Както и предположих, Крамник отказал да играе мач-реванш.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!
Collapse
X
-
Ееееее, Петре! Не издивявай и ти сега! Късничко е! И ти мен много ме издразни с позицията ти в защита на пикливия шампион, ама това не беше повод да те засилвам на май.... ти, макар че много ми се искаше! Наистина темата е за Веско и неговия успех, та разни венцехваления на пръдльото намирам за крайно неуместни! Опитвам се да бъда здържан в изказа си спрямо теб и може би ми личи, но това е само защото демонстрира завидна компетентност на тема шах! Молбата ми към теб е - коментирай шах-а, коментарите ти са ми интересни, но ако е възможно въздържай се от оценки, особено пък в защита на оня посерко, на който дори и името му ме е гнус да напиша! Остани си със здраве!
Коментар
-
Крумов,
Виждам, че си се преуморил днес и си на ръба на нервна криза.
Опитвам се да ти "вляза в положение" и ти прощавам (но в никой случай не очаквай съчувствие!).
Ще постъпиш много разумно, ако вземеш да си легнеш днес раничко, та белкем поспиш малко повече. А най-добре ще постъпиш, ако наистина не влизаш повече в тази тема, както сам обявяваш на всеослушание. И повярвай ми никой няма да ти се сърди. От подобни изказвания като твоите само се разводнява темата ненужно. Влизай си във футболната тема и "си дивей на поразия".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar)Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от La CostaПърви вариант: Веско губи.
Реакции на българската публика - Веско е по-добър, въпреки че загуби. /и се започва едно дълго и широко обсъждане на атрактивния му стил на игра, а онзи е много комерсиален и се интересува само да спечели парите и титлата./
Втори вариант: Веско побеждава.
Реакции на българската публика - Веско е по-добър, въпреки че печели със служебна точка. /стилът на игра въобще не се обсъжда, Веско не е комерсиален, минаваме на принципа "Важна е победата, какво значение има как сме играли"/
Някой забелязва очебийното разминаване и се опитва да отвори очите и на другите - значи не е българин, щото не е фанатик и не помага да си държим очите широко затворени и да поддържаме общонародната самозаблуда.
Алооооо Ла коста ли си не те знам ама служебната точка си е севсем в реда на нещата. Това е спорт и всяко неявяване търпи наказание или ще променяш правилата с тъпите си изказвания. Аман от такива "добросъвестни българи". И не искам да ми отваряш очите точно ти или някой с твойта компетенция...
Крумов,
Прекомерното четене на българска преса е не само проява на лош вкус, но и сигурен признак за затъпяване. Няма как да не направи впечатление факта, че поне едно 50% от мненията ти са изцяло в стил “Само Левски”(или ЦСКА). Липсва каквото и да е изказване по същество, само фенски изказвания и нищо повече. И след това искаш хората да те уважават!?
За да си съставя мнение по въпроса, се запознах с договора, подписан между Крамник и Топалов и след това тръгнах да се изказвам. А ти “поглъщаш “ жадно българска преса, която и без това толкова едностранчиво пресъздаваше цялата обстановка около мача и въоръжен с тези бегли познания тръгваш да обясняваш, а в отделни случаи и да спориш.
Коментар
-
Добре де - във всеки спорт ако състезателят или отборът избяга, съперникът печели служебно, какво се оплаква оня посерко? Избяга от допингпробата, на всеки непредубеден му става ясно, че работата на тоя хич не е чиста. Петър и Лакостов може да го смятат за достоен шампион, за мене е крадец, нещо като шахматен Бен Джонсън.
А реванш по правилата на фидето е длъжен да даде, така че няма как да се чупи подлецът. Всеки шахматист с ЕЛО на 2800 може да го предизвика и много ясно - ми той иначе сега може да избяга, да се скрие някъде из тайгата на окоро 1800 километра северно от Иркутск, да мине в нелегалност един вид и какво - цял живот ли ще запази титлата по този начин посеркото.
За спонсор - аз веч поканих от страниците на този форум Идеал Стандарт - дано са прочели... Да монтират на Крамник кенеф вместо стол, с преградки отстрани за приличие, та хем да играе хем да се.е, така и време ще се пести... щом това нищожество мисли със задникът си, нека проявим разбиране...
