IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Бих казал, чуе ако свините бяха положили в издирването на Мирослава половината от усилията, които вложиха за охраната на хъхряшкият мегапрестъпник "цар" киро, момичето можеше да е живо сега !!! Откак ги управлява идиотът с лице на човекоподобен примат, помня само четири случая в който туфлеците са си размърдвали по-сериозно тлъстите задници - когато биха безпричинно стотици фенове на ЦСКА, когато прпебиха и левскарите, за да не са капо, когато скочиха да бранят Киро Мангала и когато с бой и арести смазаха протестите на гражданите срещу мангалските безчинства !!! Каква полиция е това ?!? Нищо чудно и Жей да е прав, всички знаем, че 90% от ушевите са утайката на обществото - отрепки без чест и морал - иначе нямаше да са мангалски лакеи !!!

    А по отношение на тъпите шегички на животното борисов, направо нямам думи... само се притеснявам, че ако (дай боже) някой ден честни патриоти дойдат на власт в тая изтерзана страна и изправят пред съда престъпното правителство, адвокатите на борисов ще пледират невменяемост и ще призоват за свидетели 5 000 000 българи !!!


    Коки - това ми изглежда кафяво. Ако съм прав, най-добре ушевите да фанат Хъхрю и Айшето, да ги вкарат в мазето на ушевото и да им ударят десетина тояги... много бързо ще изпеят на кого са го продали.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Поредното изчезнало дете .Дано да го намерят Издирват 11-годишно момче

      12 януари 2012, 10:39

      Видин, България

      Полицията издирва 11-годишният Станислав Мирчов от село Лагошевци, община Димово, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Видин.
      Момчето е напуснало дома си на 4 януари и оттогава е в неизвестност. В продължение на една седмица е издирвано от полицейски служители и граничари, претърсени са местностите в землището на селото и околните населени места, както и необитаеми постройки и къщи.

      Момчето е с нисък ръст, слабо телосложение, къса светла коса и кафяви очи. По данни на майката било облечено с розово горнище на анцуг със сиви кантове на ръкавите и тъмносиньо долнище със зелени кантове, обуто с червени платнени обувки.

      Гражданите, разполагащи с информация за момчето да сигнализират на тел.112, 094/600-166 или в най-близкото подразделение на МВР. Анонимността им е гарантирана./БЛИЦ
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Незнам какво да кажа.Такова хубаво дете и само на 17години.Как може такива изверги да посягат.Докога ще търпим тези закони и такова правосъдие.Омръзна ми да живея в държава в която права имат убийци изнасилвачи крадци и всякакви боклуци а жертвите им и близките им никакви.Що за човек трябва да си срещу пари да защитаваш такива изроди.И тези прокурори и съдии как си лягат не знам как с такива пари си купуват храна.Дали ще доживея ден в който спрямо такива ще се прилагат адекватни мерки.Някакви изроди които ги мързи да работят решили да изкарат пари по този начин.Ми това дете какво общо има с парите на зет си доколкото разбрах или по точно на неговата майка.Тоя изрод заслужава жив да го одерат и да му набутат един кол в задника чак докато му излезе от гърлото и да виси на центъра на Перник докато се мумифицира.Бах ти долния боклук.Дано пандизчиите му сцепят задника.Всеки ден по 100 мангали да го шибат деба и неговата майка недоносена.Тоя изрод заслуж ава да избият целият му род и да им запалят къщите им деба и боклуците

        Коментар


        • Майката на Мирослава пред БЛИЦ: Дайте 2 дъски да закова тая полиция!
          12 януари 2012, 17:36

          Дайте 2 дъски да закова тази полиция, нищо не върши. Обвиняваха ме, че аз съм я отвлякла. Това заяви пред БЛИЦ Емилия Николова, майка на 17-годишната Мирослава, чийто труп бе открит днес под моста в град Батановци.


          Емилия продължи с обвиненията срещу полицията, която близо 2 месеца правеше опити да открие дъщеря й. Съсипаната жена каза, че през цялото време пернишките ченгета намеквали, че едва ли не те я крият.
          Майката обясни, че от сутринта е на успокоителни и че едва се държи. "Ако трябва ще ги изпия всичките”, каза още Емилия Николова.

