Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мерките срещу тютюнопушенето реално вредят ли на икономиката,както казва "бизнеса"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеАми, нямам. Но пък общувам с хвалипръцковци, особено интернетни такива редовно. Забелязал съм че пушачите и пиячите по принцип бият останалите във всяко физическо отношение и особено - в секса. Не се и съмнявам, че и там си чупил рекорди.
А от цигарите наистина не се затъпява, но ако всеки един пушач наистина можеше да се откаже, начаса би го направил. Само че не се отдава на всички. И със сигурност - не без усилие.
А по отношение на пушенето в ресторантите, аз лично предпочитам да гледам през масата как някой се боцка с хероин - поне не смърди.
П.П. Не сме се виждали да те "тровя", обаче вече си с оферта
Коментар
-
Първоначално изпратено от TNO Разгледай мнениеИмам ресторант и одобрявам забраната.Благой Рагин и другите като него съсипват бранша и туризма като цяло.Ако в заведенията не се пуши,техните ще останат празни,защото хората ще избират къде да се ХРАНЯТ,а не къде да пушат.Разбира се ,че оборота след 15.12 ще скочи,тогава са коледните банкети.Заради Б.Р. и други като него имаме слаб туризъм,ол инклузив със скапана храна.
Време е да си отивате ,"господа",забраната за пушенето е най-малкия ви проблем.
Дано Бойко и парламента не клекнат отново,защото ще бъде смешно и демотивиращо!
ти май не ме разбираш какво шпрехам. Туризмът и че ти имаш ресторант няма нищо общо с пушенето.
Конкуренцията ще ви отвее ( другите страни ).
П.П. Благодаря, че каза че имаш ресторант - скоро ще ти го фалират - понеже за тях закусвалня и 3 звезди ресторант е едно и също
Кофти е, кат' не си излизал по кръчми и чакаш да дойде Новогодишния баМкет със средствата от КТД-то ( колективния трудов договор ), но па както не ходиш по кръчми да си "повярваш", че чуваш петлите от ресторантски бизнес, а той бил само той.
Взел съм пуканки и ви гледам сеира. Т.е. съжалявам ви!!!! Скоро в Гърция, Сърбия, Македония, Румъния ще се ходи - защото е по-евтино. Ти се радвай, че не се пуши в БГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЯвно нямаш представа как се правят по 100 лицеви опори в серия и по 1000 коремни преси в серия.
Ами, нямам. Но пък общувам с хвалипръцковци, особено интернетни такива редовно. Забелязал съм че пушачите и пиячите по принцип бият останалите във всяко физическо отношение и особено - в секса. Не се и съмнявам, че и там си чупил рекорди.
А от цигарите наистина не се затъпява, но ако всеки един пушач наистина можеше да се откаже, начаса би го направил. Само че не се отдава на всички. И със сигурност - не без усилие.
А по отношение на пушенето в ресторантите, аз лично предпочитам да гледам през масата как някой се боцка с хероин - поне не смърди.
Коментар
-
Имам ресторант и одобрявам забраната.Благой Рагин и другите като него съсипват бранша и туризма като цяло.Ако в заведенията не се пуши,техните ще останат празни,защото хората ще избират къде да се ХРАНЯТ,а не къде да пушат.Разбира се ,че оборота след 15.12 ще скочи,тогава са коледните банкети.Заради Б.Р. и други като него имаме слаб туризъм,ол инклузив със скапана храна.
Време е да си отивате ,"господа",забраната за пушенето е най-малкия ви проблем.
Дано Бойко и парламента не клекнат отново,защото ще бъде смешно и демотивиращо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеЗаконът (не бих го нарекъл забрана) според мен не бива да се отменя. Тъкмо стана приятно в заведенията и офисите - свежо, уютно, прозрачно. А и почти всички свикнаха, дори и голяма част от пушачите вече споделят предимствата от това - гореспонатите плюс спестените пари при употребата на електронна цигара. Здравето за съжаление колкото и да е изтъкван и от двете групи хора аргумент просто не може да се окаже решаващ, защото не е измерим веднага, така както свежестта и спестените пари. А човек е устроен така, че да търси моментален ефект и резултат от дадено действие и решение - било то лично или чуждо, но засягащо болшинството от хората. Положителни страни има и за собствениците на заведенията, като една от тях е че няма да им се налага ежегодно да освежават стени, тавани и мебели пожълтели от тютюнев дим, а пък на персоналът няма да му се наложи да работи при условия ако не по-вредни, то поне по-трудни и дискомфортни от една нормална и в рамките на приетото за организма работна среда.
Не съм пушач, и не мога да се поставя на мястото на хората за които това е толкова важно и жизнено необходимо, а не е и нужно. Много от тях изтъкват като основна причина това, че са потъпкани основни техни права и че им е наложена някаква тотална забрана, но това абсолютно не е така! Никой на никого не е забранил да пуши! Всеки е свободен да прави със себе си каквото иска, стига това да не противоречи на морала и етиката, и да не вреди на останалите членове на обществото.
П.П. Горното е поредното ми лично мнение, с което не претендирам за правота и за каквито и да е привилегии или лични облаги!
Бъдете здрави, всички!
защо не направиш 1 кръчма и да я направиш печеливша, а толкова клавир потроши да пишеш.
Покажи ни как става? Ще съм първият ти фен, ако си успешен
П.П. Щях да ти предлагам верига от кръчми с печеливш модел, ама ще помислиш, че те базикам и да превземем Света ( с мое финансиране ) - от теб идеите само към днешна дата.
Все пак нали е голяма далавара, а още го е нямало на Пазара.Last edited by marandi; 11.12.2012, 23:09.
