IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• gigow

Руските суровини се продават много евтино и не може да се избият инвестираните в добива им средства, цените не могат да останат накива каквито са в момента защото Газпром и Роснефт губят пари.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Аха! Наистина руската газ била по-евтина. Пък аз се чудех що турците пуснаха тръби през Черно море, като имат тръба през нас, която си обслужва само Турция.
      Ми що тогаз се пъните, че ще налагате някакви санкции бе?
      Че ако ги наложите и руснаците ни спрат газа, то цената на и без това по-скъпата газ от арабелите ще скочи двойно бе? И ще ни се диверсифицира голия задник!
      Гигов проблема е че на турска територия няма инфраструктура до нашата граница.Това че ние ще направим нещо до границата няма да ни реши проблема.Турците не са шантави да хвърлят милиони да ни доставят газ веднъж на 20 години

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
        http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ports_in_Turkey

преброй колко ЛПГ и ОИЛ терминли има турция и пак говори
        ама не, щом си казал че само от рашата купуват така да е
        както ти казах - хрни прасето и с неща които не разбираш не се занимавай. аз смески как да му забъркаш няма да те уча, така че и ти където аз си вадя хляба не ми се бъркай щото некомпетентността ти е фрапираща
        И къде си вадиш хляба?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
          Oпорни точки и абсолютно невежество.
          Имам един въпрос - имаш ли представа колко плаща ЕС за газ от русия? Годишно като цяло?
          не, нямам таква информация. предполагам че е публична, но не съм търсил

Коментар

точно така, руската газ е евтина. освен това преноса по тръби е по-изгоден.
            Аха! Наистина руската газ била по-евтина. Пък аз се чудех що турците пуснаха тръби през Черно море, като имат тръба през нас, която си обслужва само Турция.
            Ми що тогаз се пъните, че ще налагате някакви санкции бе?
            Че ако ги наложите и руснаците ни спрат газа, то цената на и без това по-скъпата газ от арабелите ще скочи двойно бе? И ще ни се диверсифицира голия задник!
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

алтернативите не понижават цената а намаляват влиянието на чужди интереси в суверенитета на държавата. утре раша като се фръцне и каже че ще върти кранчето гръцките танкери тругват към катар и либия, а нашите комунисти се насират и навеждат. та така, руската газ/нефт са евтини докато не решат да диктуват застанали на крана - тогава изведнъж стават много скъпи. затова се прави диверсификация - развий алтернативни доставки, които макар и по-скъпи ще ти спестят ядове. освен това при алтернативни доставчици може да се реализират и спот сделки - има периоди когато омански газ може да излезе по-евтин от газпромския.
              но много оффтопик стана, наистина ли толкова не сте в час или просто опорни точки пишете?
              До вчера ни убеждаваха че газта от САЩ и Катар щяла да бъде по евтина и Газпром щял да фалира. Сега излезе че не било тъи ....и ако направим терминал само ще си го гледаме, ще се кефим че си имаме , пък пак ще продължим да купуваме от Газпром....бе вие съвсем ме объркахте бе хора.....
              Начи супер място да заровим един милярд доларчета намерихте щот нещо са ни излишни....
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Не бе Гигов лудатакрава така е наредил.Човека е прочел нещо в някой форум и решил да се прави капацитет тука.Турция получава по Син поток и през нас от Русия.
                Ако имаше по евтина газ в Турция или Гърция отдавана да сме построили връзката.Ма няма.Щото американските господари не позволяват.На господарите им трябват европейски васали.Затова са войните в Близкия изток за да бъдат европейците зависими и да слушкат.Западна Европа не е независима управляват я от Вашингтон.А тоя лольо кво да се занимаваме повече с него
                http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ports_in_Turkey

преброй колко ЛПГ и ОИЛ терминли има турция и пак говори
                ама не, щом си казал че само от рашата купуват така да е
                както ти казах - хрни прасето и с неща които не разбираш не се занимавай. аз смески как да му забъркаш няма да те уча, така че и ти където аз си вадя хляба не ми се бъркай щото некомпетентността ти е фрапираща

Коментар

• Колко трябва да си тъп, ограничен и далеч от реалността за да обиждаш един човек, че се занимава с животновъдство и земеделие, вместо благородно да се възхитиш и да отчетеш приноса му в производството на нещо истинско. Явно продължителният живот в заобиколена от бетон среда е противопоказен, а плюещите форумци и едно дърво не са посадили през живота си.

