Не,не и не. не посягайте на северозапад. защо ще питате. защото ще изчезне ето това http://www.severozapad.org/. може да е пустиняк северозапада но не заслужава такава участ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
AfterDark
Първоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от KOSTJUMARПървоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от KOSTJUMARНе ти говоря за концентрационен лагер, а за независима държава. Да се видят колко струват като останат сами. Нали все някой им пречи и им е виновен за положението в което са. Да си живеят сами да видим докъде ще я докарат.
Неофициално - доста над това.
В областта липсва добре работеща икономика, липсва индустрия, а земеделието е западнало.
За сметка на това циганите там се множат и и си правят каквото им хрумне.
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от KOSTJUMARПървоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от KOSTJUMARНе ти говоря за концентрационен лагер, а за независима държава. Да се видят колко струват като останат сами. Нали все някой им пречи и им е виновен за положението в което са. Да си живеят сами да видим докъде ще я докарат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от KOSTJUMARНе ти говоря за концентрационен лагер, а за независима държава. Да се видят колко струват като останат сами. Нали все някой им пречи и им е виновен за положението в което са. Да си живеят сами да видим докъде ще я докарат.
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от KOSTJUMARНе ти говоря за концентрационен лагер, а за независима държава. Да се видят колко струват като останат сами. Нали все някой им пречи и им е виновен за положението в което са. Да си живеят сами да видим докъде ще я докарат.
Коментар
-
Bobi75
Костюмар, още комунягите в средата на миналия век "заселиха" циганите. Явно това не помага. А и действия от тип "концентрационен лагер" никога не са били успешни
Трябва да бъдем реалисти и да изберем това, което ще работи
Коментар
-
Моето предложение е, областите Видин и Монтана да бъдат предоставени за свободно заселване на скитащи роми-номади с цел да се намали натиска им към София. Предлагам тези две области, защото така ще бъдат засегнати интересите на най-малко българи. В Северозападна България българите намаляват най-бързо, а и дела на ромското население е най-голям. Така идеята е да се преселят там повечето роми от България, и да се намали натиска им в останалата част на страната. Подобие на израелската програма земя срещу мир. Ако не бъдат български граждани тези роми, а си имат собствена държава и България ще има много по-малко разходи. От друга страна има и още две държави към, които можем да се надяваме да са засегнати от техните набези - Сърбия и Румъния и да наливат пари в новата република, т. е да не сме единствените донори. ЕС също ще подкрепи подобна инициатива за да не плъзнат натам. Навремето и на сърбите им предлагаха да се раздели Косово, но те отказаха и загубиха цяло Косово. По-добре е понякога да ти отрежат крак, но да оцелееш, отколкото да гангреняса и да умреш. Така е и със северозападна България. Предполагам, че българите от Лом например така или иначе в скоро време ще предпочетат да се изселят оттам заради набезите на циганите. Така, че варианта за размяна на население и една добре охранявана граница ми се струва разумно решение.
Коментар
-
Bobi75
знае ли някой, някъде по света, проблема с циганите да е изследван научно и да има изградена стратегия за справяне с тях.
засега знам само две държави, където такива групи хора създават най-малко проблеми:
- първата е Италия, където те просто не се признават за Италиански граждани
- другата е САЩ, където просто не признават, че съществуват други жители освен американци, а за малцинства да не говорим.
Мисля, че можем да последваме опита на двете държави, а най-добре този на САЩ - ако имаш български паспорт значи си българин и нямаш основание на никакви други претенции! Щом имаш български паспорт не можеш да претендираш, че си сегрегиран по някой малцинствен принцип. Ако не, се откажи от паспорта!
Какво мислите за това?
Особено Гари, който имаше доста интересни идеи?
