Първоначално изпратено от мейси
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nestyмейси,
Ами няма добра вентилация бе, това е причината. Ако си бяха направили добра вентилация и да не го усещам димът сигурно нямаше никой по света да се сети, че цигарите пречат. Но аз се прибирам и дрехите ми смърдят на говна, а в гърлото ми пари все едно пак съм пропушил. Е айде сега кажи как така миришат като има добра вентилация?
Мейси,
т'ва нещо за аспирацията го казвахме многократно, даже давах и реални примери, че една професионална аспирация, при която не се разбира, че се пуши дори и да сте на една маса седнали струва около 10% от цената на цялото заведение.[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от мейсиРазумно би било да има заведения за пушачи и непушачи
т'ва нещо за аспирацията го казвахме многократно, даже давах и реални примери, че една професионална аспирация, при която не се разбира, че се пуши дори и да сте на една маса седнали струва около 10% от цената на цялото заведение.
Затова и приятелите ми кръчмари ( непушачи ) са бесни, защото за какъв чеп ги караха да ги правят тогава??? Цената на аспирациите им е от порядъка на 1 хапартамент ( за пример просто ).
Непушачите не могат да го схванат това, макар че им го обяснявах бавно
Чиърс!
П.П. Ти не беше ли "червена" кордела, бре Мейси?
Коментар
-
мейси,
Ами няма добра вентилация бе, това е причината. Ако си бяха направили добра вентилация и да не го усещам димът сигурно нямаше никой по света да се сети, че цигарите пречат. Но аз се прибирам и дрехите ми смърдят на говна, а в гърлото ми пари все едно пак съм пропушил. Е айде сега кажи как така миришат като има добра вентилация?
Коментар
-
marketleverage, може. Основно пия бира и вино, а доколкото си спомням те нямаше да бъдат засегнати, така че не съм се интересувал.
Рака се споменава най-честно във връзка с цигарите, но има и много други кофти ефекти. Няма гаранция. Може да пушиш по кутия на ден и да докараш до 90, а може да изтеглиш и късата клечка и на 35 да тръгнеш по болници. Има хора, които оцеляват след падане от петия етаж, но аз предпочитам да ползвам асансьора.
Пушачите обикновено са стресирани. На мен ми е много интересна психологията на пушача, защото това е слабост в характера и просто не ми го побира ума как някой може да се примирява със себе си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nestyМи нека да видим как ще се отрази на заведенията. Аз съм убеден, не, направо съм убеден по две,че това със заплахите ви, че няма да излизате са си чисто и просто кьорфишек. Няма да има къде да ходите, няма да има частни клубове, това е истината. Ако имаше такава вероятност, то и в другите държави щяха да го измислят. Демек, ние отдавна вече не сме онези хитретци, а отиваме все повече в развитото европейско семейство. Остава една малка крачка със пълната забрана да се направи и ще свикнете и на това да пушите на чист въздух. Така и на пушачите ще и е по-приятно. Убеден съм!Евродепутатите подкрепят пушенето на работното място
26.11.2009
С оглед на това, че кафенето на евродепутатите в Страсбург остава едно от малкото обществени места във Франция, където забраната за тютюнопушене не се спазва, европейските избраници отхвърлиха предложението да се забрани пушенето на работното място в рамките на Европейския съюз (ЕС), съобщава румънското електронно издание Зиаре.ком. Параграф от резолюция, в която се изисква Европейската комисия (ЕК) да представи предложение за закон, който да забранява пушенето във всички затворени работни места, беше отхвърлен с 320 гласа "против", 291 "за" и 14 "въздържал се". Поддръжниците на тези забрани гласуваха мярката да бъде приложена от 2011 г. и да включва "всички затворени обществени сгради и средствата за масов транспорт в ЕС“. Те аргументираха избора си със защитата на здравето на служителите. Забраната за пушене на обществени места и на работното място все повече се прилага в европейските страни. Пионер в този смисъл, Ирландия беше последвана в последните години от страни като Италия, Франция или Кипър, където това правило ще се наложи от 1 януари 2010 г. Но на европейско ниво не беше приет нито един текст в тази посока. /БГНЕС
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2598431
Разумно би било да има заведения за пушачи и непушачи[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverageувеличението октомври го отмениха пропуснал си... удържахме победа... решиха да работят в правилна насока да повишат контрола и събираемоста при производителите...
После естествено пияниците са виновни за всичко, ся същата работа е и за пушачите.
