If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Можем да вземем 15 точки в следващите 5 мача, заяви треньорът на "сините".
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че смята, че възпитаниците му са изиграли приличен двубой срещу победителя в Шампионката лига Барселона в първата среща от група "А" на най-комерсиални футболен турнир, която "сините" изгубиха с 0:5 .
"Поздравям противника за успеха. Нашата основна задача естествено беше да спечелим точка или три и да играем футбол. Класата на противника не ни позволи да си мислим за точка, но според мен играхме добре", заяви Стоилов при пристигането на летище "София".
Мъри отрече играчите му да са приличали на боксова круша и каза, че отборът е опитал да играе открит футбол.
"Можехме да вкараме гол, но пропуснахме няколко възможности. Ясно се видя как класен отбор като Барселона може да наказва всяка наша грешка. Това са моментните ни възможности", каза още наставникът на шампионите.
"Въпреки, че загубихме с голям резултат смятам, че в София ще вземем достоен реванш от Барселона. Ще имаме подкрепата на нашите фенове. Трябва да благодарим на нашите привърженици, които бяха на "Камп Ноу". Остават още пет мача и е възможно да вземем 15 точки. Ще видим и нищо не се знае. Футболът е игра. Това, което видях вчера като игра ме обнадеждава, че Левски върви по правилния път и може да бие всеки отбор", гръмко заяви Стоилов."
Ей, ето още един фен, който смята, че Левски е много добър отбор.
Аз пък от доста вре,е предпочитам да гледам други първенства и отбори от Испания, Англия, Германия и т.н., а не "страшното" българско първенство начело с Левски ;-)
Тъй като само привържениците на ЦСКА боравят с факти и данни (в този смисъл се нагърбваме и с просветителска мисия) трябва да разсеем пак поредната заблуда, насаждана от синята пропагандна машина в продължение на десетилетия. А именно заблудата, че ЦСКА е създаден от комунистическата власт, а едва ли не Левски е опозиционен отбор, който е мачкан за сметка на ЦСКА.
Първо ЦСКА е създаден през 1948 година. Едва година по-късно шампионата на България по футбол е организиран професионално. Това би трябвало да е известно на хората, които коментират футболни теми, но ако има някои пропуски ще припомня накратко историята. Първоначално от 1921/22 до 1936/37г. най-напред се играят мачове по точковата система в групите на шестте регионални спортни федерации: Софийска, Севернобългарска, Приморска, Тракийска, Бдинска и Югозападна. След това победителите в регионалните групи по системата на елиминирането определят шампиона на страната. Първият национален шампионат се играе през 1924г., но не завършва. От 1938 го 1940г. шампионатът се провежда в една обща национална футболна дивизия по точковата система. Дивизията се състои от 10 клуба. Няма критерии, кои отбори да бъдат поканени да играят в дивизията. От 1941 до 1948г. отново шампионатът се връща към първоначалната смесена система, но се увеличават участниците от Софийска регионална дивизия на 3, а на Тракийска и Севернобългарска - по 2 клуба. От 1949г. до днес шампионатът се определя в една общонационална "А" футболна група.
Статитистиката сочи, че ЦСКА е създаден година преди професионалното провеждане на шампионата на България по футбол.
Насажданата до истерия теза, че ЦСКА е отбор на комунистическата партия е меко казано смехотворна. Всички знаят, какъв деспотичен режим е бил комунистическия. Как тогава да си обясним спечелените 14 титли на Левски в комунистическия период ( 1946, 1947, 1949, 1950, 1953, 1965, 1968, 1970, 1974, 1977, 1979, 1984, 1985, 1988) ?
Няма да се учудя, ако утре бъдем обвинени, че сме част от световния еврейски заговор. Ако привържениците на Левски четяха и се интересуваха от факти и данни щяха да забележат, че 1948 година освен със създаването на ЦСКА е известна и със създаването на държавата Израел.
Странно съвпадение, нали J)))
Много мъка е стаена в "цесекарските души". Но това е обяснимо след като напоследък ЦСКА не предлага нищо стойностно на зажаднелите за успех техни фенове. Затова те се занимават предимно с представянето на Левски. Призовавам феновете на Левски да бъдат благородни към феновете на ЦСКА, като да ги оставят свободно и на воля да излеят мъката си. Уважете и тяхното самочувствие и ги оставете да се връщат с гордост към миналите им успехи. В тази тежка за техния футболен клуб година те имат нужда от това.
И тъй като съм фен на ЦСКА (може би и аз съм комунист:-)), но за разлика от многото фанатизирани фенове тук, които смесват мечтите с реалността, пак ще кажа:
В България от доста години се играе посредствен футбол, колко и да ни е тъжно. Дори не искам да влизам в спорове за родното ни първенство, защото то е меко казано трагично.
Аз за разлика от доста хора си признавам, че ЦСКА в момента е доста слаб отбор и няма да се учудя ако отпаднем от фенерите. Състоянието на отбора е трагично, атмосферата също. Треньора е меко казано слаб, а за собственика без коментар.
Но уви и Левски са много слаби. И това се видя много ясно вчера, въпреки историческото събитие. Браво на Мъри, че успява все пак да мотивира отбора, за разлика от Марков.
Желая успех на Левски в останалите мачове и се надявам да успеят да препънат и Челси и Вердер (но ако бъдем реалисти поне според мен е малко вероятно).
Факт е, че ЦСКА е много слаб отбор. Би било цяло чудо, ако изобщо отбележи още един гол, преди да отпадне от евротурнирите. Факт, също така е, че реномето на "червения отбор" на "евробоец" е останало далеч назад в историята. Императорът да не се хвали с това 3:2 срещу Ювентус, защото всички помним третия, абсолютно случаен гол на звездата на Черно море в момента Вачев.
Факт е и че една загуба с 5:0, независимо от кой отбор, и независимо на какъв етап от който и да е турнир или първенство, е срамна.
В духа на форума... Авторът е фен на Ботев Пловдив и не притежава акции от Левски, ЦСКА или от други отбори...
P.S. Левски ще изиграе още 5 мача с истински евробойци, докато за ЦСКА има сигурни само 3 такива...
Не знам от кои хора си, но си правя изводи от това, което казваш:
Изкуствено създадения от комунистите отбор трябва да отиде на бунището заедно с неговите създатели. Виждам, че има доста червенушки които с удоволствие си спомнят за победите на червения отбор, за победите на комунизма.Минало е, вече никога няма да го бъде. Рано или късно България ще стане нормална държава, без комунисти и без цска.
Очаквах да поставиш въпроса за съдаването на ЦСКА и броя на шампионските титли. То на вас това ви е обяснението: БКП и армията решават и си правят отбор, който да печели (не само в България, но и в чужбина).
ХХ ти откъде знаеш от кои хора съм? Е щом казваш сигурно е така.
Можеш ли обаче да отречеш, че цска е създаден от другарите и тези другари го правят 12 пъти шампион веднага след създаването му?
Историята си е история. Реалността в момента е следната: ЛЕВСКИ Е ТАМ КЪДЕТО ЧОРБАТА НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ. Изкуствено създадения от комунистите отбор трябва да отиде на бунището заедно с неговите създатели. Виждам, че има доста червенушки които с удоволствие си спомнят за победите на червения отбор, за победите на комунизма.Минало е, вече никога няма да го бъде. Рано или късно България ще стане нормална държава, без комунисти и без цска.
Пак пожелавам успех на всички наши отбори.
Коментар