IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо Русия продава петрола си за долари

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
    С това си твърдение, "искам злато" да не би да искаш да кажеш, че доларът е златен!

Чета ти коментарите и искам да хвана нишката, и нещото което ме смути, е че ти твърдиш, че живееш в Америка.

Ходил си в Детройт.

Ами освен офиси, не видя ли гетата?
    Много са ти плитки твърденията, затова ми изглеждат поръчкови.

Затвърдяваш непрекъснато неистини., което обезмисля идеята на първоначалния въпрос.
    Какво имаш впредвид - гета? Минавал съм през факултето, филиповци, комлука, в Пловдив онова, забравих му името вече, но такова нещо никъде не съм видял тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
      ей тука набарах случайно една страничка, importing/exporting, и без да съм я гледал преди това бях написал технологии и тук се вижда, че това е на първо място на US по износ с почти всички държави, друго орта будала и пише също Oil, ама той тоя Oil е от тва, че това се търгува с долари и те са прекупвачите от арабите, ако тва го нема - загинаха завалиите ...

http://www.worldsrichestcountries.co...s_exports.html
      С думи български, САЩ продават/ изнасят долари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение
        За последно ще се опитам да обясня с пример.
        Окшъна е за долари. Доброволен. На падежа си получаваш доларите със съответната лихва - най-просто казано. Стига дивотии сте писали.

Пример:
        Взимаш 10000 рубли от банката, обаче на падежа тя ти казва - не ща рубли щото нищо не струват, искам злато.
        Айде обясни с прости думи подобна ситуация

С това си твърдение, "искам злато" да не би да искаш да кажеш, че доларът е златен!

Чета ти коментарите и искам да хвана нишката, и нещото което ме смути, е че ти твърдиш, че живееш в Америка.

Ходил си в Детройт.

Ами освен офиси, не видя ли гетата?
        Много са ти плитки твърденията, затова ми изглеждат поръчкови.

Затвърдяваш непрекъснато неистини., което обезмисля идеята на първоначалния въпрос.

Коментар

именно колега именно, дълга го прехвърлят с тяхните въшливи пари навънка, с две думи ядат и пият и после другия плаща сметката. Да но сметката си я правят без кръчмаря, аз ако съм инвестор (Китай, Германия, ...) не желая да ми бъде платено в долари, а в нещо с гаранция, суровина, злато etc. което при евентуален катаклизъм да има стойност, долара сам по себе си е със стойност 0 както и евро и йена и т.н. ...
          Иран и редица други държави направиха такива искания и веднага санкции, терористи, идват и те смазват от бой и демокрация и пак в долари, ей това ми е проблема и на света това също е проблема, разбра ли сега правилно ? ...
          За последно ще се опитам да обясня с пример.
          Окшъна е за долари. Доброволен. На падежа си получаваш доларите със съответната лихва - най-просто казано. Стига дивотии сте писали.

Пример:
          Взимаш 10000 рубли от банката, обаче на падежа тя ти казва - не ща рубли щото нищо не струват, искам злато.
          Айде обясни с прости думи подобна ситуация

Коментар

e то не е до съчинението ами до желанието да се потърси повече инфо:

On December 12, 2013, debt held by the public was approximately $12.312 trillion or about 73% of Q3 2013 GDP[5][6] Intragovernmental holdings stood at $4.9 trillion (29%), giving a combined total public debt of $17.226 trillion.[7] As of January 2013, $5 trillion or approximately 47% of the debt held by the public was owned by foreign investors, the largest of which were the People's Republic of China and Japan at just over $1.1 trillion each

5 трлн се държат от външни инвеститори. И пак да подчертая - това не е като заем от МВФ - това са окшъни на които никой не те кара на сила да ходиш. Досега не съм чул САЩ да не са платили на дата на падежа.
            именно колега именно, дълга го прехвърлят с тяхните въшливи пари навънка, с две думи ядат и пият и после другия плаща сметката. Да но сметката си я правят без кръчмаря, аз ако съм инвестор (Китай, Германия, ...) не желая да ми бъде платено в долари, а в нещо с гаранция, суровина, злато etc. което при евентуален катаклизъм да има стойност, долара сам по себе си е със стойност 0 както и евро и йена и т.н. ...
            Иран и редица други държави направиха такива искания и веднага санкции, терористи, идват и те смазват от бой и демокрация и пак в долари, ей това ми е проблема и на света това също е проблема, разбра ли сега правилно ? ...
            Last edited by michaelis; 11.05.2014, 19:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              То аз не ги виждам и сега да се гласят да плащат...
              А на теб колко пъти не ти платиха досега?

