IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мерките срещу тютюнопушенето реално вредят ли на икономиката,както казва "бизнеса"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Dali Разгледай мнение
    Първо аз не виждам смисъл да се коментира повече тая тема с пушенето, за мен лично няма файда от спазването на тъпия закон срещу пушенето
    Повдигаш много опасна тема.Света не се интересува от твойта файда.Закона затова е закон да се спазва а не да се нарушава.Като си платиш няколко глоби ще се научиш.И въобще света около теб не го вълнува какви закони харесваш.Я вземи сега та си представи че аз не харесвам някои други закони а бай Иван трети закони?Нима си мислиш че на мен ми харесват всички закони??Ми аз не харесвам кодекса на труда не харесвам закона за облагане доходите на физическите лица не харесвам закона за ДДС.Ми не харесвам законите които ми забраняват да имам калашник и БТР.Не харесвам и просветния закон и наказателния кодекс не ми харесва.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Пак се изцепваш кат' последна "инстанция" - казвай, че това е твое неангажиращо мнение

      1. Защо Франция, а и не само си прераглежда цялостната политика срещу мерките срещу тютюнопушенето ( в частност пушенето на обществени места ). Франсетата са номер 1 по туризъм в Европа - те са прости, а?

      2. Как мислиш ще реагира Обществото, ако види, че от 7 милиона туристи ( чужденци ) всички могат да си пафкат, а само българи не могат? Питах - някой ще ми покаже ли акт за пушене към чужд гражданин за 6 месеца вече забрана?

      3. Кръчмите не са само за разпускане - има много професии, при които етикета задължава да се излезе на кръчма с бъдещ контрагент/партньор и да му платиш сметката.

      Ти понеже си в час обясни ми, че на твоите клиенти дет' ги водиш на огледи ( чужденци ) - после им обясняваш, че ако са пушачи НЯМА къде да ги заведеш, защото в кръчма не се пуши вече.

      Не ти стиска, налЕ?

      Много професии и бизнеси са така - даже си наемат по цели хотели ( зали, нощувки и прочие ) - води се конгресен туризъм т'ва.

      И кат' се съберете 500 чиляка да правите бизнес - първо им казваш, ама сега ще се съберем на поляната, щот' ако има пушачи - те няма да могат да пафкат?

      П.П. Русото го боли ханша, ама не си обмисляте нещата и в момента 2 катуна с каруците вмирасани мангали са равни като клиенти с бизнес-партньорства.

      Отделно всеки чужденец шъ си пафка, а па всеки българин шъ гледа.

      П.П.П. Имате директива от ЕС, че всяка държава от общността сама да решава какъв режим да си избира. Т.е. лафчетата от ЕС казаха така - не фърфи ... - хич.

      И Винеров, ако дойда да прайкаме покупка за 100к примерно - нали няма да ми кажеш, ама аз няма сега къде да те изведа, за да полеем случката, щот' по дяволите съм пушач
      Франсетата може да са всякакви, но си държат на свободата. Щом смекчават забраната, значи така им харесва. Едва ли е заради туристите. Те няма да намалеят. Също така изритаха нашите мангали, без да се интересуват особено от вайканията на толерастите. И швейцарците са си добре, защото не се водят по акъла на тоя или оня гей, ами си гледат интереса.

      Забраната не ми бърка работата. Естествено, че ако клиентът ми е пушач, ходим там, където се пуши. Има отлични ресторанти с добра кухня, които са направили "тераси" с отопление. Въпрос на малко време е и другите да направят така. Който няма възможност, ще затвори или ще чака оборот от непушачите. Пазар. Ще видиш как по естествен начин, без да нарушават забраната, заведенията ще се разделят на такива "за пушачи" и "за непушачи".

