Първоначално изпратено от Черкезов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мерките срещу тютюнопушенето реално вредят ли на икономиката,както казва "бизнеса"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеНещо не си в час, пушачите осигуряват над 10% от приходите в бюджета и около 30% от приходите на..
До октомври Акцизите от тютюневи изделия са в размер на 1 513.4 млн. лв., а данъчните постъпления (вкл. приходите от осигурителни вноски) са в размер на 17 807.9 млн. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнениеМерките срещу пушенето повишават покупателната способност на населението и го карат да инвестира в нови сектори на икономиката и неразработени ниши .
До октомври Акцизите от тютюневи изделия са в размер на 1 513.4 млн. лв., а данъчните постъпления (вкл. приходите от осигурителни вноски) са в размер на 17 807.9 млн. лв.Last edited by prodigal; 08.12.2012, 16:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеСъвсем скоро ще има заведения за пушачи. Иначе няма как да оцелеят....Last edited by Jay Gould; 08.12.2012, 14:26.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнениеМерките срещу пушенето повишават покупателната способност на населението и го карат да инвестира в нови сектори на икономиката и неразработени ниши .http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАз съм пушач. Също приветствам забраната, но нека и пушачите имат избор!!! Нека има заведения за пушачи! Ако трябва да им направят двойни данъците! Но това някой да ми обяснява, че пушачите били еди си кви, а непушачите - върха на сладоледа.... Няма нужда. Аз пък не пия и не харесвам пиячи, не слушам чалга и не харесвам чалгаджии. Удрям чикии, но не харесвам чикиджии. Дайте да забраним пиенето, чалгата и чикиите а?
Коментар
-
[QUOTE=НАИВHИК;1059355422]Аз съм пушач. Също приветствам забраната, но нека и пушачите имат избор!!! Нека има заведения за пушачи! "
Лошото на разделените заведения за пушачи и не пушачи е,че когато в една компания има и от двата вида хора,винаги компромис правят Не пушачите и сядат в залата за пушачи.
Бях пушач дълги години,но чак като ги отказах започнах да усещам аромата на кафето.Приятели пушачи приветстват забраната-пушат по-малко.
Коментар
-
Аз съм пушач. Също приветствам забраната, но нека и пушачите имат избор!!! Нека има заведения за пушачи! Ако трябва да им направят двойни данъците! Но това някой да ми обяснява, че пушачите били еди си кви, а непушачите - върха на сладоледа.... Няма нужда. Аз пък не пия и не харесвам пиячи, не слушам чалга и не харесвам чалгаджии. Удрям чикии, но не харесвам чикиджии. Дайте да забраним пиенето, чалгата и чикиите а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеАз съм доволен, че не се пуши в заведенията. Няма е вече смрадта
+1
Oт както е в сила забраната започнах да ходя по-редовно по ресторанти. Сигурно не съм единствен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones56 Разгледай мнениеНе мисля, че някой трябва да определя или налага правила за това, което правим със собственото си здраве. Взимал съм всичко от бира до херо и въпреки това съм успял да налучкам правилния път. Просто никога не съм гледал себе си като на пропаднал или криминален елемент. Все още пафкам тревица и пийвам по повод. Даже и домашна биричка взех да си правя. Мнението ми е, че подобни забрани, обслужват единствено джоба на определен кръг от хора.
С две думи. Всеки да има свобода на избор. В противен случай, да ти сера на живота!
В случая никой не Ви ограничава "правата" - Вие пак можете да си излезете да си пушите. Непушачите дори да излезнат за малко от задимено заведение, по никакъв начин няма да компенсират одимяването си.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеНе само трябва да остане забраната в сила, но и контролът трябва да е МНОГО по-строг - сегашната перверзия с "отворените помещения" със стени от пластмаса е очевидно за санкция!
Коментар
-
Първоначално изпратено от slavkovrr Разгледай мнениеПрисъединявам се към двете мнения! Спадът на оборотите на заведенията и тяхната посещаемост не се дължи толкова на забраната за тютюнопушене, колкото на икономическата криза и безпаричието на хората.Вижте магазините по центъра на София, къде е клиентелата за предстоящите празници?
1.Тарикатлък с грамажа
2.Пробутване на всевъзможни боклуци с изтекъл срок на годност
3,Навъсени келнери с дрехи втора употреба
4.Скапано обслужване.Един от компанията се наял на другите още не е сервирано.
5.Алкохол с неизвестен произход и по малко грамаж.
6.Мръсни маси покривки липса на сол оцет и др. такива
7.Възможност да лепнеш някоя зараза.
Изобщо мила родна картинка.И по стар български обичаи виновни са другите.Клиента е шаран който няма къде да отиде дай да го излъжем.Е затова не ходя по кръчми.Отида в магазина питам имате ли това отговор нямаме.Мързел и простотия на всяка крачка в нашата мила татковина.И претенции а виновни са другите
Коментар
Коментар