If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Къде да срещнем, на яхтата им ли? Че да ме пуснат да плувам с бетонени плавници? Ако ти се правиш, че не се сещаш какви са тия, то аз отлично си спомням !
Не - точно на единия от протестите на който за малко и мен да арестуват и бяха дърпали Иван Станчов за ризата, след като хората почнаха да се разотиват идва един с някакво детенце на раменете и ме пита "Ти ли си еди кой си, с оня блог..." - казвам "Да, а ти кой си?" - а тоя "Няма значение!" и си тръгва.... За миг се изкуших да му подложа крак (видя ми се малко невъзпитано така да ме питат без да се представят) и да го поразпитам, ама с дете на раменете, няма да се разправям пред детето я. Мислих, че е колегата тук, но щом той казва, че не е може да е бил и някой друг.
Това, че нещо излиза по медиите не означава, че е истина. Журналистите са лешояди, търсещи сензация и често пишещи глупост да са в крак с модата и да продават. Вестниците са търговски дружества и като такива се стремят да увеличават профита си.
По отношение на стадиона моля обърни се към този, който е обещавал нещо в негова връзка. Не мисля, че ще ти откаже среща !!
Използването на линк от дадена статия обаче не те прави невинен в това, че пействаш невярна или нескопосана информация !
Виж, не обичам крайни мнения за и против нещо. Но ти сега какво искаш да кажеш? ТИМ са супер и всичко, което е излязло в пресата против тях е лъжа, така ли? Това също за мен е крайно. Май само ти си вярваш, защото при стабилни отчети през последните 5-6 г. акциите им се сринаха с повече от 90%. За този факт едно логично обяснение не прочетох през годините. Мен честно казано личните ми допирни точки с ТИМ са само две и това ме интересува.
1. Когато търгувам на БФБ.
Защо се стигна дотам работеща компания-мастодон да се търгува на П/Е около 1,5? (обясненията за кризата не ги приемам, по отчет Химимпорт почти не усети кризата).
2. Когато живея в родния си град Варна.
Защо се поставят бариери, за да не могат други частни инициативи да конкурират на свободни начала техните бизнеси в туризма, развлеченията и въздушният транспорт? Понеже не съм турист в родния си град и обичам да си почивам на по-тихи места, лично мен най-ме бъркат нереално високите цени на самолетни билети за полети от Варна към Европа.
Много си им набрал нещо Едва ли някой ще те бетонира обаче и следващия път, като ме видиш, вместо да идваш и да ме питаш "Ти ли си еди кой си" и после да изчезваш, ела да пием по едно кафе
Къде да срещнем, на яхтата им ли? Че да ме пуснат да плувам с бетонени плавници? Ако ти се правиш, че не се сещаш какви са тия, то аз отлично си спомням !
Много си им набрал нещо Едва ли някой ще те бетонира обаче и следващия път, като ме видиш, вместо да идваш и да ме питаш "Ти ли си еди кой си" и после да изчезваш, ела да пием по едно кафе
По отношение на стадиона моля обърни се към този, който е обещавал нещо в негова връзка. Не мисля, че ще ти откаже среща !!
"По-добре 10 години преговори, вместо 1 месец война!"
И аз не искам война, затова предлагам на ТИМ да се саморазпусне, а Химимпорт да последва Еларг и да пристъпи към доброволна ликвидация. Предвид счетоводната цена на акция и борсовата котировка, акционерите би трябвало яко да спечелят
DD, neeedtoknowmore и прочие служители на ТИМ, бихте ли напомнили на г-н Митев, че изборите са след два месеца, а нещо не се виждат багери? Или варненци ще чакаме някои други избори...
Това, че нещо излиза по медиите не означава, че е истина. Журналистите са лешояди, търсещи сензация и често пишещи глупост да са в крак с модата и да продават. Вестниците са търговски дружества и като такива се стремят да увеличават профита си.
Използването на линк от дадена статия обаче не те прави невинен в това, че пействаш невярна или нескопосана информация !
Jay имам един конкретен въпрос към теб ( ако искаш ми отговаряй). Предварително искам да кажа, че винаги съм уважавал менията ти, защото те смятам за разумен човек, но не винаги съм ги споделял. Та: След като нямаш нищо против тях, защо си траеш на измишльотините, които се пишат тук от някои никове, от които прозира ясна цел компрометиране и лични интереси (Субълба примерно)? С него имахме спор още от времето дали има нужда да се прави Алеята или не. Тогава той действаше по същия начин с фалшиви визуализации на проекта.
