IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И още нещо, Петъре - обясни ми какво ще стане ако на някое световно първенство по лека атлетика, някой стане шампион на 100 метра и категорично откаже да даде допингпроба?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Петре, не смятам , че правната страна е съществена за тази тема, но заради забележката за говоренето наизуст ти привеждам аргументите за несъстоятелността на твоите и на Крамник претенции.

Относно несъстоятелността на аргумента за срока:
      Правомощията на комисията не са изброени изчерпателно, напротив, договорът предоставя възможността на комисията тя да прецени кои въпроси да разглежда, като комисията преценява, и важността им.

The Committee may decide on the following matters:
      ......................
      f) all other matters which the Committee considers important.

|Именно защото едно от основните правомощия възложени на комисията със договора е, да преценява кои случаи да разглежда, на въпросния 2 часов срок може да се гледа ро-скоро, като на инструктивен, от колкото, като на преклузивен срок, а и договорът не урежда случаите на недопустимост на жалбите, за да имаме основание да приемем този срок, като преклузивен.

Относно следващата претенция за промяната на постигнати договорености:
      За да не си играя да пиша, ти пействам едно мнение, с което съм напълно съгласен

This argument is weak, weak. True this contract does not permit unilateral change of playing conditions, but it provides a very liberal mechanism for resolving protests against “a player’s behaviour”. (See S. Polgar for contract language)
      Kramnik mischaracterizes Topalov’s allegations as a protest of playing conditions when in fact Topalov is protesting conduct or behaviour of Kramnik.Topalov Is not simply demanding modified playing conditionsq such as softer chair cushions or brighter lighting. Topalov seeks to alter conditions only insofar as to regulate Kramnik’s conduct – specifically to limit Kramnik’s opportunities to be alone and unmonitored.
      Така, че и този аргумент на Крамник издиша.

Тука бих добавил, че с решението си комитета не отнема правото на тоалетна на Крамник, а преустановява ходенето му в „любимата” му тоалетна по време на партия, едиственото място където няма контрол.
      В допълнение, ще цитирам пак какво казва Г. Макропулос председател на Апел. Комитет в едно интервю:
      Въпрос: Мениджърът на Крамник Карстен Хензел обяснява, че той обича да ходи в тоалетната по време на партии.
      Г.М.: Според неговите думи Крамник отива дотам и се връща само за разходката. А по нашите данни той всеки път се задържа вътре по 1-2 минути. Възниква резонен въпрос за какво го прави?
      Въпрос: Крамник твърди, че закриването на тоалетните е нарушение на договора.
      Г.М.: Хензел и Крамник подменят понятията. В договора с ФИДЕ има точка да се осигурят стаи за почивка и тоалетни. Но не пише, че тези тоалетни трябва да са непременно в стаите.

Относно присъдената точка:
      Правилно си забелязал, че ще ти бъде възразено с чл. 3.3:

3.3 No postponement of any game shall be allowed except with permission of the FIDE President.

Тази, клауза е предвидена при евентуални наистина сериозни обстоятелства, мача да бъде отложен. Но малцина, биха взели такова решение при условие, че в същото време Крамник седи в стаята и се тръшка и настоява, че ще започне мача, само ако му отворят неговата любима тоалетна.

Отделно от изброените досега аргументи, от няколко източника имаше новини, че щаба на Кармник се е консултирал с юристи в Лозана, и че му е било обяснено, че техните претенции юридически няма да издържат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)

Любомец,

Когато някой реши да прояви простотията си, то той има много възможности да стори това.Хайде, че ми омръзна като на деца да ви обяснявам. Явно това е нивото в България.

Да, нивото в България е такова!!! Нищо просташко няма в това да отстояваш истината - както се опитах да го направя аз - и то с културен тон /макар и изнасилен/! Гордей си се с посеркото, но помни, че се лишаваш сам от привилегията да се наричаш БЪЛГАРИН!

Родоотстъпниците от време оно са бивали презирани, даже имало времена когато са били убивани най-позорно!!!

Коментар

• Хе-хе, Петъре, ако това се приемаше като довод, да си адвокатин щеше да е най-лесно - всеки щеше да казва:
          "Може клиентът ми да е заклал като прасета и изконсумирал 18 човека, ама е невинен... защо ли? Уфффф, нямам нито търпение, нито желание да обяснявам !!!"
          И садията отговаря:
          "О`кей, копеле, приемам... Съдът отсъжда - канибалът да бъде освободен!"

Обясни ми поне как човекът може да се.е или пи.ае 30-40 пъти за няколко часа, без да се обезводни дотолкова, че да припадне и да бъде приет по спешност в болница?
          Имаше и друга теза (на майтап сигур) - че Крамник се криел в кенефът да си лъска членестоногото.... ми тогава да стане похотлив актьор, бати потентният тип... И по кого се е облизвал - по Веско Топалов ли? Значи еи извратеняк, освен всичко друго...

