IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мерките срещу тютюнопушенето реално вредят ли на икономиката,както казва "бизнеса"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Швейцарците понеже са "прости, бедни и боси" преди 3 месеца направиха референдум за тютюнопушенето в кръчми и го отхвърлиха.

    В Щатите ги изработиха с "референдума" при резултатите и ги тряснаха.

    Та, проблема не е на швейцарците, а тук на Балканите - как някой докато сере в кенефа, взел и решения в стил Господ, спрямо 50% от населението, а във всички нормални държави подобно нещо от такава обществена и социална значимост се дава референдум и народът сам да си реши, но има различни опции/варианти като предложение как точно да се направи и да няма потърпевши. Затова се питат 2-те страни, щом са 50% на %50% <- т'ва значи цивилизация, другото е ....

    Само, че вие гледате "виртуални" референдуми по ТВ-то всеки вторник и някой ден кат' дойде време за пукване ( дано сте станали на по 300 години поне ) ще се усетите, че на истински референдум никога не сте участвали през живота си и някой някога да е питал Обществото какво мисли по въпрос Х?

    Махнете думата пушачи и си я заменете с каквото искате, щом ще ви е по-отрезвяващо и да не се чувствам виновен за някой инфаркт в някого.

    П.П. Няма да ми промените мнението, че се държите като комплексари в тази тема ( смигам ) - иначе съм сигурен, че има и страхотни хора сред вас и всеки е Пич сам по себе си и уникален.
    Last edited by marandi; 13.12.2012, 17:01.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
      Маранди, ...............
      Темата за мен е безсмислена.

      Говоря, че 50% от населението ви са пушачи и ако някой иска тотално да ги отсвири от място под Небето - това не е мой проблем, а ваш.

      "Сглобката" ви за референдум е по такъв начин направена, че не може да я покриете за нищо.

      Нито ви питаха искате ли да влизате в НАТО, в ЕС, в Еврозона и прочие.

      Единственият ви референдум от 70 години насам, който се е случвал в България ще е този дали да има "АЕЦ - Белене"?

      Цяла България е пълна с експерти по атомна енергия, по макро-икономика и ще питат баба Пена от Горно Уйново дали да има АЕЦ, а не дали да има отделни кръчми или отделни места в кръчмите и за пушачи, които са половината население?

      П.П. Няма смисъл да пиша - правете, каквото си искате и е хубаво да се научите да четете какво съм ви писал. Винаги е на принципна основа, но ако ще и статистиката на Света да ви извадя къде как е - пак ще стигнем до лафчетата за "развален" грамофон, пияница, бездетен и прочие "стрелички" - дет' нямат нищо общо по темата аз какъв съм.

      П.П.П. Бебе Винету - някой ден кат' минаваш насам ще те заведа в заведение, където 4-5 годишни деца се гонят и играят в 22-24ч докато родителите им си хапват и пийват.

      Това, че техните деца идват при мен и искат да си играят, да рисуваме, да им се покаже някой трик от танците ( т.е. зависи детето с какво се занимава ) и ги изстрелвам само за 1 час нагоре да не спират да мечтаят, с това което са се захванали.

      Та, аз не ходя да им се карам на родителите защо децата им са без контрол, че са дошки при пушач, не ходя да се карам и на Държавата защо в нощни заведения има деца на по 6-7 години.

      Всичко бяга и се забавлява - обръщат кръчма от 200 места с хастара, запознават се малките, правят приятелства, ходят и се крият в тоалетните и да си говорят, встрани от възрастните.
      --------------------

      Не съм комплексар и на едно дете да му кажа, че Законът и хартия Х не е спазена и да се правя на дерибей, защото те се забавляват и им е приятно. Последното нещо е в тия техни преживявания, че имало и пушачи.
      Last edited by marandi; 13.12.2012, 16:42.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

        П.П. Това къде майка/баща води детето си - води се на сладкарница, а не в нощни заведения - не е проблем на заведенията.
        Маранди, ти колко деца имаш, батка ???
        Май са 0 (нула). Иначе нямаше да ръсиш подобни обобщения. Няма родител, който
        да води деца по нощни заведения. Най-малкото ще му пречат.

        Дай да ти обясня и за стария режим с масите и децата, понеже отдалече си личи, че не си в час, а и по гръб не падаш, хич ...
        В сладкарниците, които уж деца могат да ходят, се пушеше най-редовно. Особено зимата, когато не може да се седи навъм. Толкова се пуши, че чак тортите от щанда им миришат на тютюн. Кафе + цигара = навсякъде е стандарт. Същото беше и в пицариите. В даден момент се оказва, че може да посетиш много малко заведения с деца и то съвсем специализирани. Затова и аз моите много рядко ги водих навън в подбни места. Ако тръгнеш на път, особено, когато е студено навън, в първото ОМВ, където се продава храна, вафли, сладоледи, пушачите спират и палят. Съответно аз там не мога да спра с деца, а те не могат да седят повече от 2 часа в кола. Сега нали разбираш, как се седи с малко дете на студа, докато ти си пушиш с кафето на топло, и пишеш 100000 страници мнения за дискриминация от непушачи.