      Коментар


      • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
        По- надолу във форума, някой каза че това са циганки.Но друг, който работи там от години го обори.
        Каза, че малцинствата ги държат на няколко километра извън града.
        А всички българки били вишистки.
        Хайде и тоя. И един мърмот ... чул от друг такъв как завивали шоколата ...
        За сведение, няколко километра извън Брюксел е много по- приятно за живеене от колкото в центъра или европейския квартал. Разликите за наем на къща варират м/у 500 и 1000 евро.
        А всичките около 70 мъже (е имаше и 1-2 жени) които работеха по новата сграда на НАТО в Брюксел познай къде бяха настанени ? Ще ти дам жокер, не ги бяха уредили на няколко километра извън града а тъкмо обратното.

        Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
        Вече целият свят знае, че дъщерите ни са курви, пък вие парадирате с евро-ценности.
        Предлагам ти да говориш само за собствените ти.

        Маранди, човек имам чуството че нещо е станало с тебе. Преди пишеше на много по- високо ниво и не се потдаваше на провокации а сега едвам се удържаш. Какво се случи ? (риторично)

        Dali, аз пък се сещам за много други "тъпи закони", защо пък трябва да не карам пил, защо пък ще ми искат да им спазвам нормите за топлинна ефективност в моята къща на моя парцел, защо трябва да имам документ за самоличност, защо пък трябва да си слагам предпазния колан в самолета когато ми светната някаква си лампа, че и да не мога да си запаля цигарка по време на целия полет, къде отидоха правата ми ? Сещаш се че има примери още много.

        Коментар


        • Първо аз не виждам смисъл да се коментира повече тая тема с пушенето, за мен лично няма файда от спазването на тъпия закон срещу пушенето

          Коментар


          • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
            Ще ти се!

            - Пържолата ще стане 30 кинта.27% от скиорите са пушачи.
            - Целта не беше ли целогодишен туризъм?
            - Всичкото туристи си нямат смартфони, таблети, нетбуци с нет и чакат туроператорите да ги открехнат.
            - А хазарта и проституцията?Те по- малко вредни ли ни са?

            Или и ти като Лорда, държиш детето ти да не диша цигарен дим, докато работи в "салон за красота", манекенка или промотърка, казино или бинго, студио за масаж?

            .........................................
            Някъде на диска пазя една статистика на Световната банка от преди пет години.
            Цитирам по памет:

            -В Брюксел,
            - 76% от полските емигрантки са детегледачки.
            - 82% от чешките - домашни прислужнички.
            - 86% от българките - проститутки.

            По- надолу във форума, някой каза че това са циганки.Но друг, който работи там от години го обори.
            Каза, че малцинствата ги държат на няколко километра извън града.
            А всички българки били вишистки.

            Вече целият свят знае, че дъщерите ни са курви, пък вие парадирате с евро-ценности.
            Отдавна и официално се признава за секс-туризма, но дайте първо да им спрем цигарите, пък после ще ги отучим и да идват за да ни чукат по курортите!!!
            Щото туроператорите...............

            Тате ще ми купи колело.
            На прав път си и ви го казахме. В момента ще изколят мъжете да няма кой да защитава територията и после ще си я вземат наготово. Дъщерите и внучките ще са проститутки и то не от високоплатените.

            П.П. Много се смях 1 познат ( студент ) в Холандия и вика ще ходим на бардак в Амстердам и влизат в кабинката при девойката, обаче без да искат се разбира, че са българи и курвата му цепи: "Аз се плющя само с европейци."

            Иначе по принцип на всеки 2-ри детотето пуши от 15 годишно, на всеки 3 детето му вече е опитвало поне 1 наркотик преди 15 години и на всеки 2-ри детето му вече е дефлорирано преди 14 години.

            Ако му кажеш на някой шебек кат' БаМкоФфф ... за к'во е т'ва лицемерие да се прави на светец и се почва: Кой? Моето дете? Т'ва не е възможно - хихи

            Пълни шматки са нашите, ама вие си ги избирате. Дерзайте!

            П.П.П. Серго, унгарките, украинките отдавна са ни издухали в секс туризма. Отделно от нашите пачи курви не става. Стават за готини майки - имат инстинкт, а те ще се счупят да се правят коя най-голямата курва, ама глей да не й го кажеш, че ще зашлеви публично.

