IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ужас! Това Матрицата ли е или аз полудявам?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма нищо лошо в този чип. Той с нищо не се различава от кредитна/дебитна карта с чип, каквито и вие имате (предполагам). Аз поне имам няколко.

Лошото е друго. Както винаги в БГ опорочихме и тази добра идея. В Естония лична карта с чип, която е и електронен подпис, се издава срещу 10 евро. Почти всички услуги, частни и обществени се извършват електронно. Напр. регистрация на фирма става за 5 мин. в Интернет. Няма опашки, няма пререгистация в търговския регистър и т.н. Дори билет за траспорта се купува така - през интернет, по партида. И забележете, електронното правителство е изградено безплатно за държавата - срещу концесия за изградилата фирма да го сервизира за определен период.

Как е при нас?
    Първо имаше лични карти, срещу пари разбира се. После лични карти с холограма (моята е така). Сега ще има лична с чип, ама на чипа ще има биометрични данни - разбирай, колко съм висок и какви са ми очите и косата. След година-две ще им светне за още нещо... и така до достигане на идеята за електронния подпис и пълната победа на комунизма, връщана не Мелодия на годината и т.н.

Междувременно нашето електронно правителство, под вещото ръководство на министъра на върешните работи, на държавната администрация и др. ще е станало най-скъпо и най-неефективното в света.

Първоначално изпратено от Respect
    Бързо си признайте кой ще е първият да си смени личната карта за такава с чип

http://standartnews.com/bg/article.p...article=224202

Коментар

• Бързо си признайте кой ще е първият да си смени личната карта за такава с чип

http://standartnews.com/bg/article.p...article=224202

Коментар

• Колеги, понякога ме учудвате (простете за изразеното съждение).
        Естествено, че всяка парична система работи така. Не знам някоя страна да си е запазила златния еталон на валутата.
        Странно ми е, че питате, защото това се учи в I курс по икономика (както сега му казват икономиКС). А тук сме се събрали все икономисти, предполагам.

Като погледнате реално, не е логично управлението на парите да е свързано със златото. Ако трябваше да е така, от едната страна на везната щяха да са всички стоки, услуги, блага и т.н., от другата тонове злато. Ние живеем в икономика, която е повече виртуална, отколкото физическа. И самите пари са много пъти повече електронни отколкото физически.
        Управлението на паричната маса прилича много на управлението на кола. На места засилваш, на места намаляваш. Но ако се опиташ да засилиш много, катастрофата ти е сигурна (справка: Жан Виденов и Тодор Вълчев).

Случаят разгледан във филма се отнася до ФЕД, като по-различното при него е, че е квази-държавна институция. Т.е. не е изцяло държавна: контролира се и от частни интересни. А и очевидно има известни противоречия със US законодателството - нещо, което ние трудно можем да преценим.

Първоначално изпратено от wlado
        Първоначално изпратено от vomitus
        Първоначално изпратено от Investorrr
        Това питам и аз, това което е сега системата на ФЕД, това ли е което се учи в учебниците за монетарна политика, и така ли принципно е нормално да функционира тази система?
        В общи линии това се учи. При условие и че учебниците по Пари и банки и финанси са американски - отговорът е да.

Проблемът в действителност не е в покритието със злато, а в задължителните резерви. Но ако се изисква 100% резерв просто няма да има банки.

Резултатите от сегашната система се виждат... цял живот изплащане на дълга към банката .....робство или начин на живот?

Затова и отговорът според мен е, че няма оправия.
        Добре, може ли някой да ми отговори:
        Така ли работи и Българската банкова система?
        Благодаря предварително!

Коментар

• Първоначално изпратено от vomitus
          Това питам и аз, това което е сега системата на ФЕД, това ли е което се учи в учебниците за монетарна политика, и така ли принципно е нормално да функционира тази система?
          В общи линии това се учи. При условие и че учебниците по Пари и банки и финанси са американски - отговорът е да.

Проблемът в действителност не е в покритието със злато, а в задължителните резерви. Но ако се изисква 100% резерв просто няма да има банки.

Резултатите от сегашната система се виждат... цял живот изплащане на дълга към банката .....робство или начин на живот?

Добре, може ли някой да ми отговори:
          Така ли работи и Българската банкова система?
          Благодаря предварително!

Коментар

• Ако се въведе такава валута Амеро, то познайте кой ще я печата и регулира

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
              Първоначално изпратено от wannarock
              а сега кажете какво е намислил Банев с полимери?
              aлооо експертите по световните проблеми! отговорете ми на горния елементарен въпрос
              Каквото и да е намислил едва ли има нещо общо с темата...(освен ако не се окаже, че е евреин и че ще отваря скоро банка в Люксембург.)

нямам акции в Полимри и определно няма и да имам, така че не ме интересува
              Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr

Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                  а сега кажете какво е намислил Банев с полимери?
                  aлооо експертите по световните проблеми! отговорете ми на горния елементарен въпрос
                  Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Това питам и аз, това което е сега системата на ФЕД, това ли е което се учи в учебниците за монетарна политика, и така ли принципно е нормално да функционира тази система?

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                      http://video.google.com/videoplay?docid=-466210540567002553&total=33&start=0&num=10&so=0&ty pe=search&plindex=6

Още един филм, направен срещу системата ФЕД, но помалко по-интелигентен начин
                      Този филм може и добре да обяснява причините за паричната криза и за хаосът в щатската банкова система, но дали отговорът, че 100% покритие на парите със злато ще доведе до благоприятен изход? Какви ще са последствията за банките, как ще отпускат кредити? Това няма ли да премахне паричният мултипликатор? и по-важното има ли толкова злато, което да покрие парите и дългът на Америка?
                      Не е препоръка!

Коментар

• http://video.google.com/videoplay?do...arch&plindex=6

Още един филм, направен срещу системата ФЕД, но помалко по-интелигентен начин, пак моля, някой, който има теоретични и практически познания по банково дело, финанси, монетарна политика, да коментира, би било интересно ))

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                          Абе, във филма има и някои предположения за бъдещето, като например инвазия във Венецуела, както и за North American union, ако се случат в близките години, да знаете, че филма, че се окаже верен За Венецуела, си мисля, че е много вероятно да се стигне, до инвазия на Американците там, има сигнали вече в тази насока...
                          North American union е наполовина направен май.А за Венецуела май ще стане време след Иран и Сирия.Ако дотогава не са свалили Чавес по друг начин.
                          hahaha, sigurno kato postroyat stenata na granicata s Mexico, sigurno. S Canada ve4e se iziskvat dokumenti na granicata. Chavez 6te go svalyat sobstvenite mu hora, kato po4bat da ogladnyavayt...
                          In Goze We Trust

Коментар

• а сега кажете какво е намислил Банев с полимери?
                            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                              vomitus всичките -изми за измислени точно за това.
                              именно.
                              това и обяснява началото на филма...с християнството и религията изобщо.

дръж човешкото съзнание колкото се може по-далеч от реалността: чрез религия, малоумни филми, "чалга", телевизия, поднесени във възможно най-лесно достъпна и обработена форма - по този начин ще имаш най-силното оръжие -невежеството.
                              Не е препоръка!

Коментар

• vomitus всичките -изми за измислени точно за това.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X