IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо Русия продава петрола си за долари

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
    Ми не е под мед и масло ми в USAта е много трудно, става главно въпрос в това, просто светът да се освободи от хегемонията на шепата бандитски евреи от ФЕД, тва е то, нищо друго. А за американците имаха шанс Ron Paul, тоя искаше да им спре печатницата и да оправи нещата, но бандитите го смазаха, тва е ...
    Аз не съм русофил, нито праа теманета на Путин, но все някой, трябва да започне от някъде, да се децентрализират нещата иначе, зле, мнооо зле
    Американците, орицата, кво са виновни, те са кухи лейки, само бачкат и им плащат войните на тея идиоти, ама ей на туй е то ....
    Всеки прави това в което е силен. САЩ са силни икономически, военно и най-важното - технологично. Не може да отречеш че условията за бизнес и развитие на науката са най-добри в САЩ - фактите го показват.
    За да започнеш нещо, трябва да имаш основа на която да стъпиш. Каква основа има Русия да започне нещо подобно? Никаква. Учените им бягат в САЩ. На ЕС учените бягат в САЩ. Това показва че има нещо което си заслужава жертвата да напуснеш Родината си. В крайна сметка човек има един живот и когато разбере че шансовете му навън са значително по-големи, взема трудно решение. Защото нито ти, нито аз, нито който и да било лично може да има някакво забележимо влияние върху развитието, промените, или както искаш го наречи - върху света.

Заплатите на американците за достатъчни за да си покриват разходите. Това е първото впечатление на всеки емигрант - като започнеш работа, и парите ти стигат. За обикновен, нормален човек това е достатъчно.

Коментар

Ок я виж на едните дълга и на другите дълга и според теб, дали тези "по добрите" могат да покрият тяхният дълг дори и със чуждите златни резерви ???
      Не мога да ви разбера - на САЩ дълга е в долари. В парите които печатат. И не е точно дълг. Това са държавни бондове които отиват на аукцион (търг) Ако искаш купуваш, ако искаш - не. Никой не те кара насила.
      И друго - огромната част от този "дълг" е вътрешен, към взаимни фондове, банки, отделни граждани, пенсионни дружества...
      На Русия дълга суюо е в... долари. Надявам се схващаш разликата.

Струва ми се че би трябвало да се отърсиш от предубендеността срещу когото и да било дали Русия, дали САЩ, и да хвърлиш едно око на другите показатели, не на политическите пристрастия. Всичко е въпрос на собствен интерес - харесвам руснаците и рускините, но не харесвам политиците им. От друга страна харесвам модела на САЩ но не харесвам навирането в лицето ми на целуващи се гейове. (имам изключение за лезбийките като всеки нормален мъж )

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение
        Ходил съм в Детройт по работа няколко пъти и бих искал да кажа че това е град който не е много типичен за САЩ В смисъл в Детройт никой не живее буквално - това са само офис сгради. .
        Иди и в Gary, Indiana!
        Май тия градове са по-типични за Америка!

А въпросът е точен. И има много хватки в него.

Коментар

Изобщо не става въпрос за това. Аз живея в САЩ и не мога да твърдя че икономиката цъфти, нито пък че е зле. Има доста проблеми. Ходил съм в Детройт по работа няколко пъти и бих искал да кажа че това е град който не е много типичен за САЩ В смисъл в Детройт никой не живее буквално - това са само офис сгради. Преди десетина години бях на гости на един познат и отидохме да разгледам ситито в неделя. Няма жива душа. Изумих се, не бях виждал такова нещо. Там хората живеят в предградията ако може така да се каже. Много е дълго да обяснявам за Детройт, не е точно това което сте чувал от слухове. Не им е и лесно. Както навсякъде и в САЩ не всичко е мед и масло. Но за това - някой друг път. Темата е защо Русия не продава в рубли. Дадох този цитат по-долу от Павел Медведев (който не е политик) за да се види стената в която ще се блъсне Русия заради глупавите си действия (меко казано) около събитията в Украйна. А всичко още не е започнало.
          Ми не е под мед и масло ми в USAта е много трудно, става главно въпрос в това, просто светът да се освободи от хегемонията на шепата бандитски евреи от ФЕД, тва е то, нищо друго. А за американците имаха шанс Ron Paul, тоя искаше да им спре печатницата и да оправи нещата, но бандитите го смазаха, тва е ...
          Аз не съм русофил, нито праа теманета на Путин, но все някой, трябва да започне от някъде, да се децентрализират нещата иначе, зле, мнооо зле
          Американците, орицата, кво са виновни, те са кухи лейки, само бачкат и им плащат войните на тея идиоти, ама ей на туй е то ....