          Тя разказа, че през цялото време Стойчо Стоев, който днес се самоуби, се правил на загрижен и притеснен. Мъжът, който призна, че е автор на отвличането й, често ходил в дома на семейството и сам предлагал да им помогне с каквото може.

          Сестрата на Мирослава – Елеонора, също хвърли тежки обвинения към полицията. Тя заяви, че през последните 2 месеца от МВР й казвали да не се притеснява за нея, тъй като тя може би започнала нов живот в Германия.

          “Убеждаваха ме, че сестра ми е в Германия и пие коктейли. Днес ми се обадиха по телефона, за да ми кажат най-страшното“, през сълзи сподели Елеонора.
          ...........................

          А на това му се вика лицемерие.Директорът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров се разплака на пресконференцията, дадена непосредствено след разкриването на зверското убийство на 17-годишната Мирослава.
          блиц
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • ‎...Накарали я да напише писмо до близките си, както и да им обясни на диктофон какво се иска от тях, за да я видят отново жива. Веднага след това била убита. http://www.blitz.bg/news/article/127383

            Нали според ченгетата това с отвличането било глупост и момичето било в чужбина? Нали така лъгаха? Значи обаждане е имало и наистина е имало замесени ченгета в убийството, а сега пречукаха извършителя за да си мълчи кои са му съучастници от полицията!



            А ей тоя същия дърт лицемер и престъпник, през цялото време лъжеше, че момичето е избягала сама в чубина - 100% гадината има пръст в убийството!!!

            Директорът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров се разплака на пресконференцията, дадена непосредствено след разкриването на зверското убийство http://www.blitz.bg/news/article/127384

            Ако съм на бащата на момичето ще хвана един от тия и ще го изтезавам докато не си изпее всичко и всички които са замесени. Или пък внучето му. Да видим тогава каква песен би запяла гадината.. Случая смърди от всякъде, а сестрата се оказва напълно права като каза, че това е отвличане, с цел откуп и има замесени ченгета в случая. То и без замесени куки никой няма да посегне да отвлича.. Нали никой не е така наивен да смята, че Наглите или някой други самосиндикално са хукнали да отвличат.. Те само, че сгрешиха, че посегнаха на син на олигарх който е на ти с 22 годишната шайка която е на власт. Тоест на сина на по-голям престъпник и от тях. Иначе и до сега щяха да си вършеят и да делят с ченгетата нагоре по веригата откупите.
            Last edited by Jay Gould; 12.01.2012, 17:37.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

            Коментар


            • Борисов към Цветанов: Пържоли за кучето, открило Мирослава

              Премиерът Бойко Борисов посъветва вътрешния министър Цветан Цветанов да награди с пържоли кучето, което помогнало за откриването на тялото на Мирослава от Перник.

              „Три-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като разбира се и всички, награда", коментира министър-председателят.
              .....http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...roslava.148624
              .................................................. ..................

