IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли автомобилите с не софийска регистрация, да плащат такса...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Е, аз съм в такава нова сграда - има паркоместа, но както Берти ти е написал, половината собственици не си купиха, щото им е по-лесно да паркират в парка. А иначе имотите са по 100К евро в нашия блок и нагоре, народецът/комшиите яко са с нови коли по 30-40К, ама си паркира в парка - "бедни" хора
    синдром на 'калния галош'
    докато не види гумите на джанта 2-3 пъти нема да вдене
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

новия зут предвижда проектите на нови сгради да включват паркоместа/гаражи за нуждите на собствениците на апартаментите...по памет, но това е насоката.
      Е, аз съм в такава нова сграда - има паркоместа, но както Берти ти е написал, половината собственици не си купиха, щото им е по-лесно да паркират в парка. А иначе имотите са по 100К евро в нашия блок и нагоре, народецът/комшиите яко са с нови коли по 30-40К, ама си паркира в парка - "бедни" хора
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ако имота ти е под наем ще паркира наемателя ...при това не безплатно а с годишна такса 100 кинта ... който иска безплатно има си гаражи за целта.
        ако имота ти не е под наем и си си платил билета за годишен паркинг си паркираш в квартала...

хора разберете, че това е нормално при положение, че куцо и сакато 'бедни' българи карат коли и имат по 1-2 бангии пред блока... само това е начина да се разкарат тия трошки дето не са и в движение някои от тях.

зелената и синята зона са стъпка в правилната посока, защото иначе в центъра не можеше човек по работа да иде от разни селяндури паркирали в 7.30 по малките улички.. проблемът обаче се пренася и извън центъра и ако няма регулация ще живеем в джунгла..

помня скандала, който даваха чак по телевизията, че в комплекс НИКМИ в манастирски ливади им казаха който иска да паркира по уличките в затворения комплекс 200лв...и ааа ооо уууу... оказа, се че в подземните паркинги седят сума ти непродадени паркоместа, а 'бедните-богати' новодомци си правели сметка да паркират по уличките, които се оказва,че са частна собственост.

никой ама абсолютно никой не ви е длъжен да ви осигури паркинг пред блока , на тротоара, в градниката...още повече в чуждо населено място...
        въпрос на време е това да се случи...та свиквайте с мисълта
        новия зут предвижда проектите на нови сгради да включват паркоместа/гаражи за нуждите на собствениците на апартаментите...по памет, но това е насоката.
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Берти ми аз кат не живея в София а плащам данък сгради и такса смет таксата за тоя де духа щото боклук в София не правя и за мен ли стикер?Освен кат тръгна да натоваря тора от овцете и прасето и да го сипя в кофата за боклук у София..Малко хитро предлагаш такива мерки които явно теб не засягат и няма да плащаш.Са аз предлагам всички дето нямат имоти в Центъра да плащат за преминаване през Центъра примерно 5 кинта на минаване.Така всички наглеци дето ми паркират пред кооперацията и двора ше намалеят значително.
          зоните не са центъра
          от там без друго минава само пеш индианец ...
          а и какво си заревал, нали дечията ги обитават твоите имоте
          препоръка е

Коментар

Берти ми аз кат не живея в София а плащам данък сгради и такса смет таксата за тоя де духа щото боклук в София не правя и за мен ли стикер?Освен кат тръгна да натоваря тора от овцете и прасето и да го сипя в кофата за боклук у София..Малко хитро предлагаш такива мерки които явно теб не засягат и няма да плащаш.Са аз предлагам всички дето нямат имоти в Центъра да плащат за преминаване през Центъра примерно 5 кинта на минаване.Така всички наглеци дето ми паркират пред кооперацията и двора ше намалеят значително.
            ако имота ти е под наем ще паркира наемателя ...при това не безплатно а с годишна такса 100 кинта ... който иска безплатно има си гаражи за целта.
            ако имота ти не е под наем и си си платил билета за годишен паркинг си паркираш в квартала...

хора разберете, че това е нормално при положение, че куцо и сакато 'бедни' българи карат коли и имат по 1-2 бангии пред блока... само това е начина да се разкарат тия трошки дето не са и в движение някои от тях.