Коментар

...

5 трлн се държат от външни инвеститори. И пак да подчертая - това не е като заем от МВФ - това са окшъни на които никой не те кара на сила да ходиш. Досега не съм чул САЩ да не са платили на дата на падежа.
                То аз не ги виждам и сега да се гласят да плащат...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Лордич /личиш си по подписите/, ако руският и американският дълг са в долари, при срив на долара, докато едните продължават да си печатат обезценени хартийки и да трупат нов дълг, другите си остават с номинирания до момента, който се обезценява /Русия/ и другите, които трупат нов. Ще рече, на едните се обезценява, надругите продължава да се трупа. Съдбата на тези, които си печатат сами парите, в които е натрупан дългът. Е, докато другите могат да превключат на разплащания в свои бумаги /рубли, например/ то, другите...Очертава се великото Духане.
                  Това което говориш е абсолютна смешка. Икономиката на САЩ е световен технологичен лидер без който не може да мине нито една държава. А технолкгиите се продават за долари.

Eто за желаещите една картинка:

Коментар

ми младеж, аз също не харесвам политиците където и да са, даже и тея в Австрия, но дълга от 18 трилиона е външен, аз не си съчинявам
                    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._external_debt
                    на Япония е най големия вътрешен, те там ще загазят също рано или късно, а на американците цялата икономика е базирана на петродоларовата система, те какво изнасят, пшеница, царевица, памук иновационни технологии, друго - шистов газ )? Петрол нямат кой знае колко, нито кой знае колко суровини колкото другите държави за износ, просто потреблението при тях е високо и се разпростират извън чергата си, това се опитвам да ти кажа ...

On December 12, 2013, debt held by the public was approximately $12.312 trillion or about 73% of Q3 2013 GDP[5][6] Intragovernmental holdings stood at $4.9 trillion (29%), giving a combined total public debt of $17.226 trillion.[7] As of January 2013, $5 trillion or approximately 47% of the debt held by the public was owned by foreign investors, the largest of which were the People's Republic of China and Japan at just over $1.1 trillion each

Коментар

Не мога да ви разбера - на САЩ дълга е в долари. В парите които печатат. И не е точно дълг. Това са държавни бондове които отиват на аукцион (търг) Ако искаш купуваш, ако искаш - не. Никой не те кара насила.
                      И друго - огромната част от този "дълг" е вътрешен, към взаимни фондове, банки, отделни граждани, пенсионни дружества...
                      На Русия дълга суюо е в... долари. Надявам се схващаш разликата.

Струва ми се че би трябвало да се отърсиш от предубендеността срещу когото и да било дали Русия, дали САЩ, и да хвърлиш едно око на другите показатели, не на политическите пристрастия. Всичко е въпрос на собствен интерес - харесвам руснаците и рускините, но не харесвам политиците им. От друга страна харесвам модела на САЩ но не харесвам навирането в лицето ми на целуващи се гейове. (имам изключение за лезбийките като всеки нормален мъж )
                      Лордич /личиш си по подписите/, ако руският и американският дълг са в долари, при срив на долара, докато едните продължават да си печатат обезценени хартийки и да трупат нов дълг, другите си остават с номинирания до момента, който се обезценява /Русия/ и другите, които трупат нов. Ще рече, на едните се обезценява, надругите продължава да се трупа. Съдбата на тези, които си печатат сами парите, в които е натрупан дългът. Е, докато другите могат да превключат на разплащания в свои бумаги /рубли, например/ то, другите...Очертава се великото Духане.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Той дълга им е скромен дори в сравнение с технологиите които държат, те държат технологии които е трудно дори да си представим че могат да бъдат реалистични. Можеш ли да си представиш интернет и компютрите да бъдат изоставени като радиоточките и подменени от друга технология за цифрова комуникация. Да си представиш как цялата електронна индустрия на Китай , всички тези фабрики стават на скрап защото произвеждат радиоточки а вече има компютри.
                        Е в нещо тряя са добри дееба, не бе не ме разбирайте грешно цървули не са в никакъв случай даже, само ей тея са проблем FED, друг проблем нема.....