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
            Първоначално изпратено от Peter(Petar)

Любимец 13,

Старая се да бъда обективен. Всъщност мач може да се състои, но Топалов и менажерът му трябва да удовлетворят определени финансови условия. На този етап нищо сериозно не може да се коментира. Така, че по-скоро ти трябва да спреш с обидите си по адрес на Крамник, който си спечели мача по един спортсменски начин, доказателство за което е и факта, че се съгласи да продължи мача след незаслужено отнетата му точка, в пряко противоречие с норми от договора.

Да, българин съм, но истината ми е по-скъпа. Това ми е проблемът.....
            Казваш, че си българин, но едва ли наистина го мислиш!!!
            Ако наистина истината ти беше скъпа никога нямаше да си помислиш, камо ли да го изречеш или напишеш - независимо дали си българин или не - че на посеркото някой му е отнел точка, още по-малко пък да хвърляш вината за това на Данаилов или на Веско! Само тази ти теза те прави да изглеждаш смешен!!! Наистина те призовавам - и то все още най-културно - освободи темата за Веско от венцехваления за ..........-то.
            Трета покана за това няма да получиш, колкото и да искам да бъда учтив с теб!!!

Любомец,

Когато някой реши да прояви простотията си, то той има много възможности да стори това.Хайде, че ми омръзна като на деца да ви обяснявам. Явно това е нивото в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Спечелил по спортсменски начин !?!? Аре обясни Петъре ФАКТИТЕ изброени по-долу от мен. За служебната загуба - съгласил се бил да продължи мачът... О, КОЛКО МИЛО И БЛАГОРОДНО !!!! Е той какво иска - да печели криейки се като мишок и несмеейки да седне пред дъската ли? Казах ти - това закон във всеки спорт - бягаш от теренът, губиш мачът !!! За теб може да е спортсмен, за мен Крамник стои по-долу от сърбин !!!
              Императоре,

Ако смяташ, че като 22 ще взема да обяснявам едно и също на всеки влязъл в тази тема, жестоко си се заблудил. Нямам тая сила и това търпение, нито това свободно време да обяснявам като 22 едни и същи неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)

Любимец 13,

Старая се да бъда обективен. Всъщност мач може да се състои, но Топалов и менажерът му трябва да удовлетворят определени финансови условия. На този етап нищо сериозно не може да се коментира. Така, че по-скоро ти трябва да спреш с обидите си по адрес на Крамник, който си спечели мача по един спортсменски начин, доказателство за което е и факта, че се съгласи да продължи мача след незаслужено отнетата му точка, в пряко противоречие с норми от договора.

Казваш, че си българин, но едва ли наистина го мислиш!!!
                Ако наистина истината ти беше скъпа никога нямаше да си помислиш, камо ли да го изречеш или напишеш - независимо дали си българин или не - че на посеркото някой му е отнел точка, още по-малко пък да хвърляш вината за това на Данаилов или на Веско! Само тази ти теза те прави да изглеждаш смешен!!! Наистина те призовавам - и то все още най-културно - освободи темата за Веско от венцехваления за ..........-то.
                Трета покана за това няма да получиш, колкото и да искам да бъда учтив с теб!!!

Коментар

• Спечелил по спортсменски начин !?!? Аре обясни Петъре ФАКТИТЕ изброени по-долу от мен. За служебната загуба - съгласил се бил да продължи мачът... О, КОЛКО МИЛО И БЛАГОРОДНО !!!! Е той какво иска - да печели криейки се като мишок и несмеейки да седне пред дъската ли? Казах ти - това закон във всеки спорт - бягаш от теренът, губиш мачът !!! За теб може да е спортсмен, за мен Крамник стои по-долу от сърбин !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    Не си прав, Любимецов - на дрислюто дължим огромна доза презрение - както и на оня гърчин, когото споменах по-надолу...
                    Да, приемам!

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                      Именно!!! Срамник може да бъде уважаван като голям пикльо и дрисльо, доколкото това може да е интересно на някой. Но баш като спортсмен - такива думи граничат с нахалство!
                      Петре, ако си българин - призовавам те да спреш с хулите си срещу българи /макар и нехаресвани от теб/ и венцехваленията на 1 пръдльо и НАГЪЛ ПОДЛЕЦ като оня с гнусното име! Да, може би съм пристрастен и това да не ти е по вкуса, но и твоите изказвания в подкрепа на дрисльото адски много дразнят!!!
                      Любимец 13,

Коментар

• Не си прав, Любимецов - на дрислюто дължим огромна доза презрение - както и на оня гърчин, когото споменах по-надолу...