А и да остане шампион и да се крие като мишок с титлата - завинаги ще бъде запомнен от шахматната история като "Кенефният шампион" или "Посеркото".
Въобще това е една от гнъсните черти на съвременният спорт - мнозина са готови на подлост и позор в името на някоя титличка. Примерите са безбройни - като почнем от футболният тим от село (кв.) Подуене и се стигне до онова гръцко нищожество, на което на олимпиадата в Атина подариха златният медал за сметка на нашият Данчо Йовчев. Тоя нещастник не разбираше май, че светът ще гледа на него с презрение няколко месеца, а после ще го забрави завинаги. Докато ако там, пред очите на стотиците милиони хора, бе откачил от кирливата си шия златният медал и го бе окачил на вратът на истинският победител? Е, ТОГАВА ЩЕШЕ ДА ОСТАНЕ В СПОРТНАТА ИСТОРИЯ МОЖЕ БИ ЗА ВЕКОВЕ НАПРЕД И ДА БЪДЕ СОЧЕН КАТО ПРИМЕР НА СПОРТНА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО!!!! Най ми хареса тогава поведението на американският ветеран, класиран трети - поздрави нашият, а на гърчинът дори не подаде ръка, демонстрира към него пълното си презрение.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от Овчарчето КалиткоХа, хаа, чухте ли новината?
Веско предизвиква Крамник за реванш. Турнирът ще се състои през Март 2007 в София.
Много кратко ще е царуването на Крамник, защото в София той ще е без подсказващата тоалетна чиния
Всичко е до парите .
Дреме му на Крамник , че ще загуби шахматния трон.
Много ми е интересно , четох в "Дневник" днес , че се търсят 2.5 млн. евро!
1.5 млн. за награден фонд , 300 хил. за такса на ФИДЕ и 700 000 за организационния комитет!!!
Не е луд , който яде баницата.
Сивия кардинал Силвио Данаилов знае как да изтръсква джобове.прекалените страх и алчност не са добри съветници
Коментар
-
Петре, не помня по тази тема да съм говорил наизуст. Понеже ти прехвърли темата в правния й аспект, затова зададох въпроси. А иначе тази тема има и шахматни, спортни, морални, финансови и др. измерения. Щом е стигнало дотам, трябва да се потърси къде е предвидено, че може да се слагат стъклени огради, а не могат да се местят тоалетни.)) тъй като по същество протеста на Крамник беше, че си иска точно тази тоалетна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от STпо каква процедура Крамник е поискал да бъдат отделени със стъклена преграда и къде е записана в договора проверка с металоторъсач? Защо Крамник не се е явил на допинг проверката?
ST, затова казах че трябва да се чете договора, а не да се говори наизуст. Прочети внимателно договора и там ще разбереш. Хайде, че днес съм доста зает.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от La CostaПърви вариант: Веско губи.
Реакции на българската публика - Веско е по-добър, въпреки че загуби. /и се започва едно дълго и широко обсъждане на атрактивния му стил на игра, а онзи е много комерсиален и се интересува само да спечели парите и титлата./
Реакции на българската публика - Веско е по-добър, въпреки че печели със служебна точка. /стилът на игра въобще не се обсъжда, Веско не е комерсиален, минаваме на принципа "Важна е победата, какво значение има как сме играли"/
Някой забелязва очебийното разминаване и се опитва да отвори очите и на другите - значи не е българин, щото не е фанатик и не помага да си държим очите широко затворени и да поддържаме общонародната самозаблуда.
Алооооо Ла коста ли си не те знам ама служебната точка си е севсем в реда на нещата. Това е спорт и всяко неявяване търпи наказание или ще променяш правилата с тъпите си изказвания. Аман от такива "добросъвестни българи". И не искам да ми отваряш очите точно ти или някой с твойта компетенция...
Крумов,
Прекомерното четене на българска преса е не само проява на лош вкус, но и сигурен признак за затъпяване. Няма как да не направи впечатление факта, че поне едно 50% от мненията ти са изцяло в стил “Само Левски”(или ЦСКА). Липсва каквото и да е изказване по същество, само фенски изказвания и нищо повече. И след това искаш хората да те уважават!?
