IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се освободи ли България от съветско - руската окупация?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всъщност, ако Владимир Путин беше продължил традицията на онзи пияница Елцин да раздава руските богатства на американските корпорации, сигурно щеше да бъде най-обичания от американските тролове президент.
    Ама НИЦ, троле! Не сте познали. Владимир Путин шамароса крадливите ръчички на руските продажници и затуй всичкото американско трол се е наострило срещу него.
    Няма да му е лесно хем да въведе ред, хем демокрация, но човека се опитва. И затуй го мразите американските гъзолизци!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Не бъркай Путин с Русия...
      Що, омразата към Русия, за която твърдиш че ни била "окупирала", докато е СЪЗДАВАЛА държавата България, пак от Путин ли е провокирана? Ами че това е 70-80 години преди да се роди някой си Владимир.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Ти на всичкото отгоре си и страхлив,А само как се репчиш на Путин.И защо си мислиш че си анонимен в този форум.Не съм рекъл не съм те намерил.Опонент не можеш да ми бъдеш щото не ти стига умствен капацитет само с омраза към Русия не става
        Не бъркай Путин с Русия...

Коментар

С Номчо се познаваме, може да ти потвърди, че съм юрист, разбира се, разчитам, че няма да ти даде други подробности, т. като знаем, че вие другарите не си поплювате много с опонентите...
          Ти на всичкото отгоре си и страхлив,А само как се репчиш на Путин.И защо си мислиш че си анонимен в този форум.Не съм рекъл не съм те намерил.Опонент не можеш да ми бъдеш щото не ти стига умствен капацитет само с омраза към Русия не става

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            На такива не се кефим, но бате пешо попита защо затъваме, аз те помолих да дадеш данни за 89г и 14г както ги дава иван 2015-производство на стругове- 89 толкова , 14 толкова. Работникуртки 89 толкова 14 толкова. Това е . Но ти си тръгнал да ми обясняваш че тогава бил фалита. Добре през фалита колко сме произвеждали и колко сега при възхода
            Отделно от това ние искаме да се научим как се правят пари и доколкото разбирам ти си много успешен бизнесмен, кандид е юристконсулт в престижна фирма, тоест ние искаме да се научим как се правят пари от вас- проспериралите.
            Но проблема е че сте безлични- ето ако някой ме попита кой съм и къде работя аз ще кажа, ако попита бате Пешо той също би казал, друг има няколко обекта които дава под наем, докато за вашата дружинка тези данни са табу. Покажи се на светло излез с гърди мъжки и защити своята теза.
            А не да се криеш като някой пубер който иска от какичката секс и се представя за 25г с порше в гаража
            Намери си ги сам цифрите, не си малък. Гледай, да са от една и съща агенция... И като ги намериш, ще схванеш ли, че не всичко е стругове и куртки.
            През фалита каквото и да сме произвеждали, е било държавно. Искаш ли, да сравним в момента, държавното производство колко е спрямо частното? Голям смях ще падне.
            Ябълки с круши не се сравняяват.
            Както и да го въртиш, мотора на икономиката - ЧАСТНИЯТ СЕКТОР - ще е с по -добри данни. Всичко е по-добро от нула.
            Извод: държавната социалистическа икономика е провал.
            Не можеш, да сравняваш 89та с 2014 при различни строеве и икономика от различно естество.
            Неадекватно сравнение, глупаво зададен въпрос, на който гледах да избегна пряк отговор, защото какъвто и да е той, ще е също глупав. Това очакваше ти. Не се получи. Аз на тъпи вързанки не се връзвам.

А как да преуспееш, едва ли мога да те науча повече от това, което ти предоставям тук в сайта вече месеци. Аз правих обратното на това, на което ме учиха комунистите. Така успях.
            Last edited by Mario Teran; 25.05.2015, 22:05.