Коментар

• michaelis

Той дълга им е скромен дори в сравнение с технологиите които държат, те държат технологии които е трудно дори да си представим че могат да бъдат реалистични. Можеш ли да си представиш интернет и компютрите да бъдат изоставени като радиоточките и подменени от друга технология за цифрова комуникация. Да си представиш как цялата електронна индустрия на Китай , всички тези фабрики стават на скрап защото произвеждат радиоточки а вече има компютри.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• ей тука набарах случайно една страничка, importing/exporting, и без да съм я гледал преди това бях написал технологии и тук се вижда, че това е на първо място на US по износ с почти всички държави, друго орта будала и пише също Oil, ама той тоя Oil е от тва, че това се търгува с долари и те са прекупвачите от арабите, ако тва го нема - загинаха завалиите ...

http://www.worldsrichestcountries.co...s_exports.html

Коментар

• Валидатор

Тя стената в която се блъскат не е в резултат на последните действия на Путин ! Икономиката им, ако това може да бъде наречено икономика си угасна резонно поради ниските цени на суровините и високите разходи направени за развитие на добивната им индустрия. Там се направени разходи каквито в САЩ не се случиха.
                              Петрола който сега се добива в Сибир е по технология на янките, от дренажни кладенци и това е адски скъпа технология. Да сравнение , в Тексас не са правени дренажни кладенци, там петрола е свършил но по класическата технология с изпомпване от вертикални кладенци. 89 година соц. лагера се рзападна защото руснаците свършиха суровините - петрола от вертикалните кладенци свърши !!!
                              Те и този ще го свършат и между другото американците и руснаците са ортаци, американците дават технологията и прибират парите , а плащат ЕВРОПЕЙСКИ банки - те наляха парите които няма да се върнат. За капак Путин търси начин да се скара с тях и да продава петрола на китайците.Това е което се случва -историята е много кратка и много проста.
                              D.Y.F-091066

Коментар

Не мога да ви разбера - на САЩ дълга е в долари. В парите които печатат. И не е точно дълг. Това са държавни бондове които отиват на аукцион (търг) Ако искаш купуваш, ако искаш - не. Никой не те кара насила.
                                И друго - огромната част от този "дълг" е вътрешен, към взаимни фондове, банки, отделни граждани, пенсионни дружества...
                                На Русия дълга суюо е в... долари. Надявам се схващаш разликата.

Струва ми се че би трябвало да се отърсиш от предубендеността срещу когото и да било дали Русия, дали САЩ, и да хвърлиш едно око на другите показатели, не на политическите пристрастия. Всичко е въпрос на собствен интерес - харесвам руснаците и рускините, но не харесвам политиците им. От друга страна харесвам модела на САЩ но не харесвам навирането в лицето ми на целуващи се гейове. (имам изключение за лезбийките като всеки нормален мъж )
                                ми младеж, аз също не харесвам политиците където и да са, даже и тея в Австрия, но дълга от 18 трилиона е външен, аз не си съчинявам
                                http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._external_debt
                                на Япония е най големия вътрешен, те там ще загазят също рано или късно, а на американците цялата икономика е базирана на петродоларовата система, те какво изнасят, пшеница, царевица, памук иновационни технологии, друго - шистов газ )? Петрол нямат кой знае колко, нито кой знае колко суровини колкото другите държави за износ, просто потреблението при тях е високо и се разпростират извън чергата си, това се опитвам да ти кажа ...

Коментар

Working...
                                X