IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По-скоро исках да кажа ти си пуши ако ти стиска, а не колкото искаш. Тогава и собственика ще внимава да не допуска нарушаване на забраната.

Коментар

• marandi,
      Ами тогава какъв е проблема да го забранят и тук? Що се дърпате? Вие ако искайте я спазвайте тази забрана. Аз искам като седна някъде и като видя, че някой пуши до мен и ми пречи да мога да се оплача на собственика или да звънна на отговорния телефон и да ги извикам да съставят акт за неспазване на Закон, защото сега е невъзможно с този неработещ вариант. Тогава просто ще имам пълното основание. Пък ти си пуши колкото искаш. Мен ме нтересува да го има Закона.

Коментар

• Първоначално изпратено от nesty
        marandi,
        Точно това прави Емил Димитров от ГЕРБ с опита за отмяна на забраната. Той говори, че било в ущърб на туризма, но не казва, че в Турция, която е пример за всики родни хотелиери (последно Красимир Станев се оплаква, че държавата в Турция помагала на туризма там, а тук нашата спи едва ли не) въведе забраната. Това е корпоративен интерес, но не туристически, а на производителите.
        Пич, ти в Турция ходил ли си?

Като махнеш летищата, автобусите си пафкам навсякъде в хотела. Даже във фоаето на хотела има обособена стаичка за пафкане. Иначе навсякъде се пуши, в стаята, в ресторанта, в баровете, в дискотеките и т.н. които са към хотелския комплекс.

П.П. Даже ся кат' се замисля и на яхтения круиз, който правихме 30 км по море в залива на Анталия и на яхтата се пафкаше.

Та, какво викаш за турския туризъм?

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
          Първоначално изпратено от мейси
          И защо да има забрана????.Всеки има право да решава дали да пуши или не ,въпрос на избор ,но никой не ви дава право непушачите да се мъчите да налагате нещо за което не съм убедена ,че е толкова вредно.Нима храните които са генно модифицирани не са по вредни?Нима газовете от колите и пушекът от заводите не са по вредни и не замърсяват повече околната страна?Дори някой са много по вредни, тъй като рушат озоновият слой.В случая вие ни дискриминирате като искате забрана за пушене .
          Да се премахне ли забраната за пушене на обществени места ?
          Отговор с ДА или НЕ.
          Благодаря предварително.
          Ако под обществени места имаш в предвид общината, НАП, паспортна служба, болници, градския транспорт, училища, университети и др. подобние ,аз ти отговарям ,че там не трябва да се пуши както си е и сега.Що се касае до заведенията ,същите не мога да разбера ,защо ги приемате за обществени места?Това не са места, на които ти като член на обществото си принуден да ходиш.В заведенията се ходи само и единствено по лично решение.
          Не те кефи музиката там - не ходиш.
          Не те кефи храната - не ходиш.
          Дразни те дима - не ходиш. От тук следва,че забрана за пушене не трябва да има .Достатъчно е заведенията да отговарят на изискването на РИОКОЗ което е :
          -аспирация
          -над 100 места две отделни зали и всеки сам решава дали да ходи или не.
          Ето снимка от в-к Капитал,от която е видно в коя държава от ЕС колко НЕ са изложени на цигарен дим, а вдясно е средната продължителност на живота.
          Ми няма нищо общо.

Точно това прави Емил Димитров от ГЕРБ с опита за отмяна на забраната
          Не е ли Иван Иванов от ГЕРБ?
          http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=28546&category=5
          Проектопромяната в Закона за здравето предвижда за заведения до 100 кв.м собственикът сам да определя дали да се пуши или не. При помещения над 100 кв.м собственикът ще трябва да обособи отделни зони за пушачи, които да са добре изолирани. Пълната забрана за пушене във всички други обществени места се запазва
          http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/1...e/?forumsort=2
          .
          [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Я един виц да ви кажа:

Седнал един човек на пейка в парка, радвал се на хубавото време, и отворил вестник да хвърли едно око на еротичната страница.
            След пет минути обаче до него седнал един меко казано леко ненормален човек и се опулил в него.
            Разбира се, на всеки би му било неприятно непознати да се пулят в него, почудил се какво да прави и му казал;
            Виж сега приятел, идва пролет, птичките чуруликат, иска да остана сам, и да си прочета вестника, ето ти едни пет лева, иди си купи едни цигари, става ли?
            Но надеждите му се изпарили, когато другия казал: ас не пуса... (аз не пуша)

Е какво да прави нашия човек, прочел така два реда, но отново не издържал, и предложил:
            ОК, като не пушиш, вземи тези 10 лева, иди си купи едно шише ракия или там каквото обичаш да пиеш, но ме остави сам, виж колко много други свободни пейки има...
            Но другия бил железен - ас не пиа...

