If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не държа да е много близо, вече можем да пътуваме по-надалеко, но на разумно разстояние, до 2 дни в посока с преспиване по средата можем да си позволим за лятното море от 10 дни, общо 14 дни с пътя. За повече няма отпуска.
Ще видим как ще е на лято в закъсала Гърция, на там клоня и ако не стане нещо най-вероятно там ще сме. Те от много години са все закъсали, но все са си по-добре от нас дето сме стабилитетни.
Добре сте го решили за Гърция. Пътят добър, близо е, чисто.
Успех.
И що да не ходи на родното море с деца? К'ъв е проблемът? И това да го твърди живеещ до Варна - айде немъ нужда, а Как пък толкова години съм ходил като дете на море и продължавам да ходя (тази година и с бебета), пък ръиш ли не съм умрял по тъпата Малякия...
Баба ми живее до варна
Черно море е затворено море, няма как да е чисто като Средиземно например.
Като имаш предвид и традициите в отвеждането на каналите на пясъка, хубаво си направи сметката дали да си заведеш децата там.
Питай някой за Южния плаж във Варна - той е емблема, когато стане въпрос за мръсен канал, но така или иначе навсякъде по българското черноморие практиката е една и съща.
Не държа да е много близо, вече можем да пътуваме по-надалеко, но на разумно разстояние, до 2 дни в посока с преспиване по средата можем да си позволим за лятното море от 10 дни, общо 14 дни с пътя. За повече няма отпуска.
Ще видим как ще е на лято в закъсала Гърция, на там клоня и ако не стане нещо най-вероятно там ще сме. Те от много години са все закъсали, но все са си по-добре от нас дето сме стабилитетни.
Италия, Лигурско и/или Тиренско море - не е такъв гмеч като в Хърватия (много е хубава, но пренаселена), различна култура, поносими цени и най-вече: страхотна храна, каквато няма никъде на Балканите. 2 дена ти е пътя в посока, като можете да разгледате и Любляна/Плитвичките езера, ако искате. Може и със самолет и рент-а-кар там, даже е твърде вероятно да ти излезе по-евтино и със сигурност по-бързо. Препоръчвам и Сардиния - има полети от Букурещ директно (не те знам къде живееш, затов го давам като алтернатива) - чистота, спокойствие, усмихнати хора, че и богаташи има, ако ти се гледат такива, а цените са доста поносими, но си трябва ранна резервация. Успех.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Грую, пет пари не давам кой с кого се е клал преди 100 години. Не отивам на война, а на почивка
супер, ми що не идеш в Русия тогава - квото те вълнува Путин и т.н., нали си на почивка - голяма страна, необятна, все ще има какво да се види от Петербург до Сибир, а Ей това умните и красивите сте голяма работа с двойния стандарт...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
За деца в никакъв случай на Черно море. Ако трябва да е наблизо - Гърция.
И що да не ходи на родното море с деца? К'ъв е проблемът? И това да го твърди живеещ до Варна - айде немъ нужда, а Как пък толкова години съм ходил като дете на море и продължавам да ходя (тази година и с бебета), пък ръиш ли не съм умрял по тъпата Малякия...
А не, това не е вариант. С децата е абсурд да отида там, дори и половин Гърция да е затворена пак ще е по-добре там. Аз питах за някакъв реален вариант, чудя се за Хърватия или Албания, но нямам никаква информация от първа ръка. Някой да помогне?
Стачките в Гърция се организират със съдействието на управляващите с цел да се покаже на Европа колко много страдат обикновените хора и колко непримирим е Ципрас със своите реформи .
Поради горната причина блокади на граници и пътища през туристическия сезон няма .
Гърция е прекрасна и ще я посетя .
съни, ще ме прошаваш, но тук негативизим няма, има само истинска история, която всеки трябва да знае, а не да ходи да почива там, дето са избивали дедите му - как ти се струва да се печеш на плажовете около Волос и да се смееш, а отсреща, в Трикери, да е бил първият концентрационен лагер в европа, където са измрели над 6 000 българи в условия, за които е могло само да завиждат на евреите в Аушвиц... Там, дето е поемал последен дъх елитът на българите в Солун, аз ще си плицикам г@за и ще се радвам и смея - айде, моля ти се, може ли.
Ти поне не беше като умните и красивите, дето не си знаят историята, тип редкретина, за да разсъждаваш толкова елементарно
Сега конкретно - Керамоти е толкова близо до Азорските острови, колкото ивицата в Слънчев бряг-Несебър е Лзурния бряг или Варна е Барселона - айде, молим, някой сме ходили и на двете места, та можем да сравним едно тъпо село с Азорите. А Напфлио е толкова "зелен", че пустинята около Лас Вегас спокойно може да му прави конкуренция - и по "зеленост", и по жега. Иначе нелошо градче, интересен замък и останки от Микена наблизо, още по-хубав е Епидавъра, ама жега, жега, еВало си е майката. Та хайде не ми я хвалете Малякия - за пореден път казвам, че на Малякия може да се кефи само някой, който никога не е излизал извън Балканите, но за всеки влак си има пътници, само не ми излизайте с тезата за Искъро, дето по-длибоко от него немЪ, а от Малякия - по-убаво.
Изчетох коментарите ...много негативизъм ...изморява, опротивява...
С две думи по темата
Близо до границата ни са невероятните плажове на едно селце Керамоти, сравняват ги с Азорските острови. Спокойно място, с безкрайна плажна ивица от златен пясък и възможност за откриване на "див" плаж
Нафплио - първата столица след турско, град напомнящ ми донякъде на Копривщица, Трявна или някое от старите кварталчета на Амстердам.
Съчетава красивата зелена природа на областта Пелопонисос, архитектурни и исторически забележителности, наблизо е селище от Микенската епоха, многобройни местни кръчмета и изумрудени заливи с топли плажове.
Корфу - Керкира - островът на Джералд Даръл
...
С две думи по темата
Близо до границата ни са невероятните плажове на едно селце Керамоти, сравняват ги с Азорските острови. Спокойно място, с безкрайна плажна ивица от златен пясък и възможност за откриване на "див" плаж
Нафплио - първата столица след турско, град напомнящ ми донякъде на Копривщица, Трявна или някое от старите кварталчета на Амстердам.
Съчетава красивата зелена природа на областта Пелопонисос, архитектурни и исторически забележителности, наблизо е селище от Микенската епоха, многобройни местни кръчмета и изумрудени заливи с топли плажове.
Корфу - Керкира - островът на Джералд Даръл
...
Млък че сега цялата сволоч тук ще ми се домъкне в Гърция! Нека си мислят че е пълно с бежанци и че има блокади.
С две думи по темата
...
Всъщност има и друг вариант, който обаче малко подминах. Някой ходил ли е на Крит, без автомобил със самолет? Там доколкото чувам няма бежанци и би трябвало да е добре?
Има добри полети с Ryanair, скоро навлязоха на гръцкия пазар и имат удивителни оферти, ако можеш да планираш напред
Бежанците са по-голям проблем в Брюксел, отколкото в Гърция
Коментар