IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бих си дал гласа за всеки, който обещае да сложи край на дискриминацията срещу българите и да принуди тези неандерталци да работят, да плащат за това, което потребяват и да бъдат наказвани, когато вършат престъпления. Напук на всички лицемерни евродирективи в стил "Ние не ги щем тия, ама вие трябва да се отнасяте добре с тях".
    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Значи ти казваш че съм расист щото плащам на манго сметките ли???
      Не,бе,докато плащаш си ОК,но като поискаш те да си платят ставаш расист
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Явно не само във Варна, ченгетата са на партия с престъпните цигански банди:

http://www.razkritia.com/83012/%D1%8...9%D1%86%D0%B8/
        .... двете ромски момчета са й споделяли, че когато положението е напечено с ченгетата, те се обаждали на Гошо Алков, той пък звънял на полицията във Враца и те ги пускали.... „Изхранихме тези, същите роми, които убиха жена ми. А те ми викат: „Какво ме плашиш. Не ме е страх от полицията, ще ме хване и след няколко часа ще ме пусне“, признава в ефира на Би Ти Ви съпругът на Красимира Ангел Стефанов. Жена му имала хранителен магазин и системно давала на версия на ромските фамилии, а те се отблагодарявали с постоянни кражби, сега с убийство...
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
          Ето как разни лица с откровенно растски нагласи искат да изкарат малцинствата виновни за всичко у нас:
          Значи ти казваш че съм расист щото плащам на манго сметките ли???

Коментар

• Ето как разни лица с откровенно растски нагласи искат да изкарат малцинствата виновни за всичко у нас:

50 хиляди пловдивски роми не си плащат водата
            16.02.2011 15:48

"Голяма част от ромите от пловдивските квартали "Столипиново” и "Шекер Махала” никога през живота си не са плащали вода. Тяхното потребление е за сметка на редовните ползватели, затова ние ще съдим ВиК Пловдив“.
            Това заяви адвокат Иван Груйкин- заместник- председател на Националната асоциация на потребителите на обществената услуга "Питейно битово- водоснабдяване”.
            Според него отношението на ВиК спрямо пловдивчани е дискриминация.
            "Не е нормално 50 000 роми да харчат вода, а цената за нея да се надува и да се поема от редовните платци“, допълни Груйкин.
            От Асоциацията твърдят още, че от идването на демократичните промени у нас, никой от циганските махали не е плащал водата си.
            Според специалисти на месец в Пловдив се харчат по 5 милиона кубика вода. За повече от половината такси не се плащат.
            Това налагало таксата за кубик вода в Града под тепетата да е 1,47 лева, въпреки че себестойността й била значително по-малка.
            По изчисления на Асоциацията, в кварталите с компактно ромско население, загубата на вода е изключително голяма и се равнява на хиляди изгубени левове.
            ВиК обаче не прави нищо по въпроса, коментира Николай Сомлев, който е бивш управител на водното дружество.
            "Ако делото, което заведе Асоциацията, бъде спечелено, ще бъде внесен иск пловдивчани да си получат обратно надвзетите суми за последните пет години“, прогнозира още Сомлев.

Коментар

• Миломов, ще се заканват, ще реват и дотам. Проблемът е, не толкова, че хъхряците безчинстват, защото в самата си същност те са изроди, а че ги търпим.

Крайно време е съдът на Линч да се възцари, защото от официални съд и полиция полза няма... и такива като тия 16-годишните да си го получават директно... толкова ли е трудно бе - съпругът на убитата жена събира 3-4 мъже, слагат белите качулки, хващат ги тия 16-годишни мангалски дрислювци и ги обесват като псета на площада !!!

Щели да спрат да дават вересии на хъхряците...ами защо сте им давали досега бе, идиоти? Защо ги храните? НИЩО не се дава на мангал, дори и залък хляб, ако ще пред тебе да умира... а циганите, дето си бачкат, няма какво да им даваш даром, те и не искат.

Казал съм милион пъти - хъхряшкият терор може да бъде озаптен по един-единствен начин - със стократно по-страшен ответен терор !!!

А то какво - мръсният изрод сам си го е казал - държат го няколко часа, "регистрират" го и го карат като такси до катуна, вместо да го смажат от бой в мазето на ушевото... Защото това не са полицаи, а педали.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Сетверов - точно това е проблемът - че много хъхряци си докарват от контрабанда, дрога, кражби и просия пари, които9 0% от българите не са и сънували, ама на всичко отгоре са водят бедни и смучат помощи от парите, които би трябвало да отидат за възрастните ни и цял живот работили родители.
                И не стига това, ами и нищо не плащат - ток, вода, здраве - всичко за тях е на аванта... а ние като народ и държава губим над три милиарда всяка година заради тия мръсни кърлежи.