Коментар

руски не разбирам, ако го има на немски ще го разбера, също и на български ще го разбера
            Горе долу схванах, че руската икономика била зле, а американската цъфтяла.
            ...
            Изобщо не става въпрос за това. Аз живея в САЩ и не мога да твърдя че икономиката цъфти, нито пък че е зле. Има доста проблеми. Ходил съм в Детройт по работа няколко пъти и бих искал да кажа че това е град който не е много типичен за САЩ В смисъл в Детройт никой не живее буквално - това са само офис сгради. Преди десетина години бях на гости на един познат и отидохме да разгледам ситито в неделя. Няма жива душа. Изумих се, не бях виждал такова нещо. Там хората живеят в предградията ако може така да се каже. Много е дълго да обяснявам за Детройт, не е точно това което сте чувал от слухове. Не им е и лесно. Както навсякъде и в САЩ не всичко е мед и масло. Но за това - някой друг път. Темата е защо Русия не продава в рубли. Дадох този цитат по-долу от Павел Медведев (който не е политик) за да се види стената в която ще се блъсне Русия заради глупавите си действия (меко казано) около събитията в Украйна. А всичко още не е започнало.

Коментар

Няма го на немски. (Поне не знам да го има)
              Ще дам линк към интервюто.
              Цък

С няколко думи - В момента Русия има дълг който превишава златните и валутните и резерви, и няма шанс да се рефинансира този дълг.
              Друго - Продължаването на ексцесиите в Украйна най-вероятно ще доведе до изключването на Русия от доларовите разчети, което е "мигновенна смърт".
              Още - създаването на собствена разплащателна система е почти невъзможно - компютрите за това са американски - не се произвеждат никъде другаде, и ще е на практика невъзможно да ги купят.
              И всичко това заради изключително непремерените и неадекватни спрямо останалия свят действия на Русия спрямо Украйна и аншлуса на Крим.
              Дали си заслужаваше...?

Може би изяснява донякъде въпроса защо не продават петрола за рубли.
              Ок я виж на едните дълга и на другите дълга и според теб, дали тези "по добрите" могат да покрият тяхният дълг дори и със чуждите златни резерви ???
              Eвропа са около 300 милиона и имаме дълг около 6 трилиона, американците са около 300 милиона и имат дълг 18 трилиона. Ти мислиш ли, че някой от тези двете ще може да върне някога това нещо ??? Аз лично "ньет" а проблема е, че и ресурси нямат колкото скапаните руснаци, пък потреблението е широкопръсто, дааам ...
              Last edited by michaelis; 11.05.2014, 18:11.

Коментар

руски не разбирам,....
                Перфоратора ся го учи - редно е да сме снизходителни дорде го изпетепца ,макар да съм му казал че пропуските в падежите не са нещо фатално,освен ако не е бизнес-кореспонденция с руснак когото не познава:

Па́вел Алексе́евич Медве́дев (р. 13 августа 1940 года, Москва) — российский политический деятель, учёный-экономист, депутат ГД РФ первого, второго, третьего, четвёртого, пятого созывов, финансовый омбудсмен.....

..............................

С 1 октября 2010 года Павел Медведев назначен финансовым омбудсменом, который берёт на себя роль примирителя между финансовыми организациями и их клиентами — физическими лицами. Спор передаётся омбудсмену только по инициативе физического лица и рассмотрение его бесплатно для обратившегося. Для банков, присоединившихся к соглашению (первоначально — 6 банков: Райффайзенбанк, Хоум Кредит энд Финанс Банк, ОТП Банк, GE Money Bank, Национальный банк «Траст» и Юниаструм банк), решения омбудсмена обязательны, у граждан остаётся право обратиться в суд. Пакет документов по омбудсмену был принят в Ассоциации российских банков.
                .....
                Това подчертаното е Пряка Демокрация в Действие и означава,че ако ти сезираш община Берлин,че ти е завишила сметката за парното(при положение,че е мажоритар в ТЕЦ "Берлин тя е длъжна да ти отговори и вече ако ти не си доволен от нейния отговор,спокойно можеш да заведеш дело срещу нея,използвайки аргументите на омбудсмана!...Разбира се,това е най-груб пример приравнен с БГ-софийската действителност!
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