            От Фидосова и т'ва не става, ама тя е непушач - па те са Светци по новите канони ( смигам )

            Коментар


            • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
              Това вече е по темата. Забраната няма да има никакво значение за туризма. Може да паднат оборотите на кръчмите в зимните курорти, но не вярвам Ще вдигнат малко цените и ще изравнят резултата. Който е отишъл на ски, няма да се спре щото пържолата вече не е 20 кинта, ами станала 22. Няма избор. А Дянков колко касови бележки ще види, е отделен въпрос. По морето е друго. През зимата работят само градските ресторанти и то колкото да не затворят до сезона. Ако сега отидеш в Равда, няма какво да ядеш. Нищо не работи. Даже хамбургер не можеш да си купиш. Няма. В Слънчев бряг има два-три целогодишни ресторанта и още няколко в хотелите. През лятото са стотици и са на открито. А там се пуши. И всички са под тентата - и пушачи и непушачи. А като се сетиш и кои са собственици на тези бизнеси там и за какви пари става дума, си помисли докъде ще му е куражът на проверяващия да им досажда често. Ще платят една-две глоби и след това ще му обяснят за птичките и пчеличките. А туроператорите са последните, които ще тръгнат да обясняват за забраната.

              Ще ти се!

              - Пържолата ще стане 30 кинта.27% от скиорите са пушачи.
              - Целта не беше ли целогодишен туризъм?
              - Всичкото туристи си нямат смартфони, таблети, нетбуци с нет и чакат туроператорите да ги открехнат.
              - А хазарта и проституцията?Те по- малко вредни ли ни са?

              Или и ти като Лорда, държиш детето ти да не диша цигарен дим, докато работи в "салон за красота", манекенка или промотърка, казино или бинго, студио за масаж?

              .........................................
              Някъде на диска пазя една статистика на Световната банка от преди пет години.
              Цитирам по памет:

              -В Брюксел,
              - 76% от полските емигрантки са детегледачки.
              - 82% от чешките - домашни прислужнички.
              - 86% от българките - проститутки.

              По- надолу във форума, някой каза че това са циганки.Но друг, който работи там от години го обори.
              Каза, че малцинствата ги държат на няколко километра извън града.
              А всички българки били вишистки.

              Вече целият свят знае, че дъщерите ни са курви, пък вие парадирате с евро-ценности.
              Отдавна и официално се признава за секс-туризма, но дайте първо да си спрем цигарите, пък после ще ги отучим и да идват за да ни чукат по курортите!!!
              Щото туроператорите...............

              Тате ще ми купи колело.
              Last edited by sergo; 21.12.2012, 01:48.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                Абе Маранди, я кажи как е руския щанд пред пикадили на МОЛ В. Търново? Разбрах, че има хубави водки и сельодки
                По МОЛ-ове не ходя, голяма са ми тъпня. Докато се пушеше се набивах на 3-тия етаж, то приятелче беше управителя на пицарията и се 3 часа се размазвах с приятели на ракии, салати, мезета и бири, докато нЕкви там "приятелките" обикалят кат' преяли коне да оглеждат и бършат щандовете.

                Т'ва жените не са хора - как ще отидеш 3 часа да обикаляш и накрая да ми цъфнеш на масата и гордо да кажеш: "Купих си 1 сутиен."