зелената и синята зона са стъпка в правилната посока, защото иначе в центъра не можеше човек по работа да иде от разни селяндури паркирали в 7.30 по малките улички.. проблемът обаче се пренася и извън центъра и ако няма регулация ще живеем в джунгла..

помня скандала, който даваха чак по телевизията, че в комплекс НИКМИ в манастирски ливади им казаха който иска да паркира по уличките в затворения комплекс 200лв...и ааа ооо уууу... оказа, се че в подземните паркинги седят сума ти непродадени паркоместа, а 'бедните-богати' новодомци си правели сметка да паркират по уличките, които се оказва,че са частна собственост.

никой ама абсолютно никой не ви е длъжен да ви осигури паркинг пред блока , на тротоара, в градниката...още повече в чуждо населено място...
            въпрос на време е това да се случи...та свиквайте с мисълта

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Стикери за паркиране. По местоживеене с платена такса смет, данък сгради и тн примерно 100лв годишно. При паркиране в населено място извън юрисдикцията на кат регистрирал возилото седмичен, месечен талон, който общината решава колко струва.

та ако Перник иска да привлича хора от други градове ще каже седмична такса паркиране на коли без PK регистрация и без регистриран адрес на собственика - примерно 1лв

София пък може да каже, за да решим проблема с PK,КН,Е,СО,М,ВР номерата седмичен талон - 20 лв месечен 50лв

тези пари да отиват за градинки, тротоари и паркове (в момента паркинг зони на селяндурите)

+ люти глоби за паркиране кой къде свари
              + контрол на винетки, гуми и квото се сетите.

това е оправията

който иска да развива туризъм...талона да е безплатен...
              Last edited by national power; 14.02.2017, 14:31.

Коментар

Стикери за паркиране. По местоживеене с платена такса смет, данък сгради и тн примерно 100лв годишно. При паркиране в населено място извън юрисдикцията на кат регистрирал возилото седмичен, месечен талон, който общината решава колко струва.

та ако Перник иска да привлича хора от други градове ще каже седмична такса паркиране на коли без PK регистрация и без регистриран адрес на собственика - примерно 1лв

София пък може да каже, за да решим проблема с PK,КН,Е,СО,М,ВР номерата седмичен талон - 20 лв месечен 50лв

тези пари да отиват за градинки, тротоари и паркове (в момента паркинг зони на селяндурите)

това е оправията

Утопист, ама от най-крайните
                Хубаво е, че има хора като теб, лошото е, че са единици и няма как да наберат критична маса, за да прокарат вижданията си, което е супер жалко. Булгаристанецът иска да живее тук и сега и тъй като е "беден", а законите не го ловят, си прави каквото си иска, че даже и недоволства, при това много открито, ако някой го санкционира, като основното мислене е - "Е, точно до мен/конкретния проблем ли опряхте?" и контра аргументът, който е кристално ясен и всеки булгаристанец вярва искрено в него - "А циганите/политиците, все от бедния човечец (мен) искат. егати скапаната държава". Всъщност булгаристанецът си е тумнозелен ром по манталитет, ама от най-тъмнозелените, затова и толкова свирепо мрази тъмнозелените.

Примерите са безкрайни - в градския транспорт булгаристанецът не дупчи билет (шото и тъмнозелените не дупчат - жесток аргумент), в парка паркира (щото и другите паркират, аз да не съм будала), във вхида плюе и пуши (щото е кочина, ама че той я е създал, абе я марш оттук, бре), кучето за него е висша ценност - разни там деца по паркове и градинки са само проблем за кучкаря булгаристанец (абе ти лище ми кажеш, бе, ще си го пускам където си искам, моето куче има права, а ти си пази детето, нали си родител) и т.н., и т.н. Няма оправия, няма и да има - булгаристанецът е олигофрен, а 45 години комунизъм и 30 години мутризация съвсем му промиха мозъка и няма връщане назад.

