IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мобилтел или Как се краде безогледно

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BankOfLame
    ЕК много трудно би регулирала цените за пренос на данни през GPRS/3G. Спокойно си можел да си купиш местна СИМ карта и да ползваш интернет, можел си да намериш безплатно wifi или да се абонираш за wifi световните доставчици. Алтернативите са налице поради което административно регулиране не е необходимо.
    BankOfLame, прав си, че има и други алтернативи, в крайна сметка има и клубове. Аз все пак не използувах изобщо ноутбук, а вградения HTML browser на телефона ми.
    Много скролиране пада, но в БГ тук-там чета дори форума.
    А преди пътуването специално си инсталирах тук страница, която директно ми дава само основните котировки в прав текст, напр.

ALB 135.11 140.00 -0.9%
    ATERA 2.17 2.21 -2.7%
    BACB 80.00 82.95 -4.7%
    ....

Типичният и размер е около 1100 байта, за да събера 7 MB би трябвало да съм я гледал 6000 пъти?! Е, не съм...

Коментар

• Операторите 1 година разиграват номера с "техническата" невъзможност за прехвърляне на номерата. Ако бяхме наистина държава като не изпълнят срока глоби ги с 10 % от годишните приходи на оператора и им сложи по 0,5 % за всеки ден закъснение и щяха да са готови за две седмици. Ето ти 100 - 200 млн. и така хем клиентите доволни, хем решаваме въпроса с учителските заплати.
      Но нашите пикливи политици се пазарят с учителите за 100 - 200 лева увеличение, които щели да преобърнат държавата и да доведат хиперинфлация. Честно надявам се на учителите накрая да им писне и да изхвърлят тези нещастници от парламента и министерствата. Лошото е че няма кого да сложим, защото за политиците е вярна приказката "всички са маскари".

Коментар

• За съжаление тарифите на оператовите за data в roaming са доста солени, така че един съвет от мен:
        когато сте в чужбина
        ползвайте Opera Mini и си изключвайте опцията "Load Images"!!!

Opera Mini е оптимизиран за мобилни устройства така че браузва доста по-умно (евтино) от IE например.

Така ще си спестите доста парички...

Коментар

• Мене ме оскубаха за 2 седмици в европа с около 2100лв на лимитирана карта от 210 лв като при това съм ползвал интернет само за най необходимото.Сега си мисля че ми е по ефтино да си вземам самолет да България да си ползвам интернета от офиса.Такова обирджийство просто е престъпно ама не знам как да ги осъдя.Просто са престъпници .Ако бях си купувал лаптоп от всяка държава дето посетих щях да съм на печалба.Просто това са МОШЕНИЦИ и това дето го пиша е препоръка ,пък ако ще някой да ме съди.ако има и други ужилени от Мтел да ми пишат на лс или да дадем някаква гласност.Мене тези 2к не ме бъркат щото от бсб изкарах 10 за периода ,ама много ме е яд да ги деля с мошенци.Само за сравниние в БГ 0.29лв в странство 25лв за мб.Нямам думи! А BankOfLame дава ценни съвети ,ама за какво ни е тогава роуминг.

Коментар

• Ами някой чел ли е Капитал там имаше статистика колко струва една минута разговор. В България плащаме най-скъпия телефон в Европа, повече от всички, нищо че доходите ни са 10 % от тяхните. За мен е задължително да се въведе регулация и за мобилните телефони и да ги задължат да смъкнат цените поне два пъти. То либерален пазар е добре, но това е олигопол и трябва държавна намеса. М тел например са най-печелившото предприятие в България с норма на печалба над 30 % от всички приходи за 2006 година, тази година % може вече да стане и 40. Честно ако не ми трябваше за работата проклетия GSM щях да им тегля една майна и на трите оператора.

Коментар

• ЕК много трудно би регулирала цените за пренос на данни през GPRS/3G. Спокойно си можел да си купиш местна СИМ карта и да ползваш интернет, можел си да намериш безплатно wifi или да се абонираш за wifi световните доставчици. Алтернативите са налице поради което административно регулиране не е необходимо.
              --

Коментар

• Бях на екскурзия до Испания септември. Сметката ми в Мтел се оказа 305 лв. Не можех да си представя, че е от разговори, по лев на минута роуминг това са 4 часа.

Оказа се, че това е от

Мобилен интернет роуминг Data World (KB) 6800 кВ данни.

В България тези 7 МВ биха стрували към 30 лв. през Мтел по една сложна стъпаловидна тарифа и 15 лв през Вивател - 2.40 лв/МВ.

Роумингът за данни на Мтел се оказа по "простата" тарифа от 24.8 лв на МВ с ДДС. или тези мижави 6.8 МВ се оказаха на крайна цена 168 лв.

Така началната страница на Инвестора с размер около 100кВ в Европа ми струва "само" 2.50 лв за едно зареждане.

При това когато човек ползува GPRS от телефона си, той по същество ползува достъп до Интернет през местния мобилен оператор, например във Франция цената на Orange за GPRS e 1.5 EUR на МВ или 3 лв, в Испания 2EUR/MB. Според мен Мтел получава само сметката.

Клиент съм на Мтел от 7 години, но тази кръвожадна цена от 25 лв на МВ ми идва много. 7 години стигат, хич няма да чакам да подпишат за прехвърляне на номерата! Европейската комисия с тези 49 цента за роуминг разговор, добре, но не е ли чувала, че телефоните се използуват и за Интернет примерно, не само за говорене.

Коментар

• мтел са големи маймунки не само в надписването на сметките,ами и в тарифите роуминг. имали сме случаи да пресмятат валути по " трънския курс" от преди например две години,или както им отърва естествено. избират си курс,който им харесва и си карат по него,а когато направиш проблем и запитване,защо това е така, се оправдават,че не били го актуализирали. ами нищо не им пречи да го актуализират,но просто не искат.

Коментар

• Не знам дали надписват сметките.От 4 години съм клиент на корпоративните групи Глобул,но явно губят големи клиенти.Имам познати , работещи в мтел.Отскоро ги задължиха всяка седмица да предават на шефовете си по две имена на фирми,които не са им клиенти.Мен вече ме атакуваха.
                    Виктория груп от една седмица са клиенти на глобул, а това са ок 500 телефона.

Коментар

• Aз пътувам доста и нямам проблеми с обхвата. Има места, където за моменти се губи мрежа, но никак не са много.

Коментар

• Ако пътувате и ви се налага да говорите чрез Глобул ... ще си скъсате нервите. Обхватът предстои ... постоянно ....

Коментар

• Първоначално изпратено от unisexx
                          Между другото глобул имат по-добро покритие в цялата страна. Това е така по простата причина, че те взеха предавателите на военните.
                          П.с. Горното не е реклама.
                          егати глупостите говориш

Коментар

• Между другото глобул имат по-добро покритие в цялата страна. Това е така по простата причина, че те взеха предавателите на военните.
                            П.с. Горното не е реклама.

Коментар

• Долното може да е вярно само ако живееш някъде като Длъжковска махала в троянския балкан
                              --

Коментар

• Аз имам карта и на Мтел и на Глобул. Вторите са трагични .... като качество на покритие и връзка .... трагични!

Коментар

Working...
                                X