Само ще допълня, че през 2000г. се казваха OMEX-INTERNET и срокът за възстановяване на депозита беше 3 дни. Още чакам около 350лв.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Информация за МК"Обединени Източни Пазари"/ Bomex
Collapse
X
-
Dobre doshli v realnosta!! Predi 3 godini platformata im beshe STEINEX. I beshe sashtata prosttia kurs, on-line targovia 200-300lv. otgore i si nau4il bezcenen urok za cial jivot.
Pisal sam go i po rano - biagaite dale4e ot Danailov , profesionalen moshennik , strashno talantliv manipulator.
Misleh 4e sa se otkazali, pardon sa gi otkazali , no iavno ne.
Opitah da zadvija neshtata s pomoshta na ikonomi4eska policia - ne sreshnah razbirane, obadih se i na tia glupaci ot jobsbg, 4e e nedopustimo firmi fantomi da nabirat personal 4rez tiah- nishto ne bilo tiahna otgovornost.
S dve dumi nenormalna rabota - tezi ot koito zavisi da napraviat neshto si praviat palen pas.
Коментар
-
Здравейте,
Тези от вас, които имат нерви да изчетат поста, ми искрено ще се забавляват и се надявам никога да не допускат моята грешка, и просто да изтрият от съзнанието си думата BOMEX.
И така, началото всички го знаете - виждате обява на Бомекс, попълвате теста, одобряват ви (има си хас) и стигате до момента, в който ви се обяснява, че трябва да внесете съответната сума за курса, която при успешното му завършване ви се възстановява т.е. е някаква гаранция, че няма да се откажете по средата. Тук е точния момент да се откажете, защото нататък си .......мамата. Аз обаче си рекох "като съм се хванал на хорото ще го играя", и го играх 5 месеца. И така набутах 300 -те лв. за курса. А пък той (курса) чуден - общи приказки за борсовата търговия. Истинското удоволствие започва като ви пуснат на симулативния пазар, а съвсем скоро след това ви заявят, че трябва да преминете на т.нар учебен пазар и трябва да внесете още 200лв. за да захраните сметката си. Рекох си: най после на реалня срочен пазар, ура. Внесох и тази сума. Този учебен пазар е абсолютна симулация и няма нищо общо с реалната търговия. Каквото и да правите - губите. Това ставаше на само с мен, а и с останалите трима курсисти, с които бяхме заедно. През цялото време ви успокояват, че нямало страшно, всяко начало било трудно. Айде сега да зпочвате да правите и презентации. Дайте данни за определен брой фирми и ваши познати (план 100) и тръгвайте. Ако не привлечете определен брой будали за курса - лошо. И това без да имате каквито и да е трудови взаимоотношения с тях. През цялото време не ви се дава никаква конкретна информация, само недомлъвки. Което е най-озадачаващо, изключително много нервничат, когато разберат че обучаващите се комуникират по между си, а недай си боже да се засечете с курсисти по-напреднали, или изостанали от вас. Тогава Пенерлиева или Данаилов веднага се стремят да ви отделят едни от други за да не обменяте информация. Не искам повече да се увлича в подробности, че поста стана дълъг. Важното е, че в едим момент на всички ви става ясно, че сте измамени и колкото по-скоро напуснете, толкова по-добре. Тук на всички вече ни беше ясно, че парите за курса няма да си видим, но дай поне да си изтеглим остатъка от депозита за търговия (онези 200 лв.). Попълвате молба за напускане плюс нотариално заверено искане за изтегляне на депозит. Според техните собствени договори депозита трябва да ви се върне в тримесечен срок. След като изтече тримесечния срок, в който трябваше да си получа парите, реших да се обадя. Няма да се спирам на това, колко ме въртяха преди да ме свържат с Пенерлиева. Както и да е, най-накрая г-жата благоволи да ми обърне внимание и най-учтиво започна да ми обяснява как стоят нещата. А имено: Сключил съм бил договор за обучение, което не съм завършил поради несериозност май!!! През тримесечния период не съм ходил по фирми, не съм пращал нови имена на познати и т.н.!!! Бил съм допуснат до учебния им "пазар" (???), но пради горепосочената некоректност сделките ми на т.нар. пазар започвали да се таксуват като клиентски, а не по цени за член на Бомекс!!! И така, бил съм сключил 9 сделки (реално според мен доста повече), които се таксували не по 0,20 лв. за откриване на позиция, а по 20 лв. Аз не си спомням в договорите им някъде да се споменават такива такси. И тука е най-интересното, проста сметка: 9 сделки по 40 лв. са 360 лв., минус 170 лв (остатъка от депозите ми)
= -190лв. т.е толкова имало да им давам???!!! Ама айде от тях да мине, нищо нямало да им дължа, ама и за моите 170 лв да забравя. И за да докаже своята благородност, Пенерлиева заяви, че щала да ми прати по куриер някакъв сертификат за завършено обучение. До този момент я контрирах с логични доводи, тук обаче ми изгоря бушона и......путка манаааааааааааа.......и тя затвори.
Забравих да отбележа, че ме прикани да си търся правата по надлежния път.
Това е то. Надявам се да сте се забавлявали от сърце.
Коментар
-
Здравейте . И аз" кандидатсвах " за така наречената длъжност " регионален мениджър корпоративни клиенти" за регион Разград , след обява в www.jobs.bg .Изпратих докоменти и след няколко дена получих писмо с препратка към теста. Реших го и на другия ден ( т.е. днес) получих друг mail с телефон на който да се обадя. До тук добре но се замислих защо такава "голяма " фирма използва безплатен и не много защитен Mail сървър като abv.bg защо одобряват всеки дори и без необходимото образование . Обадих се по телефона и бях разпитан за име , кога съм решавал теста и за каква длъжност кандидатствам при условие че за в разград има само 1 ? Странно нали След това бях попитан дали мога да проведа в момента едно кратко събеседване по телефона в рамките на 15 минути? Казах че не мога за момента и че ше мога около 15:00 часа , а след това ми беше казано да званна тогава.Като след събеседването ще трябва да се запиша на някакъв курс. Аз не съм срещал другаде тази фирма в реална обстановка.
Коментар
-
Molq vsichki koito sa si izpatili po nqkakav nachin ot BOMEX GROUP i po tochno ot Aleksandar Danailov i iskat da mi pomognat da gi sprem da mamqt i drugi da mi pishat na adres mahatma8888@yahoo.com.
Коментар
-
Преди няколко дена се регистриха за там, два пъти говорихме по телефона с една жена. Казва се Теодора Пенерлиева. Общо взето не успя да ми обясни за какво става въпрос, отговаряше много относително. В обявата се посочваше заплата от 1300-3500 долара и нямаше почти никакви изисквания.
Имаше онлайн тест в две части, попълних само първата, за втората страницата не ми се отвори. На другия ден получих писмо, че съм одобрен. Имаше някакъв телефон, обадих се и квото и да отговоря, тя все оставаше много доволна. Днеска пък без да иска ми каза, че имало към 5 човека общо записани за курса, което също доста ме изненада, като се има предвид предложената заплата и уж "добра" работа.
Като цяло сайта им не е лош, но пише само общи работи. Добре, че още не съм пратил пари, сега ще звънна да й кажа да не ме занимава повече
Коментар
-
На мен ми струва само таксата за курса.Когато се стигна до искане на още пари,по техни думи за реална търговия на тяхната платформа поразрових се малко в форумите и разбрах,че тези и друг път са се опитвали да правят нещо подобно но все нещо се проваляло и тотално зарязах тая съмнителна работа.
Коментар
Коментар