Днес гледах новините по турски. Евала им правя на тия - викаха си на хъхрещите "мангали" и хич не им пукаше.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Красимира - само съжалявам, че нямам нужната власт - такива равни шансове ще дам на мангалите (ама буквално), че още първата зима половината ще изпопукат като помияри от глад и студ. Откъде накъде ако аз не си платя токът, спират ми го, а мангалите не плащат с години? Откъде накъде 40 годишен мангал без нито една надница изкарана през животът си ще си лапа помощи от държавата всеки месец? Откъде накъде ще се търкалят по болниците животните без да са внесли и стотинка в Здравната каса?
Само равни права и равни шансове с нас ще ги оправят. Не плащат ток - спира им се, ако ще да е зима и минус 20 градуса навън, не работят, гладуват докато им се доработи или докато пукнат, не плащат осигуровки - мрат по копторите си.
И още нещо - никой, мангал или не, не може да бъде заставен да учи ако не иска. В България образованието е безплатно - повече нищо не може да се направи за тях. Карайно време е да се забрани на неграмотните да гласуват, било като се обявят за недееспособни, било с по-прикрити методи. Например в листата партиите да са написани разбъркано, без съкращения и без номера. Мангалът ще се пули-пули-пули като олигофрен (какъвто си е) и или ще драсне в първото попаднало му квадратче (за смях може да се окаже пред "Атака") или ще се разкара от тъмната стаичка заедно с вонята си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
В тази тема не съм влизал. Просто ще спомена някои факти.
Много по-зле живеят отколкото животът, който се води в т.нар. "гета". Това са коптори, бордеи - под земята и малко над нея.
Там отглеждат своите деца!
Там се грижат за своите деца, както го правят всички родители, но те - при невъзможни условия... и как не са станали жертва на епидемия?...
В бордеите - малки улички, на "кръстовищата" - групички мъже гледат към теб навъсено... Те осигуряват "препитанието" на своите семейства.
При всичката смрад и кал - повече от децата им ходят на училище, но не заради закуските (може и заради тях да ги пращат!), но има и между тия деца вундеркиндчета, таланти и със супер показатели във всички области...
... и, след като завършат, уважават своите учители, защото, очевидно така ги учат в къщи...(не всички, защото и те имат свои пристрастия)...
... последното - децата - да уважават своя учител - е най-слабо застъпен приоритет в българските семейства, дори - точно обратно, за голямо наше съжаление...
За малцинствата в бордеите се сещат епизодично (на всеки 4 години) някои политици по време на избори. Аз оправдавам жителите на бордеите, когато вземат парите, с които още по-мръсен от тях политик се опитва да купи техният глас, за да спечели в изборният ден!
Това са само факти. Те са хора, които живеят при много по-лоши условия от нас, което ги озлобява срещу всяка политическа система (може би и срещу всеки, който живее по-добре от тях, но почти не го показват...). Почти..., защото и на нас ни "писва" от много по-елементарни проблеми...
Много години трябва да минат, за да се решат елементарни техни битови проблеми, за останалото не говорим по условие.
Мисля, че ако глобяват родителите за непосещаване на училище, не би имало никакъв ефект - просто - нулева събираемост в НАП...
Подкрепям мнението на Красимира!
Лека вечер!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Колчо Слепеца, ето ти отговори на твоите въпроси
От къде тая толерантност у теб към мангалите ?
- Идва от там, че съм човек
Защо си затваряш очите към ОЧЕВИДНОТО.. ?
- Не си затварям очите за нищо. Включително няколко пъти казах, че не толерирам поведението на никой, който нарушава закона. Въпрсът е каква е причината ромите толкова често да го нарушават. И в крайна сметка за мен като данъкоплатец е по-важно държавата да се бори с причината, а не с последствията. Защото така и така го прави на мой гръб, искам да е по най-ефективния начин.
Наистина ли мислиш че могат да се "интегрират" в което и да е общество... ?
- Наистина вярвам, че могат да бъдат много по-добре приети в обществото и много по-полезни за обществото, част от което съм и аз!
Неотговарянето не е било целенасочено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо СлепецаПървоначално изпратено от KrasimiraВсичко е в държавната политика - тя е тази, която създава зверове като в този форум. ...
