IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мобилтел или Как се краде безогледно

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BankOfLame
    Краси Стойчев, основателят на Мобилтел преди известно време каза, че себестойността на минута разговор към всички мрежи е не повече от 0,10 лв.
    Приятна 500% надценка, да са ни живи и здрави Citron GSM!
    и как няма да го каже нали и той отскоро е отново в играта .Само че аз помня как ми съдираше кожата за един разговор да не говорим за такси телефони и цени на СИМ карти
    "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• za da ne se karate, vi preporu4vam da se informirate, kakvo e kalkulirano v cenata na minuta razgovor po tui nare4enite call-scenarios, kakto i v razli4ni napravlenia i dogovoreni tarifi prez otdelni carriers.

g-n Stoi4ev ima moite dulboki uvajenia(kato moi pruv nai-seriozen rabotodatel), no za momenta v BG varianta s 0.10cT/min vuv vsqko napravlenie e neprilojim za cqlata abonamentna grupa na edin operator.

optimalnata cena bi bila po moi grubi iz4islenia okolo 0.20 - 0.25cT sredno preteglena cena vuv vsqko napravlenie V RAMKITE NA STRANATA. kato tazi cena e silno obuslovena ot tipa abonament i aktivnost na telefonirane.

imenno poradi tazi pri4ina sushtestvuvat razli4ni tarifni planove. priznavam, 4e sushtite sa vse oshte viso4ki za stranata kato cqlo.

NO kogato/ako deistvitelno zaraboti 4-ti mobilen operator, situciata seriozno shte se promeni!

Коментар

• Не точно при при 50лв надценката ще е 50 000%. А чак толкова безогледни не са.

Коментар

Краси Стойчев, основателят на Мобилтел преди известно време каза, че себестойността на минута разговор към всички мрежи е не повече от 0,10 лв.
          500%?! При 0,10 лв./минута, тези аритметики не се връзват. По твоята логика излиза, че минута разговор се тарифира по 50 лв.
          ----------------------------------------------------
          [url=http://designinteriorideimebeli.blogspot.

Коментар

• Краси Стойчев, основателят на Мобилтел преди известно време каза, че себестойността на минута разговор към всички мрежи е не повече от 0,10 лв.
            --

Коментар

• [quote="mimonzi"]
              Първоначално изпратено от Jay Gould
              Първоначално изпратено от mimonzi
              при дипломатическите представителства на сащ има заглушители против подслушване,проблема не е в мтел
              Не е от това, пък и с другите два оператора няма проблем
              явно ги включват от време на време защото проблема със сигнала не е постоянен,а аз лично около посолството съм имал проблем и с глобул
              Ха-ха-ха.. Хайде стига де! Казвам ти че с М тел имам проблем с връзката в центъра на Варна и София ( и не понякога, а винаги! На определени места), а с другите оператори нямам, а ти ми развиваш Джеймз Бонд истории
              За какво им е на хамериканците или нашите отворковци да заглушават М-Тел, а Глобул и Вивател не?

Всичко опира до лошо разположени клетки, а не до шпионаж!
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• М Тел