ПС: За Алея 1 съм писал и тук в тази тема и преди това и няма да се спирам на темата, но искам да кажа нещо неясно явно на мнозина. Тия 18 декара между ската на парка и плажа те ги взеха наистина сравнително евтино, но още в дните след покупката чух за едни други цифри - Тия на подкупа който им е поискан за да им разрешат да ги купят. Тогава цената на квадратен метър става доста грандиозна. Никой обаче не упреква политиците за това, нали? А точно някой от тях се облажил основно от сделката. Цифрите вече не ги помня, но това за което чух бе доста внушително.
Относно SEBULBA - не се познавам лично, но ми е съгражданин и от Варна. Ако има мнение против ТИМ, то вероятно си има причина. Дали някой ден ще разбера какво е то, то зависи от него - може ако иска да ми обясни, а ако не иска няма. Аз обаче го уважавам за мнението му, независимо защо го изказва. Визуализациите които той показа бяха тиражирани дори от медиите на ТИМ, явно с цел да се види как ще реагира обществото и само дни след това бяха сменени с други. Така, че той само ги цитира. Гледам на него като на съгражданин и аз без да познавам и двете страни добре - няма как да взема мнение. Но дори да ги познавах и да бях близък и с ТИМ аджии и със SEBULBA, аз пак щях да потърся някакъв диалог и с едните и с другите, да видя какво може да се направи за да се спечели от диалога - Защото войната е краен вариант. Понякога е нужна, но в много случаи човек може да спечели повече от мирно решение на даден проблем, вместо от конфронтации. Ще цитирам една руска поговорка:
"По-добре 10 години преговори, вместо 1 месец война!"
Понякога съм краен тук във форума, но ако забелязвате, това е само ако се намеси някой политизиран плъх - независимо от коя партия. Тях просто си ги псувам понеже са нагли, лъжат и са зле възпитани и това е, но с всички останали и в живота се държа както те се държат с мен. Ако не съм видял лошо от даден човек и не ме е обидил с нищо, защо да се карам с него? Ако двама човека до мен се скарат, не е ли по-добре да кажа "Момчета какъв е проблема, я да видим как може да се реши и всички да са доволни?!" - Винаги съм бил такъв. Насилието, словесно или физическо е крайния вариант, да понякога трябва да се приложи, но само ако са изчерпани всичко други средства. Войната е само продължение на политиката, но тя често може да се избегне с диалог. Имам белези по тялото си, докато науча това, но се уча и никога не съм спирал да се уча, че понякога с някоя нормална дума и уважение към виждането на другия или към неговите интереси, може да се постигне повече от пряко насилие. В 90 те години бях нещо като съветник в една много малка "фирма" чиято дейност бе основни събиране на дългове - освен легалните бизнеси. Ролята ми основно бе да казвам "да", "не" на разни идеи, или да водя почти невъзможни преговори. Предотвратявал съм всички инциденти които можеха да имат опасни последици с това, че казвам "Дайте да видим къде е проблема и как да го решим изгодно за всички" дори когато едната или другата страна са категорично против диалог. Тия хора тогава в офиса можеше да ходят без охрана, с всички в града ако бяха не в мирни отношения, поне бяха в поносими защото ако някъде виждах сблъсък на интереси хващах си чукалата и отивах да преговарям да видя къде е проблема и как може да се реши доволно и за двете страни. Нужно е просто да изслушаш и тях. Често общите интереси вадят много повече ползи и пари от караниците.
Единият от собствениците на холдинговото дружество ТИМ - Марин Митев, обяви, че строежът на стадиона във Варна ще започне. По думите му след няколко отлагания това ще се случи преди изборите следващата година.
"Този път слухът е верен. Като история - тунинговането на стария стадион щеше да излезе 15 млн. лева, но бяхме решили да направим нещо по-европейско. Новият стадион щеше да струва около 200 милиона, с 35 000 места. Световната финансова криза наложи да редуцираме местата до 25 000 – то и градът няма нужда от повече, и окончателният проект скоро ще бъде представен пред обществеността. Разбира се, строителството на стадион Варна с 25 000 места, ще стартира преди предстоящите избори", каза Марин Митев пред varnautre.bg.
DD, neeedtoknowmore и прочие служители на ТИМ, бихте ли напомнили на г-н Митев, че изборите са след два месеца, а нещо не се виждат багери? Или варненци ще чакаме някои други избори...
Коментар