IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По т.2 - Подобна е и причината английското първенство по футбол да има много повече привърженици от италианското

Коментар

• 1.винаги е по-успешна стратегията да чакаш противника да сбърка, и респективно е по-рисковано да усложняваш играта (и чрез жертви) и да търсиш победата във всяка партия. И имайки предвид това, в повече партии от Крамник Веско можеше да спечели.
      2.А що се отнася до зрелищността, ако всички играеха като Крамник, шахмата щеше да се следи основно от 1 неголяма каста привърженици с по над 2-3 диоптъра, нямаше да има такива наградни фондове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
        Първоначално изпратено от ST
        не съм на мнение, че е спечелил по-достойния, благодарение на нашия имаше динамика и се получиха красиви партии, ако и двамата играеха "стил Крамник" нямаше да има толкова зрители
        Това, че някой играе зрелищно, не означава, че това му носи и класа в играта. Все едно да кажеш, че армията, която атакува, винаги печели.
        Петре сега можеш спокойно да продължиш да оплюваш Веско.
        Абе ти ме съмняваш, че си българин, май си някой таджик или талибан....или бог знае какъв си

Коментар

• Първоначално изпратено от ST
          не съм на мнение, че е спечелил по-достойния, благодарение на нашия имаше динамика и се получиха красиви партии, ако и двамата играеха "стил Крамник" нямаше да има толкова зрители
          Това, че някой играе зрелищно, не означава, че това му носи и класа в играта. Все едно да кажеш, че армията, която атакува, винаги печели.

Коментар

• Това е ужасно... направиха ли допинг-проба на оня?

Да му е честита титлата на Крамник. Само дето завинаги ще остане в историята на шахматът не като Крамник-шампионът, а като Крамник - Посеркото.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• не съм на мнение, че е спечелил по-достойния, благодарение на нашия имаше динамика и се получиха красиви партии, ако и двамата играеха "стил Крамник" нямаше да има толкова зрители

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                Загуби ли Веско? :-(
                Да бе с 1.5-2.5 от 4 партии тайбрек

Коментар

• Загуби ли Веско? :-(
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ще перефразирам една стара българска поговорка - Който ака последен - ака най-добре!
                    Ну, Крамник - ну, погоди!

Коментар

• Защо Мортагоне, при свръхоспорван резултат 8,5-7,5, победа в последна партия, ти очакваш и анкетата ли горе да бъде подобно разпределена. Аз не. Но много ме усъмниха още съвсем в началото тези 0%. Много по-често от 0% такива събития стават постериорни 100%. Теория на вероятностите бета (???)

Коментар

• Първоначално изпратено от Mortagon
                        Проблемът на повечето българи е, че не са обективни.
                        Все пак жалко че Веско загуби .
                        Истината е само една: мачът беше много оспорван, но в края на краищата спечели по-достойния играч. Крамник за сетен път демонстрира невероятното си шахматно разбиране, тънкия си позиционен усет, желязната си психика и победи. През какво ли не мина, за да демонстрира, че той е истинския шахматен крал на нашето съвремие.
                        1.Единствен той победи Каспаров в мач (през 2000г.)
                        2.През 2004г защити титлата си срещу Леко
                        2. И сега победи Топалов на Обединителния мач с 6:5. Спечели и тайбрека с 2,5 : 1,5, един тайбрек който стана реалност, благодарение на скандалното решение на Апелативната Комисия.

Коментар

• Проблемът на повечето българи е, че не са обективни.
                          Все пак жалко че Веско загуби .

Коментар

• http://www.chessgames.com/perl/chess.pl?tid=52037
                            Da

Коментар

• за съжаление крамник печели

Коментар

• Извинявам се - сжъркал съм номера на партията, нещо от вълнение накрая, всъщнопст и аз не знам ккак е свършило. Всичко е overloaded

Коментар

Working...
                                X