Коментар

• Именно!!! Срамник може да бъде уважаван като голям пикльо и дрисльо, доколкото това може да е интересно на някой. Но баш като спортсмен - такива думи граничат с нахалство!
                          Петре, ако си българин - призовавам те да спреш с хулите си срещу българи /макар и нехаресвани от теб/ и венцехваленията на 1 пръдльо и НАГЪЛ ПОДЛЕЦ като оня с гнусното име! Да, може би съм пристрастен и това да не ти е по вкуса, но и твоите изказвания в подкрепа на дрисльото адски много дразнят!!!
                          Приятелски съвет - като толкова много те кефи дрисльото, пусни си 1 анкетка или отвори нова тема и проследи резултатите и посещенията!!! С най-учтивия си тон те призовавам да не мърсиш повече темата за Веско!!! Той е българин, постигнал е нещо значимо и всеки от нас отделно и всички вкупом му дължим ОГРОМНО уважение!!! На дрисльото не дължим нищо!!!

Коментар

• Петъре - как може да го уважаваш като спортсмен, след като Крамник ИМЕННО ТОВА НЕ Е?

За да бъда конкретен и коректен, изброявам:

1. Кенефчийската история - за всеки който не е идиот е ясно, че тук имаше измама - в най-простият случай опит задестабилизиране на Веско, вариантите за компютърни подсказки са ни известни, защото очевидно е, че ако посеркото наистина ползваше кенефът толкова често, просто би трябвало да рухне мъртъв върху масата от обезводняване.
                            2. Протестите му срещу служебната загуба - ВЪВ ВСЕКИ ЕДИНС СПОРТ, КОГАТО НЯКОЙ НЕ СЕ ЯВИ, АВТОМАТИЧНО ГУБИ.
                            3. Отказът му да даде допингпроба.
                            4. Отказът му да даде реванш, въпреки че по правилата на ФИДЕ е длъжен. Това че било скоро и не знам какво са оправдания - ако е така наистина да каже Крамникът - "Сори, не мога точно тогава, аре през май месец да е (примерно)"
                            5. Психоатаките от разнообразен вид, които руснаците като цяло упражняваха върху Веско Топалов.

Просто очевидно е, че на тоя работата му не е чиста и в прекият и в буквалният смисъл. Защо посеркото не иска реванш по принцип или конкретно в София? -Защото знае, че ТУК НОМЕРЦАТА МУ НЯМА ДА МИНАВАТ !!!

За мен този негодник не е шампион, а крадец и узурпатор !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                              Както и предположих, Крамник отказал да играе мач-реванш.
                              Гари,
                              Сам разбираш, че изказването на Силвио за мач на 3.3.2007 в никой случай не може да бъде прието сериозно. Не знам, дали си забелязал,но Силвио има една много интересна особеност в характера си: Винаги говори първо и след това мисли. Ти поне си сериозен човек. Я сега ми кажи, как за 4 месеца ще съумеем да организираме такъв мач, а състезателите ще съумеят да се подготвят. Имай предвид, че Крамник има и ангажимент да играе мач с компютъра.
                              А бе, поредните фантазии на Силвио. Естествено предложението се прави медийно и с уговорката, че почти сигурно Крамник щял да откаже!!?? Ами естествено, че ще откаже: прави му се такова предложение, което няма как да не се откаже.

P.S. Още в самото начало обявих, че съм за Веско независимо, че безкрайно много уважавам Крамник и като шахматист и като човек, спортсмен итн. А и самият му стил на игра, шахматно кредо итн повече ми импонират.
                              Но самата тема поде един много неприятен за мен развой: абсолютно необосновано и типично по фенски се плюеше по Крамник. Темата заприлича по едно време на изстъпленията във форума на topsport.
                              Е пак ще повторя,че да се принизява шахматът на нивото на футболните изстъпления, е не само некоректно, но и в определени случаи обидно и дори унизително.

Това, че Веско загуби, не ме радва особено, но съм наистина удовлетворен от факта, че Силвио показа пред света простотията си. Ето от това наистина съм доволен. Но това разбира се може да се разглежда като "частичен успех", т.к. Веско е все още силно зависим от него. Остава ми надеждата един ден да намери сили и да се отърве от него и естествено да заиграе отново в българския отбор на Шахматните Олимпиади. Всичко друго лично за мен е криворазбран патриотизъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                                Както и предположих, Крамник отказал да играе мач-реванш.
                                Даже нямало да се обсъжда варианта. Явно(страхливеца) има проблеми със стомаха, като чуе за нашия.............

Коментар

Working...
                                X