IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца
    Първоначално изпратено от JasonBourne
    Първоначално изпратено от Tiki Man
    Обърнали са го на цирк.

А това същество Пантев изобщо ходи ли на работа трезвен? Мисля че трябва на входа да ги тестват с дрегер.
    Цирк, не цирк, това е единственият май парламентарен дебат, след който всеки ще гласува по съвест и вътрешно убеждение, а не по партийна заръка...:-)
    Гласува се по никотинова зависимост.
    Да, направо се излагаме пред Европа и света.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
      Първоначално изпратено от jess
      Абе драги непушачи, радвам се, че не пушите, ама вместо никотинът, злобата ще вземе да ви умори. Защо вместо да злобеете по форумите просто не чукнете в гоглето "заведения непушачи" или такива, предлагащи отделни зали и да си изберет едно от очевидно многото такива (поне в София). Ето ви линк за улеснение:

http://sofia.zavedenia.com/type151/list7
      Ти направи ли си труда да кликнеш на поне едно от тия заведения? Ако беше, щеше да видиш че са "подходящи" за непушачи....и за пушачи. Преведено на български това означава "2 маси в ъгъла с табелка 'непушачи'".
      Аз труд си направих, ама пък ти явно бая си се потрудил да обиколиш всичките заведения на 10-те страници от линка, че да говориш така уверено. Аааа, не, извинявай, превел си от български на незнаещите български - т.е. приел по презумпция...
      Ама ти явно говориш за заведения тип кварталното кафе с 20 места - там сигурно е както казваш. Но за тези места и сега има изисквания, които не се спазват и не се налага контрол. И ако това се промени и вълкът ще е сит и агнето цяло. Макар че мрънкащи винаги ще се намерят.

Коментар

• Първоначално изпратено от nesty
        Първоначално изпратено от vmankov
        Индианец,

Айде тогава да подгониме и пиенето на алкохол?
        Да подгоним пристрастените към телевизия (също е вредно, и то особено - за децата).
        Защо не и дебеланковците - ядат много...
        Защо не и собствениците на кучета - не им е мястото в града. Има инциденти...
        Ами сектите, а-а-а? Малко да ги позабраним, че и поразстреляме. (току виж от тези гонения се пръкнало някакво ново християнство).
        Ми олигофрените, бе? Тях още като новородени трябва да ги махаме.

Усещаш, надявам се, сарказма ми към начина на справяне с проблем чрез забрани и преследване? Никога не е давал ефект!
        Всички тези изброени неща трябва да се премахнат. Както и да се намалят вредните газове от автомобилите и повече велосипедисти да има. Това, че ти заплашваш с такива, според теб, невъзможни забрани си е твое ограничение. Т.е. ти си мислиш, че тези неща са нормални и не могат да се забранят. Това е като коминист да плаши за нещо, което по-лошо и от комунизма. Хем по-зле, ама хем признава, че и неговата е зле.
        +++1 ТАКА Е - ОГРАНИЧЕНИЯТА СА ПРЕДИ ВСИЧКО В ГЛАВИТЕ НИ!

Коментар

• Първоначално изпратено от jess
          Абе драги непушачи, радвам се, че не пушите, ама вместо никотинът, злобата ще вземе да ви умори. Защо вместо да злобеете по форумите просто не чукнете в гоглето "заведения непушачи" или такива, предлагащи отделни зали и да си изберет едно от очевидно многото такива (поне в София). Ето ви линк за улеснение:

Ти направи ли си труда да кликнеш на поне едно от тия заведения? Ако беше, щеше да видиш че са "подходящи" за непушачи....и за пушачи. Преведено на български това означава "2 маси в ъгъла с табелка 'непушачи'".

Между другото, сетих се да питам нещо уважаемите пушачи. Какво правите ако половинката ви е непушач и искате да изпушите една цигара в къщи а тя не е съгласна?
          1. Обявявате че това са тоталитарни ограничения и така до никъде няма да се стигне?
          2. Казвате "Ми аз съм българин, такъв ми е манталитета, трябва да пуша в къщи"?
          3. Пращате я да си търси гадже непушач? "Да н' съм та карал да живейш при мени?"
          4. Заключвате се и слагате табелка "Частен Клуб"?
          5. Културно подвивате опашка и излизате на терасата да си изпушите цигарата?

От моите скромни наблюдения върху подбни семейства, изборът винаги пада върху #5 Навън, както знаем нещата са по-различни. Смята се се за съвсем нормално да не тровиш човека с който живееш но когато се отнася за непознати изведнъж пушачите придобиват ПРАВА и всички останали трябва да се съобразяват с тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov
            Индианец,

Да подгоним пристрастените към телевизия (също е вредно, и то особено - за децата).
            Ами сектите, а-а-а? Малко да ги позабраним, че и поразстреляме. (току виж от тези гонения се пръкнало някакво ново християнство).

Усещаш, надявам се, сарказма ми към начина на справяне с проблем чрез забрани и преследване? Никога не е давал ефект!
            Всички тези изброени неща трябва да се премахнат. Както и да се намалят вредните газове от автомобилите и повече велосипедисти да има. Това, че ти заплашваш с такива, според теб, невъзможни забрани си е твое ограничение. Т.е. ти си мислиш, че тези неща са нормални и не могат да се забранят. Това е като коминист да плаши за нещо, което по-лошо и от комунизма. Хем по-зле, ама хем признава, че и неговата е зле.

