IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аман от глупости. Цигарите едва ли са полезни, но според мен не са толкова вредни, колкото ги изкарват. Една цигара тежи около 0.8 грама, като махнем филтъра, като сложим процент влажност, излиза, че сухото вещество, което изгаря е около 0.5 грама. Не мисля, че е по-вредно от горенето на няколко "ароматизиращи" свещи, които също отделят въглероден оксид, катрани и кой знае колко други неща или пък една запалена камина. Но никой не се притеснява да пали камината в присъствието на деца. Да не говорим колко хора използват белина за почистване, а както знаем белината съдържа хлор, а и ни хлорират водата. За хлорът има данни, че е мутаген, отровен, и използван като БОВ. Досега не съм чувал за случай в който цигарен дим да се използва като БОВ. Ако някой се чуди защо е тази "борба" с цигарите, отговорът е много прост - акцизът им е повишен в пъти, но пушачите не са намалели в пъти.
    Ето малко данни и за хлорът

Попадайки във водата, хлорът се свързва с органичните замърсители в нея (листа, клонки, пот, урина, слуз, фекалии и кожни клетки), при който контакт се образуват силно токсичните хлорамини и хлороформ. След час плуване в басейн с хлорирана вода нивата на хлороформ в кръвта на плуващия скачат на 1000-1093 ppb. Само 10 минутен душ с гореща хлорирана вода пък води до нива на хлороформ в белите дробове от порядъка на 2,7 ppb ...
    Проблемът е, че в момента, освен външното дразнене на кожа, нос и очи, други признаци от опасното излагане на хлорираната вода обикновено няма. Но натриевият хипохлорид, който се използва при хлорирането на водата в басейните, е мощен мутаген, стимулиращ мутациите в растенията, животните и човека, особено в тяхната ДНК. Това е доказал тестът на Еймс за мутагенност
    Учените са открили още един убиец в хлорираната вода - страничният продукт дихлороцетна киселина, който води до генни мутации и рак. Тази киселина променя холестеролния метаболизъм, като превръща добрия холестерол в лош, което е причина за увреждане на кръвоносните съдове, а оттам за атеросклероза и сърдечни заболявания в зряла възраст. Вдишването на водни пари, инхалацията, контактът на кожата с хлорирана вода и директното й поглъщане провокират развитието на меланома (вид рак на кожата) и злокачествено образувание на пикочния мехур. 49 микрограма трихлорметани на 1 литър вода са достатъчни, за да се развие рак на пикочния мехур, са изчислили онколози от Националния онкологичен институт в Бетесда, САЩ. "Хлорираната вода е опасна не само като течност за пиене, но и при къпане и плуване в нея", обобщил е Кенет Кантор от този институт.

Ето и линка към статията http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=3&b=109

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
      И защо да има забрана????.Всеки има право да решава дали да пуши или не ,въпрос на избор ,но никой не ви дава право непушачите да се мъчите да налагате нещо за което не съм убедена ,че е толкова вредно.Нима храните които са генно модифицирани не са по вредни?Нима газовете от колите и пушекът от заводите не са по вредни и не замърсяват повече околната страна?Дори някой са много по вредни, тъй като рушат озоновият слой.В случая вие ни дискриминирате като искате забрана за пушене .
      Да се премахне ли забраната за пушене на обществени места ?
      Отговор с ДА или НЕ.
      Благодаря предварително.

Коментар

• [quote="мейси"]
        Първоначално изпратено от eric
        Първоначално изпратено от мейси
        Първоначално изпратено от nesty
        Ама мейси много добре спекулираш с това непушачите да си отворят заведения, но знаеш, че е обречен.Корпоративния интерес е различен и той не ти защитава твоето право да пушиш. Ти като пушач в очите на собственика на заведението си потенциален клиент и той няма доброволно да се откаже от теб. Тук е границата на свободния пазар и ролята на държавата като регулатор да въведе еднакви условия за всички.
        Та тя си ги е въвела като изисква всички заведения да са с аспирация и над определена квадратура да има две зали за пушачи и непушачи.

