IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• La Costa, кое е очебийното разминаване и коя е общонародната самозаблуда? Отвори ни очите!

Коментар

• Първи вариант: Веско губи.
      Реакции на българската публика - Веско е по-добър, въпреки че загуби. /и се започва едно дълго и широко обсъждане на атрактивния му стил на игра, а онзи е много комерсиален и се интересува само да спечели парите и титлата./

Втори вариант: Веско побеждава.
      Реакции на българската публика - Веско е по-добър, въпреки че печели със служебна точка. /стилът на игра въобще не се обсъжда, Веско не е комерсиален, минаваме на принципа "Важна е победата, какво значение има как сме играли"/

Някой забелязва очебийното разминаване и се опитва да отвори очите и на другите - значи не е българин, щото не е фанатик и не помага да си държим очите широко затворени и да поддържаме общонародната самозаблуда.

Коментар

• dano i drugi ima kato Vesko(silni balgarski 6ahmatisti),samo tova moga da si pojelaq i da kaja po temata.

Коментар

• Е, аз добро момче и не държа на кой знай к`ва отплата за идеята, която им давам...е, ако се сетят да ми дарят около 800 акции няма да им откажа, де... :-)
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Браво Импе, идеята е гениална! Те не са публична компания обаче, инвестиращите в акции на БФБ май няма как да спечелят от идеята. Нищо, важното е Веско да си прибере титлата.

Коментар

• Що бе, трябва покажем уважение и разбиране един вид към новият шампион... вместо стол да му монтират един кенеф... Идеал-Стандарт ще станат спонсори на целият мач.... :-)

Е-Е-Е-Й, АКО ЧЕТЕ НЯКОЙ ОТ МАРКЕТИНГОВИЯТ ЕКИП НА ТОВА ПРЕДПРИЯТИЕ - ПИЧ - ТОВА ВИ Е ЗЛАТЕН ШАНС ЗА РЕКЛАМА !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
                Ха, хаа, чухте ли новината?
                Веско предизвиква Крамник за реванш. Турнирът ще се състои през Март 2007 в София.

Много кратко ще е царуването на Крамник, защото в София той ще е без подсказващата тоалетна чиния
                http://topsport.ibox.bg/news/id_731918700

Коментар

• Ха, хаа, чухте ли новината?
                  Веско предизвиква Крамник за реванш. Турнирът ще се състои през Март 2007 в София.

Много кратко ще е царуването на Крамник, защото в София той ще е без подсказващата тоалетна чиния
                  Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Аз съм си симпатизант на Веско но С Данаилов е голям интриигант и лъжец .Понякога си мисля ,че това е заболяване да се изкривява така действителноста и човека няма никаква вина .Ако не друго поне е готов за политик стига да иска би имал доста фенове.Сидеров няма да е сам я
                    "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Интересно на кого ли са симпатизирали другите народи? Най са ми интересни макетата - за кого ли са държали? Дали българския им корен е надделял или антибългарската доктрина на която е изградена съвременна Македония е взела превес?

Коментар

• ех, колеги...
                        по мое мнение в този мач имаше малко красиви моменти и само две стойностни партии - втората победа на веско и следващата победа на крамник. партиите от тайбрека не броя - това за мен е насилие над шахмата като идея и го смъква до спортно-състезателно ниво.
                        мисля, че и двамата не показаха добра форма. е, веско видимо се е готвил упорито за славянския дебют, показа и няколко новинки, но в крайна сметка със съмнителни достойнства. по-нататък обаче и двамата гросмайстори показаха странен за класата им (а тя е безспорна) брак. в тази игра поддържащи, респ. позиционни ходове, добре изиграни, нищо не струват пред ходове, с които инкасираш потенциални материални загуби, загуби на качество, на темпо - в този порядък. тогава според мен показваш брак. неприятно ми е да призная, но веско показа повече брак и загуби.
                        от всичко това обаче веско не става по-слаб играч, напротив, той се доказа за пореден път именно като изключителен шахматен играч, но от него се очакваше да играе като за мач, а не като за турнир, сиреч да покаже, че е и шахматист. игра на думи, но това именно бе играта на крамник. вероятно отва дава основание на петър да го нарече по-добрия. аз не приемам подобни твърдения поради несъпоставимостта на двамата. думата добър е многопластова, но и бедна откъм конкретика - по-добър човек ли, с по-добра техника ли (и в коя фаза на играта), с по-добра предварителна подготовка ли, психическа нагласа към мача или в хода на провеждането му и т.н. и т.н. спорна територия. просто по-малко проявен брак и толкова.
                        а за анкетата - ами нормално. в крайна сметка естествено е тук да сме преобладаващо привърженици на веско - българи сме! подобни анкети показват желан резултат, а не вероятен изход и имат статистически смисъл само за локални предпочитания.

Коментар

• Петрето е портиер.Какво толкова красиво виждаш в защитата по време на някаква игра не ми е ясно.Хората искат "ШОУ".Победата е важна,но шоуто още повече.Иначе такива игри ще ги следят само "ти" и още двама покрай теб.

Коментар

• значи факт е, че Топалов имаше повече възможнсти за победа, въпреки, че стратегията му беше по-рискована, а що се отнася до предпочитанията - колко са шахматните специалисти и колко хора общо следиха партиите - двете групи са несравними. Ама Крамник едва ли има нещо против големите наградни фондове.

Коментар

• Първоначално изпратено от ST
                              1.винаги е по-успешна стратегията да чакаш противника да сбърка, и респективно е по-рисковано да усложняваш играта (и чрез жертви) и да търсиш победата във всяка партия. И имайки предвид това, в повече партии от Крамник Веско можеше да спечели.
                              2.А що се отнася до зрелищността, ако всички играеха като Крамник, шахмата щеше да се следи основно от 1 неголяма каста привърженици с по над 2-3 диоптъра, нямаше да има такива наградни фондове.
                              1. Това не е точно така. Всеки е свободен в избора си на стратегия, която да му пасва на стила на игра и да му носи успехи. Невероятно агресивния стил на Топалов през последните 2 години се оказа на турнирно ниво изключително успешен, но в един мач няма как да не си покаже слабите страни. Естествено, че като играеш с Камски, Морозевич (в никой случай майстори на защитата) итн. подобен стил често ще е успешен, но в един мач и то срещу майстори на защитата като Крамник (спокойно бих добавил и Ананд) такава "житейска философия" най-малкото се нуждае от лека корекция.

Относно 2.:
                              И това не е точно така. Шахматните специалисти се интересуват не само от образцовите атаки, но и от оригинално проведените защити. Колкото една атака може да е красива и зрелищна, толкова и една защита може да впечатлява. Това, че повечето любители "се кефят" на атаки, съпроводени с жертва на материал, не е аргумент по същество, ако самата атака попада в графата "буря в чаша вода".

P.S. Само да вметна като допълнение за английското първенство.То може да е най-зрелищното, но все пак испанското и италианското са по-силни, поне това показва статистиката (разликата м-у тези три първенства е много малка)

Коментар

• Стига, бе, Крамник направи бати шоуто... кога досега в мач за шампионската титла е имало кенефен скандал?

Коментар

Working...
                                X