П.П. И между другото защо никой не говори, че насипния тютюн ( дето си сгъват цигарки 'орицата ) акцизът му нарастна от 25 кинта за кило на 100 кинта или 4 пъти?!
За сравнение в Европа този вид тютюн е поне 35-50% по-евтин, а в небезизвестните USA над 2 пъти по-евтин. Демек родния пушач вместо да му вдигнат паметник на балъка понеже няма как да укрие данък, ся е подложен и на лудо храчене.
На любителите на контрабандата в никакъв случай да не пафкат цигарки от Украйна и Сърбия, затова праснах тия данни за онкоболните. А тия, които са решили да сгъват цигарки да си ги поръчват тютюна от чужбина, сигурен съм, че всеки има познати в Европа или УСА. До едно кило е позволено на насипен тютюнец.
Чиърс!
Коментар
-
Мисля, че няма да сбъркам ако се съглася, че най-големия причинител на рак е аварията в Чернонил. Но нея няма как да я спрем вече, няма как да я забраним. За това е важно където може да се предпазим. Ако ще и от вулкана в Исландия пак трябва да се предпазим. И ако ти си решил за себе си, че искаш да дишаш еди какъв си въздух, няма проблем. Направи го без да го налагаш и на други, които не искат. Сега ще изляза на по бира с приятелчета в "Дивака" и пак няма да имам избор. Има помещение за непушачи ама пълно, а и в най-тъмното място в заведението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandiДругото, което ще се случи е драстично повишаване на цените за тази услуга ( заведение ), на която до момента се радваме в БГ, че е сравнително евтина. Причината ще са спадналите обороти.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tiki Man
Апокалиптични предсказания имаше и преди повишаването на акцизите на алкохола, а някакви индианци хленчеха по форумите, че държавата отнемала единствената радост на народа, щото какво бил живота без да обърнеш едно след работа. Сега сигурно никой не си спомня, че имаше увеличение на акциза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nestymorandi,
Ами чесно да ти кажа мен ме интересува с колко ще спадне броя на раковоболните пасивни пушачи. Другите неща, които саркастично си изброил, няма да се оправят от тази забрана, така е, но не виждам ползата от отмяната й. Разбираш ли? Ако я приемат забраната тя няма да навреди нито на мен нито на теб. Но ако я отменят ще вреди и на двамата, а не само на теб. Погледни го така.
А собствениците на заведения както казах и преди ще са винаги против, но те биха били против всичко, което би им намалило клиентелата. Те не защитават вашите интереси, а собствните си.
Но понеже съм сръчен в намирането на данни, не се сдържах и "погледнах" набързо:
"През 2008 г. новите случаи на рак са били малко над 34 000. От рак са починали около 17 000 българи. Приблизителният общ брой на страдащите от злокачествени заболявания у нас е над 220 000 души."
"Основната причина за увеличаването на онкологични заболявания в страната е застаряването на населението. През последните години 53% от всички нови случаи на рак са при хора над 65-годишна възраст. Новите случаи при децата и младежите до 20 г. са под 1% от всички заболели от злокачествени заболявания.
Най-разпространената локализация сред двата пола е ракът на дебелото черво като новите случаи са 4600 или 13,7% от всички новозаболели от рак в страната. Втората по честота локализация е ракът на белия дроб с 3860 новозаболели, следван от ракът на гърдата с 3622 нови случая."
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=475872
П.П. В коментарите в видно от препатили 'орица, че като основна причина за тия неща се посочва Чернобил, ракетните атаки в Сърбия с обогатен уран, калпавата храна .... и никъде не се посочват цигарките?
Аз нямам медицинско образование, но ще добавя и СТРЕСА!
Коментар
-
Европа върви към все по-строги мерки срещу цигарите, така че приемете фактите. Забрана ще има рано или късно.
Интересно какъв ще е ефекта, ако се приеме предложението на оня мазник Емил Димитров, защото фалити може да има и в този случай. Разбира се, не и сред цигарената индустрия на която пушачите са донори.
Според мен е най-добре забраната да е пълната за да бъдат всички поставени пред еднакви условия, колкото и болезнено да е това за някои никотиново зависими.
За България едва ли ще има някакви сериозни последствия, защото кръчмата е втори дом на хората. Апокалиптични предсказания имаше и преди повишаването на акцизите на алкохола, а някакви индианци хленчеха по форумите, че държавата отнемала единствената радост на народа, щото какво бил живота без да обърнеш едно след работа. Сега сигурно никой не си спомня, че имаше увеличение на акциза.
Коментар
Коментар