Да чукна на дърво на мен сметките са ми в ред като съм от първите им клиенти .Но зная ,че гаранция няма ,през 89 г родителите ми са платили сметка към БТК почти 800лв като е невъзможно да са навъртели такава сума но никакви жалби не са помогнали .Сега има разпечатки и всеки може да провери ако се съмнява има разбира се и темерути които едно си знаят едно си баят Много хора само си мислят че знаят цените по които им таксуват разговорите
                "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Sisqou
                  Да се изкажа и аз по-темата Известно време живях в чужбина и когато се върнах се чудех на кой от 3 оператора да взема да стана абонат. За начало се насочих към Вивател тъй като разбрах, че собствениците са американци, а пък доколкото знаех американците не злоупотребяват със сметки и там подобни , но в крайна сметка се допитах и до приятели. Един приятел ми разправи една история. Оказа се ,че той имал 2 карти-Глобул и М-тел. Наложило му се да пътува в чужбина(по принцип пътува доста) и когато се върнал, се усъмнил, че сметките му от роуминга са завишени. Срещнал се с негов приятел-нотариус и му споделил за опасенията си. Нотариусът му предложил идея и той се съгласил. Преди следващото пътуване той отишъл при нотариуса(не му споменавам името, тъй като се води дело по случая) проверили с нотариуса временните сметки на двата номера(услуга която операторите предлагат), записали ги, запечатали двете сим-карти в плик с печат на нотариуса и ги прибрали при същия. Когато се върнал след около две седмици, отворили картите и се обадили отново да проверят временните сметки. Оказало се, че докато той бил в чужбина, същевременно си е "ползвал" в БГ доста често телефоните и е натрупал тлъста сумичка! Естествено той завел дела срещу компанийте а и не само това. Отишъл и в Господари на ефира от където веднага приели да го излъчат по ТВ, но след няколко дни му се обадили и му отказали собяснението че Глобул бил единият от спонсорите на предаването. Така той си останал само с делата. Попитах го защо не опита и в друга медия, но той каза че предпочита първо да ги осъди и след това да излезе всичко наяве, тъй като ще има и доказателства за тяхната злоупотреба.
                  От това си извадих извод и си взех естествено Вивател, но по мой наблюдения и там има подобни увеличения на сметките, доколкото съдя по мойта, така че май няма(поне засега май) оператор на който може да вярваме.
                  това са митове и легенди .. тази история се разнася от години и всеки си добавя по нещо от себе си .. и как така пък всеки който я разказа и винаги се е случило на "негов познат" , оказва се, че вскички се познаваме явно ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                    Първоначално изпратено от mimonzi
                    при дипломатическите представителства на сащ има заглушители против подслушване,проблема не е в мтел
                    [quote]явно ги включват от време на време защото проблема със сигнала не е постоянен,а аз лично около посолството съм имал проблем и с глобул

Коментар

• за разговорите в роуминг

Ако сим-картата е оставена в хотела при роуминг-а, и въпросната жена е имала гласова поща, е напълно възможно да са таксувани разговори по 1 мин.

Коментар

• Първоначално изпратено от mimonzi
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• при дипломатическите представителства на сащ има заглушители против подслушване,проблема не е в мтел

Коментар

• Най интересното обаче е друго!

Въпреки монополните права дадени на компанията от Иван Костов, за 4 -5 години и липсата на реална конкуренция сега (Ники Василеве реши да остави картела от трите компании непокътнат), М-тел има големи финансови задължения, а самата компания е гъсто обрасла с роднински кланове бюрокрация и тромава неефективност! Въпреки зверската норма за печалба, непозната и в страните от третия свят, М тел при последната си продажба ако се не лъжа, бяха на загуба! Смятайте какви некадърници са и начело и какво би останало от корпорацията при реална конкуренция, щом при монопол е така!

За обхвата им няма да говоря, щом в центъра на София, на улица Велико Търново до резиденцията на US посланика няма обхват! Във Варна на една улица до нас (широк център, положението е същото)

Коментар

И още по-нагло отстрана на Мтел е отказа им да подпишат споразумението за преносимост на номерата. Поради това страната ни ще бъде жестоко глобена от ЕС, а глобата за Мтел е от 500 до 5000лв!
                              Данъкоплатците ще плащат дебело заради М тел, подкупниите български съдии и държавни ограни които толерират подобни пиратски фирми!
                              Глобата към М - тел може да се прилага всеки ден! Ако има желание от страна на на закона и при условие, че има такъв в България!
                              За съжаление, тази компания се толерира от мазните ни политици които са на хранилка при нея

Коментар

• Първоначално изпратено от destroyer
                                Малко е off-topic, но да му мислят тези, които ще спечелят.
                                Дано не са гледали "Все още знам какво направи миналото лято"

Очаквайте нова промоция за Великден: 7- дневна екскурзия до столицата на Австралия - Сидни

hahahaha!
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X