Какво да се прави, примирил се нашия човек, но втренчения в него поглед го изгарял.. След още няколко минути се обърнал към другия и предложил: Абе ето ти едни 100 кинта, иди намери някоя мадама, да се позабавляваш малко, и ме остави!
            Но - желязото си е желязо, и съответно отговора: - ас по зени не 'ода...

съвсем попарил надеждите на човечеца.
            Явно нищо не можело да се направи. И изведнъж, гениална идея се появила в главата на изтормозения човек - обърнал се и казал на другия:
            ОК, не пушиш, не пиеш, по жени не ходиш, ето ти едни 150 кинта, ще отидеш у нас, ще позвъниш, и като отвори жена ми и кажи:

Аз не пуса, не пиа, и по зени не ода, и затова сам такъф! :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от BattleRoyal
              Бат marandi, това за флуора не съм сигурен че си прав - флуора е много опасно вещество....Та това за водата не случайно много хора пищат против него щото е супер опасно вещество и се натрупва в организъма. Това е мойто инфо по въпроса за флуора.
              Чиърс!
              Флуорът е от групата на хлора, само че е много по-активен от него и съответно много по-отровен. Но в никакъв случай не се "натрупва" в организма, точно поради своята висока активност. Той се съединява с други елементи, в много случаи измествайки кислорода (заради което е отровен).
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• marandi,
                Точно това прави Емил Димитров от ГЕРБ с опита за отмяна на забраната. Той говори, че било в ущърб на туризма, но не казва, че в Турция, която е пример за всики родни хотелиери (последно Красимир Станев се оплаква, че държавата в Турция помагала на туризма там, а тук нашата спи едва ли не) въведе забраната. Това е корпоративен интерес, но не туристически, а на производителите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BattleRoyal
                  Първоначално изпратено от marandi
                  П.П. Иначе в читавите държави ръгат и флуор във водата да не се скапват зъбите на електората. Нито е скъпо, нито е сложно, ама друго си е да ни мятат статистики, че сме с най-скапаните зъбки в Ойропа. И нещо направиха ли след като ни информираха?
                  Бат marandi, това за флуора не съм сигурен че си прав - флуора е много опасно вещество, а за зъбките помага само при директен контакт - като ги търкаш с паста за зъби с флуор или гризкаш таблетки флуор - каквото полепне то има някакъв шанс да стигне до зъбите. Като се излива във водата няма ефект полезен само вреда щото си го пийваме директно... Та това за водата не случайно много хора пищат против него щото е супер опасно вещество и се натрупва в организъма. Това е мойто инфо по въпроса за флуора.
                  Чиърс!
                  Ъмм, може.

Не съм експерт по въпроса, то в днешно време кой ли е "експерт" вече. Корпоративните интереси яко деформират "картинката" и всеки дърпа чергата към него. Манипулации, подмяна на реалността, на ценностите и т.н. в името на заветната печалбица.

Старая се да пиша безпристрастно, доколкото мога, понеже и "източниците" на информация са доста замърсени вече.

Като цяло корпорациите винаги ще "удрят" в слабото място на 'орицата. Колкото е по-масово едно удоволствие/необходимост/нужда, толкова повече ще гледат да го "изкарат" извън закона. Оттам незабелязан остава мотива за печалбица и нейната морална граница.

В случая не само за пушенето, а и за всичко, което се води от първа необходимост или по т.нар. пирамида на потребностите на Маслоу. Там ще ни шляпат, а политиците ще замазват, че не било така

Чиърс!

Коментар

• И на автомобилите ще им дойде времето, не се притеснявай. Аз нямам нищо против твоята идея. Сега обаче цигарите са на дневен ред. Първо тях ще забраним в затворени помещения и после почваме да се занимаваме с автомобилните газове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Man
                      Нещо не ти разбирам тезата. Искаш да кажеш, че след като поглъщаме толкова отрови, няма смисъл да се занимаваме? Повечето пушачи пушат доста повече от една цигара. Аз вече казах, че един дюнер според мен има поразяващия ефект на най-малко кутия цигари, обаче няма същия дразнещ ефект, нито пък представлява морален проблем (не аз запушвам артериите си от твоя дюнер).

Хлора е вреден и още по вреден в водната пара, но ако не ти харесва, винаги можеш да се преселиш в страна от третия свят, където такова нещо няма и годишно умират над милион деца поради липса на чиста вода.