За да си съставя мнение по въпроса, се запознах с договора, подписан между Крамник и Топалов и след това тръгнах да се изказвам. А ти “поглъщаш “ жадно българска преса, която и без това толкова едностранчиво пресъздаваше цялата обстановка около мача и въоръжен с тези бегли познания тръгваш да обясняваш, а в отделни случаи и да спориш.
Ето моята позиция по този въпрос, публикувана тук на : Пуснато на: 13:17:20 ч. | 02.10.2006
Ще изложа още един път аргументите си максимално опростено, така че дори и ти да можеш да схванеш.
Този Обединителен мач стана реалност, благодарение на сключения от страните договор (от една страна Крамник и от друга Топалов). Това е юридическата рамка.
“В чл. 3. 17. 1 алинея 2 на договора пише:
“All protests must be submitted in writing to the Appeals Committee not more than two (2) hours after the relevant playing session, or the particular infringement complained against.”
Тоест идеята, която страните закрепват в договора е протестът да е конкретен: т.е. да се отнася към конкретна фактическа обстановка. Протест “по принцип” (т.е.без оглед на конкретна фактическа обстановка) е недопустим, т.к. това на практика цели промяна в договора, сключен между двете страни. Само ако сме в хипотезата на взаимно съгласие може да се промени договора, нещо което в случая не е налице.
Протестът на щаба на Топалов не е направен в рамките на прословутите 2 часа след партия, а чак на следващия ден, т.е. чисто процесуално е недопустим, не е налице една съществена процесуална предпоставка. Последва открито писмо на Крамник до Илюмжинов, което по своята правна природа представлява обжалване на решението.(на практика производството по обжалване е двуинстанционно).
Вместо да се даде технически тайм-аут и да се разгледа откритото писмо(жалба), се пуска часовника на Крамник и му се присъжда служебна загуба. Това обаче абсурдно поради факта, че 5 партия се провежда при условия, които са в разрез с договора (едностранна промяна на условията на договора е нещо, което чл.3.18.3 изрично забранява).Освен това Апелативната Комисия разглежда протести, тя не разполага с правомощието да променя договора. Договорът може да се промени само след взаимно съгласие или ultima ratio съгласно чл. 3.23.1
«At any time in the course of the application of these regulations, any grounds that are not covered or any unforeseen event shall be referred to the Presidential Board or the President of FIDE, for final decision.”
Такова нещо обаче не се случи, т.к. Илюмжинов по това време не е бил в Елиста. Тоест нямаме валидна промяна в договора, т.к. тя е извършена от неоправомощен орган(в случая от Апелативната Комисия)
Съзнавам напълно, че може да ми бъде възразено с препращане към чл. 3.3 от договора:
“3.3 No postponement of any game shall be allowed except with permission of the FIDE President.”
Е добре питам аз, защо Кирсан Илюмжинов не отложи 5 партия? Защо не уреди навреме този конфликт, още повече че протестът на Силвио е и един вид обвинение срещу Организаторите, реално той ги обвинява, че нещо са инсталирали в кенефа, че по някакви неведоми пътища (може би дело на имперска Русия) той получава подсказване. Нали са били взети всякакви мерки за осигуряване ферплей?! И в края на краищата някой представи ли доказателства, как на Крамник му се подсказва.”
Крумов, относно думите ти:
"И не искам да ми отваряш очите точно ти или някой с твойта компетенция."
Това, че не искаш да ти се отварят очите, чак сега го прочетох. С това трябваше да започнеш! Пфу, загубих си времето да обяснявам неща на някой, който изрично е съобщил, че иска да остане невеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Овчарчето КалиткоХа, хаа, чухте ли новината?
Веско предизвиква Крамник за реванш. Турнирът ще се състои през Март 2007 в София.
Много кратко ще е царуването на Крамник, защото в София той ще е без подсказващата тоалетна чиния
Коментар
-
Първоначално изпратено от La CostaПърви вариант: Веско губи.
Коментар
Коментар