Коментар

С две думи: Нямаш теза. Имаш обичайните учебникарски постановки от периода 1947-1995... Пак повтарям, лъжите бяха до 90-та, зациклянето в онзи период вече не е приемливо...
              теза нямаш ти, само на болна русофобия те избива. Утре и на спирката като не ти дойде на време рейса за работа пак рашаните ша са ти виновни. Имаш сериозен проблем, потърси помощ. Както казах, с теб повече няма да се занимавам в този форум. Сам си противоречиш постоянно, мучиш при всеки възможен повод за щяло и нещяло и често ставаш за смях. Щом ти е приятно това положение, радвай му се.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
                а,ъъъ??? само още един аргумент в моя полза по темата за бозата в главата. Нердене Ямбол, нердене Стамбул. За Виенския конгрес ти писах още преди да се вглъбиш в 1871-а, ако ша си говорим за познания по тематиката.
                Ама кога съм казал, че братушките са благородни. По твоята теза Руската Империя, СССР и РФ ден не минава да кроят пъклени планове да окупират, въвличат България във войни, да мислят злото на всичко българско. Туй параноята ти е най-малкия проблем. Не съм лекар, не моА да помогна, опитах, даже още с първия си пост ти казах що ти пиша. Проблемът обаче е медицински.

Ша ти обясня моята теза като за последно, щото се отказвам да помагам повече. Та, Руската империя и в последствие СССР си имат своите интереси на Балканите. Понякога съвпадат с нашите, понякога не. Резултат от техните интереси е Освобождението. Резултат е и влизането ни в съветския блок. Едното съвпада с българските интереси, другото не. Само болен русофоб може да твърди, че е имало руско-съветска окупация, която предполага едва ли не периода 1878-1989. Ами няма такова нещо.
                Русия постига победа в Руско-турската война, каквато не е очаквала, смятала е, че ще може да влияе върху една голяма българска държава и подписва Санстефанския мир, защото е можела да го подпише и е било в неин интерес. После в Берлин е станало ясно, че има опасност да яде шамари като в Кримската война и е дала на заден. Тук разни грантови русофобчета почват да твърдят, че не е така, а било пъклен план хем да ни окупират, хем да оставят по-голямата територия в Османската империя. Елементарно или шизофрения, избора е на медиците. Чуха се смешни тези, че така фино ни били окупирали, че не сме били разбрали. Русия хем окупирала Княжеството, хем след избора на Фердинанд има прекъсване на руско-българските отношения. И как става това при една "окупация". В никакъв случай руската политика по това време след Освобождението не благоприятства да й се радва трезвомислещия българин, напротив пропиляват постигнатото.
                Начетох се и на НПО измишльотини за Балканските войни. След това седях и се чудих, как сме окупирани пък сме в различни съюзи през ПСВ. Общо взето ум да ти зайде.
                И накрая, американските бази били готини щото ни пазили Путин да не ни превземе. Ами за мен американските бази са унижение за Б-я, а Путин бая територия има да превзема преди да довтаса до тука. И що ние да не си направим една база в USA? Ще ти кажа що. Щото нямаме работа там, ами тогава каква работа има САЩ. Пак същото, никаква.

И последно, никога не съм имал тениска на Че, познавам хора дето имаха, ама това не ме прави русофил, американофоб или комуне, още по-малко Чебурашка.
                С две думи: Нямаш теза. Имаш обичайните учебникарски постановки от периода 1947-1995... Пак повтарям, лъжите бяха до 90-та, зациклянето в онзи период вече не е приемливо...

Ми така де някой сме имали тениски с Че ма сме ги надживели... Даже бях забравил...

Коментар

• За 1908.

Васалитетът към Турция има един единствен смисъл от гледна точка на наложилите го (включително Русия) на Берлинския конгрес, а именно запазване на режима на капитулациите (предполагам, няма нужда да обяснявам, какво е това). Политическият васалитет е изключително формален, при това, умело използван от българските политици в периода преди 1908.

Самата незавсимост също е използвана от Русия във водената от нея политика спрямо България. В случая целта е Рсуия и Франция да обвържат България с Антантата. Всъщност Русия и Франция след 1893 действат в съюз, в който Русия осигурява мускула, а Франция финансите, по този начин са "хванати" Сърбия (1,2 млрд. франка заеми от Фр.), Гърция (1 млрд. фр.), Турция (3 млрд. фр.), България (0,5 млрд. фр.)...

