If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Цигарата също има полезни свойства - няма нито един пушач, разболял се от алцхаймер. Само непушачи.
Сигурно, защото не доживяват до възрастта в която обикн се разболява човек от тази болест. Инак скоро бях в един дом за болни възрастни хора и всъщност се оказа, че повечето бяха именно с Алцхаймер и мнозина за мое учудване бяха с цигара в ръка.
Ами трябвало е от по-млади да почнат, май им е късно вече...
ПС
Тики Ман, изглежда че още един път ще си от страната на губещите...
съдба, нищо не може да се направи...
Цигарата също има полезни свойства - няма нито един пушач, разболял се от алцхаймер. Само непушачи.
Сигурно, защото не доживяват до възрастта в която обикн се разболява човек от тази болест. Инак скоро бях в един дом за болни възрастни хора и всъщност се оказа, че повечето бяха именно с Алцхаймер и мнозина за мое учудване бяха с цигара в ръка.
Не искам нито някой да пречи на Джей да си прави кефа, нито приятелите на Миранди при които си даваме "пикливите 20 левчета" да се набутват, но не искам аз да го отнасям заради нечий друг кеф или немарливост. При това положение някой ще трябва да изгуби, а на мен ми писна да съм от губещите.
Jay Gould, ти може и да не си такъв, но аз познавам хора, които отказват цигарите "от следващия понеделник". Тези хора мисля че са мнозинство или поне значителен брой. Познавам и такива като теб, но нямах предвид тях.
Алкохола има полезни и вредни свойства. Поркам, защото ми е вкусно, даже се случва дни наред да пия всяка вечер сам (ала битов алкохолик), както и седмици без глътка. Обаче през живота си съм се напивал 3-4 пъти. Мразя да съм пиян, пък и не нося много (много жени носят повече от мен). Не съм маниак на здравословния живот, просто гледам да не се ебавам със здравето си излишно.
Цигарата също има полезни свойства - няма нито един пушач, разболял се от алцхаймер. Само непушачи.
Както и да е - като искат - защо не си направят заведения за непушачи? А сегашните да останат на заварено положение.
Това не ми пречи. Ако няма цигарен дим няма да има вече и нужда от такива вентилационни системи предполагам .... Оттам нанатък не ме интересува системата на вентилация вече.
Мейси,
след малко ще се изтрелям при един приятел да зяпам мача Челси и ще го поразпитам точно как е напрайкал неговата аспирация. Мерси за насоката, която ми даде за въпросите. Знам само, че се оръси много, че всичко му е по нормите и че се топли и готви на газ. Ся ще го поразпитам и за подробности.
Чиърс и хубава вечер от мИня!
Само да вметна ,че инсталацията на газ с която се топли и готви не влиза в цената на аспирацията.
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Това не ми пречи. Ако няма цигарен дим няма да има вече и нужда от такива вентилационни системи предполагам .... Оттам нанатък не ме интересува системата на вентилация вече.
Нести,
ти си ужас, бре брато
Аз съм земно бебе и не ме е бъркало да ходя по кръчми, където да кажем музикантите, които свирят са ми приятели и заради тях. Но определено после чувстовото дрехите ми да миришат на овча пастърма, заради кухнята поради липсата на аспирация изобщо не ми е била приятна. Или имитацията на аспирация. Омирисваш се на скункс, но не съм го правил на проблем.
И повярвай ми, пъти по-отвратително е да се осмърдиш на кухня, отколкото на циагари. Защото ми се е случвало като направя едно такова кръчме, после да реша да направя диско и ми се е случвало като свалкам някоя девойка, тя да ме пита като готвач ли работя? Ся чаткаш ли поне за какво ти шпрехам?
Мейси,
след малко ще се изтрелям при един приятел да зяпам мача Челси и ще го поразпитам точно как е напрайкал неговата аспирация. Мерси за насоката, която ми даде за въпросите. Знам само, че се оръси много, че всичко му е по нормите и че се топли и готви на газ. Ся ще го поразпитам и за подробности.
