IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мобилтел или Как се краде безогледно

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nick Leesоn
    Вчера вечерта получих следния sms от играта на Мтел за Полото:

Добра новина Благовест! С 2360 точки ти си 1 от най-добрите играчи. Играй още, стани първи по точки и след полунощ спечели допълнителното поло без теглене.

За всеки който вече се е набутал да праща sms-си е пределно ясно, че няма как с моите 2360 точки да съм един от най-добрите / или най-прецаканите/ играчи. Имам познати които имат над 200 000 точки. Но тук не става дума за нашата наивност / или глупост/ , а става дума за масово подвеждане на участниците. И дали Мтел би могла да бъде осъдена на тази основа. Отговорът е ясен. Намираме се в БГ и това няма как да стане.
    Тоя проблем е супер елементарен. Просто СПИРАШ да прашташ каквито и да е СМС-и и игнорираш всички такива от мтел. Ако ти трябва нова кола - отиваш и си купуваш, а не чакаш да ти я харижат от мтел.

Коментар

• на мен всяка вечер ми пускат sms ,че имам голям шанс с 50 т,а то гледай каква била работата-тия са се доказали като отявлени мош....
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Nick Leesоn
        Вчера вечерта получих следния sms от играта на Мтел за Полото:

Добра новина Благовест! С 2360 точки ти си 1 от най-добрите играчи. Играй още, стани първи по точки и след полунощ спечели допълнителното поло без теглене.

За всеки който вече се е набутал да праща sms-си е пределно ясно, че няма как с моите 2360 точки да съм един от най-добрите / или най-прецаканите/ играчи. Имам познати които имат над 200 000 точки. Но тук не става дума за нашата наивност / или глупост/ , а става дума за масово подвеждане на участниците. И дали Мтел би могла да бъде осъдена на тази основа. Отговорът е ясен. Намираме се в БГ и това няма как да стане.
        Тез са си ебали мамата м тел .Ето честно моя случай, като се пръкна Глобул с 2-3 познати , викам да ги пробваме тия, еми паднаха ни сметките от 130-150 на 60-70 лв. говорих си както обикновенно и нямаше тогава никви безплатни минути. Така че за мен проблема е решен не правя реклама на Глобул щото и те не са цвете за мирисане , ама сметките са ми по малки,и лекичко ни загубиха като клиенти.

Коментар

• Вчера вечерта получих следния sms от играта на Мтел за Полото:

Коментар

• [quote="just a trader"]
            Първоначално изпратено от nacheff
            Бих искал също да споделя за един "интересен" случай с тях. За мен субективно беше негативен, но се отказвам изначално от всякакви опити за внушения и изводи. Имах си "вина". Само факти, пък всеки да си решава.

NE E greshka a operatora, ako djoba ili 4antata vi sa proveli razgovori, bez vie da znaete za tqh!
            Ясно заявих мнение, че по въпросния случай имам "вина".
            Коментарът е некоректен, злорадството напълно неуместно.

Разговор не е воден! Напълно е възможно да е осъществена само ВРЪЗКА за няколко секунди, след което повиканият просто е прекъснал. Намирам за напълно нормално да си платя за тези няколко секунди според плана. Намирам за напълно ненормално да платя за 50 минути, при условие, че ВРЪЗКА е имало за няколко секунди.
            Предполагам няма да изкажеш хипотеза, че отсреща са стояли да ме чакат 50 мин. да се обадя, или че случайно колегата ми "не е успял" да прекъсне връзката.

Нямах намерение да коментирам, на май се налага. В тази връзка имам поне 2 въпроса. Всъщност много въпроси, но някои от тях са много сериозни и не е удачно да се коментират тук.
            1. Повикваш и говориш. Приключваш разговора, повиканият затваря апарата си, но ти (викащият) по някаква причина не го затваряш. Операторите на Мтел твърдят, че разговор не се отчита.
            Вие какво мнение имате ?

2. Е ли възможно въпреки демонстрираната публична конкуренция и ужкимска неприязън, мобилните оператори да са се разбрали да "наказват" "несръчни" потребители ?
            Публична тайна е, че вие се ритате по кокълчетата при разни случаи, но където интересите ви съвпадат, намирате начин да си вземете своето, включително съгласувано.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff
              Бих искал също да споделя за един "интересен" случай с тях. За мен субективно беше негативен, но се отказвам изначално от всякакви опити за внушения и изводи. Имах си "вина". Само факти, пък всеки да си решава.