              Сестрата на Мирослава: Убеждаваха ме, че сестра ми си пие коктейли в Германия.Седемдесет дни седях на пейката пред полицията в Перник и чаках, плаче почернената млада жена http://www.blitz.bg/news/article/127373
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Като нищо ще отнесеш присъда по тоя член. И после пет години ще гледаш само членовете в наказателния кодекс.
                Ще го отнеса я.И кво излиза ако он ни нападне с нож и ние с такова.Ако е с брадва и ние съответно и т.н .Е у нас явно трябва да си набавим от всички артикули и когато влезе крадецо да го видим с кво е въоръжен и ние да прибягваме до шкафа и да вземем това де ще подхожда за да се отбраняваме.Сега се сетих ,че куките и те трябва да пазят живота на бандюхите като рекат да използват оръжието си и то като крайна мярка. Според ЗМВР в чл.74 (2)пише При използване на оръжие полицейските органи са длъжни по възможност да пазят живота на лицето, срещу което е насочено, и да не застрашават живота и здравето на други лица.
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Точно заради алинея 2 ще го отнесе. Ти знаеш ли какво е да се защитаваш със съотвестващо оръжие на нападателя. Ако го гръмнеш трябва и той да е бил с пистолет, щото ако е с хладно оръжие в ръка си го отнасяш. Превишаване пределите има. Освен това ако го гръмнеш в гаража а не в къщата си, значи превишаваш пределите, щото той гаража може да го е взломил, но не се води основният ти жилищен имот. И така нататък комунистически простотии които връзват ръцете на хората да защитават имота си.
                  За това е добре, вместо 1 да има човек 2 пистолета.. или да изкараш, че е взел твоя, опитал се е да те застреля и при боричкането си го гръмнал, но това сложно... има си криминалистични причини.. ъгъл, разстояние и т.н., барутни налепи и т.н. Няма да мине номерът ако не пасва. Законите наистина са много скапани и не мисля, че това е случайно, а за да се държат хората в страх. Тероризмът е държавна политика в България и не случайно канибали като оня от Станджа са на свобода. Така ако срещу баба ти на 90 години излезе мангал с брадва, тя няма право да го гръмне с пушката на дядото, а само да играе карате или жиу-жицу срещу мангала, защото съдията или прокурорът ще решат, че човечецът с брадвата е влязъл да се стопли и е носил брадва да си нацепи дърва, а не черепа на баба ви и горката ви баба вместо да го повали с гола ръка или кухненския сатър (в никакъв случай бабата да не е с по-голяма брадва) го е гръмнала. За това за бабата най-доброто решение е - като го гръмне, да иде в гората да изкопа една хубава дупка, после да го закара там и да го погребе по християнски за заупокой на душата му, иначе жална и майка и пра-баба ще я разкатаят все едно е Ал Капоне въпреки, че е бранила живота си
                  Last edited by Jay Gould; 12.01.2012, 16:24.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Не е ами.Но няма воля да се промени НК..Сега се сетих за Чл. 119. За убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, наказанието е лишаване от свобода до пет години. И кво излиза,че ако някой ме нападне с нож в домът ми /който по КОНСТИТУЦИЯ е неприкосновен/и аз ако го гръмна ,мога да отнеса присъда по тоя член???
                    Като нищо ще отнесеш присъда по тоя член. И после пет години ще гледаш само членовете в наказателния кодекс.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Не, няма да го отнесеш Виж това:



                      Но поне сега стана ясно на всички, че не си съдийка, както твърдят някои форумци, защото в противен случай нямаше да напишеш това.
                      netware5;това ,че Йосиф си разпространява слухове за мен ,не значи че са вярни.И се чудя как му се вързвате ,след като аз не съм пледирала ,че имам нещо общо със Съдебната власт. Тоя член с ал .му от НК де ми визираш,същят се прилага според зависи.Сега ще ти постан нещо за да четеш
                      15.09.11......След прочита на закона обаче почват тълкуванията на магистратите. Така че тия, които са наранили или умъртвили апаш, изобщо не са застраховани от неприятности. Съдебната практика в тия случаи е противоречива. Ето два примера:

                      Десет години затвор и 160 хил. лв. кръвнина - такава присъда произнесе Софийският градски съд срещу художника Йордан Опиц, който уби крадлив наркоман, промъкнал се в жилищната му кооперация. Преди да стреля, иконописецът изтърпял поне 30 набега на хайдуци - изнесли телевизора от ателието му, отмъквали и от съседите му какво ли не...

                      “Един мъж скочи през прозореца пред мен. Стори ми се, че държи нещо. Помислих, че е оръжие. Извадих пистолета и стрелях” - така Опиц описва случилото се и обжалва, но килията още го чака. Неговата ефективна присъда е първата за превишаване на неизбежната самоотбрана. Предишни подобни дела завършваха с условни наказания. А бизнесменът Еди Минасян беше оправдан, когато гръмна 22-годишен младеж, опитал да открадне мерцедеса му.

                      Изтерзаният от обирджии българин застава почти неизменно на страната на подсъдимия в такива процеси. Проучване на “Галъп” след присъдата на Минасян показа, че над 53% от запитаните одобряват действията му, а 31,5% биха постъпили като него. Общественото мнение застана и зад пенсионера Никола Похлупков, който бе минирал двора си в Оряхово, и то така, че самоделка откъсна китката на крадла. Коментарите в пресата показаха, че мнозинството иска точно това - Крумови закони: който посегне на чуждото, да му режат ръката.

                      Разбира се, че не бива така. Но вие сте яростни. Не ви разбира само оня, който не е заварвал вратата си разбита, гардероба - претършуван, спалнята - наопаки, и изпражнение на килима. Писнало ви е от жалкото безсилие на полицията! Всяка година към 50 000 обира остават неразкрити. При това от местопрестъплението те отиват да си легнат в папка “Неизвестен извършител”. Най много някое да се премести в досиетата на злосторниците с 20, 30 и 40 висящи дела.