руски не разбирам, ако го има на немски ще го разбера, също и на български ще го разбера
                  Няма го на немски. (Поне не знам да го има)
                  Ще дам линк към интервюто.
                  Цък

С няколко думи - В момента Русия има дълг който превишава златните и валутните и резерви, и няма шанс да се рефинансира този дълг.
                  Друго - Продължаването на ексцесиите в Украйна най-вероятно ще доведе до изключването на Русия от доларовите разчети, което е "мигновенна смърт".
                  Още - създаването на собствена разплащателна система е почти невъзможно - компютрите за това са американски - не се произвеждат никъде другаде, и ще е на практика невъзможно да ги купят.
                  И всичко това заради изключително непремерените и неадекватни спрямо останалия свят действия на Русия спрямо Украйна и аншлуса на Крим.
                  Дали си заслужаваше...?

Може би изяснява донякъде въпроса защо не продават петрола за рубли.

Коментар

Ще си позволя да ти отговоря вместо него. Ако желаеш прочети този цитат по-долу (на руски е). Може да използваш гугъл преводач.
                    Ако има нещо неясно - ще ти отговоря.
                    Горе долу схванах, че руската икономика била зле, а американската цъфтяла.
                    А са аз няма ти поствам такива тъпотии, защото познавам много народ в USAта и тряя ти кажа, че палажението е точно както в твоята статия "очень плохо". Особено в Детроа ей там работа съвсем йок, че и ток няма , по простата причина защото е фалирал и неофициално Калифорния и още други. Да икономиката цъфти само на Wall Street ее там найстина цъфти да, ама за 10 човека, за останалите е скрап. Не ми се спори вече по тая тема, че САЩа били недосегаеми, недостижими, блаженни и гъза им с мед намазани. Това е било преди и то благодарение на това, че са свили през 60г. държавните резерви на почти цял свят и хвани прочети Бретон Уудското споразумение, кво пише и виж кво е в момента и с това приключвам мнението си за шепа еврейски банкери който демонизират света с пропаганда и простотия, че в америка имало демокрация и освобождават народи, ти вервай ...

И още тук не става въпрос коя икономика е цъфнала, та вързала в тая тема, а просто на света им е писнало, все някой някви измислени санкции да им налагат, тъй като не търгуват в долари! (Кадафи, Иран, Саддам и т.н.) Чакай малко са, кои са те, да задължаватцелия свят да им търгуват във валутата??? Ето това искам аз, да им диверсификация и в квото с това да търгувам, не да купувам чужда валута и да им подпомагам икономиката още повече ...
                    Да не ми каеж, че тея по горе са били терористи, тъй като самите американци ги бяха сложили там ... !!!
                    Last edited by X_Y; 11.05.2014, 18:20.

Коментар

я майсторе ми кажи ти в какво вярваш, поне си много отворен икономист специялист, а тука всите сме таксиджии?? Що не си купиш нещо с 20/10/левките с Гошо Димитров сега ммм ? Или нещо с некоя Дойче Марка/Холандски Гулден/Френски франк ммм ?
                      Аз не моа ти хвана спатиите, щом си толкоз фен на долара ми обърни всичко в зелено, че и даже ходи си намери работа в Детройт ...
                      Казах ти и миналия път в другата секция, хвани глупости дрънкай на некоя 20 годишна, там поне може да ти върже ...
                      Ще си позволя да ти отговоря вместо него. Може да използваш гугъл преводач.
                      Ако има нещо неясно - ще ти отговоря.