Коментар

http://www.zeybekshipping.com/transit-info.htm това ми даде гугъл, от доста години не съм минавал босфора, но принципите не се променят.
                    това че босфора и дарданелите са част от турция не означава че тя може да ни спре достъпа от и до черно море - това важи с пълна сила за страните от черноморския басейн. за други страни може да има ограничения (например за военни кораби не не-черноморски държави има известни ограничения).
                    та така, аз обикновено неподготвен не се изказвам, още повече че това ми е работа вече много години... и заради комунистите съм принуден да я работя за чужди фирми а не наши... но това е друга тема...
                    май нещо не си в час, в Бг няма и няма да има терминал за ЛНГ. Писах за солун там има дали има тръба, какви са таксите не знам , но турците не пускат трез тяхна територия / Босфора/ да минават ЛНГ танкери. Те са бомба и корабите се подреждат на пристанището така- контейнери, сухотоварни, танкери, химикали и газовози.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      тогава какви глупости приказваш, никой не иска да става емигрант, просто такива са реалностите. Преди много години запада избира методът на пълния хладилник и от тогава досега няма разлика Куцо къораво и саката бяга на запад, от друга страна нашите строители още съжаляват за руския пазар, получаваха такива пари които и на запад не се получаваха. И сега още ги получават, но азиатците разбиха пазара
                      Кое е глупост бе , че ако стоят и бачкат тук ползата за държава ще е по-голяма ли......нещо си се объркал. Според статискитака БВП на глава от населението в България е 14 100 долара. Тоест всеки имигрирал е лишил странат от такъв продукт на практика които щеше да произведе ако живееше и работеше тук.....
                      Едва ли всеки имигрант превежда по над 1100 долара всеки месец в БГ.
                      Last edited by markov; 18.03.2014, 23:13.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

алтернативите не понижават цената а намаляват влиянието на чужди интереси в суверенитета на държавата. утре раша като се фръцне и каже че ще върти кранчето гръцките танкери тругват към катар и либия, а нашите комунисти се насират и навеждат. та така, руската газ/нефт са евтини докато не решат да диктуват застанали на крана - тогава изведнъж стават много скъпи. затова се прави диверсификация - развий алтернативни доставки, които макар и по-скъпи ще ти спестят ядове. освен това при алтернативни доставчици може да се реализират и спот сделки - има периоди когато омански газ може да излезе по-евтин от газпромския.
                        но много оффтопик стана, наистина ли толкова не сте в час или просто опорни точки пишете?
                        Oпорни точки и абсолютно невежество.
                        Имам един въпрос - имаш ли представа колко плаща ЕС за газ от русия? Годишно като цяло?

Коментар

Ма ти май кацна на батко си на самолетоносача а?А това с гръцките танкери дето се засили да ни карат газ ме разсмива искрено.Постоили гърците едни съоръжения дето за сто годин я ги ползват един път я не.Фантазиите са хубаво нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Дал си ми някакъв линк към сурова материя, дето няма да ти стигне заплатата от "душманите" да ме накараш да го прочета, еле пък анализирам, според скромните си възможности.
                            Просто кажи защо според теб може да има терминал на втечнен газ в България, а според експертите не може. Те ли лъжат, ти ли не си съвсем в час или за световна конспирация иде реч?!
                            мно ясно е написано под графа рестрикшънс в линка. ограниченията са за кораби над 300м и танкери над 200м да минават денем и с нает буксир. елементарен английски е.

кои експерти казват че не може да има еленджи терминал в българия? къде го видя това? разбира се че може, стига да има държавна политика за това и да се изгради подходяща инфраструктура. по-евтиния вариант е съвместно с гурция, но ставаме ортаци...

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava
                              по голяма простотия от твоите бисери има ли в този форум се питам? що за комплекси може да избива един селянин със семейна ферма във форум "инвестор.бг"? сигурно голям се чувстваш като пишеш тука на теб даже и децата ти са ти показали пръста като са изчезнали при гнилия капитализъм, а сега изсипваш злобата и милееш за "едно време". осъзнай се, излез от 19 век....
                              Спора с откровени неграмотници е безсмислен и с велики инвеститори дето немат пари да си купят летни гуми

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Ами що тогава Гърция храни руските олигарси?
                                Да не е защото руската газ е по-евтина?

Коментар

Working...
                                X