        ПППП.
        По временето на соца се пушеше яката, сега вашето нищо не е.
        Пушеше се на на работа, вкъщи, в училище, в болниците, с автобуса, в самолета, сигурно и в яслите се пушело. Ей тогава е било рая, явно.

        ПППППППППП.
        До преди 10 години пуших. Не съм за тоталната забрана, а за налагне на дисциплина по стария. Държавата ескалира глобите и забраните, без да ги налага.
        Което е тотална тъпотия и генерира корупция.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          ти май от майтап не разбираш
          прекалено насериозно си се взел. почини си.

          ясно е, че няма как да се забрани пушенето и пиенето на прост народ...това означава пак да се пуши и пие, но без грам пара за хазната - тук съм съгласен с Джей.

          един ден като станеш татко ..интересно ще пушиш ли вкъщи и ще бъдеш ли доволен децата ти да пафкат от 7 клас щото са пичове и никой не може да им дава наклон..
          Ma не знаеш колко си прав.Имам колега беше ерген до 42г.Докато беше ерген говореше че всички жени били курви и пачаври а момиченцата подрастващи курви.Но Господ си знае работата.Ожени се нашия и му се роди момиченце.Сега не чувам думата курви от него.Природата е голяма работа и знае как да вкара в пътя всяка откачалка.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
            Казах му на Краси, че такава малоумна идея както казва Симо да се гласува по съвест не работи!
            Сега ще ни лишат ли от права отново нас непушачите НАШИТЕ ХОРА?
            Лорде, за нашите права кога ли пък е ставало дума!?
            Ама аз кой ли път вече ще попитам: На кого му е забранено въобще да пуши!? Ако пък е нарушено някое изконно право и човешка потребност, защо тогава пушачите не искат пушенето да стане задължително за всички и навсякъде със закон!?

            Коментар


            • Казах му на Краси, че такава малоумна идея както казва Симо да се гласува по съвест не работи!
              Сега ще ни лишат ли от права отново нас непушачите НАШИТЕ ХОРА?

              Коментар


              • bertram

                Когато пропушихме навремето се криехме, защото ни беше забранено ! Да се забрани пушенето е лудост. Ако наистина искаме децата ни да не пушат - ТРЯБВА да се махне акциза на цигарите ! Те да станат евтини, като руска Лада и също толкова модерни и пример за подражание. Руската Лада никой крадец не би я откраднал и то не защото модерната Тойота върши кой знае колко по различна работа, а защото ще трябва да умре от срам да се качи да я кара. Собствениците на заведения, ще вдигнат стачка обаче и въоръжени протести - ДА СЕ ЗАБРАНИ ПУШЕНЕТО В ЗАВЕДЕНИЯ на ЕВТИНИ , ГАДНИ И МИРИЗЛИВИ ЦИГАРИ.
                Дали цигарите са вредни за здравето ? Със сигурност са много по безвредни от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО !
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Ето ви една идея : Забрана на цигарите масово, НО отваряне на спец зони примерно Слънчев Бряг, Златните - като зони за хазарт и леки наркотици (с мега як акциз) И без това се напълнихме с пияниците на Европа поне да станем и дестинация за леките наркотици(при това целогодишно). А да и проституцията да е позволена в тия зони.. пак с як акциз Едно да идеш с чартърда до Сл.Бряг за 200паунда с една седмица пълен пансион и самолетен билет, а друго е да ходиш до Амстердам да те щавят по техния стандарт.

                  така ще компенсират спада от акциза на цигарите
                  Офф .. пак си ги натръшкал едни "противоречиви" ще го нарека.

                  Лейбъл и пазарна ниша не се създават толкова лесно, както си го описал - ще минат години при сегашния модел, който е сега и пак няма гаранция - по-скоро моделът ще се срине ( мое мнение ). Примерно най-скъпото нещо на 1 бардак е телефонния номер, а не "изпълнителките" в него. Може да вкараш и крокодили за по-евтина цена и макс. печалба.

                  Чуждите пазари отдавна са заели местата и си имат репутация в определени видове туризъм, които си посочил, а те са доста. На всичкото отгоре там наистина се менджира профи и не менкат условията през 2 дни - щот' свети Боко днес е спал накриво и кат' влязъл в кенефа сутринта му замирисало на цигара от комшията отдолЕ и решил да ебе майката на над 130 вида туризъм, познати в Света към днешна дата еднолично и то накуп всичките под ножа.