...
                      — То есть европейские партнёры нам уже не доверяют из-за рейтингов…

— Нет-нет. Когда я разговаривал с этими итальянцами, немцами, французами и так далее, тогда ещё рейтинги не были понижены, тогда было просто недоверие. Просто на самом деле они не до конца чувствуют обстановку. Понять им менталитет крымчан совершенно невозможно...
                      Я полжизни преподавал в МГУ, и где ни появлюсь, всюду находятся мои студенты. Но в Крыму есть один мой бывший студент, с которым я поддерживаю отношения практически с того момента, как он окончил университет — а окончил он его ещё при СССР. Когда Крым оказался украинским, он очень страдал. Потом, когда был недавний переходный период между Украиной и Россией, самый последний, он очень хотел, что Крым сделался российским. И он более-менее такой типичный представитель крымской — строго говоря, севастопольской — интеллигенции. И эта сторона дела в Европе плохо понятна, поэтому они рассматривают присоединение Крыма как агрессию. Но рассматривают так, смотрят свой телевизор, а не наш. Поэтому их доверие совершенно на нуле. Представьте себе, что Америка взяла и захватила бы Владивосток. Наверно, мы думали бы, что Америка — агрессор. Вот ровно такое представление о нас в Европе, по крайней мере, а уж эти санкции — следующий этап, хотя тоже очень тяжёлый и неприятный.
                      — Почему?

Потому что это, по моим представлениям, последний гвоздь в гроб российской экономики. Она уже очень плохо себя чувствовала в 2013 году: статика была терпимой, а динамика уже плохой. В начале 2014 года, до начала крымских событий, статика была плохая. В первом квартале, как известно, капитал минус 5% рост, доходы населения минус 1,5%, а это ужасно, и много других признаков этого положения. В Москве, например, освободились сотни тысяч квадратных метров помещений для мелкого бизнеса, а такого никогда не было, всегда был дефицит этих площадей. А это без Крыма. «Крымская» волна в первом квартале ещё не успела — ну, почти не успела — себя проявить.

А эти рейтинги дают нам, с учётом обстановки, большое подорожание ресурсов. И я думаю, что хуже, чем подорожание. Наши крупнейшие компании закредитованы на Западе, и [суммарный] кредит, который они взяли, уже превосходит золотовалютные резервы ЦБ и правительства. Их порядка 500 млрд, а долги квазичастные (которые на самом деле никакие не частные, потому что берут компании с государственным участием, и те, кто дают кредиты, понимают, что за «Газпромом» стоит государство, что за «Роснефтью» стоит государство, и смело дают кредиты) составляют больше 650 млрд. То есть заметно больше, чем резервы. И эти кредиты в краткосрочном периоде безнадёжны: и «Газпром», и «Роснефть» не могут оплатить их к концу года, поэтому надо будет перекредитоваться. И это было возможно, ведь откуда накопились такие огромные долги? Это всё перекредитовки — предыдущий долг не отдаётся, строится такая пирамида, следующий долг берётся. А сейчас, в этом году, нужно выплатить порядка 100 млрд. долларов, а сделать это невозможно, ведь надо где-то найти эти 100 млрд. В хорошем случае их удастся найти под очень высокие проценты, неподъёмные проценты. Но я думаю, что их найти не удастся.

— А что может помешать поиску?

Американцы. Они очень контролируют финансовую сферу, они не разрешат нас кредитовать. Достаточно вспомнить, что в прошлом году оштрафовали пять или шесть европейских крупнейших банков на $7 млрд. за то, что те не доглядели за своими клиентами, которые имели дело с государствами-изгоями — Ираном, Кубой и так далее. И эти банки оплатили эти безумные штрафы, потому что просто боялись отключения от долларовых расчётов. Поэтому я думаю, что, если кто-то нас захочет сейчас прокредитовать, то американцы прозрачно намекнут, что будут либо штрафы — которые сделают эти кредиты бессмысленными с экономической точки зрения, даже опасными, — либо отключение от долларовых расчётов, а это мгновенная смерть. Моя гипотеза такая: нам вообще не удастся получить ресурсы.

— И что тогда?

— Тогда нужно последние наши крохи бюджетные отдавать этим компаниям, чтобы они расплачивались. Либо — полная блокировка международных экономических связей. И вплоть до того, что те доллары, которые мы зарабатываем от нефти, будут оставаться на западе и к нам не возвращаться. Как известно, нефть нам девать некуда. Либо она уходит на запад, либо мы её просто разливаем в Сибири, что и делаем отчасти сейчас. Так что рейтинг — очень тяжёлый удар для нас. Не говоря уже о том, что без капиталовложений никакой надежды не было и до событий в Крыму, теперь же надежды меньше, потому что очень многое мы теперь должны сделать сами. Так что очень плохо дело.