Прибрал съм тел. във вътрешен джоб на сакото, но за жалост без да заключа клавиатурата. По едно време ми се струва, че чувам странен електронен звук. Оглеждам се, не мога да разбера от къде идва. Търся, но без резултат. Престанах да го чувам. Деиствам си по задачите и пак ми се счува нещо. На третия път откривам източника - телефонът ми е. Поглеждам дисплея, който чинно отброява някакво време и пак този странен звук. Механично натиснах "затвори" и реших, че не е важно, но нещо ме човъркаше и проверих в списъка на изходящи. Оказа се, че в последните 50 минути съм говорил с някакъв номер - Глобулски.
              Е, викам си! Натиснал съм неволно в джоба ридайл, колегата отсреща вероятно е вдигнал, но бързо е затворил, след като никой не му се обажда. Да, ама защо тогава ми се появяват 50 мин.
              Звъня на оператор в Мтел, обяснявам ситуацията и питам, какво става в подобна ситуация. Отговорът беше - в момента, в който повиканият прекъсне връзката, разговорът престава да се отчита.
              Звъня и на колегата - обяснавам ситуацията. Той е искрено изненадан, не е говорил с мене, не е констатирал странно мое обаждане, без да му говоря. Приказвал е междувременно с други хора. Не ми беше удобно да задълбавам, не е и голяма беда, по-скоро странно и интересно.
              След малко, обаче, ми се обажда и казва: Странно, не сме говорили, но при мен във входящи се е появил такъв разговор, проверих.

Звъня отново в Мтел и искам да да ми проверят движението.
              Отговорът беше: Господине, при нас е отбелязано, че е проведен такъв разговор.

В края на месеца, разгооврът беше включен в сметката, за което чинно си платих.

Нещо в тази история си остана неясно за мене!

Едно приятелско предложение. Винаги заключвайте клавиатурата и винаги се убеждавайте, че наистина сте прексънали наистина разговора.
              Хипотези има много.
              zaklu4eieto ti e nai-pravilnoto,koeto vinagi trqbva da pravish.
              ako znaesh samo kolko podobni i drugi slu4ai sum sreshtnal i razplital.

samo shte dobavq: 4etete napisanoto s drebni bukvi i vnikvaite detailno v tarifnite planove i nai-ve4e kak te4e taksuvaneto i na kakuv takt.
              stava duma vinagi ZA VASHITE PARI, koito nie ot mobilnia operator celime da vi priberem, na baza podpisania dogovor i tarifen plan

PS: 4e moje pak nqkoi da se poqvi i da pretendira, 4e e govoril v roaming ot Bulgaria, nabiraiki mejdunaroden nomer

PPS: ne rabotq v mtel, no proverqvaite vseki edin razgovor ot detailnata spravka, v koito se sumnqvate.greshki stavat, NO izklu4itelno rqdko.
              NE E greshka a operatora, ako djoba ili 4antata vi sa proveli razgovori, bez vie da znaete za tqh!

Коментар

• Ето още една жертва на Мтел:
                http://youtube.com/watch?v=vUph7tKTeQE

Човекът си е активирал Mtel Live за 3,90 лв. на месец. Проверява си баланса, влиза в Live менюто за 1 минута, излиза, проверява си пак баланса и..... изненада!
                --

Коментар

• Колегите по-долу явно много се ползува този Интернет през мобилния телефон - това верно ли е ? Аз нямам ни GPRS, ни нищо на своя телефон и няма как да се навъртят такива сметки.
                  Не може ли(когато е в чужбина) да отиде човек до интернет клуб или интернет кафе и така да си проверява пощата ? Или да помоли там където е отседнал да ползува интернет връзка. Не знам по чужбина дали са разпространени такива клубове ?

Коментар

• Бих искал също да споделя за един "интересен" случай с тях. За мен субективно беше негативен, но се отказвам изначално от всякакви опити за внушения и изводи. Имах си "вина". Само факти, пък всеки да си решава.

Прибрал съм тел. във вътрешен джоб на сакото, но за жалост без да заключа клавиатурата. По едно време ми се струва, че чувам странен електронен звук. Оглеждам се, не мога да разбера от къде идва. Търся, но без резултат. Престанах да го чувам. Деиствам си по задачите и пак ми се счува нещо. На третия път откривам източника - телефонът ми е. Поглеждам дисплея, който чинно отброява някакво време и пак този странен звук. Механично натиснах "затвори" и реших, че не е важно, но нещо ме човъркаше и проверих в списъка на изходящи. Оказа се, че в последните 50 минути съм говорил с някакъв номер - Глобулски.
                    Е, викам си! Натиснал съм неволно в джоба ридайл, колегата отсреща вероятно е вдигнал, но бързо е затворил, след като никой не му се обажда. Да, ама защо тогава ми се появяват 50 мин.
                    Звъня на оператор в Мтел, обяснявам ситуацията и питам, какво става в подобна ситуация. Отговорът беше - в момента, в който повиканият прекъсне връзката, разговорът престава да се отчита.
                    Звъня и на колегата - обяснавам ситуацията. Той е искрено изненадан, не е говорил с мене, не е констатирал странно мое обаждане, без да му говоря. Приказвал е междувременно с други хора. Не ми беше удобно да задълбавам, не е и голяма беда, по-скоро странно и интересно.
                    След малко, обаче, ми се обажда и казва: Странно, не сме говорили, но при мен във входящи се е появил такъв разговор, проверих.