В края на 1907 руснаците ни подшушват, че е време да обявим независимост (тях режима на капитулациите не ги ползва). Целта е запазване статуквото на Балканите - независима България, ще трябва да се откаже от автономисткия подход към Македония (дотогава все още е възможен румелийският сценарий с Македония, който е по същество реорганизация на територии формално зависими от Османската империя, и България търси този сценарий съвсем съзнателно). Руснаците имат интерес от запазване на статуквото, т. като планират решаване на проблема с Проливите в хода на предстояща общоевропейска война. Те току що са нашляпани от японците, французите още не се чувстват готови, а и имат 3 млрд франка заеми към Турция, поради което са заинтересовани от запазване на статуквото.

Ние обаче изпреварваме планът им. Идва младотурската революция, Австро-Унгария вижда възможност за анексия на БиХ и ни предлага да действаме съвместно.

"Братушките" обаче виждат нова възможност, започва спорът за откупа на независимостта. Турците искат компенсация от 650 млн. фр. (който включва и част от дълга на Османската империя), ние предлагаме 82 млн. (делът от капитализирания дълг на ИР и стойността на завзетите Източни железници). Франсетата и англичаните се намесват и казват ше платите 150 млн. Идва френска комисия, която определя възможностите на България на 100 млн. фр. Руснаците дават оферта 125 млн. фр. Французите (наш традиционен кредитор отказват поискания заем от 100 млн., познай КОЙ им нарежда да ни откажат) - за целта България трябва да вземе заем от Русия в размер на 65 млн. фр., а остатъкът ще се плати по пътя на опрощаване на турски репарации от 1878. Цялата сума трябва да връщаме на Русия - целта, разбира се, е България да бъде впримчена допълнително финансово към Антантата. Всъщност нито успяват да ни обвържат, нито получават пари. СССР се отказва с Брест-Литовския мир...

Коментар

И не само, от 1871 в Европа настъпва различен ред:
                    - Първо Германия размазва Франция (последната е основен двигател и създател на Кримскта система).
                    - Русия пуска знаменитият циркуляр, с който ЕДНОСТРАННО денонсира Парижкия мир, създава флота в Черно море и казва, че няма да се съобразява с наложените й в Париж ограничения;
                    - поставени са основите на СЪЮЗА НА ТРИМАТА ИМПЕРАТОРИ - формално подписан във Виена през 1873 - на континента започва дълъг период на доминация на Русия, Австро-Унгария и Германия (част от този договор е споразумението между Австро-Унгария и Русия за подялба на Османското наследство на Балканите при удобен случай; оттук формалните и установени с договор претенции на Русия към източната половина на Балканите и Проливите);
                    - Турция изпада в тежка финансова и икономическа криза и обявява дефолт по дълга;

Така че за каква Санстефанска България, за какви "благородни" братушки говорим...
                    а,ъъъ??? само още един аргумент в моя полза по темата за бозата в главата. Нердене Ямбол, нердене Стамбул. За Виенския конгрес ти писах още преди да се вглъбиш в 1871-а, ако ша си говорим за познания по тематиката.
                    Ама кога съм казал, че братушките са благородни. По твоята теза Руската Империя, СССР и РФ ден не минава да кроят пъклени планове да окупират, въвличат България във войни, да мислят злото на всичко българско. Туй параноята ти е най-малкия проблем. Не съм лекар, не моА да помогна, опитах, даже още с първия си пост ти казах що ти пиша. Проблемът обаче е медицински.