— Неужели нет возможности обойти влияние США?

— Практически никакой нет. За последние 15 лет американцы очень хорошо стали контролировать денежные потоки, переломили традиции, за которыми стояли сотни стран. Например, Швейцария попищала-попищала, пыталась долгое время с нами вместе бороться с американцами, чтобы те не заставляли их делать банковскую систему прозрачной. Они жили многие десятилетия за счёт того, что им можно было поставлять капиталы не очень чистые. Думаю, что совсем грязных денег они побаивались, но совсем серые (спрятанные от налогов) деньги они брали с удовольствием, а теперь это прекратилось полностью. Теперь, как известно, вступил в силу простодушный американский закон FATCA, который требует отчёт от каждого банка. К тому же та история с европейскими банками и штрафом хорошо показывает, что американцы видят всё, что происходит.

Конечно, вопрос не в принципе, а в мире. Чтобы совсем нельзя было обмануть американцев, это наивно, но вопрос в масштабе. Когда сейчас обсуждается вопрос о Национальной платёжной системе, меня всегда приглашают на мероприятия по этому поводу, абсолютно бессмысленные. И там, где есть квалифицированные специалисты, разговор о том, что мы при советской власти крали компьютеры (для того, чтобы создать систему платежей, нужен хороший компьютер, у нас их в Туле не куют) — и сейчас будем красть. Но при советской власти крали действительно, но сейчас не удастся украсть, не потому что компьютеры хорошо лежат, а потому что денежные потоки в банках, а банки подвластны американцам.
                      ...
                      Last edited by X_Y; 11.05.2014, 18:19. Причина: не обиждайте

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Това е най-правилната политика на държавите, колкото по-бързо се откажат от талера завинаги, толкова по-вероятно е да настъпи траен мир в света:

http://rasper-bg.com/?p=1548

http://profit.bg/news/Rusiya-zaplash...id-119904.html

http://bulgarian.ruvr.ru/2012_05_26/76027537/

http://geopolitica.eu/2013/broi6-201...na-petrodolara

http://www.pernik1.com/%D0%B3%D0%B5%...BE-%D0%B2.html

Основното което струи е НЕДОВЕРИЕ, а от там нататък знаете........
                        +1 аа не бе швепс, то всяко нещо си има начало и край, просто тъй е устроена вселената ...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Всички "таксиджии" вярват в златото, възхода на Русия и фалита на САЩ. Такова единодушие сред тях не съм срещал от много години. Изводите оставям на вас.
                          я майсторе ми кажи ти в какво вярваш, поне си много отворен икономист специялист, а тука всите сме таксиджии?? Що не си купиш нещо с 20/10/левките с Гошо Димитров сега ммм ? Или нещо с некоя Дойче Марка/Холандски Гулден/Френски франк ммм ?
                          Аз не моа ти хвана спатиите, щом си толкоз фен на долара ми обърни всичко в зелено, че и даже ходи си намери работа в Детройт ...
                          Казах ти и миналия път в другата секция, хвани глупости дрънкай на некоя 20 годишна, там поне може да ти върже ...

Коментар

• "Предостатъчно" би било, ако им стигаше за повече от 15-30 години напред. С този темп на помпене, я стигне, я не. Е, с шистовия - още 15-20 години. И после? А после...После става интересно.

А, да: И по-студено, и по-гладно, и по-мръсно.
                            Честито на дядо Иван. "Хубава" старост.

Коментар

• Всички "таксиджии" вярват в златото, възхода на Русия и фалита на САЩ. Такова единодушие сред тях не съм срещал от много години. Изводите оставям на вас.

Коментар

• Това е най-правилната политика на държавите, колкото по-бързо се откажат от талера завинаги, толкова по-вероятно е да настъпи траен мир в света:

http://rasper-bg.com/?p=1548

http://profit.bg/news/Rusiya-zaplash...id-119904.html

http://bulgarian.ruvr.ru/2012_05_26/76027537/

http://geopolitica.eu/2013/broi6-201...na-petrodolara

http://www.pernik1.com/%D0%B3%D0%B5%...BE-%D0%B2.html

Основното което струи е НЕДОВЕРИЕ, а от там нататък знаете........

Коментар

Working...
                                X