Първоначално изпратено от Сините камъни
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо Русия продава петрола си за долари
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеей тука набарах случайно една страничка, importing/exporting, и без да съм я гледал преди това бях написал технологии и тук се вижда, че това е на първо място на US по износ с почти всички държави, друго орта будала и пише също Oil, ама той тоя Oil е от тва, че това се търгува с долари и те са прекупвачите от арабите, ако тва го нема - загинаха завалиите ...
http://www.worldsrichestcountries.co...s_exports.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнениеЗа последно ще се опитам да обясня с пример.
Окшъна е за долари. Доброволен. На падежа си получаваш доларите със съответната лихва - най-просто казано. Стига дивотии сте писали.
Пример:
Взимаш 10000 рубли от банката, обаче на падежа тя ти казва - не ща рубли щото нищо не струват, искам злато.
Айде обясни с прости думи подобна ситуация
С това си твърдение, "искам злато" да не би да искаш да кажеш, че доларът е златен!
Чета ти коментарите и искам да хвана нишката, и нещото което ме смути, е че ти твърдиш, че живееш в Америка.
Ходил си в Детройт.
Ами освен офиси, не видя ли гетата?
Много са ти плитки твърденията, затова ми изглеждат поръчкови.
Затвърдяваш непрекъснато неистини., което обезмисля идеята на първоначалния въпрос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеименно колега именно, дълга го прехвърлят с тяхните въшливи пари навънка, с две думи ядат и пият и после другия плаща сметката. Да но сметката си я правят без кръчмаря, аз ако съм инвестор (Китай, Германия, ...) не желая да ми бъде платено в долари, а в нещо с гаранция, суровина, злато etc. което при евентуален катаклизъм да има стойност, долара сам по себе си е със стойност 0 както и евро и йена и т.н. ...
Иран и редица други държави направиха такива искания и веднага санкции, терористи, идват и те смазват от бой и демокрация и пак в долари, ей това ми е проблема и на света това също е проблема, разбра ли сега правилно ? ...
Окшъна е за долари. Доброволен. На падежа си получаваш доларите със съответната лихва - най-просто казано. Стига дивотии сте писали.
Пример:
Взимаш 10000 рубли от банката, обаче на падежа тя ти казва - не ща рубли щото нищо не струват, искам злато.
Айде обясни с прости думи подобна ситуация
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнениеe то не е до съчинението ами до желанието да се потърси повече инфо:
On December 12, 2013, debt held by the public was approximately $12.312 trillion or about 73% of Q3 2013 GDP[5][6] Intragovernmental holdings stood at $4.9 trillion (29%), giving a combined total public debt of $17.226 trillion.[7] As of January 2013, $5 trillion or approximately 47% of the debt held by the public was owned by foreign investors, the largest of which were the People's Republic of China and Japan at just over $1.1 trillion each
5 трлн се държат от външни инвеститори. И пак да подчертая - това не е като заем от МВФ - това са окшъни на които никой не те кара на сила да ходиш. Досега не съм чул САЩ да не са платили на дата на падежа.
Иран и редица други държави направиха такива искания и веднага санкции, терористи, идват и те смазват от бой и демокрация и пак в долари, ей това ми е проблема и на света това също е проблема, разбра ли сега правилно ? ...Last edited by michaelis; 11.05.2014, 19:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТо аз не ги виждам и сега да се гласят да плащат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнениеe то не е до съчинението ами до желанието да се потърси повече инфо:
...
5 трлн се държат от външни инвеститори. И пак да подчертая - това не е като заем от МВФ - това са окшъни на които никой не те кара на сила да ходиш. Досега не съм чул САЩ да не са платили на дата на падежа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЛордич /личиш си по подписите/, ако руският и американският дълг са в долари, при срив на долара, докато едните продължават да си печатат обезценени хартийки и да трупат нов дълг, другите си остават с номинирания до момента, който се обезценява /Русия/ и другите, които трупат нов. Ще рече, на едните се обезценява, надругите продължава да се трупа. Съдбата на тези, които си печатат сами парите, в които е натрупан дългът. Е, докато другите могат да превключат на разплащания в свои бумаги /рубли, например/ то, другите...Очертава се великото Духане.
Eто за желаещите една картинка:
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеми младеж, аз също не харесвам политиците където и да са, даже и тея в Австрия, но дълга от 18 трилиона е външен, аз не си съчинявам
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._external_debt
на Япония е най големия вътрешен, те там ще загазят също рано или късно, а на американците цялата икономика е базирана на петродоларовата система, те какво изнасят, пшеница, царевица, памук иновационни технологии, друго - шистов газ )? Петрол нямат кой знае колко, нито кой знае колко суровини колкото другите държави за износ, просто потреблението при тях е високо и се разпростират извън чергата си, това се опитвам да ти кажа ...
