Първоначално изпратено от индианеца
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевовеПървоначално изпратено от jessАбе драги непушачи, радвам се, че не пушите, ама вместо никотинът, злобата ще вземе да ви умори. Защо вместо да злобеете по форумите просто не чукнете в гоглето "заведения непушачи" или такива, предлагащи отделни зали и да си изберет едно от очевидно многото такива (поне в София). Ето ви линк за улеснение:
http://sofia.zavedenia.com/type151/list7
Ама ти явно говориш за заведения тип кварталното кафе с 20 места - там сигурно е както казваш. Но за тези места и сега има изисквания, които не се спазват и не се налага контрол. И ако това се промени и вълкът ще е сит и агнето цяло. Макар че мрънкащи винаги ще се намерят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nestyПървоначално изпратено от vmankovИндианец,
Айде тогава да подгониме и пиенето на алкохол?
Да подгоним пристрастените към телевизия (също е вредно, и то особено - за децата).
Защо не и дебеланковците - ядат много...
Защо не и собствениците на кучета - не им е мястото в града. Има инциденти...
Ами сектите, а-а-а? Малко да ги позабраним, че и поразстреляме. (току виж от тези гонения се пръкнало някакво ново християнство).
Ми олигофрените, бе? Тях още като новородени трябва да ги махаме.
Усещаш, надявам се, сарказма ми към начина на справяне с проблем чрез забрани и преследване? Никога не е давал ефект!
Коментар
-
Първоначално изпратено от jessАбе драги непушачи, радвам се, че не пушите, ама вместо никотинът, злобата ще вземе да ви умори. Защо вместо да злобеете по форумите просто не чукнете в гоглето "заведения непушачи" или такива, предлагащи отделни зали и да си изберет едно от очевидно многото такива (поне в София). Ето ви линк за улеснение:
Между другото, сетих се да питам нещо уважаемите пушачи. Какво правите ако половинката ви е непушач и искате да изпушите една цигара в къщи а тя не е съгласна?
1. Обявявате че това са тоталитарни ограничения и така до никъде няма да се стигне?
2. Казвате "Ми аз съм българин, такъв ми е манталитета, трябва да пуша в къщи"?
3. Пращате я да си търси гадже непушач? "Да н' съм та карал да живейш при мени?"
4. Заключвате се и слагате табелка "Частен Клуб"?
5. Културно подвивате опашка и излизате на терасата да си изпушите цигарата?
От моите скромни наблюдения върху подбни семейства, изборът винаги пада върху #5 Навън, както знаем нещата са по-различни. Смята се се за съвсем нормално да не тровиш човека с който живееш но когато се отнася за непознати изведнъж пушачите придобиват ПРАВА и всички останали трябва да се съобразяват с тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankovИндианец,
Да подгоним пристрастените към телевизия (също е вредно, и то особено - за децата).
Ами сектите, а-а-а? Малко да ги позабраним, че и поразстреляме. (току виж от тези гонения се пръкнало някакво ново християнство).
Усещаш, надявам се, сарказма ми към начина на справяне с проблем чрез забрани и преследване? Никога не е давал ефект!
Коментар
-
Индианец,
Контрирах онова изказване с цитата за "манталитет" от Уики, защото става въпрос не за индивид и индивидуални настройки и разбирания, а за масови, групови, които, от своя страна, неизбежно влияят на индивидуалните. Поради което манталитетът не е предмет на съзнателен избор, понеже няма масово съзнание, а само - подсъзнание.
Както и да е, манталитетът също се променя с времето, само че бавно, а не революционно и насилнически, както си прави в конкретния случай с гонението на пушачите. По този път на "възпитаване на масите" вече сме тръгвали и май не е добър (т.н комунизъм). Обикновено такъв път води до обратни резултати.
А и пушенето е отдушник, както ще ти каже някой мъдър старец, а пък психолог ще ти го каже по-купешки - клапан, но пак - същото. Клапани са нужни, ако ги няма, налягането пак избива, но в друга посока.
Коментар
-
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/1...sheneto_beshe/
Това все пак е закон за запазване на здравето, не закон за търговия или тютюнопроизводство. Ето това е типичен пример защо реформи в БГ няма - тоз ще пострада, оня ще пострада и накрая карайте смрадливи 20 г. коли, купени от моргите в Европа за да не пострадат вносителите на таратайки, пушете където ви падне за да не пострада Емо и т.н.
Коментар
-
Абе драги непушачи, радвам се, че не пушите, ама вместо никотинът, злобата ще вземе да ви умори. Защо вместо да злобеете по форумите просто не чукнете в гоглето "заведения непушачи" или такива, предлагащи отделни зали и да си изберет едно от очевидно многото такива (поне в София). Ето ви линк за улеснение:
Аз като пушач също не обичам да ми е задимено, също не обичам дрехите ми да миришат на цигари. Ама крайните решения са плод на ограничено мислене. Интелигентният човек търси баланс, а тъй като към момента съществуват ограничения, то просто някой трябва да контролира тяхното спазване. Българинът най не обича да му бъркат в джоба и глобите ще възпитат голамя част от хората.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианецаПървоначално изпратено от vmankov
Манталитет:
Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7
книж. Съвкупност от начини, по които един индивид или социална група действат, мислят, усещат и възпримат света в зависимост от традициите, културата и социалните структури на дадено общество.
Не само това. Да си припомним Мойсей и обикалянето 40 години.
Също така къде е възпитанието? Нима то не е в основата на манталитета?!И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov
Манталитет:
книж. Съвкупност от начини, по които един индивид или социална група действат, мислят, усещат и възпримат света в зависимост от традициите, културата и социалните структури на дадено общество.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианецаПървоначално изпратено от JasonBourneИндианец, потърси в google думите "народопсихология" и "манталитет", недей да ни сравняваш с американци или германци..
Манталитет:
Както и личността ти не е създадена от теб, па камо ли и по твой избор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JasonBourneИндианец, потърси в google думите "народопсихология" и "манталитет", недей да ни сравняваш с американци или германци..
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианецаПървоначално изпратено от JasonBourneИндианец, потърси в google думите "народопсихология" и "манталитет", недей да ни сравняваш с американци или германци..
Коментар
Коментар