Коментар
-
KOSTJUMAR съгласен съм с теб.Много точно го каза.Вижте какво стана в юАР след като падна апарттейдът.Огромна престъпност,поголовен глад,изпапаха запасите оставени от белите.Така е и с циганите тук.Дали на великите сили никога не им идвало на ум да ги съберат в една държава ,като евреите?Но явно добре са преценили ,че нищо добро няма да се получи.Те от хилядолетия са номади.В кръвта им е.Идват,опоскат и се изнасят докато се възстанови.Циганина не е роден да създава.Той е роден да консумира.А нещо което е градено като манталитет хилиди години и е просмукано в гените ти ,не може за два дена да го изкорениш. Единственият варянт е да се претопят-в среда със 100 бели 1 манго.Тогава къде со кротце,къде с тупалка след няколко поколения ще станат бели хора.
Коментар
-
Има един много важен момент, които циганите не осъзнават. Те са свикнали да са прилепени към някого и да смучат от него. Да предположим, че ни избият или изгонят от тази държава - тогава ще измрат от глад. Кого ще крадат, кой ще плаща данъци? Така, че самите те имат интерес да има повече българи като % от населението. И етническите сблъсъци ще се увеличават с намаляване на дела на българите не заради друго, ами поради факта , че циганите ще изгладняват все повече и повече с увеличаване на дела си от общото население.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GeorgiМожем просто да почерпим опит от БЯЛА, ЕВРОПЕЙСКА ИТАЛИЯ!!! Тези дни по една медия имаше репортаж за циганите там: Нямат право на собсвеност, понеже са номадски племена! Правителството им раздава каравани. Нямат право да се задържат продължително на едно място! Понеже не плащат данъци, не им се издават лични документи, и не се водят граждани на държавата. Вследстние, нямат право и да гласуват!! За образование да не говорим.
Омразата им към нас е генетична, както и нашата към тях! Може би е разбираемо, но тук във форума глас за толерантност към циганите повдигнаха само дами. Според мен обяснимо - те са привилегировани да дават живот.
Но сигурността и спокойствието е приоритет на мъжете, затова ще си позволя да не се съглася с нито едно мнение, което се опитва да толерира и да оневинява циганите. За тяхната съдба са виновни не държавата България и нейните граждани, а генетичния материал на това /мръсно/ племе и племенните му характеристики - мързел и паразитизъм. Нашата държава носи вина към своите граждани по отношение на това, че не провежда адекватна политика спрямо циганското малцинство, която да ограничава негативните проявления на особеностите на циганския манталитет, а напротив - напрактика се получава така, че ги толерира. С това няма как да се съглася! Без да съм расист!
Коментар
-
Можем просто да почерпим опит от БЯЛА, ЕВРОПЕЙСКА ИТАЛИЯ!!! Тези дни по една медия имаше репортаж за циганите там: Нямат право на собсвеност, понеже са номадски племена! Правителството им раздава каравани. Нямат право да се задържат продължително на едно място! Понеже не плащат данъци, не им се издават лични документи, и не се водят граждани на държавата. Вследстние, нямат право и да гласуват!! За образование да не говорим.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
,, НЕ СЪМ РАСИСТ,НО НЕ СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО НА СЪНИ.ЗАЩО.Защото да си циганин си е професия,защото циганинът си е циганин където и да е ,при каквито условия да го поставиш той си остава такъв- в най -лошия снисъл на думата имам предвид.Всички знаем ,че средата формира човека.А , с тях какво се получава-по Татово време имаше хляб за всички,а те пак си живееха мизерно.Раздават им по разни програми нови жилища,а те си вкарват вътре конете,горят пакета,рушат здраво.Да оставим България.А в развитите страни.Въпреки приличния стандарт по наши разбирания които им осигуряват правителствата те пак вършат престъпления на паразия,живеет в мизерия.Мотото им е ,,днеска има,утре няма,,Защо ли Хитлер ги е искал на сапун?Няма да забравя когато приятел ходи 1990г в Англия и разпряавя за,,загниващия капитализъм,,и каза,че там под мостовете живеят,просят,пият основно индийци-от една кръв с нашите хора.Пък и самата система ги толерира.За тях всичко безплатно,а за българите дори и тези които нямат с пари.
Коментар
-
Никой не ми отговори на предните въпроси, но желая да питам поне защо на циганите се права безплатна ваксина срещу хепатит, а аз трябва да плащам?
Техния живот повече ли струва от моя и този на близките ми?http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар