Няма такова нещо да съм против частните клубове. Аз искам да има пълна забрана в заведенията (нормалните или там както искате ги наричайте). Ако някой иска да си направи ресторанта или бирарията частен клуб аз няма да кажа нито дума. Нека да я въведат забрнатата, а който собственик иска нека си направи заведението частен клуб. Тук имате пълно право. Сега съгласни ли сте?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отмяна на забраната за пушене от 1 юни - Защо?
Collapse
X
-
morandi,
Ами чесно да ти кажа мен ме интересува с колко ще спадне броя на раковоболните пасивни пушачи. Другите неща, които саркастично си изброил, няма да се оправят от тази забрана, така е, но не виждам ползата от отмяната й. Разбираш ли? Ако я приемат забраната тя няма да навреди нито на мен нито на теб. Но ако я отменят ще вреди и на двамата, а не само на теб. Погледни го така.
А собствениците на заведения както казах и преди ще са винаги против, но те биха били против всичко, което би им намалило клиентелата. Те не защитават вашите интереси, а собствните си.
Коментар
-
а после се обиждаха като им казвахме че са по нетолерантни мдам личи си.. как омразата ги изгаря от вътре....
за цитиращите конситуцията да са забранени частните клубове за пушачи означава да се наруши правото на свободно събиране и сдружаване на хората а като клуба е голям нормално е да организира събиранията си в помещения за по няколкохиляди човека...
и никои не казва нищо за австрия
Първоначално изпратено от JasonBourneНе можах да спестя пари за Англия, но до Виена стигнах преди месец-два...и знаеш ли какво? Пушех в заведения!
Червена лепенка със зачертната цигара, червена лепенка със зачертната цигара, червена лепенка със зачертната цигара, ЗЕЛЕНА лепенка със НЕЗАЧЕРТНАТА цигара...и хоп, влизаш, поръчваш и си палиш цигара...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nestyИменно за това собствениците няма да ги питат, както не са ги питали в другите страни. Както и не са ги питали дали могат да продават дрога, дали да издават касови бележки или дали да има авариен изход. Все неща в техен ущърд, ама се свиква някак си. Всяко чудо за три дни. Ще видите колко ще ви хареса.
morandi,
Аз съм ходил в чужбина бе. И там е имало врява сигурно, но после клекнаха и сега ако ги питаш пушачите дали им пречи и дали искат да се върне старото статукво ще ти отговорят "Не".
и аз съм сигурен, че като се приеме тотална забрана за тютюнопушене в БГ, страната внезапно ще стане по-слънчева:
- ще се подобрят здравните услуги;
- инфраструктурата ще се оправи като с магическа гега;
- жилищния фонд на страната ще "светне";
- 'орицата ще станат по-добри и особено администрацията;
- престъпността ще изчезне от самосебе си;
- заплатите и пенсиите ще литнат;
- цените на монополистите ще спихнат в пъти.
И ще настъпи всеобща Нирвана.
Сигурен съм ... ( само да разкарат шибаните пушачи, те са виновниците за всичко )
Чиърс!
П.П. Между другото на мен ми е любопитно и съм за подобен експеримент, понеже до момента тютюнопушенето се посочва като главен фактор за първото ни място по сърдечно-съдови заболявания в Европа ( инфаркти/инсулти ).
И наистина искам да видя как една подобна забрана рязко ще снижи този показател. Даже съм "убеден", че ще се случи
Въпросът е: Ами, ако пак останем в челото на класацията дали непушачите ще "прогледнат"?
Коментар
-
Именно за това собствениците няма да ги питат, както не са ги питали в другите страни. Както и не са ги питали дали могат да продават дрога, дали да издават касови бележки или дали да има авариен изход. Все неща в техен ущърд, ама се свиква някак си. Всяко чудо за три дни. Ще видите колко ще ви хареса.
morandi,
Аз съм ходил в чужбина бе. И там е имало врява сигурно, но после клекнаха и сега ако ги питаш пушачите дали им пречи и дали искат да се върне старото статукво ще ти отговорят "Не".