Звъня отново в Мтел и искам да да ми проверят движението.
                    Отговорът беше: Господине, при нас е отбелязано, че е проведен такъв разговор.

В края на месеца, разгооврът беше включен в сметката, за което чинно си платих.

Нещо в тази история си остана неясно за мене!

Едно приятелско предложение. Винаги заключвайте клавиатурата и винаги се убеждавайте, че наистина сте прексънали наистина разговора.
                    Хипотези има много.

Коментар

• ...

Коментар

• Поне направиха няколко смешни реклами Мобилистите

http://youtube.com/watch?v=AGmY_G0moR4
                        --

Коментар

• Абе мошеници!
                          Горното е препоръка!

Коментар

• И мене ме ужилиха неприятно. Телефона ми беше с лимит 320 лева. Наложи ми се да проведа дълъг разговор от България с мобилен в Германия, та за около 40 мин съм ударил лимита. Получих съобщения, че съм на 90% от лимита и спрях разговора. След 3 часа получих ново, че съм го прехвърлил с 210 лева. Първо ми е много интересно за какво е този лимит, като си го прескачаш с лекота. По-интересното беше на следващия ден. Трабваше да ми анулират сметката и затова не ходих да довнасям пари, като си мислех, че като я нулират ще мога да говоря и да я платя с фактурата, а до нулирането ще имам само входящи.

Пичовете, само че ми спрели телефона и входящи и изходящи, след като подлудих една камара клиенти, зао не отговарям и в крайна сметка разбрах, че нямам телефон им се обадих и ми казаха, да си платя фактурата за да го пуснат. Такава им била практиката. Викам ок. Само че един проблем, фактура нямах, съставяли я 2 дни след нулирането на сметката и се наложи да почакам докато я съставят. И си стоях 2 дена и половина без телефон.

Само да направят това с приемането на номерата и прехвърлям цялата фирма. Не за друго, но ми писна да ме правят на маймуна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                              М тел например са най-печелившото предприятие в България с норма на печалба над 30 % от всички приходи за 2006 година, тази година % може вече да стане и 40.
                              Тук си много оптимистичен. Такава голяма фирма и да не успее да смъкне декларираната печалба поне 2 пъти. И кой да й каже нещо - лакомите политици ли. Цените които плащаме са 2 - 3 пъти по-високи от европейските, и това за редовния клиент. Ако беше някой 'price conscious' щеше да плаща от 5 до 10 пъти по-малко. Накрая всички тези пари ги лапат по редицата, та чак до серго и гоцето. Държавен рекет.

Ако реално се озапти мобилния пазар у нас, най-вероятно ще могат да удвоят пенсиите, да не говорим за учители, горски и детски заведения...
                              If you're not sure - google it!

Коментар

• Мтел а и другите мобилни оператори в БГ са типични български фирми-основната цел е да прецакаш потребителя,това е!
                                Аз също бях в чужбина за няколко дни и както колегата по-долу,проверих си през GPRS поща и котировки на борсата,ами какво да ви кажа-златно ми е излезе това...Оказа се,че първо си плащаш като роуминг разговор (до твоят номер за данни) + цената за GPRS на съответният мобилен оператор и в моят случай, дори и за 10к данни,аз платих около 6 лв! Не е зле,нали!
                                Както и да е, обаче гледам в е-фактурата,разговор до един и същ номер в България ми е таксуван от 1.60 до 3.60 лв/минута??! Обаждам се да питам на *88 и ми казват - ем'чи да (!правоговора в оригинал!) - не сте ползвал 'предпочитан мобилен оператор'....Егаси,а аз как да разбера кой оператор е предпочитан и прочие в съответната страна? Просто преди да пътувам проверих на сайта на мтел и там си пише - 'разговори с Европейски мобилни оператори - зона 2' и цената за зона 2 не е 3.60!
                                Халал да са им парите,но такова прецакване на дребно,всякакви уловки и шашми...просто е отвратително... Не знам за вас, но преди 5-6 години бях на бизнес абонаментен план (36 лв,таксуване на 15 сек!) и говорех повече и плащах по-малко..Сега уж тарифите се подобряват,но поне аз (пак съм на някакъв бизнес план) -плащам повече...

Коментар

Working...
                                X