If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да се изкажа и аз по-темата Известно време живях в чужбина и когато се върнах се чудех на кой от 3 оператора да взема да стана абонат. За начало се насочих към Вивател тъй като разбрах, че собствениците са американци, а пък доколкото знаех американците не злоупотребяват със сметки и там подобни , но в крайна сметка се допитах и до приятели. Един приятел ми разправи една история. Оказа се ,че той имал 2 карти-Глобул и М-тел. Наложило му се да пътува в чужбина(по принцип пътува доста) и когато се върнал, се усъмнил, че сметките му от роуминга са завишени. Срещнал се с негов приятел-нотариус и му споделил за опасенията си. Нотариусът му предложил идея и той се съгласил. Преди следващото пътуване той отишъл при нотариуса(не му споменавам името, тъй като се води дело по случая) проверили с нотариуса временните сметки на двата номера(услуга която операторите предлагат), записали ги, запечатали двете сим-карти в плик с печат на нотариуса и ги прибрали при същия. Когато се върнал след около две седмици, отворили картите и се обадили отново да проверят временните сметки. Оказало се, че докато той бил в чужбина, същевременно си е "ползвал" в БГ доста често телефоните и е натрупал тлъста сумичка! Естествено той завел дела срещу компанийте а и не само това. Отишъл и в Господари на ефира от където веднага приели да го излъчат по ТВ, но след няколко дни му се обадили и му отказали собяснението че Глобул бил единият от спонсорите на предаването. Така той си останал само с делата. Попитах го защо не опита и в друга медия, но той каза че предпочита първо да ги осъди и след това да излезе всичко наяве, тъй като ще има и доказателства за тяхната злоупотреба.
От това си извадих извод и си взех естествено Вивател, но по мой наблюдения и там има подобни увеличения на сметките, доколкото съдя по мойта, така че май няма(поне засега май) оператор на който може да вярваме.
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от Cleo
Tazi tema mi napomni za tova kak izchislyavah do kolko sa
izgodni planovete na BTK za bezplatni minuti - razlichnite osnovni tarifi spored broya na bezplatnite minuti vklyucheni v tyah. Kato napravih edno prosto izchislenie si dadoh smetka che kolkoto po-malko ґbezplatniґminutiґ, tolkova po-evtino mu izliza na chovek. Tova ako ne e naglost da se reklamira kato spestyavane neshto, koeto ti izliza po-skupo!
Там има и друго, когато говориш за 0 ст./мин, то безплатните минути си текат.
А за Глобул ми се оплака позната, платила сериозна сметка, но не казала и съпругът и платил същата след 3 дни. Като от Глобул най-нахално им казали, че немогат да им върнат парите, а ще останат за следващия/те месец/и. И това станало седмицата преди Коледа. Намалял им е бюджета за подаръци... заедно с това се оплака, че като била в чужбина и си забравила телефона в хотела, и родителите и се притеснили и и звънели около 50 пъти, като не провеждали разговор. На края на месеца и таксували 50 разговора по една минута. Незнам дали и при другите оператори таксуват нереализираните повиквания.
А с М-тел се забавлявах също. Един приятел имаше 2 годишен договор, като му е изтекал това лято. И наскоро отишъл в Хенди да прекрати договора, при което служителя там му казал, че е трябвало да отиде в деня на изтичането на договора и сега договорът му е подновен за още 2 години . После в М-тел център са прекратили договора...
Tazi tema mi napomni za tova kak izchislyavah do kolko sa izgodni planovete na BTK za bezplatni minuti - razlichnite osnovni tarifi spored broya na bezplatnite minuti vklyucheni v tyah. Kato napravih edno prosto izchislenie si dadoh smetka che kolkoto po-malko ґbezplatniґminutiґ, tolkova po-evtino mu izliza na chovek. Tova ako ne e naglost da se reklamira kato spestyavane neshto, koeto ti izliza po-skupo!
10x Nick. Не съм се и съмнявал. За съжаление съм все още вързан със скъпчиите, щото гърците ми извъртяха преди време един класически византийски номер и беше едно разваляне на договори, едно чудо....
Абе сетих се да ви питам, че нещо ми убягна темата:
Нали ЕС щеше да задължава всички мобилни оператори в Европа да режат тарифите на роуминга от края на октомври т.г. Последно, намалиха ли го и как е в момента роуминга на нашите мародери, че покрай НГ ще се мърда малко навън, та се сетих?
Тръбеше се, че нямало да има роуминг над 0,46 цента или нещо подобно...
Абе сетих се да ви питам, че нещо ми убягна темата:
Нали ЕС щеше да задължава всички мобилни оператори в Европа да режат тарифите на роуминга от края на октомври т.г. Последно, намалиха ли го и как е в момента роуминга на нашите мародери, че покрай НГ ще се мърда малко навън, та се сетих?
Тръбеше се, че нямало да има роуминг над 0,46 цента или нещо подобно...
Темата ме подсети за моята разправия с МТел, за която споменах по-долу.
За роуминга се оказа, че МТел въпреки че пише на сайта си, че активирането става с СМС, активира автоматично роуминг и за разговори и за данни по по-високата тарифа.
Освен това роумингът за данни се тарифира на 100кВ приложени към ВСЯКА ЗАЯВКА, а това значи, че дори една страница от 1-2кВ се таксува като 2.40 лв. все едно е 100кВ.
На възражението си получих отстъпка за част от сумата, без да ми се обясни какво точно е сбъркано в оригиналната фактура.
Сега Мтел абонатите са 4 999 999 :-)
Вчера вечерта получих следния sms от играта на Мтел за Полото:
Добра новина Благовест! С 2360 точки ти си 1 от най-добрите играчи. Играй още, стани първи по точки и след полунощ спечели допълнителното поло без теглене.
За всеки който вече се е набутал да праща sms-си е пределно ясно, че няма как с моите 2360 точки да съм един от най-добрите / или най-прецаканите/ играчи. Имам познати които имат над 200 000 точки. Но тук не става дума за нашата наивност / или глупост/ , а става дума за масово подвеждане на участниците. И дали Мтел би могла да бъде осъдена на тази основа. Отговорът е ясен. Намираме се в БГ и това няма как да стане.
Тоя проблем е супер елементарен. Просто СПИРАШ да прашташ каквито и да е СМС-и и игнорираш всички такива от мтел. Ако ти трябва нова кола - отиваш и си купуваш, а не чакаш да ти я харижат от мтел.
Коментар