                Че те за това време китайците половин небостъргач ще вдигнат, а т'ва ходило да гледа ко има. Ама са ми приятелчета и си пасувам

                П.П. Иначе той тоя МОЛ фалира отдавна и сигурно ще го палят пак, да ни нацепят нас застрахователите. Наистина не знам за какво ме питаш, щот' нямам идея там кое къде е - знам им само пицарията дет' беше, ако не е фалирала и тя, че се изредиха 3-ма наематели и там.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                  Това вече е по темата. Забраната няма да има никакво значение за туризма. Може да паднат оборотите на кръчмите в зимните курорти, но не вярвам Ще вдигнат малко цените и ще изравнят резултата. Който е отишъл на ски, няма да се спре щото пържолата вече не е 20 кинта, ами станала 22. Няма избор. А Дянков колко касови бележки ще види, е отделен въпрос. По морето е друго. През зимата работят само градските ресторанти и то колкото да не затворят до сезона. Ако сега отидеш в Равда, няма какво да ядеш. Нищо не работи. Даже хамбургер не можеш да си купиш. Няма. В Слънчев бряг има два-три целогодишни ресторанта и още няколко в хотелите. През лятото са стотици и са на открито. А там се пуши. И всички са под тентата - и пушачи и непушачи. А като се сетиш и кои са собственици на тези бизнеси там и за какви пари става дума, си помисли докъде ще му е куражът на проверяващия да им досажда често. Ще платят една-две глоби и след това ще му обяснят за птичките и пчеличките. А туроператорите са последните, които ще тръгнат да обясняват за забраната.
                  Пак се изцепваш кат' последна "инстанция" - казвай, че това е твое неангажиращо мнение

                  1. Защо Франция, а и не само си прераглежда цялостната политика срещу мерките срещу тютюнопушенето ( в частност пушенето на обществени места ). Франсетата са номер 1 по туризъм в Европа - те са прости, а?

                  2. Как мислиш ще реагира Обществото, ако види, че от 7 милиона туристи ( чужденци ) всички могат да си пафкат, а само българи не могат? Питах - някой ще ми покаже ли акт за пушене към чужд гражданин за 6 месеца вече забрана?

                  3. Кръчмите не са само за разпускане - има много професии, при които етикета задължава да се излезе на кръчма с бъдещ контрагент/партньор и да му платиш сметката.

                  Ти понеже си в час обясни ми, че на твоите клиенти дет' ги водиш на огледи ( чужденци ) - после им обясняваш, че ако са пушачи НЯМА къде да ги заведеш, защото в кръчма не се пуши вече.

                  Не ти стиска, налЕ?

                  Много професии и бизнеси са така - даже си наемат по цели хотели ( зали, нощувки и прочие ) - води се конгресен туризъм т'ва.

                  И кат' се съберете 500 чиляка да правите бизнес - първо им казваш, ама сега ще се съберем на поляната, щот' ако има пушачи - те няма да могат да пафкат?

                  П.П. Русото го боли ханша, ама не си обмисляте нещата и в момента 2 катуна с каруците вмирасани мангали са равни като клиенти с бизнес-партньорства.

                  Отделно всеки чужденец шъ си пафка, а па всеки българин шъ гледа.

                  П.П.П. Имате директива от ЕС, че всяка държава от общността сама да решава какъв режим да си избира. Т.е. лафчетата от ЕС казаха така - не фърфи ... - хич.

                  И Винеров, ако дойда да прайкаме покупка за 100к примерно - нали няма да ми кажеш, ама аз няма сега къде да те изведа, за да полеем случката, щот' по дяволите съм пушач

                  Коментар


                  • Абе Маранди, я кажи как е руския щанд пред пикадили на МОЛ В. Търново? Разбрах, че има хубави водки и сельодки

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      ...........

                      Чаткаш ли колко е малоумен тоя, ама ще чакал туризъм да прави - той го закла вече. В момента вървят още резервациите - след 1 година ще видиш ко ста'аа кат'се разчуе из тур-оператори, че в БГ-стан нема кръчме за пафкане.

