IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ужас! Това Матрицата ли е или аз полудявам?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мисля, че една книга писана '49 година напълно обяснява голяма част от съвременните "политически процеси".

'1984' на Оруел.... има и филм по нея.

Общо взето главното мото
    "Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила"
    е напълно валидно по отношение на манипулацията върху съвременното общество (и не само американското).

Тоталното промиване на мозъци, изопачаване на историята, контрол на масите....

"Който владее миналото владее и бъдещето; който владее настоящето - владее миналото"....

друг любим цитат:
    ''Войната не трябва да се печели.Тя трябва да е продължителна.
    Същността на съвременната война...е унищожение на продукта на човешкия труд.
    Йерархичното общество е възможно на базата на бедността и невежеството.
    Войната се води от властниците срещу собствените им поданници.
    И целта им не е победа над Евразия или Източноазия...
    а да запазят структурата на обществото.''

принципно книгата е до голяма степен писана като анти утопия; описва
    принципите на комунизма, но много ясно се вижда, че няма значение под каква форма ни управляват... соц или капитализъм, целта е една....
    Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
      Абе, във филма има и някои предположения за бъдещето, като например инвазия във Венецуела, както и за North American union, ако се случат в близките години, да знаете, че филма, че се окаже верен За Венецуела, си мисля, че е много вероятно да се стигне, до инвазия на Американците там, има сигнали вече в тази насока...
      North American union е наполовина направен май.А за Венецуела май ще стане време след Иран и Сирия.Ако дотогава не са свалили Чавес по друг начин.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Абе, във филма има и някои предположения за бъдещето, като например инвазия във Венецуела, както и за North American union, ако се случат в близките години, да знаете, че филма, че се окаже верен За Венецуела, си мисля, че е много вероятно да се стигне, до инвазия на Американците там, има сигнали вече в тази насока...

Коментар

• Първоначално изпратено от Nia
          ...ovce tova sa 90% ot amerikancite.
          И не само.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Snoshti gledah Zeitgeist, super vpechatlena sum i filma kato cialo mnogo otgovaria na moite razbirania otpredi i za religia i za upravlenieto na US, ne moga da poviarvam kolko ochevidni facti se prenebregvat i ostavat skriti za obshtestvoto...ovce tova sa 90% ot amerikancite.
            NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

http://video.google.com/videoplay?docid=-9050474362583451279&total=34&start=0&num=10&so=0&t ype=search&plindex=7

Пак филм със същите послания, но е интересно, хора с теоретични познания по финанси и монетарна политика, как биха го коментирали?

Без дълг, няма пари??
              Оставете, религията, кулите и т.н., тях и да ги коментираме, без достатъчно информация и експертни познания, няма какво да кажем толкова, понеже каквото и да се каже, трябва да се разполага с пълната информация, въпреки че това за кулите си смърди отвсякъде, да не говорим, че за Пентагона, още когато стана, нищо не казаха, аз тогава си спомням, че репортажи от Пентагона даже и нямаше )

Въпроса е за монетарната политика, примерно на ФЕД, така ли е както се казва във филма, като коментара е добре да е от някой, който има теоретични познания

Коментар

• Тази Ера на Водолея не беше ли някаква Ню Ейдж простотия?

Коментар

• Първо казват че Библията е фалшива,а после излиза че откровението на Йоан е на път да се сбъдне.Исус също бил измислен,обаче принципите
                  му са решение на проблемаВъпреки противоречията филма не е лош.
                  Иначе като гледам накъде вървят нещата,може и да не дочакаме
                  епохата на Водолея....

Коментар

• Иначе на мен моментът, който ми направи най-силно впечатление, е падането на третата сграда на Световния търговски център. Доста необяснимо ми се струва.

Въобще срутванията и на двете кули са трудно обясними.
                    Огледай добре ъгловия удар на самолета, ако е засегнал нещо от основната конструкция , то ще е само едната колона, другите две са си останали здрави, ако на един стол му счупиш единия крак на къде ще падне, в най-лошия случай от към счупеният крак. Тук сградата пада вертикално на долу. Сграда със здрава стоманена конструкция, не би могла да падне по такава треактория поради причинено счупване само на едната от четирите основни колони на конструкцията си.

Целият случай, най-меко казано си е " Студио Х " - синджира си идва , козата я няма!

Коментар

• Re: ZEITGEIST превод на български

Първоначално изпратено от motronix
                      След 6 месеца превеждане, най-после превода е завършен.
                      motronix, благодаря, че си се постарал!

Току-що гледах филма и честно казано, страхотен е. Ясно е, че за някои факти има съвсем друго обяснение от даденото във филма и ако търсиш заговор, ще го намериш. Така че за някои неща сигурно има "нормално" обяснение. Проблемът за световна конспирация е, че изисква прекалено голяма дисциплина и координация от прекалено много хора. Някак си чак толкова да са планирани нещата...

И друг път съм се замислял обаче: Нека оставим света - в малка България някой знае ли кои са баш шефовете? Ходиш по улицата, срещаш някакви хора, гледаш го - уж невзрачен, а той...

Иначе на мен моментът, който ми направи най-силно впечатление, е падането на третата сграда на Световния търговски център. Доста необяснимо ми се струва.

Коментар

• http://video.google.com/videoplay?do...arch&plindex=7

Пак филм със същите послания, но е интересно, хора с теоретични познания по финанси и монетарна политика, как биха го коментирали?

Без дълг, няма пари??

Коментар

За тези, които сме гледали филма, какво мислите за North American union, с валута Amero, какъвто, лично аз не бях чувал, че съществува, или че се подготвя дори, а във филма го заявиха като факт, който не е бил отразен от медиите....малко несериозно ми звучи, точно тази част от филма на мен??
                          И на мен ми прозвуча несериозно, но на доста места в нета има инфо.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amero

Коментар

• Едва ли не, като скрит от медиите факт, а като гледах в интернет не видях нещо, което да подсказва, че има такъв съюз )

Коментар

• За тези, които сме гледали филма, какво мислите за North American union, с валута Amero, какъвто, лично аз не бях чувал, че съществува, или че се подготвя дори, а във филма го заявиха като факт, който не е бил отразен от медиите....малко несериозно ми звучи, точно тази част от филма на мен??

Коментар

Първоначално изпратено от НЕСТОР
                                Първоначално изпратено от Investorrr
                                Сега щяхме да сме малко по-щастлив народ и по-свободен, ако външния ни дълг беше останал да е в долари. Уви, сега няма мърдане. Остава и борда да пипнат и хептем няма да има мърдане
                                А, доста прозорливо. Мина доста време от както ни смениха дълга от долари в евро, почти бях забравил.

Какво ли мислят по въпроса другарите Велчев и Катев!?
                                Според мен, не са знаели какво правят тогава. Изпълнявали са си задачите, които друг им е поставил. Не вярвам, че именно те са знаели, че долара ще срине така оттогава, просто да били добри изпълнители
                                За такива операции се получава много дебел комисион, без значение дали в бъдеще ще се окаже че са направили идиотщина.

Коментар

Working...
                                X