Коментар
-
Законът (не бих го нарекъл забрана) според мен не бива да се отменя. Тъкмо стана приятно в заведенията и офисите - свежо, уютно, прозрачно. А и почти всички свикнаха, дори и голяма част от пушачите вече споделят предимствата от това - гореспонатите плюс спестените пари при употребата на електронна цигара. Здравето за съжаление колкото и да е изтъкван и от двете групи хора аргумент просто не може да се окаже решаващ, защото не е измерим веднага, така както свежестта и спестените пари. А човек е устроен така, че да търси моментален ефект и резултат от дадено действие и решение - било то лично или чуждо, но засягащо болшинството от хората. Положителни страни има и за собствениците на заведенията, като една от тях е че няма да им се налага ежегодно да освежават стени, тавани и мебели пожълтели от тютюнев дим, а пък на персоналът няма да му се наложи да работи при условия ако не по-вредни, то поне по-трудни и дискомфортни от една нормална и в рамките на приетото за организма работна среда.
Не съм пушач, и не мога да се поставя на мястото на хората за които това е толкова важно и жизнено необходимо, а не е и нужно. Много от тях изтъкват като основна причина това, че са потъпкани основни техни права и че им е наложена някаква тотална забрана, но това абсолютно не е така! Никой на никого не е забранил да пуши! Всеки е свободен да прави със себе си каквото иска, стига това да не противоречи на морала и етиката, и да не вреди на останалите членове на обществото.
П.П. Горното е поредното ми лично мнение, с което не претендирам за правота и за каквито и да е привилегии или лични облаги!
Бъдете здрави, всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеОчевидно ти липсва воля и дисциплина, а може би и информация как да се справиш с наркотично пристрастяване. А всъщност не е толкова трудно.
На 21 година пропуших и на 26 години сефте опитах концетрат, след 35 го подкарах редовно. Явно нямаш представа как се правят по 100 лицеви опори в серия и по 1000 коремни преси в серия.
Просто никога не си си ги представял какво значи да се напрягаш и да си викаш: "Само още 1 бройка отгоре." и още един милиметър отгоре за какъв труд иде реч и пот.
П.П. Изкарахте Айнщайн, че е малоумник, защото е пушач и пуснахте "статистики" как се затъпявало от цигари. Вече почнахте и спорта.
Ще сбъркате - т.е. на изборите вече сте бита карта! ( смигам )
П.П.П. Само за протокола и в момента бягам по 10 км от раз, плувам 50 м басейн под вода и правя шпагат, както съм на 40 г. Колко непушачи ще го направят това? ( риторично )
Тия "манекенки" в А футболна група ще изкарам 30 мин. с тях и няма да разбереш на колко съм. Даже ще им вкарам и головете, дет' толкоз ги мъчат и не знаят за какво въобще излизат на терена.Last edited by marandi; 11.12.2012, 23:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеСпирал съм цигарите 4 пъти досега ( даже и в казармата ) - но ще ги спра, когато аз си поискам,
Очевидно ти липсва воля и дисциплина, а може би и информация как да се справиш с наркотично пристрастяване. А всъщност не е толкова трудно.
Коментар
-
Бебе Маранди, японците май са се съобразили с тебе!!
http://www.dnes.bg/index/2012/12/11/...aponiia.175183
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеХапвай си спокойно, когато ти се сака по т.нар. Грегориански/Юлиански календар.
Русото не е душманин. Даже подкрепя сосно всеки - кат' ти се хапва - ще си хапваш, кат' ти фака - ще си факаш, кат' ти се лочи ще си лочиш денонощно
Чиляк не тряя му се казва ко да прай - всеки си знае най-добре от какво има нужда, по кое време и кога.
А, някой ден Оня горе ще го "изпитва", ама не и Русото, щот' се нямам за оня "горе".
Англо-саксонците дет' искат да ви правят от вчера за утре кат' тях - над 55% не искат да живеят в собствените си държави повече. Натам ви води и свети Боко - всички да се разкарат от БГ - защото хем е стиснат, хем па алчен.
Типичният комплексар - скоро ще дойдат и други да ви помагат - споки
Чиърс!
Коментар
-
Ами хомосексуалистите може ли да да се целуват по съседните маси?
Аз ще разреша на лесбийките
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДнес съм я ползвал.Проблеми никакви.Проблеми има при много ниски температури под -10 -12.Трябва да си носиш шише с вода за да я измиеш понякога замръзва четката и разбира се трябва да си облечен не може по бельо.Но ако си мислиш че е студено не е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
аз, например, що?
Русото не е душманин. Даже подкрепя сосно всеки - кат' ти се хапва - ще си хапваш, кат' ти фака - ще си факаш, кат' ти се лочи ще си лочиш денонощно
Чиляк не тряя му се казва ко да прай - всеки си знае най-добре от какво има нужда, по кое време и кога.
А, някой ден Оня горе ще го "изпитва", ама не и Русото, щот' се нямам за оня "горе".
Англо-саксонците дет' искат да ви правят от вчера за утре кат' тях - над 55% не искат да живеят в собствените си държави повече. Натам ви води и свети Боко - всички да се разкарат от БГ - защото хем е стиснат, хем па алчен.
Типичният комплексар - скоро ще дойдат и други да ви помагат - споки
Чиърс!Last edited by marandi; 11.12.2012, 21:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеВярно, че т'ва го е писал някой пълен чи.иджия?
Кой яде след 22ч, бре мой?
Видно е, че повечето от вас са виждали ресторант само по филмите.
50% от населението ги изкарахте "престъпници"
P.S. Впрочем - сигурно доста повече от 50% ръкоблудстват - що ги "изкарвате" престъпнициLast edited by Jimmy; 11.12.2012, 20:44.Don't work hard, work smart!
Коментар
Коментар