                      Директно се зачерква от туристическата карта и после и да връщате нещо - работата стана сра маца у каца с мед.........
                      Това вече е по темата. Забраната няма да има никакво значение за туризма. Може да паднат оборотите на кръчмите в зимните курорти, но не вярвам Ще вдигнат малко цените и ще изравнят резултата. Който е отишъл на ски, няма да се спре щото пържолата вече не е 20 кинта, ами станала 22. Няма избор. А Дянков колко касови бележки ще види, е отделен въпрос. По морето е друго. През зимата работят само градските ресторанти и то колкото да не затворят до сезона. Ако сега отидеш в Равда, няма какво да ядеш. Нищо не работи. Даже хамбургер не можеш да си купиш. Няма. В Слънчев бряг има два-три целогодишни ресторанта и още няколко в хотелите. През лятото са стотици и са на открито. А там се пуши. И всички са под тентата - и пушачи и непушачи. А като се сетиш и кои са собственици на тези бизнеси там и за какви пари става дума, си помисли докъде ще му е куражът на проверяващия да им досажда често. Ще платят една-две глоби и след това ще му обяснят за птичките и пчеличките. А туроператорите са последните, които ще тръгнат да обясняват за забраната.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                        Няма да повярваш, ама аз съм работил 5 години в ресторант и сега имам планове да отварям кафене. Имам пречки да го отворя в момента, но плановете ми са да го отворя до няколко години.
                        Аз не бих направил подобно нещо. Прекалено много се меси държавата в частната собственост, обособена кат' "обществени" места.

                        Няма никаква визия за нещата, изобщо се не чува каква обратна информация им връща бизнеса. Безброй регулации, които ще ти ги сменят всяка година по 10 пъти и ще видиш, че винаги ще си неизряден, докато стъпиш накриво и после ще те разпорят с безумни глоби.

                        И да имаш някакви протекции и контакти в момента - те с времето се разпадат и тогава имаш 2 варианта: или корупция или честен, но фалирал.

                        Не се занимавай с глупости!

                        П.П. Иначе с умиление гледаме как в Англия 16 годишно момче става милионер с рецептата на баба си за сладко/конфитюр, щот' го правел първо в домашни условия, а после на улицата и се оказал продукта му хит на пазара.

                        Или, че във Франция по сергиите предлагат домашно приготвени продукти, в Унгария имат разкошни трушии пак домашни ( имам една уникално любима там, ама към 4 евро/100 гр.

                        Та, там няма касови апарати, връзки към НАП и прочие изгъзици за дребния бизнес. Пуснали са хората да имат степен на свобода да са креативни и проактивни.

                        Тук Държавата ще те смачка още преди да си стартирал ( в случая с кръчме ). Може идеята ти да е уникална наистина и да стане верига от кръчми по света със собствен лейбъл, но просто това няма как да се случи тук в близко време.

                        Яд ме е, че карат 'орицата да ходят да теглят кредити, да фалират, да им отнемат обезпеченията, защото влизат на игра, която е обречена.

                        П.П. Мисли за бизнес в световен мащаб. Шансът да фалираш тук и в цял свят като проект и мащаб - теоритически е един същ. Но в БГ-стан в момента шансовете ти клонят към нула и до 3 години ще си фалирал с една камара задължения.

                        Пий си ракийката и хич не се занимавай

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                          Ма не помниш, гат клечахме преди година на централната, с по един кафяф плик в ръка?
                          А вътре нещо полупразно и стъклено?

                          И керизихме мометата?

                          ..................
                          .................И се задава Лорда с цялата му прелест.Тръгнал да оглежда панелки.


                          - Серго, гледай, гледай - този е обратен!
                          - Ти пък как разбра?
                          - Ами гледай колко красиви жени има по улицата.
                          - Да, пълно е с тях.
                          - А тоя ще се лепне за нас сега..
                          Аааа, ти си бил продавач на панелки, а аз педала така ли?
                          ;Аз пък що си мисля, че докато си пиех колата с тоблерон в "космос" и "магурата" на "Витошка" в края на 80-те , ти беше още с гумените галоши в копанята на прасетата и даваше помия с поцинкованата кофа и се хранеше от буркан като влечуго?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                            Виж сега, донякъде си прав, аз не обичам крайните талибански мнения, ама и в другата крайност като Серго ме изнервят много.