Единственото хубаво е, че децата на булгаристанеца вече са безвъзвратно заминали на Запад, лошото е, че и децата на нормалните хора са се запътили натам, пък то и там е една "красота", но поне се спазват основните закони...
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Стикери за паркиране. По местоживеене с платена такса смет, данък сгради и тн примерно 100лв годишно. При паркиране в населено място извън юрисдикцията на кат регистрирал возилото седмичен, месечен талон, който общината решава колко струва.

това е оправията

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Интересна тема, но безперспективна - да посегнат на най-милото на булгаристанеца (да се различава от българина, съотношението е горе-долу 80/20 в полза на булгаристанеца в родната ни страна, за съжаление), след ракията - таралясника с несофийска регистрация (пък и със софийска такава)....

Абе вие в кой свят живеете? То едни печки в София не могат да оправят, всеки паркира директно в градинката, където зелените (на карта) площи са превърнати в кафяви междуселски коловози, все пак парк в България произлиза от паркинг, нали, та вие сте ми тръгнали да говорите за данък върху селяндурите???? МИ това няма как да стане, бре, селяндурщината е изключително силно вкоренена в булгаристанеца, тя е неговата същност реално, а държавата/общината е абдикирала, щото не и се занимава с глупости и щото булгаристанецът е "беден", ерго разрешено му е всичко.

Иначе подкрепям на 100% да има данък, но не само за булгаристанците с несофийска регистрация (щото нали уж било дискриминационно), нека е за всички, които влизат в Центъра. Нека се направи и зелена/оранжева/кафява зона цяла София (символично да е - 5 лева на месец и със стикер), пък тогава да видим кой и как ще прави проблеми. Но ние живеем в България и подобни мисли са толкова луда утопия, че чак се плаша да си ги помисля...

Както казах и вчера, преди си казвахме - "Абе ние да не сме мамалигари" с гордост, сега го казваме с чувство на национална недостатъчност.

П.С. Не съм излизал с колата извън рамките на Столична община вече почти половин година (летя със самолет, щото още мога да го вдигам) и се чувствам добре. Дано бензинът стане поне 5 кинта, а особено е важно да се вдигне цената на газа и нещата ще си дойдат по местата!

Коментар

10 лв вход в софия и ще стане работата
                      Много добра идея, прекрасна. И всеки провинциален град да сложи такса от 10 лева на коли със софийска регистрация. Направо ше направим пачка. Колко много служебни коли са със софийска регистрация.... направо се кефя от подобна перспектива. На всеки шуменски леФ в Софето, у нас ще влизат 10 софийски. КЕФ!
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

там, на бариерата ще стане ясно, че малцина плащат на излизане... а след това трябва да платят и на връщане )))
                        Ето тука има наченки на разум.А тия дето издържат два месеца без да напускат София задължителен преглед при психиатър

Коментар

тая вечер мини с шилото...
                          след седмица - две пак...ще се научат.
                          Ти внимавай да не мине някой покрай вас с тубата ........с вино де и да си запали цигарата

Коментар

ти искаш да спираш в градинките и деЦките площадки, знаеме се ))
                            Ратко за разлика от теб аз си имам двор и гараж.Не паркирам в калта.Имотите ми са в центъра а не на Горублянското пръдище

Коментар

Берти кво против имаш Перник???Такива мили и кротки хорица.Моята кола е с плевенска регистрация.Аз кат дойда в София ше ми вземаш ли такса след кат съм роден в София и имам имоти?Обещавам няма да паркирам на улицата ще паркирам или в двора или в гаража или ако отида в някой магазин на неговия паркинг
                              ти искаш да спираш в градинките и деЦките площадки, знаеме се ))
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

И аз съм на мнение, че от 1996-2006 българите бяхме малко скъсаняци.
                                В резултат на хиперинфлацията от 1996-1997 се обезцениха парите на хората в банките. Отделно заплатите в СФ преди 2006г също бяха ниски: по 300 лв в министерствата, масово под 1000 лв на хора с висше образование. С такива доходи можеше да се живее скормно без да се парадира и да се кара стара кола.
                                А пък при нас 2-ма прошляка си парирали 20-годишните трошки на детската площадка. Да им е под прозореца. А колите им са по 1000-1500 лв максимум.
                                тая вечер мини с шилото...
                                след седмица - две пак...ще се научат.
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X