Не съм звяр... нейде по-долу Ти зададох няколко въпроса..
... Не ми отговори.. Сигурно имаш причина..
Мразя циганите ... не го крия... имам причини за това..
живял съм в краен квартал "граничещ " с техния "квартал"..
преживял съм неща, които по никакъв повод не ти пожелавам...
... нагледал съм се на "бита" им...
Повярвай ми, те НЕ ИСКАТ да променят битието си...
... цигането, което не иска да краде, бива пребивано ОТ РОДИТЕЛИТЕ си, докато се пречупи и тругне с другите на работа..
... Ако сам не искаш да си помогнеш НИКОЙ не ще ти помогне...
... Ама зарат тях страдаме ние ...
Не мога да съм толерантен към това..
Коментар
-
Първоначално изпратено от KrasimiraВсичко е в държавната политика - тя е тази, която създава зверове като в този форум. ...
Не съм звяр... нейде по-долу Ти зададох няколко въпроса..
... Не ми отговори.. Сигурно имаш причина..
Мразя циганите ... не го крия... имам причини за това..
живял съм в краен квартал "граничещ " с техния "квартал"..
преживял съм неща, които по никакъв повод не ти пожелавам...
... нагледал съм се на "бита" им...
Повярвай ми, те НЕ ИСКАТ да променят битието си...
... цигането, което не иска да краде, бива пребивано ОТ РОДИТЕЛИТЕ си, докато се пречупи и тругне с другите на работа..
... Ако сам не искаш да си помогнеш НИКОЙ не ще ти помогне...
... Ама зарат тях страдаме ние ...
Не мога да съм толерантен към това..Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
ако сте взимали отпусно на дете, ще видите, че там пише "подлежащ/а на задължително обучение". Може би за "ромчетата" не е задължително.. или поне не вярвам да е наказан някой родител..
За даването на шанс на ромите да са равни с всички, мисля, че ако законите важат и за тях, ще се "научат" да са равни... Не мислите ли, че, ако глобяват родителите, то децата им ще ходят на училище.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussiХората,които им водят обучението казват,че се отказват да се занимават с тях,понеже не си струва да губят време да стоят и да чакат някой от циганите да дойде да бъде обучен и следователно да му бъде даден шанс да бъде равен с другите.
такива са им оправданията на всичките за това че нямат работа, никой не ги взима, живеят мизерно и т.н.
Коментар
-
Bobi75
Ами Краси тук Гари предложи нещо. Защо да не се направи нещо
Коментар
-
Боби, зная, че на всеки му е по-удобно да казва, че няма проблем с ромите. Така правят всички политици. Само че и сто хиляди пъти да повторят, че няма, пробелмът ще си остане. Надявам се, че някой ще прояви разум в тази посока, засега си оставам само с надеждата, защото нищо в практиката не показва, че има и грам разум...
Коментар
-
Първоначално изпратено от KrasimiraКато за начало държавата да спре да харчи парите за ромите по възможно най-грешният начин както досега - а именно като им дава социални помощи срещу нищо. Това естествено стимулира мързела и нежеланието да се работи.
Парите за интеграцията на ромите трябва да бъдат насочени към тяхното образование, медицинско обслужване и създаване на възможности те да работят. НЕ да им се дават пари на готово и да им се дава работа, само защото трябва да имат!
Всичко е в държавната политика - тя е тази, която създава зверове като в този форум. Защото е нормално хората да недоволстват, че плащат за нещо, от което не виждат полза. Нормално е никой да не подкрепя на някого да се дават пари на готово, пък били те и малко! Освен това нито стотинка от тези пари не отива в полза на нормализацията на това малцинство и неговата интеграция.
Още веднъж искам да кажа, че абсолютно подкрепям тезата, че законите трябва да бъдат равни за всички. Това което казвам е, че на ромите трябва да се даде шанс да бъдат равни с всички.
Иначе се връщаме в изходна позиция - ще плащаме за тях все повече и повече, те ще стават агресивни все повече и повече и ние ще отвръщаме със същото все повече и повече. Не виждам особен смисъл в този сценарий...Only God Can Judge me...
Коментар
Коментар