Боен отровен газ през Световната война:

Боен отровен газ днес:

Аз през 99% от времето пия минерална вода, а през горещите месеци се къпя с твърде хладка вода за да се образува пара.
                      Има и други методи за дезинфекциране на водата, например озонирането й.
                      А тия снимки са толкова абсурдни и не доказват нищо. Да сложа ли една на Чърчил с пурата?
                      Значи остава проблемът с обществената вреда? Тогава спрете да карате автомобили. Те също замърсяват. Катастрофите осакатяват хора, за които аз също плащам и предлагам всички автомобили да бъдат облепени със снимки на осакатени хора, и да имат надписи, че са опасни за здравето на шофьора и на околните хора ( неуспорим факт ), и да могат да се карат само на специални писти. И не ми излизайте с тезата, че автомобила е необходимост. Не, не е, това си е чиста глезотия. Има автобуси, таксита, влакове ... От половин година съм без кола и ... о чудо, жив съм.
                      И не ме разбирайте погрешно, не съм против автомобилите, против съм забраните, които не водят до нищо друго, освен облагодетелстването на малка прослойка - политици и контрабандисти.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                        П.П. Иначе в читавите държави ръгат и флуор във водата да не се скапват зъбите на електората. Нито е скъпо, нито е сложно, ама друго си е да ни мятат статистики, че сме с най-скапаните зъбки в Ойропа. И нещо направиха ли след като ни информираха?
                        Бат marandi, това за флуора не съм сигурен че си прав - флуора е много опасно вещество, а за зъбките помага само при директен контакт - като ги търкаш с паста за зъби с флуор или гризкаш таблетки флуор - каквото полепне то има някакъв шанс да стигне до зъбите. Като се излива във водата няма ефект полезен само вреда щото си го пийваме директно... Та това за водата не случайно много хора пищат против него щото е супер опасно вещество и се натрупва в организъма. Това е мойто инфо по въпроса за флуора.
                        Чиърс!
                        We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Тук наистина започна да се върти една и съща плоча. Моето участие в темата приключва, поне до новото обсъждане на закона.

Коментар

• Добро утро!
                            към DeBeers,
                            Ти може и да не мислиш кое е по-вредно, но нека не оставим на твоето мнение да ни казва кое е вредно и кое не е. Значи след като има повсеместна забрана за реклама на цигари и след като по кутиите навсякъде пише, че не само са вредни ами и забележи "Причиняват рак", а и още, тези компании общо досега са осъдени на стотици милиони (да не кажа милиарди и куприлюни!!!) за причинявани на смърти от тютюнопушене, то аз съм защитен от закона. Когато махнат надписите, че са вредни, тогава можете да ми биете по канчето, че не ми вредят. Няма аз да се опитвам да ви убеждавам. Закона е на моя страна. Ходете убеждавайте "Закона", че цигарите не вредят толкова, не мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Man
                              Аз вече казах, че един дюнер според мен има поразяващия ефект на най-малко кутия цигари, обаче няма същия дразнещ ефект, нито пък представлява морален проблем (не аз запушвам артериите си от твоя дюнер).
                              Тигре,

кое не разбра пак?

Виж как добре даваш примерчето с дюнера, ама го тълкуваш както ти е кеф. Ами нали от такова бездушие като твоето здравната ни система е в канала без изгледи да за оправия, а дори напротив, ще се скапва още повече като услуга ( поне т.нар. държавна ).

Щото наднорменото тегло "товари" в пъти повече здравеопазването. На 35-40 годинки вече половината са хипертоници. На 45-50 половината диабетици и на доживотно лечение в продължение на 20-30 годинки от хазната.

Ама, аз не си позволявам да плямпам на 'орицата, че много плюскат ( или какво плюскат ), налЕ? На това се вика толерантност.

Пушачите пукват сравнително бързо и не "тежат" чак толкоз

Чиърс!

Коментар

• Нещо не ти разбирам тезата. Искаш да кажеш, че след като поглъщаме толкова отрови, няма смисъл да се занимаваме? Повечето пушачи пушат доста повече от една цигара. Аз вече казах, че един дюнер според мен има поразяващия ефект на най-малко кутия цигари, обаче няма същия дразнещ ефект, нито пък представлява морален проблем (не аз запушвам артериите си от твоя дюнер).

Хлора е вреден и още по вреден в водната пара, но ако не ти харесва, винаги можеш да се преселиш в страна от третия свят, където такова нещо няма и годишно умират над милион деца поради липса на чиста вода.

Боен отровен газ през Световната война:

Боен отровен газ днес:

Аз през 99% от времето пия минерална вода, а през горещите месеци се къпя с твърде хладка вода за да се образува пара.

Коментар

Working...
                                X