                      Да се приеме отново законът за изтребление на разбойничеството! - интернет прелива от тоя призив в момента. Този закон от 1922 г. е разрешавал организиране на “потери за отстрел на разбойниците”.

                      Как е по света?

                      Италианците отскоро имат право да стрелят по крадец, който влезе в дома им, без да бъдат съдебно преследвани. Парламентът прие това, макар че опозицията бе против поощряването на хората сами да раздават правосъдие.

                      Според член 35 от НК на Ню Йорк въоръжената защита е правомерна, ако “нападателят е убит в дома на отбраняващия се, посягайки на неприкосновеността му ”.

                      И френският НК не закача онзи, който навреди на нападател, влязъл в жилището му “с взлом през нощта”.

                      Тъй или инак, съвременната цивилизация предполага правоприлагането да се извършва от държавата. Правото на силата е от каменната ера, не е ли така?

                      Тук чуваме възраженията на д-р Пламен Симеонов от Долно Белотинци: “Елате при нас да видите цивилизацията! Влизат като животни през врати и прозорци и грабят - консервите, печката, умивалника...”, споделя той пред “Труд”. Крадливата глутница тръгвала от ромската махала, която по изборите нараствала, понеже разни кандидат-кметове водели роми кой знае откъде... Имената на апашите били известни - Миро Кьоравия, Спаско, Иван и синът му Живко... Полицията чат-пат ги хващала, но ги пускала...

                      Коя полиция? В Яхиново, Мрамор, Куклен и Катунци въоръжават доброволни отряди от дядовци, тъй като виждат униформени от дъжд на вятър. Рекорд: полицаят Емил Ников от Сандански отговарял по едно време за 17 села! Рекорд ли казахме? И в радомирските села Друган, Долна и Горна Диканя твърдят, че по дефицит на сили на реда нямат равни.

                      Чуйте един съвет, ако приемате, че починът “Оправяй се сам с крадеца” е неизбежен. Зарежете пищова си и на дядо ви пушката и се снабдете с по-безопасни средства за самозащита. Има електрошокови уреди, които обездвижват хайдука за 2-3 минути. Има спрей със сълзотворен газ, “писалка” с газови патрони, френски уред, който изстрелва по злосторника топче, способно да го зашемети до идването на полицията.

                      И почакайте да се сбъдне обещанието на зам.-шефката на предизборния щаб на ГЕРБ Искра Фидосова, че скоро ще се сформира ефективна общинска полиция. “Поемаме ангажимент във всяко село да има полицай”, каза тя. И много други са го казвали в предишни времена, та може и да стане в края на краищата.
                      Англия брани частната собственост

                      Английската прокуратура защити правото на кралските поданици да бранят собствеността си от крадци, съобщи в. “Дейли телеграф”.

                      На 6 септември прокуратурата в Манчестър реши да не повдига обвинение срещу 72-годишния Сесил Коули, който уби въоръжен грабител, нахлул в магазина му.

                      На 26 юли т.г. привечер г-н Коули затворил магазинчето си и седнал с приятел да поиграят домино. Тогава вътре нахлули четирима мъже, въоръжени с пистолети и нож. Те заблъскали двамата възрастни мъже и поискали от Коули да им предаде оборота от касата. Съдържателят докопал нож, оставен до касата, и го забил в гърдите на единия от нападателите - 30-годишния Гери Мълингс. Бандитът изпуснал пистолета си и залитайки, излязъл от магазина. На тротоара той се свлякъл и издъхнал от раната. Съучастниците му се разбягали.

                      Магазинерът също пострадал при спречкването и известно време лежал в болница. След това трябвало да се яви в полицията за определяне на гаранция, докато приключи разследването за убийството на Мълингс. Но когато отишъл в местното управление на 6 септември, бил уведомен, че срещу него няма да бъде повдигнато обвинение.

                      В официално съобщение на прокуратурата по случая се казва, че “притежателите на жилища, магазини и всички, които законно изпълняват всекидневните си задължения, могат да бъдат сигурни, че законът ще ги пази, ако прилагат разумна сила, за да защитят себе си, семействата си и собствеността си”.

                      През юни т.г. министърът на правосъдието Кенет Кларк обяви, че парламентът ще приеме специален закон, с който ще доизясни съществуващото законно право за използване на “разумна сила” срещу хора, които посягат на чужда частна собственост.