Коментар

• Индианец,

Контрирах онова изказване с цитата за "манталитет" от Уики, защото става въпрос не за индивид и индивидуални настройки и разбирания, а за масови, групови, които, от своя страна, неизбежно влияят на индивидуалните. Поради което манталитетът не е предмет на съзнателен избор, понеже няма масово съзнание, а само - подсъзнание.

Както и да е, манталитетът също се променя с времето, само че бавно, а не революционно и насилнически, както си прави в конкретния случай с гонението на пушачите. По този път на "възпитаване на масите" вече сме тръгвали и май не е добър (т.н комунизъм). Обикновено такъв път води до обратни резултати.

А и пушенето е отдушник, както ще ти каже някой мъдър старец, а пък психолог ще ти го каже по-купешки - клапан, но пак - същото. Клапани са нужни, ако ги няма, налягането пак избива, но в друга посока.

Коментар

• http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/1...sheneto_beshe/

Това все пак е закон за запазване на здравето, не закон за търговия или тютюнопроизводство. Ето това е типичен пример защо реформи в БГ няма - тоз ще пострада, оня ще пострада и накрая карайте смрадливи 20 г. коли, купени от моргите в Европа за да не пострадат вносителите на таратайки, пушете където ви падне за да не пострада Емо и т.н.

Коментар

• Абе драги непушачи, радвам се, че не пушите, ама вместо никотинът, злобата ще вземе да ви умори. Защо вместо да злобеете по форумите просто не чукнете в гоглето "заведения непушачи" или такива, предлагащи отделни зали и да си изберет едно от очевидно многото такива (поне в София). Ето ви линк за улеснение:

Аз като пушач също не обичам да ми е задимено, също не обичам дрехите ми да миришат на цигари. Ама крайните решения са плод на ограничено мислене. Интелигентният човек търси баланс, а тъй като към момента съществуват ограничения, то просто някой трябва да контролира тяхното спазване. Българинът най не обича да му бъркат в джоба и глобите ще възпитат голамя част от хората.

Коментар

• Ставам от стола, оглеждам всички седнали в кръг и казвам:
                    "My name is newkid and I am a smoker"

Ох, олекна ми.

Коментар

Първоначално изпратено от vmankov

Манталитет:
                      Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7

книж. Съвкупност от начини, по които един индивид или социална група действат, мислят, усещат и възпримат света в зависимост от традициите, културата и социалните структури на дадено общество.
                      Не си ли се замислял, че ако това беше вярно, едно общество никога нямаше да излезе от първобитния начин на мислене. Половината българи не възприемат досегашния начин на мислене за цигарите, а вие го дефинирайте както искате.
                      +1
                      Не само това. Да си припомним Мойсей и обикалянето 40 години.
                      Също така къде е възпитанието? Нима то не е в основата на манталитета?!
                      И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov

Манталитет:

книж. Съвкупност от начини, по които един индивид или социална група действат, мислят, усещат и възпримат света в зависимост от традициите, културата и социалните структури на дадено общество.
                        Не си ли се замислял, че ако това беше вярно, едно общество никога нямаше да излезе от първобитния начин на мислене. Половината българи не възприемат досегашния начин на мислене за цигарите, а вие го дефинирайте както искате.

Коментар

Индианец, потърси в google думите "народопсихология" и "манталитет", недей да ни сравняваш с американци или германци..
                          И двете са плод на осъзнат избор, а не генетична предразположеност. Този избор, каква да е България след 30-40 години, стои и пред нас. Очевидно вие сте си направили избора, но аз предпочитам Германия/USA пред Иран/Либия. Явно трябва време да мине.
                          Цъ! на удебеленото.

Манталитет:

Тъй като не избираш традициите, културата и социалните структури на дадено общество, в което си се родил и от които зависи твоят манталитет, то той не е плод на осъзнат излор, докато не се родиш ( в пряк или преносен смисъл) в друго общество.
                          Както и личността ти не е създадена от теб, па камо ли и по твой избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от JasonBourne
                            Индианец, потърси в google думите "народопсихология" и "манталитет", недей да ни сравняваш с американци или германци..
                            Ами тогава що искаш американски и германски заплати и коли.Който е избрал да бъде цървул и да живее в кочина ще получава 300 евр0 заплата ще кара таратайки за 3 бона в дупките но за сметка на това ще си пафка на воля.И няма да се оплаква.Какъвто народа такава му и народопсихологията и политиците и пътищата и манталитета и всичкото.Не случайно циганите и циганията се увеличават така бързо в БГ.Като искаш да си циганин няма проблем.Избора си е твой.Остава да си понесеш последствията на избора

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Man

Достатъчно е да видиш мазната муцуна на този Емил Димитров за да разбереш що за човек е. Дали не е добре пак да проверят неговите заменки?
                              Може да спретнат акция: "Наглия"

Коментар

И двете са плод на осъзнат избор, а не генетична предразположеност. Този избор, каква да е България след 30-40 години, стои и пред нас. Очевидно вие сте си направили избора, но аз предпочитам Германия/USA пред Иран/Либия. Явно трябва време да мине.
                                Каква ще бъде България след 30-40 год. не се определя от това, дали се пуши в някои барове, а в други-не, или въобще не се пуши. Ако това е нещото, което ще ни постави сред развитите европейски демокрации...аз не мисля така...

Коментар

Working...
                                X