Добромире, точно - проблемът е, че номерът минава. Ето - и т.нар. "министър" Плевнелиев се заканва, че щял да срине всичко незаконно, но мръсните хъхряшки гена тякака странно никога не попадат в списъците му.

Само Българска власт в България ще оправи нещата - Българска, а не мангалофилска... и забрана за дейността на всякакви мангалозащитни организации.

Коментар

• Какво ме плашиш. Не ме е страх. Полицията ще ме хване и след няколко часа ще ме пусне, даже ще ме докарат с патрулка до нас, та и пари за билет няма да давам.”

16-годишният Цветелин Николов от врачанското село Михайлово нагло се е облегнал на портата на Неда Георгиева. Жената го съветва като майка: “Стига сте крали с Милен. Селото е пропищяло от вас, ходете на училище, хванете се на работа”, напътства ги жената, която викнала Цветелин и братовчед му Милен Макавеев да й поправят вратата.

Само след два дни - на 19 януари - дъщерята на Неда - 40-годишната магазинерка Красимира Градинарска, изчезна посред бял ден на път за работа. Тази неделя, след 26 дни, възрастна жена намира мъртва изчезналата, а за убийството са задържани ромите Цветелин и Милен.

“Убийството е било планирано. Двамата са нападнали жената, за да вземат накитите и парите й. Предварително са решили след грабежа да я убият, за да я елиминират като свидетел”, заявиха от полицията във Враца.

Красимира е била удушена с връзка от кубинка заради златните й накити - две синджирчета, 3 пръстена и 2 гривни. Убийците взели от жертвата си още GSM и две монети от по 50 стотинки.

След разкритията на полицията напрежението в селото ескалира. Млади и стари излязоха вчера сутринта на площада, възмутени от безчинствата на няколко местни ромски фамилии и безхаберието на полицията да се справи с проблема.

“Мръсно племе. Не само тези двамата, всички крадат. Няма къща, в която да не са влизали. Но какво направи полицията? “Нищо! - горещяха се хората. - Какво още трябва да се случи в нашето малко селце, за да ни пратят квартален полицай? Кой, ако не държавата, трябва да ни защити? Сещат се за нас само за избори”, гневяха се пред “Труд”. Те заявиха, че ще организират подписка с искане за изселването на семействата на непълнолетните убийци.

В ефира на Би Ти Ви водещата Ани Цолова разказа, че нейният дядо живее в същото село. Заради всекидневните посегателства и от страх за живота му преди време тя подала устна жалба в полицията, но резултат нямало. “Познавах Красимира”, натъжи се водещата.

“Изненадали са я в гръб и са я удушили. Тези цигани ние сме ги изхранили. Знаете ли какви тефтери с вересии има. Кого не е нахранила Краси, на кого цигари не е дала... На цялата фамилия...” разплака се съпругът на мъртвата Ангел Стефанов, който е общински съветник от “Синята коалиция” в гр. Хайредин.

“Това са момчета на 16 г., които така са научени да живеят - като крадат. Безотговорност на всички нива, безнаказаност. Това е отговорът на въпроса защо се стигна дотук”, ридаеше Стефанов.

Тях ги покрива Гошо Алков - обяви в ефира на Би Ти Ви Неда Георгиева, майката на Красимира. - Лично Цветелин и Милен са ми го казвали: “Като стане нещо, Гошо Алков се обажда в полицията във Враца и те ги пускат”, твърди почернената майка. Тя настоя за среща с премиера Бойко Борисов и шефа на МВР Цветан Цветанов.

Алков е бивш служител на Криминална полиция, научи “Труд”. Тъй като има вила в района, след пенсионирането си той заживял там и започнал работа като охранител в частна мандра. Алков отрече да е покровителствал ромите убийци. “Това обвинение е нечестно”, каза той. По думите му само веднъж ги е викал да му помагат за кърска работа.

Досега тези момчета не са вършили дръзки посегателства, последно са осъдени с порицание, казаха вчера от полицията.

“Уж дребни кражби са правели, но вижте докъде водят те. Срещат те на улицата и те трепят”, коментира тъжно съпругът Ангел Стефанов.

Той смята, че в селото се заявявали само около 20% от извършените кражби, защото хората се страхували от отмъщение, а и не вярвали, че полицията ще разкрие извършителите.