                      Премиерът Дейвид Камерън добави, че хората, защитили собствеността си с разумна сила, няма да бъдат преследвани, припомни “Дейли телеграф”.

                      Назир Афзал, главен прокурор на Северозападна Англия, заяви, че при разследването на убийството на Мълингс се убедил, че Коули е приложил разумна сила, за да защити живота и собствеността си от сериозна непосредствена заплаха.

                      Съучастниците на убития - братята му Кайл (18 г.) и Джоузеф (24 г.) и Нейтън Уолтърс (25 г.), ще бъдат обвинени във въоръжен грабеж. Тримата ще бъдат изправени пред манчестърски съд през октомври.
                      http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1040674
                      Last edited by коки; 12.01.2012, 16:14.
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • (2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението.

                        Точно заради алинея 2 ще го отнесе. Ти знаеш ли какво е да се защитаваш със съотвестващо оръжие на нападателя. Ако го гръмнеш трябва и той да е бил с пистолет, щото ако е с хладно оръжие в ръка си го отнасяш. Превишаване пределите има.
                        Освен това ако го гръмнеш в гаража а не в къщата си, значи превишаваш пределите, щото той гаража може да го е взломил, но не се води основният ти жилищен имот. И така нататък комунистически простотии които връзват ръцете на хората да защитават имота си.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          Ха тоя член го знам и даже мислех и него да вметна .Но не го сторих ,щото щяхме да се отклоним от същността на новината която дискутираме.
                          Тя /новината/ е толкова непълна и забулена в тайнственост от многото въпроси, които я пораждат, че сега му е времето на всякакви интерпретации.
                          Не оправдавам ченгетата, но я помисли при повторен оглед на местопроизшествие дали не е възможно да са го отвързали за да покаже нещо или в много случаи като се прави следствен експеримент не може задържания да е постоянно с белезници. Той трябва да покаже какво точно е правил в деня на убийството и ръцете му трябва да са свободни.
                          От друга страна ако такъв човек има достъп до оръжие, не се знае в каква посока ще тръгне да го използва. В случая го е използвал максимално правилно. Насочил го е срещу себе си, но хипотетично би могъл да стреля по полицаите, като се опита да избяга, да вземе заложник и т.н. Мисля, че леко се е разминало.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Не е ами.Но няма воля да се промени НК..Сега се сетих за Чл. 119. За убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, наказанието е лишаване от свобода до пет години. И кво излиза,че ако някой ме нападне с нож в домът ми /който по КОНСТИТУЦИЯ е неприкосновен/и аз ако го гръмна ,мога да отнеса присъда по тоя член???
                            Не, няма да го отнесеш Виж това:

                            Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.
                            (2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението.
                            (3) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм., бр. 120 от 1997 г., бр. 75 от 2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.
                            (4) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., предишна ал. 3, бр. 62 от 1997 г.) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение.
                            Но поне сега стана ясно на всички, че не си съдийка, както твърдят някои форумци, защото в противен случай нямаше да напишеш това.
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Проблема е в превишаването. Комунистически закон. Не трябва никакво обстоятелство да се счита за превишаване на института на неизбежната отбрана. Тогава някой ще помисли преди да ти прескочи оградата.
                              А я виж този член за убийство:

                              Чл. 121. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) За убийство на току-що родена рожба с чудовищен вид виновният родител се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.
                              Ха тоя член го знам и даже мислех и него да вметна .Но не го сторих ,щото щяхме да се отклоним от същността на новината която дискутираме.
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Не е ами.Но няма воля да се промени НК..Сега се сетих за Чл. 119. За убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, наказанието е лишаване от свобода до пет години. И кво излиза,че ако някой ме нападне с нож в домът ми /който по КОНСТИТУЦИЯ е неприкосновен/и аз ако го гръмна ,мога да отнеса присъда по тоя член???
                                Проблема е в превишаването. Комунистически закон. Не трябва никакво обстоятелство да се счита за превишаване на института на неизбежната отбрана. Тогава някой ще помисли преди да ти прескочи оградата.
                                А я виж този член за убийство:

                                Чл. 121. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) За убийство на току-що родена рожба с чудовищен вид виновният родител се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.

                                Коментар

                                Working...
                                X