                  Не се бачка така с емоции вчера едно, а утре наобратно.

                  Аз в БГ-стан още профи-мениджъри не мога да видя ( само удобни партийни изтривалки в стил на шурея сватята ), а па камо ли да видя Лидери, дет' бият по масата и целия Свят млъква и ги слуша. А, искам да ги видя - повярвай ми и тогава си паля "клечката" за нагоре, шот' повече нямам работа тук.

                  П.П. Ще се опитам да направя, каквото мога - обучен съм точно да подготвям мениджъри и Лидери от тия дет' уж ще ги гоните по стандарт. Нямате ги още за съжаление - има проблясъци, но е недостатъчно и се сриват психически много бързо.

                  Щом не си готов за мениджър или лидер к'во правиш в политиката тогава? ( риторично ). Иди в Зимбабве, ама даже и там ще те изгонят кат' те видят, че се учиш на тях и 20 години им говориш, че били "малка и бедна" държава и затова били последни от всички.

                  Бачка се в момента - и то яко. Ще станат нещата! Номера с пуканките и толкоз

                  Поздрави!
                  Last edited by marandi; 13.12.2012, 03:28.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    А именно това групово мислене ми е неприсъщо. Никога не мисля за "племето", а най-вече за себе си, близките ми, и тясна група добри приятели. Отвъд тези индивиди, които са ми симпатични - какво става слабо ме вълнува.
                    Поемайки колективна гледна точка, прехвърляш и чуждите проблеми и слабости върху себе си, което е тъжно и те натоварва ненужно. Примерно ако мислех така, трябваше по цял ден да се притеснявам за демографската криза, безработицата или някакви други такива въпроси, които всъщност мен не засягат кой знае колко. Вместо това си гледам кефа, печеля си кинтите и се наслаждавам на победите си.
                    Поздрави, успех, и позитивизъм.
                    Това е едната форма, която е много успешна и я насърчавам неистово ( Френския модел )

                    Т.е. оправи си Семейството, а с Държавата каквото стане.
                    ---------------
                    В другата тема бях драснал накратко, че има 3 форми.

                    1. Зависимост ( роби )
                    2. Независими ( ти и колко е фешън това ) - но докато ставаш "фешън" вече Държавата те е прицелила и ще те гони до дупка и тогава пази Боже да не закъсаш - от нея ангажимент няма да видиш по сегашния модел, а само присвояване на активи - пасивите ще са за тИбя.
                    3. Взаимозависими ( симбиоза между всички и всички да са добре ). Всички печелят.

                    Прав си, че понякога Семейството бута Държавата нагоре. Понякога Държавата трябва да бута семействата нагоре, ако не е "проста" кат' в последните 20 години в БГ и липсва Държава.

                    Темата е сложна и деликатна, с много тънък баланс между пластовете. Няма застраховани от нищо, а Русата ми кофа работи само с модели - кои са трайни и кои падат в канала в течение на времето.

                    Успех и на тИбя!
                    Last edited by marandi; 13.12.2012, 02:42.

                    Коментар


                    • А именно това групово мислене ми е неприсъщо. Никога не мисля за "племето", а най-вече за себе си, близките ми, и тясна група добри приятели. Отвъд тези индивиди, които са ми симпатични - какво става слабо ме вълнува.
                      Поемайки колективна гледна точка, прехвърляш и чуждите проблеми и слабости върху себе си, което е тъжно и те натоварва ненужно. Примерно ако мислех така, трябваше по цял ден да се притеснявам за демографската криза, безработицата или някакви други такива въпроси, които всъщност мен не засягат кой знае колко. Вместо това си гледам кефа, печеля си кинтите и се наслаждавам на победите си.
                      Поздрави, успех, и позитивизъм.
                      Custodite sortem vestram

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        маранди явно не си на кеф...
                        Напротив на кеф съм алъш-вериша си върви добре и днес - още 3% в акаунта и 50% свободни за лудории.

                        П.П. Това къде майка/баща води детето си - води се на сладкарница, а не в нощни заведения - не е проблем на заведенията.

                        Никога няма да си позволя да изкарам подобни родители безотговрници и прочие и да ги "обобщя" всичките.

                        Българи сте и се подкрепяйте, а не се делете за глупости ( като брюнети и с бенки ) - Русото 1 ден ще го няма - ще ви разпарчедисат вас и децата ви само за още 20 години и ще смянете гражданство/религия и прочие. Само ви чакат отстрани да стъпите накриво.

                        В момента битката е точно за киндерите, за да има какво да оставят на техните киндери, както и вие на тях.

                        Тия педалщини ( измислени ) пушачи-непушачи ще се стопират - другите неща са по-важни как да се опази племето.