“Не сме срещу всички роми. Тук има и такива, които са по-добре от българите. Учат си децата, възпитават ги. Не е вярно обаче, че районът ни е беден. Има 30 000 дка обработваема земя, но никой не иска да работи. Защото е по-лесно да се краде”, казват местните жители.

“Ние не искаме мъст за Красимира, а справедливост! Такава обаче няма да има, защото убийците ще полежат няколко години и ще ги пуснат, тъй като са непълнолетни”, гневят се хората.

“Спираме да даваме на ромите повече на вересия в бакалиите! Ще внесем в общинския съвет предложение на двете фамилии да бъдат спрени помощите и детските", заканват се хората на мегдана. От площада множеството мълчаливо тръгна към крайната махала, където е домът на убитата Красимира. Там ридаеше сломеният съпруг Ангел, притискайки до сърцето портрета на съпругата си. Синът на Красимира и дъщеря й скърбяха безутешно. От къщата множеството пое към траурния парк в селото, където жената бе погребана.
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Справедливост? Поредният триумф на БЕЗЗАКОНИЕТО !!!

Щом един имот е незаконен, то той трябва да бъде премахнат, без значение дали е гъзарска вила на някой тарикат в чашата на язовир или гнусен хъхряшки катун.

Ясно е, че за гъзарската виличка, ще се буднат няколко хилки където и когато трябва, и за случая ще се забрави. Това обаче не означава, че Трябва да се толерира начина на живот на циганите. За тези гнусните говорим, не за единичните случаи, в които са се образовали и са си намерили работа...
                    Как ще се научат тия същества, че трябва да полагат усилия в тоя живот, за да заслужат и задържат това, което имат, ако им се предоставя уникааааалната възможност да строят катуни на всяка поляна, във почти всеки квартал, че и до морето?!?!? Много ясно,ч е ще продължават в същия дух, докато номера минава - а той, както ни е известно, минава от много време.... Ии ако се продължава така, още за дъъъълго ще е така!!! И няма да има оправия!

Коментар

• В "Столипиново" превеждат на ромите анкетните карти за преброяване

17 роми преброители събират данните в пловдивския квартал "Столипиново". Заради огромния брой на хората, които не говорят и разбират български, те превеждат въпросите от анкетните карти на майчиния език на интервюираните.
                      Инициативата за роми преброители е на Териториалното статистическо бюро и фондация "Рома". От там посочили 17-те преброители, които са с минимум средно образование.
                      Преброителите в Столипиново трябва непрекъснато да обясняват, че отговорите на анкетираните няма да стигнат до социалните служби. Ромите смятат, че като посочат с какви домакински уреди разполагат, ще ги лишат от месечните помощи.
                      Като цяло обаче преброяването в "Столипиново" засега върви гладко и случаите на отказали да се преброят са малко. Според данните от предишното преброяване в махалата живеят около 30 хиляди души. Очаква се и тази година бройката да е същата.

Коментар

• Аз пък недоумявам защо същества, които не могат да говорят членоразделно, са броени за български граждани?

Коментар

• 16.02.2011 / 08:36
                          Роми преброители събират данните в Пловдивския квартал Столипиново

7 роми-преброители събират данните в пловдивския квартал Столипиново. Заради огромният брой на хората, които не говорят и разбират български, те превеждат въпросите от анкетните карти на майчиния език на интервюираните.
                          Освен с неграмотността, преброителите често се сблъскват и с друга пречка - страхът на ромите , че социалните служби ще ги лишат от месечни помощи, ако разберат какви домакински уреди имат.
                          Гюлезар Садък е посочена за преброител от фондация "Рома", която
                          предложила на териториалното статистическо бюро 17 души от махалата с
                          минимум средно образование. Гюлезар трябва да преброи домакинствата в три входа на улица „Батак", в сърцето на Столипиново.
                          Гюлезар Садък - преброител:
                          - Превеждам им въпроса, все пак аз ги чета на български, не знам кой разбира, кой не разбира. И те: Какво ми каза, какво ме пита? Викам: Сега ще ви го преведа на моя си език.
                          Ромите също признават, че не биха се справили с преброителните карти, без помощ.
                          Сашо Юруков:
                          - Понеже преброителя е от друга етническа група и явно ще се разберат, понеже се говори на достъпен език ще се разберат. Но ако е на български - има много неграмотни хора и ще е малко проблем.
                          Преброяването тук върви гладко до момента, в който Гюлезар
                          започва да разпитва какви домакински уреди има в жилището. Повечето роми са изключително чувствителни по темата за имуществото си и реагират бурно на подобни въпроси.
                          Неизвестен ром:
                          - Най-много ни вълнува ся питат за хладилници, телевизори, искаме да разберем защо ги питат тия работи
                          - Това ви притеснява?
                          - Не мен, аз не получавам помощи. Повечето това ги притеснява.
                          Има и такива, които не знаят, че има преброяване. Други пък така и не са разбрали, че са били анкетирани.
                          - Знаете ли, че има преброяване?
                          - Не знам.
                          - Не сте разбрал?
                          - Не
                          - На какъв език ви преброиха?
                          - булгар
                          - На български?
                          - Да.
                          - Имаше ли въпроси, които не разбрахте?
                          - Не знам.
                          От статистическото бюро в Пловдив обаче са оптимисти. Като цяло
                          преброяването в махалата върви гладко и случаите на отказ са малко. Според данните от предишното преброяване, в Столипиново живеят около 30 хиляди души. Очаква се и тази година бройката да е същата.

