La Costa, кое е очебийното разминаване и коя е общонародната самозаблуда? Отвори ни очите!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!
Collapse
X
-
Първи вариант: Веско губи.
Реакции на българската публика - Веско е по-добър, въпреки че загуби. /и се започва едно дълго и широко обсъждане на атрактивния му стил на игра, а онзи е много комерсиален и се интересува само да спечели парите и титлата./
Втори вариант: Веско побеждава.
Реакции на българската публика - Веско е по-добър, въпреки че печели със служебна точка. /стилът на игра въобще не се обсъжда, Веско не е комерсиален, минаваме на принципа "Важна е победата, какво значение има как сме играли"/
Някой забелязва очебийното разминаване и се опитва да отвори очите и на другите - значи не е българин, щото не е фанатик и не помага да си държим очите широко затворени и да поддържаме общонародната самозаблуда.
Коментар
-
Що бе, трябва покажем уважение и разбиране един вид към новият шампион... вместо стол да му монтират един кенеф... Идеал-Стандарт ще станат спонсори на целият мач.... :-)
Е-Е-Е-Й, АКО ЧЕТЕ НЯКОЙ ОТ МАРКЕТИНГОВИЯТ ЕКИП НА ТОВА ПРЕДПРИЯТИЕ - ПИЧ - ТОВА ВИ Е ЗЛАТЕН ШАНС ЗА РЕКЛАМА !!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Овчарчето КалиткоХа, хаа, чухте ли новината?
Веско предизвиква Крамник за реванш. Турнирът ще се състои през Март 2007 в София.
Много кратко ще е царуването на Крамник, защото в София той ще е без подсказващата тоалетна чиния
Коментар
-
Аз съм си симпатизант на Веско но С Данаилов е голям интриигант и лъжец .Понякога си мисля ,че това е заболяване да се изкривява така действителноста и човека няма никаква вина .Ако не друго поне е готов за политик стига да иска би имал доста фенове.Сидеров няма да е сам я"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
Коментар
-
ех, колеги...
по мое мнение в този мач имаше малко красиви моменти и само две стойностни партии - втората победа на веско и следващата победа на крамник. партиите от тайбрека не броя - това за мен е насилие над шахмата като идея и го смъква до спортно-състезателно ниво.
мисля, че и двамата не показаха добра форма. е, веско видимо се е готвил упорито за славянския дебют, показа и няколко новинки, но в крайна сметка със съмнителни достойнства. по-нататък обаче и двамата гросмайстори показаха странен за класата им (а тя е безспорна) брак. в тази игра поддържащи, респ. позиционни ходове, добре изиграни, нищо не струват пред ходове, с които инкасираш потенциални материални загуби, загуби на качество, на темпо - в този порядък. тогава според мен показваш брак. неприятно ми е да призная, но веско показа повече брак и загуби.
от всичко това обаче веско не става по-слаб играч, напротив, той се доказа за пореден път именно като изключителен шахматен играч, но от него се очакваше да играе като за мач, а не като за турнир, сиреч да покаже, че е и шахматист. игра на думи, но това именно бе играта на крамник. вероятно отва дава основание на петър да го нарече по-добрия. аз не приемам подобни твърдения поради несъпоставимостта на двамата. думата добър е многопластова, но и бедна откъм конкретика - по-добър човек ли, с по-добра техника ли (и в коя фаза на играта), с по-добра предварителна подготовка ли, психическа нагласа към мача или в хода на провеждането му и т.н. и т.н. спорна територия. просто по-малко проявен брак и толкова.
а за анкетата - ами нормално. в крайна сметка естествено е тук да сме преобладаващо привърженици на веско - българи сме! подобни анкети показват желан резултат, а не вероятен изход и имат статистически смисъл само за локални предпочитания.
Коментар
-
значи факт е, че Топалов имаше повече възможнсти за победа, въпреки, че стратегията му беше по-рискована, а що се отнася до предпочитанията - колко са шахматните специалисти и колко хора общо следиха партиите - двете групи са несравними. Ама Крамник едва ли има нещо против големите наградни фондове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ST1.винаги е по-успешна стратегията да чакаш противника да сбърка, и респективно е по-рисковано да усложняваш играта (и чрез жертви) и да търсиш победата във всяка партия. И имайки предвид това, в повече партии от Крамник Веско можеше да спечели.
2.А що се отнася до зрелищността, ако всички играеха като Крамник, шахмата щеше да се следи основно от 1 неголяма каста привърженици с по над 2-3 диоптъра, нямаше да има такива наградни фондове.
Относно 2.:
И това не е точно така. Шахматните специалисти се интересуват не само от образцовите атаки, но и от оригинално проведените защити. Колкото една атака може да е красива и зрелищна, толкова и една защита може да впечатлява. Това, че повечето любители "се кефят" на атаки, съпроводени с жертва на материал, не е аргумент по същество, ако самата атака попада в графата "буря в чаша вода".
P.S. Само да вметна като допълнение за английското първенство.То може да е най-зрелищното, но все пак испанското и италианското са по-силни, поне това показва статистиката (разликата м-у тези три първенства е много малка)
Коментар
Коментар