If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
[quote="T.A.D."]Не чуваш рев, защото рибите са неми, а не се усеща защото морето е голямо (все още). Нямам идея какво става с боклуците там (имам впредвид битовите) и се надявам да не съм прав и всичко да се пречиства както трябва и да се рециклира, а също и да не се употребява морски пясък построежите... От този софийски кмет виждам повече добро, отколкото от предишните 3 накуп (незадължаващо мнение).[quote]
Не чуваш рев, защото рибите са неми, а не се усеща защото морето е голямо (все още). Нямам идея какво става с боклуците там (имам впредвид битовите) и се надявам да не съм прав, и всичко да се пречиства както трябва и да се рециклира, а също и да не се употребява морски пясък по строежите .. От този софийски кмет виждам повече добро, отколкото от предишните 3 накуп (незадължаващо мнение).
Коментар
Т а р и к а т
Първоначално изпратено от YNM
Първоначално изпратено от T.A.D.
Чел съм и други твои постове. По принцип според мен имаш правилен начин на разсъждение...
Според неофициални проучвания от 5 различни източника данните за населението в София през деня са от 2.2 до 3 млн. !!!, а през нощта от 1.5 до 2.2 млн. Ако в някои от другите градове се получи почти удвояване на населението за 3-4г. съм сигурен, че и те ще искат съдействие... Жал ми е само за суходолци, а за справка-кой е виновен може да сравните с проблемите на Неапол отпреди няколко месеца.
е стига де ,аз приемам че в страната са малко над 6 мил не е възможно 2.2 -3 мил да са в столицата ,да погледнем градовете по морето които се и удвояват лятото /Варна Бургас / за курортите да не говорим - не чувам рев оттам въпреки че са в правото си
Чел съм и други твои постове. По принцип според мен имаш правилен начин на разсъждение...
Според неофициални проучвания от 5 различни източника данните за населението в София през деня са от 2.2 до 3 млн. !!!, а през нощта от 1.5 до 2.2 млн. Ако в някои от другите градове се получи почти удвояване на населението за 3-4г. съм сигурен, че и те ще искат съдействие... Жал ми е само за суходолци, а за справка-кой е виновен може да сравните с проблемите на Неапол отпреди няколко месеца.
е стига де ,аз приемам че в страната са малко над 6 мил не е възможно 2.2 -3 мил да са в столицата ,да погледнем градовете по морето които се и удвояват лятото /Варна Бургас / за курортите да не говорим - не чувам рев оттам въпреки че са в правото си
"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
Чувал съм, че при Софиянски са водени чужди инвестирори, готови да строят подземни гаражи и завод за преработка на отпадъци... защо ли не се е стигнало до съгласие ? За последните 2години ще знам със сигурност след още 2-3год., а това което виждам е: пътища с повече маркировка и знаци(макар и много сбъркани на места) и по-малко дупки, а също и по-бързо запълване на новопоявилите се такива, за които до голяма степен са отговорни тежките камиони и бетоновози.
кмета наистина е некадърен, но сами си го избрахме ...
но не съм убеден, че не му се пречи ... камо ли да му помагат. БСП няма изгода да има положителни промени в София ...
Първоначално изпратено от ST
Наистина последно, това се опитвам да обясня, че на кмета никой не му пречи даже се опитват да решат проблем, който той трябва да реши. А иначе, кмета е толкова "кадърен", че сам си пречи. На приказки, втори като него няма.
Пожарникаря е абсолютен провал. Досега не е направил нищо за подобряване на живота в София. Жалкото е, че хората извън София виждат само медийните му прояви и пак ще гласуват за него. След това неговата съдба е като на царчето, а цветната партия ще завърши съществуването си като НДСВ.
Наистина последно, това се опитвам да обясня, че на кмета никой не му пречи даже се опитват да решат проблем, който той трябва да реши. А иначе, кмета е толкова "кадърен", че сам си пречи. На приказки, втори като него няма.
искам да каже, че разпределението е най-изкривено за София ...
първо защото ние генерираме най-много данъци и второ има вече десетки хиляди хора, които живеят в София без адресна регистрация тук ...
не искам да обиждам никого, просто това е факт, който трябва да се отчете. Естествено, че и другите големи градове страдат от преразпределението на ресурсите ...
но просто когато имаш един толкова сериозен проблем като боклука на столицата, не е редно да пречиш на кмета, само защото на следващите избори ще те отнесе като куцо пиле домат и по този начин да се опитваш да извлечеш политически дивиденти. Не защитавам пожарникаря - много ми и противен, но в този случай, както и с Околовръстното е редно държавата да помага, а не да пречи или да нехае ...
Първоначално изпратено от ST
Първоначално изпратено от Боримечката
ама на тях им дава, а на София и взима от данъците ... нали се сещаш!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Първоначално изпратено от Т а р и к а т
'Щото правителството определя, колко от данъците на софиянци ще останат в София и колко ще отидат в селата на ония, които там плащат по 10лв. данък и идват в София да правят боклук... Аман от тЕрикати.
Правителството определя данъците и на другите градове. Мислиш ли, че трябва да се занимава и с техният боклук? Другите кметове как се справят само некадърният пожарникар не може.
Искаш да кажеш, че взима само и единствено от община София, а не взима от Пловдив, Варна, Бургас, Ст. Загора и т.н.?
Що се карате бе? София произвежда най-много боклуци, щото там народът е най-много. А местата са ограничени. И пожарникарят няма властови ресурс да нарежда на този или онзи. Кризата е отпреди ББ, нали?
Прочее, при нас има някои нахвърляния по темата с боклуците и тяхната преработка, спомнете си. Не разчитайте само Държава, Община и др. ТАКИВА да ви решават проблема - твърде е сложен, всеки трябва да се понапъне. Но, който се напъва, може да извади дивиденти. Въпросът е навременното усилие, а не все да чакате някой да я свърши вместо вас, и после само да "инвестирате", както очаква Тарикат, да речем. Такива хора и на черното бяло ще кажат, когато им изнася, и на бялото-черно, ако не влиза директно в тяхната сметка. И така си орязват сериозно перо доходи, но к'во да искаш от недовиждащи?
ама на тях им дава, а на София и взима от данъците ... нали се сещаш!!!!!!!!!!!!!!!!!!
'Щото правителството определя, колко от данъците на софиянци ще останат в София и колко ще отидат в селата на ония, които там плащат по 10лв. данък и идват в София да правят боклук... Аман от тЕрикати.
Правителството определя данъците и на другите градове. Мислиш ли, че трябва да се занимава и с техният боклук? Другите кметове как се справят само некадърният пожарникар не може.
Искаш да кажеш, че взима само и единствено от община София, а не взима от Пловдив, Варна, Бургас, Ст. Загора и т.н.?
Коментар