On December 12, 2013, debt held by the public was approximately $12.312 trillion or about 73% of Q3 2013 GDP[5][6] Intragovernmental holdings stood at $4.9 trillion (29%), giving a combined total public debt of $17.226 trillion.[7] As of January 2013, $5 trillion or approximately 47% of the debt held by the public was owned by foreign investors, the largest of which were the People's Republic of China and Japan at just over $1.1 trillion each
Коментар
-
Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнениеНе мога да ви разбера - на САЩ дълга е в долари. В парите които печатат. И не е точно дълг. Това са държавни бондове които отиват на аукцион (търг) Ако искаш купуваш, ако искаш - не. Никой не те кара насила.
И друго - огромната част от този "дълг" е вътрешен, към взаимни фондове, банки, отделни граждани, пенсионни дружества...
На Русия дълга суюо е в... долари. Надявам се схващаш разликата.
Струва ми се че би трябвало да се отърсиш от предубендеността срещу когото и да било дали Русия, дали САЩ, и да хвърлиш едно око на другите показатели, не на политическите пристрастия. Всичко е въпрос на собствен интерес - харесвам руснаците и рускините, но не харесвам политиците им. От друга страна харесвам модела на САЩ но не харесвам навирането в лицето ми на целуващи се гейове. (имам изключение за лезбийките като всеки нормален мъж )
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТой дълга им е скромен дори в сравнение с технологиите които държат, те държат технологии които е трудно дори да си представим че могат да бъдат реалистични. Можеш ли да си представиш интернет и компютрите да бъдат изоставени като радиоточките и подменени от друга технология за цифрова комуникация. Да си представиш как цялата електронна индустрия на Китай , всички тези фабрики стават на скрап защото произвеждат радиоточки а вече има компютри.
Коментар
-
michaelis
Той дълга им е скромен дори в сравнение с технологиите които държат, те държат технологии които е трудно дори да си представим че могат да бъдат реалистични. Можеш ли да си представиш интернет и компютрите да бъдат изоставени като радиоточките и подменени от друга технология за цифрова комуникация. Да си представиш как цялата електронна индустрия на Китай , всички тези фабрики стават на скрап защото произвеждат радиоточки а вече има компютри.D.Y.F-091066
Коментар
-
michaelis
ей тука набарах случайно една страничка, importing/exporting, и без да съм я гледал преди това бях написал технологии и тук се вижда, че това е на първо място на US по износ с почти всички държави, друго орта будала и пише също Oil, ама той тоя Oil е от тва, че това се търгува с долари и те са прекупвачите от арабите, ако тва го нема - загинаха завалиите ...
http://www.worldsrichestcountries.co...s_exports.html
Коментар
-
Валидатор
Тя стената в която се блъскат не е в резултат на последните действия на Путин ! Икономиката им, ако това може да бъде наречено икономика си угасна резонно поради ниските цени на суровините и високите разходи направени за развитие на добивната им индустрия. Там се направени разходи каквито в САЩ не се случиха.
Петрола който сега се добива в Сибир е по технология на янките, от дренажни кладенци и това е адски скъпа технология. Да сравнение , в Тексас не са правени дренажни кладенци, там петрола е свършил но по класическата технология с изпомпване от вертикални кладенци. 89 година соц. лагера се рзападна защото руснаците свършиха суровините - петрола от вертикалните кладенци свърши !!!
Те и този ще го свършат и между другото американците и руснаците са ортаци, американците дават технологията и прибират парите , а плащат ЕВРОПЕЙСКИ банки - те наляха парите които няма да се върнат. За капак Путин търси начин да се скара с тях и да продава петрола на китайците.Това е което се случва -историята е много кратка и много проста.D.Y.F-091066
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнениеНе мога да ви разбера - на САЩ дълга е в долари. В парите които печатат. И не е точно дълг. Това са държавни бондове които отиват на аукцион (търг) Ако искаш купуваш, ако искаш - не. Никой не те кара насила.
И друго - огромната част от този "дълг" е вътрешен, към взаимни фондове, банки, отделни граждани, пенсионни дружества...
На Русия дълга суюо е в... долари. Надявам се схващаш разликата.
Струва ми се че би трябвало да се отърсиш от предубендеността срещу когото и да било дали Русия, дали САЩ, и да хвърлиш едно око на другите показатели, не на политическите пристрастия. Всичко е въпрос на собствен интерес - харесвам руснаците и рускините, но не харесвам политиците им. От друга страна харесвам модела на САЩ но не харесвам навирането в лицето ми на целуващи се гейове. (имам изключение за лезбийките като всеки нормален мъж )
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._external_debt
на Япония е най големия вътрешен, те там ще загазят също рано или късно, а на американците цялата икономика е базирана на петродоларовата система, те какво изнасят, пшеница, царевица, памук иновационни технологии, друго - шистов газ )? Петрол нямат кой знае колко, нито кой знае колко суровини колкото другите държави за износ, просто потреблението при тях е високо и се разпростират извън чергата си, това се опитвам да ти кажа ...
Коментар
Коментар