Коментар
-
Аз нямам против да има отделни помещения за пушачи и непушачи, но очевидно това няма да стане доброволно. Не съм за тотална забрана. Нали ви казах за естествения подбор.
КОНСТИТУЦИЯ на Република България
Чл. 52.
(3) Държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от nesty...
Разумно би било да има заведения за пушачи и непушачи, това с масите сега наистина е глупаво, но пуста човешка злоба - "как така някой ще пуши в съседно заведение", няма да го позволи.
Другото, което ще се случи е драстично повишаване на цените за тази услуга ( заведение ), на която до момента се радваме в БГ, че е сравнително евтина. Причината ще са спадналите обороти.
После тия същите непушачи ще ревнат защо им е толкова скъпо вече да ходят да си прайкат кефа за 20 кинта и да им слугуват.
Но сме свикнали с 'орицата, които не са излизали в чужбина, но ни я дават за пример там как било
Чиърс и на сладко бебе Джей!
П.П. МанЮ биха инфарктно, ся ще трябва да зяпам и Челси да се таковам - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от nesty...
Разумно би било да има заведения за пушачи и непушачи, това с масите сега наистина е глупаво, но пуста човешка злоба - "как така някой ще пуши в съседно заведение", няма да го позволи.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa
И затова задниците ви станаха по-черни и от на калайджията...
знаеш ли откъде и как е произлязъл този израз?
П.П. Аз лично отделих веднъж около 1 час да се поровя и попрочета и мисля, че открих "тайната" му - "Кога стана калайджия - кога ти почерня задника?"
Иначе го знаех и съм го използвал по навик този израз, но наистина нямах идея откъде произлиза.
Чиърс!
Коментар
-
Ми нека да видим как ще се отрази на заведенията. Аз съм убеден, не, направо съм убеден по две,че това със заплахите ви, че няма да излизате са си чисто и просто кьорфишек. Няма да има къде да ходите, няма да има частни клубове, това е истината. Ако имаше такава вероятност, то и в другите държави щяха да го измислят. Демек, ние отдавна вече не сме онези хитретци, а отиваме все повече в развитото европейско семейство. Остава една малка крачка със пълната забрана да се направи и ще свикнете и на това да пушите на чист въздух. Така и на пушачите ще и е по-приятно. Убеден съм!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nestyАйде, сега почна да се измъкваш къде си казал това или онова. Ми намекна го, това ли да те питам. Много е нормално бившите пушачи да са по-остро настроени срещу пушенето, отколкото никога непалилите цигара. Тук няма нужда психологията да се намесва и да казва, че бившите са с психични отклонения. Нали за това сме ги спрели, нали за това сме се преборили, да не се тровим вече, щото само ние пушачи и бившите знаем за зависимостта и това колко е гадно сутринта като станеш и като почнат храчките, но само ние бившите знаем и осъзнаваме колко е по-добре след няколко месеца без цигарен дим.
Жена ми пуши - по пет-шест цигари на ден, предимно вечер.
От известно време ходи да кади в кухнята - но не защото аз съм причината, а защото тя така реши - пушела по-малко.
Но не в това е въпроса - цалата работа е - я сега тия да ги мачкаме мамка им пушаческа!
Лично моите приятели пушат - имам един който ги отказа като мен, но никога не правим забележка на другите. Имаме място в офиса за пушене (и после за пиене, ) но не пречат нито на мен, нито на другия.
Я сега кажи как мислиш ще се отрази на заведенията, и каква мислиш ще е реакцията им?
В САЩ например е забранено, но в частните клубове не е! И как мислиш ти например да станеш член на такъв клуб? Може би няма, но тогава избора опира до пицариите на крак, и някои известни вериги за бързо хранене...
Все пак в щатите културата е друга (имам в предвид хранителните им навици) и има доста заведения. С маси навън...
Коментар
Коментар