Това не ми пречи. Ако няма цигарен дим няма да има вече и нужда от такива вентилационни системи предполагам. Пак казвам, това не е мой проблем, но се превръща във ваш и сега се опитвате да го преписвате на собствениците на заведения тези незаконни неща. Ами да се оправят, защо аз да го мисля. Без огън няма пушек. Със забраната се решава моя проблем. Аз това изисквам. Оттам нанатък не ме интересува системата на вентилация вече.
И защо да има забрана????.Всеки има право да решава дали да пуши или не ,въпрос на избор ,но никой не ви дава право непушачите да се мъчите да налагате нещо за което не съм убедена ,че е толкова вредно.Нима храните които са генно модифицирани не са по вредни?Нима газовете от колите и пушекът от заводите не са по вредни и не замърсяват повече околната страна?Дори някой са много по вредни, тъй като рушат озоновият слой.В случая вие ни дискриминирате като искате забрана за пушене .
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Jay Gould, ти може и да не си такъв, но аз познавам хора, които отказват цигарите "от следващия понеделник". Тези хора мисля че са мнозинство или поне значителен брой. Познавам и такива като теб, но нямах предвид тях.
Алкохола има полезни и вредни свойства. Поркам, защото ми е вкусно, даже се случва дни наред да пия всяка вечер сам (ала битов алкохолик), както и седмици без глътка. Обаче през живота си съм се напивал 3-4 пъти. Мразя да съм пиян, пък и не нося много (много жени носят повече от мен). Не съм маниак на здравословния живот, просто гледам да не се ебавам със здравето си излишно.
Ами хайде да видим кое е по ефективно... ако няма добра вентилация ще звънна в РИОКОЗ и те като дойдат как ще го установят? А ако видя, че някой пуши и звънна в там отговорната институция и те като дойдат и лесно ще съставят акт щото ще видят, че се пуши. Сега аз търся проблема в първоизточника, в този случай димът. Ако не искахте да се стига до тук защо не направихте така, че собствениците да се замислят и да оправят вентилационната система, ами очакваш аз да се замислям и да се занимавам? Това излиза, че не е мой проблем. Аз имам проблем с дима. Вече кой как ще го оправи този проблем да го оправя, ама не аз да го мисля.
Нести,
на по-рус от мен ли се правиш ся? Каза ти го ясно, аз не исках да го казвам. Няма как да пуснеш кръчма, ако не отговаря на точно определени критерии. Един от тях е аспирацията.
Даже го написах, че идват РИОКОЗ и ти замерват на всяка решетка от аспирацията дали правиш нужния дебит, който ти е нужен за кръчмата и ти бият печат.
Кое не разбра пак? Че половината кръчми в БГ са незаконни ли?
Така е както си го написал за РИОКОЗ .Проблемът е че има и малки кръчми които са в заварено положение и нямат аспирация .Друго което ми е правило впечатление при кръчмите които имат аспирация а то е ,че много от тях за да правят икономия на ток не я пускат да работи постоянно,а от време на време и за това се усеща димът от цигарите.
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Това не ми пречи. Ако няма цигарен дим няма да има вече и нужда от такива вентилационни системи предполагам. Пак казвам, това не е мой проблем, но се превръща във ваш и сега се опитвате да го преписвате на собствениците на заведения тези незаконни неща. Ами да се оправят, защо аз да го мисля. Без огън няма пушек. Със забраната се решава моя проблем. Аз това изисквам. Оттам нанатък не ме интересува системата на вентилация вече.
Аспирацията се изчислява на база квадратура колко да е мощна .Същата примерно за 70кв заведение е 4800лв.
Да не е кубатура, понеже са им височки кръчмите на моите 'орица? ( до 8 метра стигат на някои )
Тъй като същите се проектират от специалисти ето какво е казано по това. Вентилацията в ресторантите се изгражда с два клона-нагнетателен и смукателен.Нагнетателния има задачата да вкарва свеж въздух отвън,а смукателния да изхвърли замърсения навън. Изчислява се в м3/ч,което пък зависи от вида на заведението,грубо май се полагаха по 40 м3/ч на човек,като се смята макс.капацитет за хора.