Ша ти обясня моята теза като за последно, щото се отказвам да помагам повече. Та, Руската империя и в последствие СССР си имат своите интереси на Балканите. Понякога съвпадат с нашите, понякога не. Резултат от техните интереси е Освобождението. Резултат е и влизането ни в съветския блок. Едното съвпада с българските интереси, другото не. Само болен русофоб може да твърди, че е имало руско-съветска окупация, която предполага едва ли не периода 1878-1989. Ами няма такова нещо.
                    Русия постига победа в Руско-турската война, каквато не е очаквала, смятала е, че ще може да влияе върху една голяма българска държава и подписва Санстефанския мир, защото е можела да го подпише и е било в неин интерес. После в Берлин е станало ясно, че има опасност да яде шамари като в Кримската война и е дала на заден. Тук разни грантови русофобчета почват да твърдят, че не е така, а било пъклен план хем да ни окупират, хем да оставят по-голямата територия в Османската империя. Елементарно или шизофрения, избора е на медиците. Чуха се смешни тези, че така фино ни били окупирали, че не сме били разбрали. Русия хем окупирала Княжеството, хем след избора на Фердинанд има прекъсване на руско-българските отношения. И как става това при една "окупация". В никакъв случай руската политика по това време след Освобождението не благоприятства да й се радва трезвомислещия българин, напротив пропиляват постигнатото.
                    Начетох се и на НПО измишльотини за Балканските войни. След това седях и се чудих, как сме окупирани пък сме в различни съюзи през ПСВ. Общо взето ум да ти зайде.
                    И накрая, американските бази били готини щото ни пазили Путин да не ни превземе. Ами за мен американските бази са унижение за Б-я, а Путин бая територия има да превзема преди да довтаса до тука. И що ние да не си направим една база в USA? Ще ти кажа що. Щото нямаме работа там, ами тогава каква работа има САЩ. Пак същото, никаква.

И последно, никога не съм имал тениска на Че, познавам хора дето имаха, ама това не ме прави русофил, американофоб или комуне, още по-малко Чебурашка.

Коментар

Пак с учебникраски аргументи ли ще ми се измъкваш? Елементарно и изопачено е твърдението ти. Я ми кажи какво става през 1908 и на кого сме васал до тогава, на Русия? Изопачаването на историческата действителност от твоя страна не е невежество, а чиста манипулация. Значи разбрахме, че от 1878 сме окупирани от Русия и до кога и как сме се освободили от тази окупация?

И понеже обещах да отговоря, като за разлика от теб аз не бягам от въпросите, ще ти кажа че не съм сигурен какво визираш с 1871. По това време отпадат част от ограниченията наложени на Русия след загубата на Кримската война. Няма как да знам ти какво имаш предвид.
                      И не само, от 1871 в Европа настъпва различен ред:
                      - Първо Германия размазва Франция (последната е основен двигател и създател на Кримскта система).
                      - Русия пуска знаменитият циркуляр, с който ЕДНОСТРАННО денонсира Парижкия мир, създава флота в Черно море и казва, че няма да се съобразява с наложените й в Париж ограничения;
                      - поставени са основите на СЪЮЗА НА ТРИМАТА ИМПЕРАТОРИ - формално подписан във Виена през 1873 - на континента започва дълъг период на доминация на Русия, Австро-Унгария и Германия (част от този договор е споразумението между Австро-Унгария и Русия за подялба на Османското наследство на Балканите при удобен случай; оттук формалните и установени с договор претенции на Русия към източната половина на Балканите и Проливите);
                      - Турция изпада в тежка финансова и икономическа криза и обявява дефолт по дълга;

Така че за каква Санстефанска България, за какви "благородни" братушки говорим...

Коментар

Мдаа, като ми отговориш на въпроса, какво се е случило през 1871, бъркотията в главата ти ще си дойде на място...

Иначе колкото и да ми цитираш опростенческите и лъжливи тези на "българската" (учебникарска) историография от периода 1947-1995, някак си няма да стане... Лъжите бяха до 90-та... сега едно такова нагло невежество не е оправдано...
                        Пак с учебникраски аргументи ли ще ми се измъкваш? Елементарно и изопачено е твърдението ти. Я ми кажи какво става през 1908 и на кого сме васал до тогава, на Русия? Изопачаването на историческата действителност от твоя страна не е невежество, а чиста манипулация. Значи разбрахме, че от 1878 сме окупирани от Русия и до кога и как сме се освободили от тази окупация?

И понеже обещах да отговоря, като за разлика от теб аз не бягам от въпросите, ще ти кажа че не съм сигурен какво визираш с 1871. По това време отпадат част от ограниченията наложени на Русия след загубата на Кримската война. Няма как да знам ти какво имаш предвид.

Коментар

....
                          Когато говорим за руска окупация, .... която следва в периода 1880-1885. как иначе да наречем държава,.......

