятелно. На него мешерето и Ахмед Доган му казат какво да прави и той го прави! Щом те му нареждадт занчи е така, те са светлината в живота му, те се грижат за здравето му и ако трябва да се рие в боклуците, той ще се рие и ще ги защитава. Въпрос на степен на промиване на мозъка. Ти четеш някъде, че нещо някой е написал и го приемаш за чиста монета, без дори да се замислиш. Но най лошото от всичко е че искаш идругите да мислят като теб! Науката като цяло се базира на доказване на определена теория чрез опита. Ако искаш може двамата да направим предложения от мен експеримент за доказване на моята теория, че автомобилите са по-вредни от цигарите. Аз ще влезна в помещението на пушачите а ти ще влезнеш в помещението с автомобила. Ако можеш да ме обориш с доказателства и факти или с нещо което сам си измислил, моля заповядай!

Коментар

• Бай Мангау преживява културен шок при сблъсъка си с цивилизацията. И това ще отмине.

Грижата за здравето и комфорта на хората не може да сравнява с 1984. Това е поредното неуместно сравнение, измислено от замъглени от никотинов глад съзнания.

Ето го и обяснението:

Smoking Is Dumb: Young Men Who Smoke Have Lower IQs, Study Finds
                      http://www.sciencedaily.com/releases...0401151746.htm

Впрочем, като пуснат новото метро и оправят обиколните пътища няма да е зле да се помисли за някаква забрана за движение на коли в центъра на София или нещо от сорта.

Коментар

• Да, вярно 2010 г сме и не сме в Дивия Запад, в това отношение си напълно прав! Но трябва ли държавата да мисли вместо теб, а и на всичкото отгоре да се възхищаваш от това! Има един сранително стар филм, нарича се " Бразилия", не знам колко от вас са го гледали, но за съжалиние нещата от него постепенно започват да се сбъдват! Днес ми забраняват да пуша утре ще ми вземат отпечатъци от пръстите, а кой знае, някой ден, може и да ми сложат и чип в мозъка. Спирам да пиша по тази тема, защото е безмислено, когато повечето хора смятат, че е добре някой друг да решава вместо тях и то за съвсем тривиални неща от живота.

Коментар

• Първоначално изпратено от wmbwcm
                          Никой не може да види това което не иска да види и за това сравнието ми за теб е безумно! Безумие е да караш някого какво да прави в собствентото си заведение!
                          Държавата постоянно казва какво да се прави в заведенията. Има цяла купчина строителни, санитарни, противопожарни ... изисквания, които трябва да се спазват. Сбъркал си годината. Сега е 2010 в ЕС, а не 1870 в Дивия Запад.

Коментар

• Никой не може да види това което не иска да види и за това сравнието ми за теб е безумно! Безумие е да караш някого какво да прави в собствентото си заведение!

Отвори си собствено заведение и си стой вътре и не пуши!
                            Колкото до това : "Проблемът, е че се пуши повсеместно , включително и в сладкарници , пицарии , заведения за хранене, които се посещават от ученици и майки с деца. Нямам против пушачите да си пушат, но нека в заведенията да има добра вентилация и изолация между пушачи и непушачи." съм напълно съгласен и съм с две ръце за! Трябва да има добра вентилация или помещенията да са тотално разделени, за да не се нарушават правата на никого.

Коментар

• Абсолютно е прав д-р Тони Филипов (http://delnicite.blogspot.com) като казва, че сегашното положение е като да се позволи пикаенето в единия край на басейна, а в другия не, но пък е адски тъпо да се изпада в крайности. Цигарите се продават свободно и докато това е така, трябва да има и места, на които да се пуши свободно. Нека да принудят малките заведения да изберат дали ще са за пушачи или непушачи, а по-големите да предлагат отделни помещения и добра вентилация. И да се налага конторл.
                              Ама що непушачите не протестирате например, че една от двете велоалеи в София е на Цар Борис ІІІ - "райски" въздух за спортистите. Или за това, че само перз 30-те секунди докато светне пешеходното зелено сте вдишали толкова смрад, колкото и в най-задименото заведение няма. Или за това, че собствениците на кучета не се притесняват да оставят животното си спокойно да се изходи пред входа ви или по средата на тротоара? Или че половината деца по улиците по-скоро се търкалят, а не ходят?
                              Аман от екстемисти!

Коментар

• А някой защитаващ непушачите и пълната забрана дали се е поинтересувал колко дълго просъществува въведената на 01.01.2010 г. от правителството на Македония забрана на пушене на закрити обществени места?В края на март отчетоха тотален срив на оборотите по заведенията от порядъка на 90 % и след ревизия на намеренията отмениха забраната.Казвам това въпреки ,че предусещам каква помия ще ме залее веднага след това ,но ви моля преди да почнете да обиждате и осъждате да се замислите върху факта ,че живеем по едни географски ширини,имаме сходен /да не кажа един и същ/манталитет и се натягаме почти наравно с Македонция на ЕС в желанието си да им се харесаме.Разликата ще се състои единствено във времето-при нас ще се въведе през летния сезон и ще отложи за известно време негативите от прилагането !
                                мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

Working...
                                X