. Тук даваш пример за заведения за чалга, за не знам си каква кухня, но сам по себе си този избор не вреди на здравето. Цигарения дим вреди и това го знаете много добре.
        Е дай ми официално неоспоримо доказателство, че цигарите са вредни за здравето
        http://www.dnes.bg/health/2009/09/23...i-evropa.78091
        Ще проверя дали са верни данните из америшите сайтове за тая статистика по късно, но какво прочетох отдолу под новината ??
        [quote]
        Това под новината пиле е коментар на някоя заклета димка като тебе.

Коментар

• Хей, стига се занимавахте с тази стара мома Мейси, която няма друго занимание, освен да пропагандира. За пушачите твърденията, че цигарите са вредни са чисто и просто част от Световната Конспирация Срещу Кефа (СКСК). Лека.

Коментар

Мога да ти дам официално неоспоримо доказателство че цигарите са вредни. Също както мога да ти дам официално неоспоримо доказателство че не са. Според зависи кой е платил изследването
            Нещата опират до едно нещо наречено здрав разум, което за съжаление не се среща много често. Наистина ли ти трябва доказателство че тоя пушек дето го вдишваш не е точно извора на младостта? Или просто чакаш някой да извади изследване за да извадиш ти контраизследване? Тровете се с квото искате, ваша работа е, и аз си имам моите отрови, само не се правете на ударени.

Трябва ли ти още неоспримо доказателство е че това дето излиза от ауспуха на 30-годишен москвич е вредно? Или че като видиш в магазина храна, в чието съдържание има 10 съставки завършващи на -ол и още толкова на -ин, е вредна?
            Ако ти трябва, да ходя да търся ама вместо това ще по-лесно ако просто си използваш сивото вещество.

Коментар

• Ако аз не съм прав, че цигарите са вредни, то всички цигарени производители щяха да осъдят държавите, които им наложиха да напиша, че "Пушенето убива" или че им забраниха ракламите. Защо не го правят? Защо ги осъждат за смърти причинени от рак от пушене? Вие дори съзнателно отхвърляте тази истина. Какво по-голямо доказателство от това да предложа?

Коментар

• Първоначално изпратено от eric
                Ама мейси много добре спекулираш с това непушачите да си отворят заведения, но знаеш, че е обречен.Корпоративния интерес е различен и той не ти защитава твоето право да пушиш. Ти като пушач в очите на собственика на заведението си потенциален клиент и той няма доброволно да се откаже от теб. Тук е границата на свободния пазар и ролята на държавата като регулатор да въведе еднакви условия за всички.
                Та тя си ги е въвела като изисква всички заведения да са с аспирация и над определена квадратура да има две зали за пушачи и непушачи.

. Тук даваш пример за заведения за чалга, за не знам си каква кухня, но сам по себе си този избор не вреди на здравето. Цигарения дим вреди и това го знаете много добре.
                Ще проверя дали са верни данните из америшите сайтове за тая статистика по късно, но какво прочетох отдолу под новината ??
                Изнесените данни не са верни! Статистиката е съвсем друга.

Спад има да, с около 1-2% , не повече така, че тия проучвания са нещо като измамата наречена "Глобално затопляне".
                То и няма как да има по-голям спад като едва малка част от западняците са пушачи, били са пушачи, а забраната е едва от няколко години и то не навсякъде.

ПС: Япония е страната с най-голям брой пушачи на глава от населението, ядат най-много сол на глава от населението в света - и въпреки това там редната продължителност на живота е над 85 години.
                Nabludatel777-Твойта партия е вреда за здравето ама я защитаваш , а доказателствата кой знае колко години ще ги сърбаме!
                Нещо си се объркал??Аз не съм фенка на никоя партия ,не защитавам никой и за никой не гласувам.Причините ,че всички партии след 89г са сателити на комунягите и ДС.
                [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Не можеш да спориш с мейси...те са ВИНАГИ ПРАВИ като линията на партията

Коментар

Коментар

• Твойта партия е вреда за здравето ама я защитаваш , а доказателствата кой знае колко години ще ги сърбаме!