Ами тази ситуация се нарича ОКУПАЦИЯ!

Каква ДЪРЖАВА те е гонила на днешните български територии през 1880 година бе??
                          ДЪРЖАВА!
                          Това е било ТЕРИТОРИЯ, на която предстои да стане държава. Това е било територия, където близо 500 години не е съществувала българска държава. Всичко се създава от НУЛА.
                          Били ни окупирали!!!!!!!!!!
                          Дрън дрън антируски тролщини!
                          Руската "окупаторска" администрация е СЪЗДАВАЛА българска държава, не я е окупирала. Преди да създаде държавата България, Русия е окупирала част от територията на Османската империя. Турците, доколкото се оприличават с Османската империя, могат да говорят за окупация!

Коментар

ОКУПАЦИЯ има само в главата ти, ама там и без това е много разбъркано. Елементарните примери, които ти дадох правят на пух и прах съшитата ти с бели конци теза. Казах ти по-рано, защо Русия подписва д-р с Австро-Унгария преди войната. Ами кой да е военен министър след Освобождението, някой от Папуа Нова Гвинея ли? И на кого сме васали след Освобождението?
                            И от къде да са взводните офицери по същото време, от френския експедиционен корпус ли?
                            Мдаа, като ми отговориш на въпроса, какво се е случило през 1871, бъркотията в главата ти ще си дойде на място...

Иначе колкото и да ми цитираш опростенческите и лъжливи тези на "българската" (учебникарска) историография от периода 1947-1995, някак си няма да стане... Лъжите бяха до 90-та... сега едно такова нагло невежество не е оправдано...

Коментар

Ама твоето не беше въпрос, а заяждане.

Елементарен опит да отречеш исторически факти, като това, че Русия никога не е имала намерение да създава някаква "Санстефанска България" в светлината на споразуменията, които има с Австро-Унгария, същността на които е в подялба на Османското наследство на Балканите.

Когато говорим за руска окупация, трябва да разграничаваме същинската такава - до 1880 и фактическата, която следва в периода 1883-1885. как иначе да наречем държава, в която всички решения държавният глава "взема" само след предварителна санкция на руския император (в това число едно суспендиране на Конституцията, само то е достатъчно, за да дадем определение на ситуацията). На следващо място - независима ли е държава, в която военният министър е руски офицер, назначаван по едноличната воля на руския император, а всички офицери от взводен командир нагоре са руски офицери...

ОКУПАЦИЯ има само в главата ти, ама там и без това е много разбъркано. Елементарните примери, които ти дадох правят на пух и прах съшитата ти с бели конци теза. Казах ти по-рано, защо Русия подписва д-р с Австро-Унгария преди войната. Ами кой да е военен министър след Освобождението, някой от Папуа Нова Гвинея ли? И на кого сме васали след Освобождението?
                              И от къде да са взводните офицери по същото време, от френския експедиционен корпус ли?

Коментар

Значи първо въпрос ти зададох аз, така че пак ти казвам опитваш се да се измъкнеш по елементарен начин. Виждам, че си неуморен, предполагам само се изпотяваш. Отговори ми на моя въпрос и после аз ти отговарям.
                                Ама твоето не беше въпрос, а заяждане.

Елементарен опит да отречеш исторически факти, като това, че Русия никога не е имала намерение да създава някаква "Санстефанска България" в светлината на споразуменията, които има с Австро-Унгария, същността на които е в подялба на Османското наследство на Балканите.

Когато говорим за руска окупация, трябва да разграничаваме същинската такава - до 1880 (санкционирана от Берлинския договор) и фактическата, която следва в периода 1880-1885. как иначе да наречем държава, в която всички решения държавният глава "взема" само след предварителна санкция на руския император (в това число едно суспендиране на Конституцията, само то е достатъчно, за да дадем определение на ситуацията). На следващо място - независима ли е държава, в която военният министър е руски офицер, назначаван по едноличната воля на руския император, а всички офицери от взводен командир нагоре са руски офицери...

Last edited by kandid; 25.05.2015, 20:43.

Коментар

Working...
                                X