Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениемно ясно е написано под графа рестрикшънс в линка. ограниченията са за кораби над 300м и танкери над 200м да минават денем и с нает буксир. елементарен английски е.
кои експерти казват че не може да има еленджи терминал в българия? къде го видя това? разбира се че може, стига да има държавна политика за това и да се изгради подходяща инфраструктура. по-евтиния вариант е съвместно с гурция, но ставаме ортаци...
От една седмица гледам по телевизията експерти, които казват, че няма как да минават такива кораби, а сега чета форумен експерт, който казва, че няма проблем.
Обясни на публиката, с думи прости, защо експертите по ТВ са в грешка и защо не се говори за създаване на подходяща инфраструктура в България
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakravaв петролния сектор съм, средна ръководна позиция, достатъчно ли ти е? работя за една арабска компания. важно ли е коя точно? като за анонимен форум не мисля за нужно да разкривам лична информация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tinНещо си в грешка че всякакви кораби минават през босфора. Това е суверенна територия и никой не може да каже какво ще минава. Това че турците са страна по договори е друга тема, но категорично ЛНГ голямо няма да мине, а с малките не излиза/най вероятно/ сметката. То и с големите пак там, ама .........
значи аз поствам правилата за преминаване на босфора и дарданелите, но понеже ти, корабния бояджия мислиш че ЛНГ са "бомби" и няма как да минат босфора, така да е. то аради тази ви компетентност вече бг моряк да видиш по моретата е екзотика...
ето:
"Under the Montreux Convention of 1936, commercial shipping has the right of free passage through the Straits in peacetime, although Turkey claims the right to impose regulations for safety and environmental purposes. In October 2002, Turkey placed new restrictions on oil tanker transit through the Bosporus that have slowed tanker transit, including a ban on nighttime transit for ships longer than 200 meters, effectively including all crude oil and large petroleum product tankers. Poor weather has caused transit delays as well; during the past winter, delays reportedly reached as much as 20 days for oil tankers waiting to transit the Straits, costing about $50,000 in demurrage charges per day."Last edited by ludakrava; 18.03.2014, 23:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАха! Наистина руската газ била по-евтина. Пък аз се чудех що турците пуснаха тръби през Черно море, като имат тръба през нас, която си обслужва само Турция.
Ми що тогаз се пъните, че ще налагате някакви санкции бе?
Че ако ги наложите и руснаците ни спрат газа, то цената на и без това по-скъпата газ от арабелите ще скочи двойно бе? И ще ни се диверсифицира голия задник!
точно затова санкции не мисля че ще има. европа ще вдигне малко пушилка и до там. какво прави русия в бившите соц републики си е нейна работа, еу там не пипа - и при грузия мълчаха и при чечня и сега ще траят. защото им е удобно. и слава богу - ако меркел беше същия дебил като путин сега щеше да е започнала 3та световна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеРуските суровини се продават много евтино и не може да се избият инвестираните в добива им средства, цените не могат да останат накива каквито са в момента защото Газпром и Роснефт губят пари.
Боже, Боже! Колко мъка има по тоя свят Боже!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНяма срамен труд.Имал си цел постигнал си я.Всеки е свободен да решава как къде какво и за колко да работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениепосочи ми къде съм казвал че руската газ не е евтина?
не ми слагай думи в устата. аз говоря за диверсификация с цел запазване на нац. инетерес и суверенитет, не че ще падне цената. всяка една връзка с която и да е тръба или развитието на който и да е алтернативен източник е безмислен ако гледаш само цена тук и сега. но енергетиката е стратегически отрасъл - сети се защо. всяка страна се стреми конкретни отрасли да са напълно независими за чуждо влияне. за съжаление у нас енергетиката е абсолютно зависима от руско влияние (а от там и цялата държавна политика е зависима от раша), дано не се налага да разберете защо това би било проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеГледай сега, Завършил съм в свищов и известно време съм работил по специалността си. За жалост се наложи да се преквалифицирам и сега съм корабен бояджия. Работих за норвежка компания получавах по 95 УСД на ден. За същата работа в Бг получавах м/у 600 и 1000 лв на месец. Не знам по колко съм изработвал но за 5 години които работих за тази компания успях почти да си изплатя апартаментта, а ако бях работил в Бг още щях да съм на квартира. Това е истината относно разликата в работата
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениебахти тая тема мина Хима по брой мнения, а стартира преди има-няма 2 месеца...
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАха! Наистина руската газ била по-евтина. Пък аз се чудех що турците пуснаха тръби през Черно море, като имат тръба през нас, която си обслужва само Турция.
Ми що тогаз се пъните, че ще налагате някакви санкции бе?
Че ако ги наложите и руснаците ни спрат газа, то цената на и без това по-скъпата газ от арабелите ще скочи двойно бе? И ще ни се диверсифицира голия задник!
не ми слагай думи в устата. аз говоря за диверсификация с цел запазване на нац. инетерес и суверенитет, не че ще падне цената. всяка една връзка с която и да е тръба или развитието на който и да е алтернативен източник е безмислен ако гледаш само цена тук и сега. но енергетиката е стратегически отрасъл - сети се защо. всяка страна се стреми конкретни отрасли да са напълно независими за чуждо влияне. за съжаление у нас енергетиката е абсолютно зависима от руско влияние (а от там и цялата държавна политика е зависима от раша), дано не се налага да разберете защо това би било проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеКое е глупост бе , че ако стоят и бачкат тук ползата за държава ще е по-голяма ли......нещо си се объркал. Според статискитака БВП на глава от населението в България е 14 100 долара. Тоест всеки имигрирал е лишил странат от такъв продукт на практика които щеше да произведе ако живееше и работеше тук.....
Едва ли всеки имигрант превежда по над 1100 долара всеки месец в БГ.
Коментар
Коментар