Коментар

• Първоначално изпратено от nesty

[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Ама мейси много добре спекулираш с това непушачите да си отворят заведения, но знаеш, че е обречено. Корпоративния интерес е различен и той не ти защитава твоето право да пушиш. Ти като пушач в очите на собственика на заведението си потенциален клиент и той няма доброволно да се откаже от теб. Тук е границата на свободния пазар и ролята на държавата като регулатор да въведе еднакви условия за всички. Тук даваш пример за заведения за чалга, за не знам си каква кухня, но сам по себе си този избор не вреди на здравето. Цигарения дим вреди и това го знаете много добре.

Коментар

И защо да има забрана????.Всеки има право да решава дали да пуши или не ,въпрос на избор ,но никой не ви дава право непушачите да се мъчите да налагате нещо за което не съм убедена ,че е толкова вредно.Нима храните които са генно модифицирани не са по вредни?Нима газовете от колите и пушекът от заводите не са по вредни и не замърсяват повече околната страна?Дори някой са много по вредни, тъй като рушат озоновият слой.В случая вие ни дискриминирате като искате забрана за пушене .
                            Ама това че ти не си убедена мен не ме интересува до момента в който махнат надмиса на цигарените кутии, че "Пушенето убива". Когато го махнат тогава ме убеждавай. Когато започнеш да консумираш ГМО и по този начин ми пречиш ще съм също толкова против, както когато ми димиш около мен. Аз съм против вредните газове, но ти си си поставила ограничение, че те не могат или че е невъзможно да бъдат премахнати или намалени и се опитваш да ме затапваш с това (може би). Така че аз съм активния в искането за ограничение на вредителите, а не ти. Това че някъде миришело на манджа е обяснимо по най-простия начин. Това са заведения за хранене! Ако искам да мириша на пушек ще си направя една пашпалига и ще се къдя.
                            п.с. Ей сега изпих по биричка в едно кръчме и каквато и вентилация да има все тая. А масите за непушачи раззбира се са пълни и то как не като са 4!
                            Що ли си мисля,че забраната за пушене на обществени места ''СЪЩАТА ще наруши принципа на частна собственост. Собственика или наемателя на бар, дискотека или ресторант трябва да е свободен да разполага с собствеността си както намери за добре. Ако иска да позволява пушенето, ако иска да не го позволява. Тогава ще се формират типове заведения : за пушачи и за непушачи. Който където иска да ходи. Какъв е проблема ? И сега например си има типове заведения: за чалга, за техно...всеки ходи там където му харесва. Има си и типове ресторанти: за българска кухня, за италианска кухня... всеки ходи там където му харесва. Има си и типове магазини: скъпи, евтини... всеки ходи там където му харесва. СЪВЕТ към непушачите: като не искате да ви опушват, отворете си ваши заведения където ще е забранено пушенето. Не само че вече ще имате къде да ходите, не само че ще спечелите и пари, ами и ще осигурите място и за други като вас. Пазара е свободен - действайте.

Коментар

п.с. Ей сега изпих по биричка в едно кръчме и каквато и вентилация да има все тая. А масите за непушачи раззбира се са пълни и то как не като са 4!
                              Това ти грешката, момко. Аз сега ще си сипя едно уиски и ще гледам някой тъп филм. Наздраве.

Коментар

Ама това че ти не си убедена мен не ме интересува до момента в който махнат надмиса на цигарените кутии, че "Пушенето убива". Когато го махнат тогава ме убеждавай. Когато започнеш да консумираш ГМО и по този начин ми пречиш ще съм също толкова против, както когато ми димиш около мен. Аз съм против вредните газове, но ти си си поставила ограничение, че те не могат или че е невъзможно да бъдат премахнати или намалени и се опитваш да ме затапваш с това (може би). Така че аз съм активния в искането за ограничение на вредителите, а не ти. Това че някъде миришело на манджа е обяснимо по най-простия начин. Това са заведения за хранене! Ако искам да мириша на пушек ще си направя една пашпалига и ще се къдя.

Коментар

Working...
                                X