Коментар

• Справедливост? Поредният триумф на БЕЗЗАКОНИЕТО !!!

Щом един имот е незаконен, то той трябва да бъде премахнат, без значение дали е гъзарска вила на някой тарикат в чашата на язовир или гнусен хъхряшки катун.

Ако не - дай и аз да ида да си струпам едно къще във Варна - дето си харесам, в някое междублоково пространство, да опна едно кабелче от най-близкият трафопост и лятото да си живея там - близо до моренцето.
                            Но се съмнявам дали някой ще ми позволи - защото не съм мангал, нали Кефалов?

И не виждам какво има да се съветват общинарите - утре пращат булдозерите и измитат незаконните развъдници на хъхряшката гнус. Дори би трябвало да накарат мангасарите да платят разрушаването.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                              Добре е решила общината да разшири улицата, но поне да беше помислила за отчуждаване на постройките и обезщетяване на засегнатите, които вече 40г. живеят там. По-лошото е че дори не се е помислило за настаняване на нуждаещите се в общински жилища. Ама нали са роми, нека да ги изритаме и сами да се оправят, това си е чиста дискриминация на малцинствата у нас:

Гонят 35 роми от 5 незаконни къщи на ул. “Девня”

Община Варна изрита 35 роми, натъпкани в 5 незаконни постройки, заради разширяването на ул. “Девня” в морския град.
                              В момента представители на местната власт и полицията осигуряват обезопасяването на района след кръговото движение на ул. “Девня”. Там ще бъдат съборени 5 незаконни постройки, в които живеят 35 роми. Циганските коптори са на това място вече близо 40 години, разказват самите роми. Къщите са облепени със скъп фаянс, изолирани са с маркова пластмасова дограма и са обзаведени със скъпи вещи. Някои от самонастанилите се цигани са започнали да строят и втори етажи на незаконните постройки, за да могат да се радват на живописната гледка към Варненското езеро, признават самите те.
                              От община Варна не са се ангажирали да осигурят ново място за живеене на 35-мата, останали без покрив. Към момента процедурата по освобождаването на незаконните постройки преминава без напрежение и инциденти. Изгонените роми са си направили катун на северния бряг на Варненското езеро, където в момента местят багажа си. На мястото има засилено полицейско присъствие. По-късно днес се очаква багери да съборят незаконните коптори.
                              Имало справедливост в нашата държава, ето че все пак няма да изпъдят хората на улицата, защото подоно действие е напълно неоснователно:

Спряха събарянето на ромските къщи във Варна

Акцията по събарянето на ромските къщи на ул. „Девня“ е спряла, тъй като заповедта за принудителното извеждане на циганите от гетото е неоснователна. Това научи „Народно дело“ от свои източници.
                              В момента общински шефове на дирекции се събират на съвет, за да решат какво да правят. По-рано обаче чиновниците принудиха ромите да си съберат вещите и да се подготвят за събаряне на къщите, тъй като там предстои укрепване на ската.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнение
                                Защо?
                                Не коментирам обидното обръщение което използваш, а защо си готов да дискриминираш ромите като казваш че не искаш да ядеш готвено от тях?
                                Защото са мръсни 95% от тях имат ниска лична хигиена. Неслучайно всички епидемии последните години - морбили, хепатит, удрят мангалите.
                                Не искам да ям готвено от мангали, не защото кожата им е по-тъмна, а венците им - лилави, а защото са нечистоплътни. Това е, просто и ясно.
                                По същият начин ям само в някои китайски ресторанти, а в дриге ни припарвам - защото някои китайци пазят чистота - и лична и в кухните си, а други не.

Рапанов - и какви са тия срещи с противозаконни организации на етническа основа? Защо евродепутати не се срещат с Български националисти, а твърдят, че техните организации са фашистки?

Коментар

Working...
                                X