                            Ще спра, ако ми отговориш на въпроса:


                            "Ясно е, че пушачите не искат всички заведения да са за пушачи, а е неясно защо непушачите искат обратното, след като се съгласяват, че ако пушим в съседното заведение, няма да им пречим.
                            Въпреки това, настояват за пълна забрана."

                            Щото, като мъж щеше да ми отговориш по мъжки на въпроса.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Лордов - приятелю,

                              недей с лошо, бря?

                              Ма не помниш, гат клечахме преди година на централната, с по един кафяф плик в ръка?
                              А вътре нещо полупразно и стъклено?

                              И керизихме мометата?

                              ..................
                              .................И се задава Лорда с цялата му прелест.Тръгнал да оглежда панелки.


                              - Серго, гледай, гледай - този е обратен!
                              - Ти пък как разбра?
                              - Ами гледай колко красиви жени има по улицата.
                              - Да, пълно е с тях.
                              - А тоя ще се лепне за нас сега..
                              Last edited by sergo; 21.12.2012, 00:15.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Лордов - приятелю,

                                недей с лошо, бря?

                                Утре ще ти вкарам 1 катун с мангали до твоята маса, ще спрат с каруцата пред кръчмата и ще смърдят кат' скунксове.

                                Тогава пак ли такъв ербаб ще си? Или ще си платиш сметката набързо и ще се разкараш, щот' им нарушаваш правата и те мо'ат си 'одят, дет' искат.

                                П.П. След 20 години т'ва те чака, брато и тогава ще си спомняш с носталгия за "гадните" пушачи, с които поне си можел да се побазикаш. Всеки 3-ти ще ви е мангуста и мислиш ли, че ще има коМФликти, дет' ги прави БаМкоФф ... умишлено с простия си инат.

                                В цял свят имаш класи на заведенията - демек в БГ-стан ги водите категория двИзди. Тоя шебек ръга 5 двИзди с каравана на полето и всичко било за него "РАВНО" като статус?

                                Чаткаш ли колко е малоумен тоя, ама ще чакал туризъм да прави - той го закла вече. В момента вървят още резервациите - след 1 година ще видиш ко ста'аа кат'се разчуе из тур-оператори, че в БГ-стан нема кръчме за пафкане.

                                Директно се зачерква от туристическата карта и после и да връщате нещо - работата стана сра маца у каца с мед.

                                П.П. Ще ви трябват 10 години поне докато се разбере, че било "майтап" на един дет' се учел по икономика.

                                Взели сме пуканки и гледаме мача - тъкмо кат' закриете туризма, Фиска хептен ще клекне по приходи и тогава ще има какво .....? РИформИ, щот' нема да има стинки за заплатки

                                Та, и аз кат' пушач съм ЗА забраната твърдо.
                                Виж сега, донякъде си прав, аз не обичам крайните талибански мнения, ама и в другата крайност като Серго ме изнервят много. Няма да повярваш, ама аз съм работил 5 години в ресторант и сега имам планове да отварям кафене. Имам пречки да го отворя в момента, но плановете ми са да го отворя до няколко години. Не съм пушач, но лично съм бил много толерантен към пушачите. Слава богу имам доста имоти, и един мой приятел и колега който е страстен пушач винаги го каня там където не са женските от семейството, щото в апартамента в който живея пушенето отдавна е нещо немислимо. А още помня, когато като гаджета с жена ми пълнехме пепелника по два пъти на вечер. Сега и двамата не помиирисваме цигара. Покрай мене обаче и двеста димящи да се наредят, не ми пречат. Моят приятел и колега ги смачква десетина фаса с една двулитровка бира. Аз не обичам бира, ама му правя компания. И на открито и на затворено на мен не ми пречи. Пуша си пасивно, умирисват ми се друхите и не ми пука. Само за детето ми се притеснявам. Затова съм толкова краен. Иначе не одобрявам действията на Блумбърг, даже ми е неприятен като кмет.

                                Коментар

                                Working...
                                X