                        Поздрави!
                        Last edited by marandi; 13.12.2012, 02:29.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Да се говори яко на кило, че нищо не става от тях!!!
                          това кой го е казал ... пак се вкарваш в някакви филми.
                          фискалиста ти го каза..хората по света (в това число ние българите) са масово прости
                          това не значи, че от прост човек не става нищо...напротив.

                          самочуствието си го имаме, нямаме дисциплината да работим и бъдем професионалисти, както и да спазваме правила

                          примери колкото искаш

                          а ако си седнал да ни сравняваш с македонски форум...няма как да ги бием комшиите по-самочуствие

                          не ми се спори повече за глупости... да беше тема за образование, сигурност, икономика..а тука ще се изядем как трябвало да се пуши, защото иначе държавата отивала на зле

                          Ето ви една идея : Забрана на цигарите масово, НО отваряне на спец зони примерно Слънчев Бряг, Златните - като зони за хазарт и леки наркотици (с мега як акциз) И без това се напълнихме с пияниците на Европа поне да станем и дестинация за леките наркотици(при това целогодишно). А да и проституцията да е позволена в тия зони.. пак с як акциз Едно да идеш с чартърда до Сл.Бряг за 200паунда с една седмица пълен пансион и самолетен билет, а друго е да ходиш до Амстердам да те щавят по техния стандарт.

                          така ще компенсират спада от акциза на цигарите
                          Last edited by bertram; 13.12.2012, 02:28.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            маранди явно не си на кеф... знаем , че ти си най-умния и можещия...никой не ти го оспорва нито за миг...не съм си го и помислял даже...

                            въпросът, е че се палиш за цигарите все едно това е нещо супер важно... виж поста на иван за чекиите...колкото и да е смешен има логика нали..

                            а това, че съм използвал българинът е или българите сме .. за мен е едно и също имайки предвид, че съм български гражданин...

                            ако наистина беше това което се опитваш да вмениш - щях да напиша българите сте ... та викам да не "ми даваш наклон на фитката" как да се изразявам.

                            наясно съм, че пиша в свободен полуграмотен стил, но поне се опитвам да се изразявам ясно..

                            ти деца имаш ли, женен ли си... мислиш ли за семейство..утре какво ще им кажеш на твойте юнаци..пушете и се тровете...щом цигарите не са незаконни..аз така или иначе не седях в салоните за пушачи като ги имаше, но ми се късаше сърцето да гледам деца на по 4-5 годинки в салоните с майка си и баща си пушачи!
                            Да ме прости Лорда ( от властимащите ), ама побеснявам наистина.

                            Може ли да ми се покаже друг ( чужд ) форум, където се ползват обобщения от типа, че техните "туземци" за нищо не стават.

                            П.П. Винаги подкрепям - дори и обречени каузи стига каузата да е добра, но го запомнете - никъде го няма Българин да плюе други Българи по форуми, т.е. само тук се прави, в останалите 200 държави го няма.

                            Дайте ми пример от 200 държави с чужденци къде се "обобщава" по техните форуми по такъв начин? С езиците се оправям и нямам претенции за примера, който ще ми се даде.

                            Да се говори яко на кило, че нищо не става от тях!!!

                            Коментар


                            • маранди явно не си на кеф... знаем , че ти си най-умния и можещия...никой не ти го оспорва нито за миг...не съм си го и помислял даже...

                              въпросът, е че се палиш за цигарите все едно това е нещо супер важно... виж поста на иван за чекиите...колкото и да е смешен има логика нали..

                              а това, че съм използвал българинът е или българите сме .. за мен е едно и също имайки предвид, че съм български гражданин...

                              ако наистина беше това което се опитваш да вмениш - щях да напиша българите сте ... та викам да не "ми даваш наклон на фитката" как да се изразявам.

                              наясно съм, че пиша в свободен полуграмотен стил, но поне се опитвам да се изразявам ясно..

                              ти деца имаш ли, женен ли си... мислиш ли за семейство..утре какво ще им кажеш на твойте юнаци..пушете и се тровете...щом цигарите не са незаконни..аз така или иначе не седях в салоните за пушачи като ги имаше, но ми се късаше сърцето да гледам деца на по 4-5 годинки в салоните с майка си и баща си пушачи!
                              Last edited by bertram; 13.12.2012, 02:06.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Като извадиш "търговска марка" като България на повече години в Европа под едно и също име просъществувала - ще ти изслушам версията с удоволствие.

                                П.П. Ако не можеш да посочиш по-стар лейбъл в Европа като години - нормално е да се извиниш и простият ставаш ти.
                                Да не ти казвам на какво е търговска марка България... А пък и Европа колко струва като цяло...
                                Custodite sortem vestram

                                Коментар

                                Working...
                                X