Първоначално изпратено от power grid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одобрявате ли автомобилите с не софийска регистрация, да плащат такса...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеЕ то па страшното море! Умирам да се гмурна в селянията на юга да послушам Сашка Васева у Китен и мутрофилията на севера, да погледам друсаните им курвета. Просто тва е моята мечта Адриатика е много по-готина, а на "Гречко" не можем да им стъпим на малкия пръст на красивото крайбрежие, да не говорим, че имат хиляди километри от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеСмесваш няколко въпроса, а не разглеждаш причините. Това всеки да е с кола и на пеша разстояние е не защото колите са евтини, а защото сме гъзари.
"Стара" кола или каквато и да е машина, не е технически термин. Може да е амортизирана или неизправна, но данъка не може да зависи от годините. Като си купуваш техника, никъде на етикета не пише: срок на годност! Аз ИСКАМ да карам стара кола и си плащам като имам по-голям разход на гориво, респективно повече акциз. Според мен едно облекчение за трафика ще бъде данъка да се определя от обема или теглото на колата. Всеки се вози сам в нещо с размери на ГАЗ-ка, заема две места на паркинга, руши тротоари, няма видимост и съм за джипка - данък 3000 и нагоре.
А последната теза за бързането и работата е проблем на градската управа също. По някаква идиотска инерция цялата администрация продължава да се гъчка в "центъра" където служителите ходят с коли, защото живеят из кварталите. Съответно всички паркоместа са заети или са "служебни" и човек троши повече време да достигне до гишето, отколкото е нужно за цялата работа. Всички агенции, данъчни, комитети и т.н, да се изнасят в бизнес парковете с удобен транспорт и голям паркинг!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнениеАз съм ЗА.
Само лятото шопите да не вземат да реват що плащат двойно на морето.
п.п. ако не им харесва , да одят у Гречко, там винетки нема!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеТова отваря друга тема,защо всеки трябва да пътува с колата си дори за 5 минутно разстояние пеша. Колите са в пъти повече от това което е предвидено като инфраструктора.Решението е колите над 10 години да се облагат с данък стара кола. Не може сулио и пулио зел ми книжка в некое селце да ми идва с бричката си , да ми кара в насрещното и да се прави на тарикат и да паркира кадето му скимне, а човек който бърза и има работа да се чуди каде да спре.Имай предвид ,че не всеки кара возило за 5000
"Стара" кола или каквато и да е машина, не е технически термин. Може да е амортизирана или неизправна, но данъка не може да зависи от годините. Като си купуваш техника, никъде на етикета не пише: срок на годност! Аз ИСКАМ да карам стара кола и си плащам като имам по-голям разход на гориво, респективно повече акциз. Според мен едно облекчение за трафика ще бъде данъка да се определя от обема или теглото на колата. Всеки се вози сам в нещо с размери на ГАЗ-ка, заема две места на паркинга, руши тротоари, няма видимост и съм за джипка - данък 3000 и нагоре.
А последната теза за бързането и работата е проблем на градската управа също. По някаква идиотска инерция цялата администрация продължава да се гъчка в "центъра" където служителите ходят с коли, защото живеят из кварталите. Съответно всички паркоместа са заети или са "служебни" и човек троши повече време да достигне до гишето, отколкото е нужно за цялата работа. Всички агенции, данъчни, комитети и т.н, да се изнасят в бизнес парковете с удобен транспорт и голям паркинг!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеНяма места колега. По кварталите е препълнено с коли. Няма къде да спреш, тъй като всяка семейство трябва да има по 4 коли. До преди 10 години когато бяхме всички скъсаняци, 2 коли в семейство се смяташе за лукс.В Европа така ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнениеАз съм ЗА.
Само лятото шопите да не вземат да реват що плащат двойно на морето.
п.п. ако не им харесва , да одят у Гречко, там винетки нема!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо нагли са точно тези с нови и скъпи коли, паркират уж предпазливо за да си пазят тенекиите лъскави пък всъщност винаги пречат и препречват.Напротив новите коли може да се забранят направо, те не са България.Проблемите произтичат най вече от инфраструктурата, колите въобще не са много и това вече сериозно го казвам. Има си от кой да искат такса за презастрояване, но те от тях такси не събират а им вземат някакви мижави пари и ги държат на разрешителен режим презастроителите. Строи като запълва парцела на 100%, за такова нещо трябва да му вземат такса 500 евро на всеки квадратен метър застроена площ и с тези пари да правят улици и подземни паркинги. Друг е въпроса че презастроителите печелят яко пари в брой и е редно да платят, не да търсят да събират пари от безработните.
А твоя проблем има решение - разкарай скъпата и луксозна кола.
Иначе си прав всичко е застроено, ако могът и над блоковете ще строят. Но тези предприемачи както каза колегата по долу са си баш селяндури. Относно ,че паркирали внимателно да си пазят скъпите коли не съм съгласен. Един човечец дори си паркира джипа x6 ако не се лъжа в един кратер, зейнал до пътя само и само за да паркира. Проблема са тия взели си немска машина трета тъка - bmw,audi, mercedes и помисли си че са хванали господ за шлифера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениетая тъпа идея, както чух днес я е родила болната кратуна на 'шефа' на майкрософт и я е снесъл директно на фандъкова.
не съм проверявал може и да не е баш такаг-жа Фирдевс.2015г.
Коментар
-
prectical
По нагли са точно тези с нови и скъпи коли, паркират уж предпазливо за да си пазят тенекиите лъскави пък всъщност винаги пречат и препречват.Напротив новите коли може да се забранят направо, те не са България.Проблемите произтичат най вече от инфраструктурата, колите въобще не са много и това вече сериозно го казвам. Има си от кой да искат такса за презастрояване, но те от тях такси не събират а им вземат някакви мижави пари и ги държат на разрешителен режим презастроителите. Строи като запълва парцела на 100%, за такова нещо трябва да му вземат такса 500 евро на всеки квадратен метър застроена площ и с тези пари да правят улици и подземни паркинги. Друг е въпроса че презастроителите печелят яко пари в брой и е редно да платят, не да търсят да събират пари от безработните.
А твоя проблем има решение - разкарай скъпата и луксозна кола.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЕ ама на на мен не ми е приятно че кореняците софиянци станаха такива мърши и алкохолици а децата им наркомани.А тоя дето е предложил тая идея е откровен идиот.На Буци и на даскалицата ще и налагат ли такса цървулг-жа Фирдевс.2015г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЕ ама на на мен не ми е приятно че кореняците софиянци станаха такива мърши и алкохолици а децата им наркомани.А тоя дето е предложил тая идея е откровен идиот.На Буци и на даскалицата ще и налагат ли такса цървул
не съм проверявал може и да не е баш такапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнениеТрябва да благодарим на София, че е събрала матрЯла и в нашите градове е чисто, спокойно и приятно
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеМоята жена не работи в София и не мога да я накарам по никакъв начин да дойде в тоя психодиспансер.Не ми се говори на тая тема щото кореняците софиянци станаха мърши и пияници.Не мое два лева да вземеш за чистачка по цял ден се напиват с ракия от Цар Киро,Това ли е елита?Входовете на блоковете мизерия отврат.Жалко че тъпите политици унищожиха България.И Враца и Плевен и Ловеч Габрово Русе Варна Търново Пловдив Бургас Смолян Стара Загора Перник са по хубави и по чистиМнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
Коментар