На нагнетателния се добавя система за подгряване на зимния въздух,обикновено с елнагревателни боксове или с канален климатик.Или с топлообменник вода/въздух ,ако имаш парно в ресторанта.На него пък трябва да осигуриш защита против замръзване и спукване с елнагревател,ако парното спре
. За да се улови част от изхвърляната топлинна енергия ,се монтира и рекуператор между двата клона.Така около 60-70% се връщат обратно в помещението.Самата вентилация се осигурява от вентилационни боксове,смукателен и нагнетателен.Понякога идват комбинирани с рекуператора в едно тяло.Много от собствениците грешат,като монтират само смукателна вентилация.Зимата,ако е затворено помещението,няма откъде да влезе въздух и вентилацията не е ефективна,започва да връща от тоалетните или кухните и става мазало.Да не говорим,че понякога клиентите не могат да отворят вратата поради подналягането вътре и ако вратата се отваря навън..Винаги двата клона се смятат с еднакъв дебит,тоест ако изхвърлиш навън 1000 м3/ч,същите 1000 м3 трябва да влязат вътре.
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Ами хайде да видим кое е по ефективно... ако няма добра вентилация ще звънна в РИОКОЗ и те като дойдат как ще го установят? А ако видя, че някой пуши и звънна в там отговорната институция и те като дойдат и лесно ще съставят акт щото ще видят, че се пуши. Сега аз търся проблема в първоизточника, в този случай димът. Ако не искахте да се стига до тук защо не направихте така, че собствениците да се замислят и да оправят вентилационната система, ами очакваш аз да се замислям и да се занимавам? Това излиза, че не е мой проблем. Аз имам проблем с дима. Вече кой как ще го оправи този проблем да го оправя, ама не аз да го мисля.
Нести,
на по-рус от мен ли се правиш ся? Каза ти го ясно, аз не исках да го казвам. Няма как да пуснеш кръчма, ако не отговаря на точно определени критерии. Един от тях е аспирацията.
Даже го написах, че идват РИОКОЗ и ти замерват на всяка решетка от аспирацията дали правиш нужния дебит, който ти е нужен за кръчмата и ти бият печат.
Кое не разбра пак? Че половината кръчми в БГ са незаконни ли?
На мен ми е много интересна психологията на пушача, защото това е слабост в характера и просто не ми го побира ума как някой може да се примирява със себе си.
Тук е голямата ви грешка. Цигарата е удоволствие за мен както бирата за теб. Аз например не проумявам как на някой може да му харесва да пие рядко стипчиво питие, но това няма значение нали? Бъл съм без цигари , не съм пушил, но с цигара ми харесва повече. Това е. Като кафе без захар и със захар. Със захар ми харесва повече. Това няма нищо общо с характери нито пък смятам, че някой който не пуши е по-от мен. Защото аз без цигари мога, ама той пък едва ли може неща които аз мога.. Да се съдят хората по предпочитанията им е много глупаво. Все едно аз да кажа за някой, че е глупак за това, че пие бира, а аз минерална вода. Да пиеш бира вместо вода не е ли слабост? Слабост е по твоята логика. Само не ми говори за "полезност" на бирата с тоя спирт от нясен произход вътре
Ами хайде да видим кое е по ефективно... ако няма добра вентилация ще звънна в РИОКОЗ и те като дойдат как ще го установят? А ако видя, че някой пуши и звънна в там отговорната институция и те като дойдат и лесно ще съставят акт щото ще видят, че се пуши. Сега аз търся проблема в първоизточника, в този случай димът. Ако не искахте да се стига до тук защо не направихте така, че собствениците да се замислят и да оправят вентилационната система, ами очакваш аз да се замислям и да се занимавам? Това излиза, че не е мой проблем. Аз имам проблем с дима. Вече кой как ще го оправи този проблем да го оправя, ама не аз да го мисля.
Коментар